Amerika'da Hamilelik

Aynı sıkıntı bende de var aksama kadar su ic sabaha kadar wc.agiz kuruluğu dudaklarıma kadar çıktı . Ama o şeker olayını bilmiyordum bak korktum bende simdi:)

Merak etmeyin benımde ilk zamnlar özellıkle hep içim yanıyodu gece ıcıyodum sabah kalkınca halaga bıle soğuk su içiyorum ama gectı o kuruluklar gercı test olmadı benım daha ama bence herkezde oluyo genelde hamıleleıkten o ıcımız yanıyo korkmayın

İnsallah canm sagol hepimizin kolay olur insallah.
Garanti bankasinin seyahat saglik sigortasi canim gec degil yaptirdigin gunden itibaren gecerli olur oncesini kapsamaz o kadar. Annene de gecmis olsun canm

Eger alttan muayeneden kastin cati muayenesi ise son haftalarda yapiliyor canim, benim ki daha yeni oldu mesela. Ilk haftalarda yapilan bisey degil burada da. Belki alttan muayeneden kasit bakteri icin faln ornek almaktir ben anlayamadim acikcasi.

Ben de anlayamadım neye bakacak öyle herhangi bir problem de yokki:/

insan böyle dönemlerde herseye evham yapıyor sanirim:))

İnsallah canm sagol hepimizin kolay olur insallah.
Garanti bankasinin seyahat saglik sigortasi canim gec degil yaptirdigin gunden itibaren gecerli olur oncesini kapsamaz o kadar. Annene de gecmis olsun canm

Süpermiş canım ya sağol bilgi için hiç bilmiyodum annem geldı artık ılacları falam aldı kontrolunude oldu sukur artık bıdahakıne yapalım öyle gelırken cok ıyımıs o ama neleri kapsıyo acaba burda bılgın varmı canım yanı o sıgortayla burda hastaneye gıdıp bakılabılıyomusun hangı duurumlarda yararı var acaba?

Herkese tesekkur ederim cevaplari icin. Cuma gunu kontrolum vardi, smear testi yapildi, kasik agrim vs. ne sorduysam herseye normal dedi. Ultrasonsuz ya da birseye bakmadan etmeden nasil anlasiliyor herseyin normal oldugu diye dusunsem de Allah'a emanet diyorum.. Doktor degistirmek gibi bir sansim yok.
Sizlere bir sorum daha olacak, muhtemelen duymussunuzdur yeni doganlarda ya da bebeklerde ucaga binmenin kulaklara verebilecegi zarari, kalkis ve inislerde emzirildigi taktirde korudugu soyleniyor fakat sizin dusunceleriniz nelerdir? Buradan bir arkadasin dogumdan sonra Turkiye'ye gidecegini okumustum, kendisi ne kadar bekleyecek mesela?
Biz de annemleri yormamak icin, hem cok ozledigimden dogumdan sonra gitmek istiyoruz fakat bu kulak meselesi cok dusunduruyor beni..

Canim acil durumlari kapsiyor,kaza falan veya acilde yapilan tum mudahaleler yine de policeye bakmak lazim bir suru bsy yaziodu internetten falan da bakabilirsin sanirim.

Oh maasallah canm temiz cikmasina sevindim insallah benim de temiz cikar. Heyecan dorukta insallah hepimiz kolayca dogururuz.
:)

Ins sen de guzel sonuclar alirsin canim ve ins herkesinki kolay olur. Var mi bel agrilarin, kasik ağrilarin falan. Bebek dogum kanalina girmeye baslamistir sende kasiklarinda basinc hissediyormusun ?

Erken gelmesi iyi anneni bol bol gezdirirsin hem, daha yorulmazsin bizim gibi cabucak. Ben de 38 deyim ama kac gundur annemle mallerde geziyorum, dun bi cok yoruldugumu hissettim bugun, yarin evdeyiz biraz dinleneyim dimi :) Cevren varsa baby shower fikri super, hem alacaklarinin maddi yukunu biraz azaltmis olursun

Ben de oyle bisey istememislerdi canim ilk defa sende duydum, endiselenme onlem icindir. Ama sor tabi yine de.

