- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.301
Canımm sevındım soyledıklerıne moral verdın gercekten sagol. Boyle caktırmadan ne kadar acılsa kar:) Benım regl sancılarım zaten normalden fazlaydı ınsallah ona benzıyordur da kolay olur.Baeden, zamanin az kalmis bir avazda saglikla kurtulursun insallah. 1cm acilman da varmis harika.. ve bence acilman caktirmadan ilerlemeye devam ediyor cunku tarif ettigin agri dogum agrisina uymakta sanirim... benim de ilk bebek tecrubeli degilim ama okuduklarima ve tecrubeli annelerden dinlediklerime dayanarak soyleyeyim dogum sancisi hafif hafif belden baslayip kasiklara dogru yayilan regl oncesi agrilar gibi baslarmis... acilma arttikca agri seviyesi de artarmis ancak regl sancisinin bir kac seviye fazlasi kadar... dogum iyice yaklastiginda biraz daha siddetlenirmis vee snra hoop bebis gelirmis :)
Ayy canım hakkında hayırlısı ne kadar zor bır karar ya bi yanda bebişin bi yandan hayallerin ne diyeceğimi bilemedim ama en azından bı kısmınıda halletmusın oda bişey hakkında hayırlıdı canım içinden ne gecıyosa onu yap inşallah hersey gönlünce olsun canım:)canim buradayim arada bir giriyorum yazdiklarinizi okuyorum... bu aralar kafam karmakarisikesim burada ogrenci ylsy ile gelmisti devlet yollamisti 2011de. ve ben 2008de uni den mezun oldugumdan beri ylsy ye basvururum ama benim bolumde alim bir iki tane oldugu icin bana cikmazdi hic. vee bu sene taam 50 kusur kadro acmislar benim bolumume... basvurulari da basladi. ancak bu sene sartlarda bir degisiklik olmus mulakat sarti koymuslar once ales puanina gore siralanacak herkes ve ales siralamasina gre mulakata cagrilacak... mulakat Ankara'da, 16-26 aralik tarihlerinde yillardir hayalini kurdugum dort gozle bekledigim ylsy bursu mulakatina gidebilecek miyim bebegim karnimda kipir kipir... bi yanda yillarin hedefi parmaklarimin ucunda, obur yanda bebisimin sagligi... Allahim bir anne olarak ilk sinavim galiba mulakatin oldugu tarihlerde 33-35. haftalarimda olacagim. ucak yolculugu icin 28. haftadan sonra 36.haftaya kadar doktordan yazili izin alinipp yolculuk yapiliyormus... ancak 10gunde 2 kitalar arasi 2 de abd ici ucak yolculugu bebisimi nasil etkiler bilmiyorum yurt disi master doktora benim cocukluk hayalimdi ve esim de sirf benim hayalim oldugu icin bu programa basvurdu ve geldik... burada bulundugumuz 1 yil 4 aylik zamanda ben toefl i hallettim gre sinavini hallettim ve tam okullara basvuru asamasindayken bebisimizi ogrendik bebisten sonraya erteledik... gerci maddi durmumuz burada master doktora masraflarimi karsilamaya hayatta yetmez. belki buradan bir burs bulurum diyordum ki devlet yeniden ylsy burs basvurusu acmis... esim git diyor annem kizim rskli sen bilirsin diyor babam gel kizim birsey olmaz allahin izniyle diyor... ben ? ben kararsizim... bir de oraya gidip mulakatta elenmek var o kadar yol yorgunlugu ustune ustelik 1000lerce dolarlik ucak biletleri masrafi bebisimin rizki da bosa gidecek... ama bir yandan da hayallerim hedeflerim velhasil durum bundan ibaret... kizlar hepinize soruyorum simdi bana bir akil verin lutfen... benim yerime koyun kendinizi, ne yapardiniz?
Benim de testler normal cikmis cok sukur.
