Amerika'da Hamilelik

Herkese tesekkurler :) Benim gibi biraz hamileligin biraz daha baslarinda olan var mi?
Bir de hepinizin sigortasi var mi bunu merak ettim.. Ben ogrendigim zamanlardan beri kasik agrilarim var, bazen geceleri bile uyandiriyor, 6.haftamda kanamam oldu doktor bir problem gozukmuyor dedi. Calisiyordum isi biraktim mecburen. Boyle baslarda da kasik agrilari yasayan oldu mu acaba?

selamlar. 5-6 haftalık hamileyim ama henüz dr a gitmedim. medical başvurumuz onaylandı. hangi hastane ve dr konusu oldukça kafa karıştırıcı ve sıkıcı. burada türk arkadaşların gittiği dr lar belli. haftaiçi medical i kabul edip etmediklerini soracağız inşallah. olası doğum tarihim 9 temmuz gözüküyor. burada 7-8 arkadaşa söyledim ama çok heyecan yaparlar diye daha annemlere kardeşlerime bile söyleyemedim :26: 10haftalık olsun diye düşünüyorum...

Doktoruna danis bence ağrilarini. Kanimca ciddi degildir, cok ayakta kalmamaya ve kendini yormamaya calis, ilk haftalar dinlenmek onemli. Benim baslarda kasik agrilarim olmamisti ama mide problemi yasadim 3 ay kadar.

Hosgeldin ve hayirli olsun hamileligin Ben hamileligimi cok erken ogrenmistim ve biz de ailelerimize soylemek icin bir sure beklemistik nolur nolmaz diye. Ama tabi zor tuttuk kendimizi :) Bu arada hangi eyalettesin ?

Hosgeldin sekerim. Benim de ilk 3 ay kasık ağrım oldu bayagı regl sancısı gibiydi iki kere hafif kanamam da oldu ama çok sukur bir sıkıntı yok demişti doktor. Meraklanacak bir sey yok normal karsıladı sadece rengini ve miktarını takip et demişti.
Telas yapma sakın rahat ol.

canim arkadaslarda kesi yapmamislar bi arkadasta 3. derece yirtik olmus (en kotusu 4.dereceymis) arkadaslarin bana tavsiyesi doktorun kesi atsin oldu. ama emin degilim. ben simdiden perine masajina basladim zeytin yagi ile. bilmiyorumki hangisi iyi kesi mi yirtik mi?

hosgeldin bebisin hayirli ugurlu olsun canim

benim sigortam yok :) 13. haftada biz de kanama yasadik ama gecti gitti sukur. kasik agrisi yasamadim birsey diyemeyecegim canim.

Cok tesekkur ediyorum cevaplar icin. Biz multeci ya da vatandas olmadigimiz gerekcesiyle medicaid e basvuramiyormusuz bu eyalette. Oyle olunca uygun fiyatli bir yer aradik, sadece 3 ayi kapsayan bir sigortadan bahsetti bir yer, 12. haftamda baslatti, ocak sonu bitecek. bittikten sonra da kontrolleri gelirimize uygun olarak odeyecekmisiz. ilk randevumu 12. haftaya verdiler, saka gibi.. kanamam oldugunda gittim, 'cocuk sagliksizsa zaten dusecektir ilk 3 ay icinde, kanaman cok cok artarsa acile git, randevunu one alamayiz' gibi mantiksizlik ornegi birsey soylediler ama ben yine de acile gittim. cok sukur ki hersey normal gozukuyor dendi..
toplamda 2 ultrason hakki varmis -bu da ayri bir sacmalik- ilkini ilk randevumda yapmalari gerekirken acilde ultrasonla da bakildigi icin yapamayacaklarini soylediler. sadece hemsire gordu, bir de dopler le kalp atislarini dinletti bu kadar......
ultrason 20. haftada olacakmis ve bir daha olmayacakmis. bu sacmaliklari gordukce canim ulkemi daha da ozluyorum..
dolayisiyla agrilarim icin sadece ebe normaldir dedi. bakmadan etmeden.. sadece Allah'a siginabiliyorum..
baska doktorlar arastirdik fakat bir muayene icin 785 dolar dediler.. bunu karsilayabilecek durumda da degiliz..
oyle iste, dert anlattim hakkinizi helal edin :)

Hosbulduk :) bunu duymak sevindirdi beni. herkes karnin buyuyunce agrin baslar diyordu. benim de ayni adet agrilarim gibi..