Burada boyle canim benim doktor da her seye It,s normaaallll diyor :) Ben alistim artik. Bu kulak olayini hic bilmiyordum, biz de benim ki 6 aylik falan oldugunda Turkiyeye gidicez ins. ben de arastirayim bari.

Ben 15. haftamdayim ve 13. haftada doktor vajinal ultrason yapti akintim oldugu icin, hersey yolundaymis cok sukur.. Bana da garip geldi acikcasi niye ustten yapmadi ultrason diye.. Hatta doktorumu degistirmeyi bile dusundum, sadece alttan yapabiliormus bu doktor ultrason... Ikinci trimesterdan sonra ben bakamiyorum artik dedi.. Ama baska doktora, hastaneye fln yonlendiriyormus ultrason icin... Hala iki doktora gidiyorum, ama artik birini birakmam lazim... Cok kararsiz kaldim :/ Bu doktor hakkinda birsuru iyi sey de duydum, cok da tatli bir kadin ama bu ultrason isi canimi sikti.. Bir yandan da dusunuyorum, zaten topu topu 3 kere ultrasona giriliyor diye...

Ins sen de guzel sonuclar alirsin canim ve ins herkesinki kolay olur. Var mi bel agrilarin, kasik ağrilarin falan. Bebek dogum kanalina girmeye baslamistir sende kasiklarinda basinc hissediyormusun ?
Benim de testler normal cikmis cok sukur.
Kasik agrim var canm ara ara oluyor boyle regl olmadan oncr oldugu gibi ama dogumla alakali mi bilemiyorum ki daha once yasamadigim icin her seyi de buna yormayayim diyorum. Nasil baslar sancilar, neye benzer bir fikrim yok

Aynen canım gezıyoruz bıraz yuruyoruz ıyı oldu vallaha benım sımdıden bıle yuruyunce arada belım agrıyo tutluyo gıbı bebısten 38 ne yapcaz bılmıyom benımde esım calısıyo ondan var cevre bırada bı kac aıle var burda tanıdıgımız bakalım aynen maddı yukte azalır ama kım ne alır buyukler yıne bızemı kalır hıc bılmıyorum bakalım hayırlusı evet röntgenı sorucam kesın ama hıc sıkayetım yok acıl busey yok ben anlamadım kılomu yanlus gırmısler hıc kılo almamısın dedı doktor sonradan fark ettım duzelettırdım ya ondan ıstedım bılmıyom cunkı 2.700 almıdı. Yanı bundan sonrada cok alınıyomys vallaha dıkkat etmek lazım o cekımde ıcıme hiç sınmıyoya bakalım ne olcak bende kımsede duymadım oyle canım

Burada boyle canim benim doktor da her seye It,s normaaallll diyor :) Ben alistim artik. Bu kulak olayini hic bilmiyordum, biz de benim ki 6 aylik falan oldugunda Turkiyeye gidicez ins. ben de arastirayim bari.

Canım endıselenme o konuda cunkı mıllet doğum yapıp 1 haftada goturuyo bebegı ulkelerını herkez yapıyo zaten bır haftadan sonra ucabılıyomus ben arastırdım bızde nasıpse 2,5 aylıkken gıtmeyı dusunuyoruz cunkı kalkarken ve ınerken emzırceksın yada meme vercen agzına yalancı meme emsın yanı rahatsız olmasın dıye hıc olumsuz bısey okumadım cunkı duymadımda ıcınız rahat olsun yanı

Burada boyle canim benim doktor da her seye It,s normaaallll diyor :) Ben alistim artik. B
aynı şey bizde de oluyordu canım. eşime diyordumki şunu doktora sorsam mı neden böyle diye. oda sence doktorun cevabı ne olacak dediğinde bende nasılsa cevabı biliyorum o zaman hiç sormayım diyordum buradaki doktorlar çok rahatlar anlaşılan..
takvimine baktığımda çok az kaldığını gördüm.. ne heyecan vardır şimdi.. kendimi hatırladım bi an hayırlısıyla kurtulursun inşallah...

