Amerika'da Hamilelik

Canım gözün aydın ınsallah bızımde guzel çıkar:) dualarımız senınle bı avazda ınsallah:)

Türkiye'deki hamile arkadaşlarıma bakıyorum proses daha kolay ilerliyor burada kan vermekten bir hal oldum bir sürü inceleme . 7.haftam bitti ultrason aralıkta daha girmedim yani . Neyse hayırlı sorunsuz atlatırız inş bu güzel dönemi Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Hoşbulduk, teşekkür ederim:) Yurtdışı psikolojisi var üzerine bir de hamilelik duygular selale:))

ahh ahh bu gurbetligin gozu kor olsun. :) Turkiyedeki gebeler rahat valla istedikleri zaman kontrole giderler doktor begenmeyip degistirirler daha bir de saglik sistemini elestirirler :)

ahh ahh bu gurbetligin gozu kor olsun. :) Turkiyedeki gebeler rahat valla istedikleri zaman kontrole giderler doktor begenmeyip degistirirler daha bir de saglik sistemini elestirirler :)

Katiliyorum:) hele kanada daki sağlık sistemi hiç hoşuma gitmedi hamileler le ilgileniliyor ama geçenlerde migrenim tuttu hastaneye gittim bir iğne olmak için tam 5 saat bekledik . Zaten ülkemi cokk özlüyorum birde Bu tür şeyler iyice sogutuyor buralardan beni . Geleli 2ay oldu alışamadım walla:/

Gecmis olsun ve kolay gelsin diyeyim oncelikle. Vatandas olmayanlar icin medicaidin olmamasi kotuymus iyice aarastirdiniz mi ? Bence vatandas olmayanlar icin de bi kolaylik vardir. Doktor masrafi arti dogum masrafi sigortasiz odenecek gibi degildir yaaa cok fazla olur. Bence siz sorup sorusturmaya devam edin.
Bu ilk randevu konusu amerikanin her yerinde ayni sanirim. Benim de 10. haftamda olmustu. Ama acil bir durumda oncelik hakkinin olmasi gerekiyor tabiki, sen sanirim biraz sanssiz durumlarla karsilasmissin umarim bundan sonra her sey yoluna girer, sIkma canini. Ultrason konusu hepimizin ayni merak etme ben artik dogum yapacagim 3 kere falan ultrasona girdim sanirim dusun yani

Gecmis olsun ins. onemli bir durum degildir. Hamileligin baslangicinda boyle durumlarla karsilasanlar epey oluyor sanirim. Ama sen yine de akintilarini takip et. Hepimiz Allaha emanetiz canim

canim gozun aydinn :) senin adina cok sevindim. darisi basimiza insallah

Tesekkurler canim. Darisi sana ins. Bebegin kiyafetlerini yikamaya basladik. Ben hastane icin herseyi tamamlamistim ama canta hazirlamamistim annem yapmaya basladi saolsun.
Senin ki ne zaman gelecekti ?

Sekerinin iyi cikmasina cok sevindim ve kilo almamana masaallah azimlisin Doktor neye gore gogus masajina karar verdi ve nasilmis gogus masaji ? Annem gelirken kakao yagi getirmis ondan kullanmaya basladim. Turkiye de bir cok kisi bunu kullaniyormus, yara catlak vs olmamasi icin, sen de iste annenden gelirken.
ins. canim birbirimiz icin dua edelim.

Canim valla sanirim korkuyla karisik heyecan merak vs var :) senden naber randevun ne zaman? Ben bu cuma gidecegim alttan muayene falan yapacak

Aynen degisik karisik duygular. Bazen kendimi rahatlatiyorum bu cok dogal bisey herkes yapiyor bazen de korkuyorum. Benim de cuma gunu randevum. Benim o isler bitti, cuma gunu siradan bi randevu olacak galiba.

Selamlar, ben de 14. haftamin icindeyim ve simdiye kadar az soylenmedim buradaki sisteme, doktorlara!! Benim sigortam var, prenatal care denilen bu muayeneleri de karsiliyor normalde, ama her seferinde sigortayla ugrasiyorum.. Yok su kodla yollandigi icin karsilayamiyoruz yok bilmemne.. Ve diyorum ki ya sigortam var, muayene olmak istyorum, ultrasona girtmek istiyorum, yook diyorlar olmaz :) Yani bu sadece sana has bir durum degil endiselenme:) Ben sirf bu yuzden iki ayri doktora gittim simdiye kadar! Cunku benim de hafif akinti seklinde kanamalarim olmustu ve meraktan, endiseden oluyordum! Ben de baska bi doktora gitiim ilk muayene ve ultrason icin, cok sukur hersey yolundaymis! Ikili testi bile ben istedim de oyle yaptirdim yoksa asil doktoruma 13. haftadan once muayeneye gidemeyecektim.. Dolayisiyla ikili test zamanini neredeyse kacirmis olacaktim.. Ikili test icin de bir yerden fiyat aldim 900 dolar dediler! Sigortayi aradim kodlari lazim kod olmadan soyleyemeyiz dediler.. Kodlari buldum 6-7 telefon gorusmesinden sonra, 400 dolar dedi sigorta... Bi ne ya! Baska bir doktor buldum sonra, normalde 600 dolar ama eger kendiniz odeyecekseniz cepten 170 dolar dediler! Direk atladim tabii... Yani boyle, Turkiye'yi cok ariyorum! Bir de buradaki izinleri Turkiye'yle karsilartirinca fenaliklar geciriyorum.. 2-3 aya karsilik 1 sene

cok tesekkur ederim canim. gogus uclarima bakti ve gogus uclarimin ice donuk olduguna karar verdi zaten dista gogus ucu filan yok bende :) gogus masajini ayrintili anlatmadi nette var izle dedi bir dahaki kontrolde ayrintili anlatacakmis simdi erken dedi cunku gogus uclarinin fazla uyarilmasi dogumu baslatabiliyormus. ben netten baktigim kadariyla gogus basininin yantaraflarini asagi yukari saga sola biraz canin aciyana kadar gerdirerek gogus ucunu cikarmaya yarayan hareketler canim. ben palmers markasindan cacao butter almistim. hamileler icin. muthis rahatlatiyor kasinma istegini azaltiyor. sukur catlamadim ama daha 10 hafta var :) cok dua ediyorum sana canim hayirlisiyla en kolayindan en normalinden bebis ve senin icin en sagliklisindan dogum olsun inss...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…