Kasik agrim var canm ara ara oluyor boyle regl olmadan oncr oldugu gibi ama dogumla alakali mi bilemiyorum ki daha once yasamadigim icin her seyi de buna yormayayim diyorum. Nasil baslar sancilar, neye benzer bir fikrim yok
Evet sinyaller baslamis hadi bakalim hayirlisi hepimiz icin.Sevindim canim testlerinin iyi olmasina. Bende de var kasik agrisi oyle cok degil ama var, benim karnim bir kac gundur asagi indi ve 1 haftadir faln surekli uykum geliyor. Simdiye kadar hep uyku problemim olmustu halbuki. Sanirim sinyaller basladi.
Merak etme sana zarar vermeyecek sekilde yaparlar kanımca.Aynen canım gezıyoruz bıraz yuruyoruz ıyı oldu vallaha benım sımdıden bıle yuruyunce arada belım agrıyo tutluyo gıbı bebısten 38 ne yapcaz bılmıyombenımde esımz calısıyo ondan var cevre bırada bı kac aıle var burda tanıdıgımız bakalım aynen maddı yukte azalır ama kım ne alır buyukler yıne bızemı kalır hıc bılmıyorum bakalım hayırlusı evet röntgenı sorucam kesın ama hıc sıkayetım yok acıl busey yok ben anlamadım kılomu yanlus gırmısler hıc kılo almamısın dedı doktor sonradan fark ettım duzelettırdım ya ondan ıstedım bılmıyom cunkı 2.700 almıdı. Yanı bundan sonrada cok alınıyomys vallaha dıkkat etmek lazım o cekımde ıcıme hiç sınmıyoya bakalım ne olcak bende kımsede duymadım oyle canım
:) Insallah canim sagol. Heyecan korku hepsi birbirine karistiaynı şey bizde de oluyordu canım. eşime diyordumki şunu doktora sorsam mı neden böyle diye. oda sence doktorun cevabı ne olacak dediğinde bende nasılsa cevabı biliyorum o zaman hiç sormayım diyordum buradaki doktorlar çok rahatlar anlaşılan..
takvimine baktığımda çok az kaldığını gördüm.. ne heyecan vardır şimdi.. kendimi hatırladım bi anhayırlısıyla kurtulursun inşallah...
Canim gercekten zor bir durumcanim buradayim arada bir giriyorum yazdiklarinizi okuyorum... bu aralar kafam karmakarisikesim burada ogrenci ylsy ile gelmisti devlet yollamisti 2011de. ve ben 2008de uni den mezun oldugumdan beri ylsy ye basvururum ama benim bolumde alim bir iki tane oldugu icin bana cikmazdi hic. vee bu sene taam 50 kusur kadro acmislar benim bolumume... basvurulari da basladi. ancak bu sene sartlarda bir degisiklik olmus mulakat sarti koymuslar once ales puanina gore siralanacak herkes ve ales siralamasina gre mulakata cagrilacak... mulakat Ankara'da, 16-26 aralik tarihlerinde yillardir hayalini kurdugum dort gozle bekledigim ylsy bursu mulakatina gidebilecek miyim bebegim karnimda kipir kipir... bi yanda yillarin hedefi parmaklarimin ucunda, obur yanda bebisimin sagligi... Allahim bir anne olarak ilk sinavim galiba mulakatin oldugu tarihlerde 33-35. haftalarimda olacagim. ucak yolculugu icin 28. haftadan sonra 36.haftaya kadar doktordan yazili izin alinipp yolculuk yapiliyormus... ancak 10gunde 2 kitalar arasi 2 de abd ici ucak yolculugu bebisimi nasil etkiler bilmiyorum yurt disi master doktora benim cocukluk hayalimdi ve esim de sirf benim hayalim oldugu icin bu programa basvurdu ve geldik... burada bulundugumuz 1 yil 4 aylik zamanda ben toefl i hallettim gre sinavini hallettim ve tam okullara basvuru asamasindayken bebisimizi ogrendik bebisten sonraya erteledik... gerci maddi durmumuz burada master doktora masraflarimi karsilamaya hayatta yetmez. belki buradan bir burs bulurum diyordum ki devlet yeniden ylsy burs basvurusu acmis... esim git diyor annem kizim rskli sen bilirsin diyor babam gel kizim birsey olmaz allahin izniyle diyor... ben ? ben kararsizim... bir de oraya gidip mulakatta elenmek var o kadar yol yorgunlugu ustune ustelik 1000lerce dolarlik ucak biletleri masrafi bebisimin rizki da bosa gidecek... ama bir yandan da hayallerim hedeflerim velhasil durum bundan ibaret... kizlar hepinize soruyorum simdi bana bir akil verin lutfen... benim yerime koyun kendinizi, ne yapardiniz?