Son düzenleme:
Bu arada Swan nerelerdesin kac gundur sesin cikmiyor, her sey yolundadir umarim.

canim buradayim arada bir giriyorum yazdiklarinizi okuyorum... bu aralar kafam karmakarisik esim burada ogrenci ylsy ile gelmisti devlet yollamisti 2011de. ve ben 2008de uni den mezun oldugumdan beri ylsy ye basvururum ama benim bolumde alim bir iki tane oldugu icin bana cikmazdi hic. vee bu sene taam 50 kusur kadro acmislar benim bolumume... basvurulari da basladi. ancak bu sene sartlarda bir degisiklik olmus mulakat sarti koymuslar once ales puanina gore siralanacak herkes ve ales siralamasina gre mulakata cagrilacak... mulakat Ankara'da, 16-26 aralik tarihlerinde yillardir hayalini kurdugum dort gozle bekledigim ylsy bursu mulakatina gidebilecek miyim bebegim karnimda kipir kipir... bi yanda yillarin hedefi parmaklarimin ucunda, obur yanda bebisimin sagligi... Allahim bir anne olarak ilk sinavim galiba mulakatin oldugu tarihlerde 33-35. haftalarimda olacagim. ucak yolculugu icin 28. haftadan sonra 36.haftaya kadar doktordan yazili izin alinipp yolculuk yapiliyormus... ancak 10gunde 2 kitalar arasi 2 de abd ici ucak yolculugu bebisimi nasil etkiler bilmiyorum yurt disi master doktora benim cocukluk hayalimdi ve esim de sirf benim hayalim oldugu icin bu programa basvurdu ve geldik... burada bulundugumuz 1 yil 4 aylik zamanda ben toefl i hallettim gre sinavini hallettim ve tam okullara basvuru asamasindayken bebisimizi ogrendik bebisten sonraya erteledik... gerci maddi durmumuz burada master doktora masraflarimi karsilamaya hayatta yetmez. belki buradan bir burs bulurum diyordum ki devlet yeniden ylsy burs basvurusu acmis... esim git diyor annem kizim rskli sen bilirsin diyor babam gel kizim birsey olmaz allahin izniyle diyor... ben ? ben kararsizim... bir de oraya gidip mulakatta elenmek var o kadar yol yorgunlugu ustune ustelik 1000lerce dolarlik ucak biletleri masrafi bebisimin rizki da bosa gidecek... ama bir yandan da hayallerim hedeflerim velhasil durum bundan ibaret... kizlar hepinize soruyorum simdi bana bir akil verin lutfen... benim yerime koyun kendinizi, ne yapardiniz?

Baeden, zamanin az kalmis bir avazda saglikla kurtulursun insallah. 1cm acilman da varmis harika.. ve bence acilman caktirmadan ilerlemeye devam ediyor cunku tarif ettigin agri dogum agrisina uymakta sanirim... benim de ilk bebek tecrubeli degilim ama okuduklarima ve tecrubeli annelerden dinlediklerime dayanarak soyleyeyim dogum sancisi hafif hafif belden baslayip kasiklara dogru yayilan regl oncesi agrilar gibi baslarmis... acilma arttikca agri seviyesi de artarmis ancak regl sancisinin bir kac seviye fazlasi kadar... dogum iyice yaklastiginda biraz daha siddetlenirmis vee snra hoop bebis gelirmis :)

kizlar bebis dogduktan sonra Turkiyeye ucma planlari olanlar var cook guzel :) evet bebis dogduktan 1 hafta sonrasinda ucabilrsiniz ucak inerken ve kalkarken bebisi emzirmeniz yeterli olacaktir. bu arada biletleri alirken bebeginiz icin de besik ayirtmayi unutmayin... THY de en on koltuklar hep bebekli insanlara verilir ve besik verilir ya iste oyle birsey ben cok ozenirdim o bebisli insanlara:) darisi basimiza bakalim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…