Amerika'da Hamilelik

yuruyus yapinca sanki hemen pirt diye dogum yapacakmisim gibi hissediyorum sirf dogum korkumdan dolayi meczuplar gibi dag bayir yuruyesim var :) gecen annem de kizdi otur dinlen diye ama yok bi dk otursam pisman oluyorum

:) Haha guldurdun beni. Annene gelince beraber yurucez de :)

Vallaha kızlar ben nerden arastırdıysam kımle konustuysam olanlarda hiç hissetmedik dediler sadece bası hıssetmişler okadar tabi ilaç kişinin vucuduna göre degısıyodur belkı ama ben hep boyle duydum ve izledimde hep tv ve vıdeo tabı acılmaya basladıktan sonra nezman aldın onun bı sınırı var zaten once yada sonra yapılmıyo ve etki azaldıkca dedıgınız gıbı düğmeye basabılıyosun ayarlı doz alıyosun yani hattaga burda doğum yapıp yazan bı arkadasımız vardı ta aksam almıs sabaha karsı doğum olmus ben onada sormustum ekstra arada ılac verdıler ve hıc hıssetmedım dedı okadar saat olmasına ragmen dikişi kesiyi hiçbişeyi diyolar olanlar inşallah bizimde öyle olur ben kendımı böyle rahatlatıyorum yoksa korkuyorum yuruyuste önemli tabi rahat doğum için inşallah cok sancı cekmeden açılma olurda sonrada epiduralle rahat doğum yaparız ıyı dusunelım ıı olsun birde doğuma yaklasınca son zmanlarda bi masaj vramış onu okumustum ben arastırırken onerılıyo doğumda kesi ve yırtık olmuyomus vajınada hattaga hastanedede ebeler yapıyomus doğum anında bazen onu duydunuzmu hıc ben dusunuyorum yapmayı sonda artık becerebılırsem

Seninkini de Allah bagislasin canim. Amerika'ya gore cok degil haklisin:)
Buraya geleli 1 ay oldu.
Alttan muayene oldum demissin ne testi yaptilar biliyor musun? Bir de kanama oldu mu?
Ben de haftaya cuma gidecegim o zaman yapacakmis.

Ne masaji canim bu adi ne ?

Seninkini de Allah bagislasin canim. Amerika'ya gore cok degil haklisin:)
Buraya geleli 1 ay oldu.
Alttan muayene oldum demissin ne testi yaptilar biliyor musun? Bir de kanama oldu mu?
Ben de haftaya cuma gidecegim o zaman yapacakmis.

Saol canim. Daha cok yenisin dogum icin mi geldin ? Yoksa kalici misin ?
Cati muayenesi oldum canim, doktor catinin durumuna bakiyor, normal doguma uygun olup olmadigini soyluyor. Ondan oncede kulak cubugu gibi pamuklu bir cubukla yine ornek aldilar alttan, smear testi olduysan bilirsin onun gibi ornek aliyorlar. Bu da enfeksiyon olup olmadigini arastirmak icinmis. Bu ikisi tamda bizim haftalarimizda oluyor ikisini de yapacaklardir buyuk ihtimalle sana da. Cati muayenesinden sonra kanama oluyormus bende de oldu. Doktor soylemisti olacak diye endiselenmedim o yuzden. Hatta 1 gun surdu.

Evet canm dogum icin geldim.
Daha once yapildi smear demek onun gibi. Ben de kanama olacak diye endiseleniyordum demek normalmis.
Burada cati muayenesi yapmiyorlar zannediyordum cunku zaten herkesi normal doguma yonlendiriyorlar diye biliyordum bakalim biz ne olacagiz insallah normal olur.

Dogru normal doguma yonlendiriyorlar ve bildigim kadariyla sezeryana mecbur kalinca yonleniyorlar. Cati muyanesi de bunun icin yapiliyor bir nevi on hazirlik gibi,durum hakkinda fikir sahibi olmak icin. Doktorumla en son konustugumuzda biz herseyin dogal olmasindan yanayiz dedi, kesiyi bile mecbur kalirsak yapiyoruz dedi. Hatta benim lavman kabusum var burada yapmiyorlarmis ama ben hep olsun istiyordum dogumdan once. Doktor buna bile yapmıyoruz biz lavman, dogum sirasinda her sey dogal akisinda, olursa da olur,temizlenir dedi :) Gorucez bakalim az kaldi

Bu arada Beaden Tdap oldun mu ? Bu 3'lu karma asi tetanoz,bogmaca ve difteri
Yok canm asi olmadim olmami da istemediler. Turkiye'de de istege bagli.
Lavman yapmamalari guzel bi bakima bence. Dogum sirasinda halsiz kalma diye yapmiyorlar hatta kucuk kucuk atistirmaya bile izin veriyorlarmis.
Ben de bu gittigimde epizyotomiyi falan da konusmayi planliyorum yani yirtik olacaksa kendi kendine olsun diycem belki hic yirtilmaz bosuna bastan kesmesin degil mi 😁

Ilk cocuklarda bu dikis isi biraz kacinilmazmis ama, olsa da az olsun insallah.

Ne masaji canim bu adi ne ?

Perine masajı canım google danda bakabılırsınız 34 haftada baslanıyomus yapılmaya ve ılk doğum yapıcaklarda etkılıymıs yırtık yada kesı olmamamsı ıcın yardımcı oluyo yani ben denıcem o aylara gelınce bı zararı yokmus yani sizde istersenız deneyın

Tamam bi arastiralim bakalim Saolasin

Merhaba arkadaslar,

Bir suredir yazmayi dusunuyordum kismet buguneymis, ben de 12. haftamin icindeyim ve Kentucky'de yasiyoruz. Konuya goz atmak istedim ama gercekten cok uzun, pek okunabilecek gibi degil :) Buradan yazistikca tanisiriz artik.. Hamilelige dair sormak istediklerim cok, insallah herkes hayirlisiyla saglikla alir bebegini kucagina..

merhabalar bebisin hayirli olsun saglicakla dogsun ins. sorulara acigiz elimizden geldigince yardimci olmaya calisiriz

evet ben de duymustum. youtube de ayrintili vieolari var maket ustunde anlatiliyor bakabilirsiniz kizlar :) eskiden de ebeler zeytinyagi ile masaj yaparlarmis yirtk olmasin diye

ayy hadi ins. biz de hissetmeyiz epiduralden sonra. gerci ben hala kararsizim alip almama konusnda ama bakalim hayirlisi :)

Hosgeldin aramiza. Hamileligin hayirli olsun ins. Burada birbirimize elimizden geldigince yardimci olmaya calisiyoruz, sen de katildin ne guzel cogaliyoruz

evet ben de duymustum. youtube de ayrintili vieolari var maket ustunde anlatiliyor bakabilirsiniz kizlar :) eskiden de ebeler zeytinyagi ile masaj yaparlarmis yirtk olmasin diye

Ya biri aydinlatsin ben anlamiyorum kesi mi dogal yirtik mi hangisi daha iyi? Doktor biz dogal yirtiktan yanayiz diyor. Ama bi cok kisi de dogal yirtigi kontrolsuz bi sekilde oldugu icin (dikisleri de kotu oluyormus bu yuzden) istemiyor. Eee kesi ye de yine karsi olan bi cok kisi var. Kafam karisti iyice

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…