Hayirli olsun hamileliginiz, saglikla alirsiniz kucaginiza insallah

Hosgeldin ve hayirli olsun hamileligin Ben hamileligimi cok erken ogrenmistim ve biz de ailelerimize soylemek icin bir sure beklemistik nolur nolmaz diye. Ama tabi zor tuttuk kendimizi :) Bu arada hangi eyalettesin ?

sağolasın. california dayım. ben öğreneli 2 hafta oldu. aileden gizlemek gerçekten zor. dr ve hastane arayışımız daha bugün başladı. inşallah iyi sonuçlanır. burada dr önemli. türkiyede ise herşey çok daha basit kapsayıcı pratik. burada çok fazla prosedür var :26:

Doktoruna danis bence ağrilarini. Kanimca ciddi degildir, cok ayakta kalmamaya ve kendini yormamaya calis, ilk haftalar dinlenmek onemli. Benim baslarda kasik agrilarim olmamisti ama mide problemi yasadim 3 ay kadar.

biz sigorta konusunda geç kaldık malesef. medical e başvurduk. kabul oldu. bekliyoruz. daha kan testi bile yaptırmasık. kasık ağrısına gelince, adet olmam gereken tarihten bir hafta önce başladı iki gün önceye kadar sürekli ağrım vardı. hele son olan gün gece uykularımı bölüyordu. ertesi gün akıntımda kırmızılık vardı ama o kadar. iki gündür ağrım yok çok şükür. bende eşimde de acaip bir rahatlık var. Allah a emanetiz

kizlar dun kontrolumuz vardi. glikoz testinden sonra aramamislardi megerse sonuc iyiymis ondan aramamislar 3 haftadir merakla bekliyordum :) vee sadece 1 libre almisim. bebisim de zayif degilmis iyi bir bebekmis. doktorumla baya muhabbet ettik bebisimin durusunu sordum. donmus bebisim. kafasi asagida poposu solumda ayaklari sagimdaymis ama daha cok doner yeri genis dedi. anne karninda ters bebisleri dondurme olayini sordum birkac video izlemistim bununla ilgili. eger bebis 36. haftaya kadar donmez ise uyguluyorlarms bebisi donduruyorlarmis. agrisiz acisiz elle disardan yapilan bi uygulama ama olsun insallah hicbirimize gerek kalmaz bebislermiz kendi yolunu bulur :) epizyoyu sordum doktorum yapmiyorum dedi ama eger cok gerekli ise bebis butun push lar a ragmen cikmamis ise yaparim dedi. skin to skin i sordum ben bunu cok istiyordum vee doktorum elbette bu rutindir dedi her dogumda bebegi hemen annenin kucagina veriyorlarmis cok az bi ihtimal saglik sorunu var ise veremeyiz dedi.kordonun gec kesilmesini sordum buna da tamam dedi. sonra emzirme olayini sordum ve malesef sinifta kaldim benim en buyuk kabusum bu zaten. nipple lar i doktor check etti ve gogus masajina baslamalisin dedi. bakalim ise yarar ins. gerci breastfeeding ile ilgili sorun olursa anne ile bebisi 3 gun hastanede misafir ediyorlarmis emzirme isini anne ogrenene kadar. yani anladigim kadarriyla mumkun oldugunca natural birth taraftaridi. insallah hepimiz saglikla bebislerimizi kucagimiza aliriz. bu arada artik 2 haftada bir kontrole gidecegim uyyyy zaman azaliyor... dogumu yaklasan arkadaslar her an aklimdasiniz dua ediyorum sizden de dua bekliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…