Benim de pazartesi ve o gun ultrasonum da var. Eger benim ki o gune kadar gelmezse ultrasonda gorucez ins. Korkmaya basladimEvet sinyaller baslamis hadi bakalim hayirlisi hepimiz icin.
Doktor randevum pazartesi, senin ne zaman?
canım son zamanlarda oluyordu sanki adet oldum olacakmışım gibi kasıklarım ve belim ağrıyordu, normal yani, eee artık ne kalmış ki:) Insallah canim sagol. Heyecan korku hepsi birbirine karistiDun aksamdan beri ara ara adet sancisi gibi cok az agrilar oluyor karnimda, galiba benimki 40 haftayi doldurmayi beklemicek. Sende de olmusmuydu ?
benim doğumdan 5 gün önce 3cm açılmam vardı ve hiç sancım yoktu ve artık doğum için hastaneye gittiğimde 6cm di. seninkide çaktırmadan ilerler merak etme canım.. senin şimdi 1cm se gününü beklemez gibime geliyor hadi hayırlısı bakalım inşallah kolaylıkla atlatırsınCanımm sevındım soyledıklerıne moral verdın gercekten sagol. Boyle caktırmadan ne kadar acılsa kar:) Benım regl sancılarım zaten normalden fazlaydı ınsallah ona benzıyordur da kolay olur.
Herkes insallah bır avazda kurtulur bana dua edın az kaldı. Bu arada biz de dogumdan sonra en yakın zamanda işlemler hallolour hallolmaz donecegız ınsallah zaten en erken 10 gunde bıtıyor. Bebısı de emzırırsek ınıste kalkısta bır sıkıntı olmaz merak etmeyın. Zaten en rahat zamanı hep uyuyacak yol boyu.
Aa super olmus valla umarim benim de soyledigin gibi olur bakalim hayirlisi. 6 cm den sonrasi nasildi peki? Epidural falan da vermemislerdir.benim doğumdan 5 gün önce 3cm açılmam vardı ve hiç sancım yoktu ve artık doğum için hastaneye gittiğimde 6cm di. seninkide çaktırmadan ilerler merak etme canım.. senin şimdi 1cm se gününü beklemez gibime geliyor hadi hayırlısı bakalım inşallah kolaylıkla atlatırsın
benim dayanılmayacak ağrılarım hastaneye gidince başladı zaten ozaman da 6cm di.1saat içinde epidurali verdiler canım. epidural olmadan düşünemedim kendimi. epiduralden yaklaşık 3 saat sonrada doğum oldu.. o anlar benim için hernekadar uzun ve zor geçmiş olsa da doktorum kolay ve kısa bir doğum olduğunu söyledi. hatta ertesi gün kontrole gelen doktor da kolay bir doğum yapmışsın dedi doktorum anlatmış galiba.. ama bide bana sorun dedimAa super olmus valla umarim benim de soyledigin gibi olur bakalim hayirlisi. 6 cm den sonrasi nasildi peki? Epidural falan da vermemislerdir.
benim dayanılmayacak ağrılarım hastaneye gidince başladı zaten ozaman da 6cm di.1saat içinde epidurali verdiler canım. epidural olmadan düşünemedim kendimi. epiduralden yaklaşık 3 saat sonrada doğum oldu.. o anlar benim için hernekadar uzun ve zor geçmiş olsa da doktorum kolay ve kısa bir doğum olduğunu söyledi. hatta ertesi gün kontrole gelen doktor da kolay bir doğum yapmışsın dedi doktorum anlatmış galiba.. ama bide bana sorun dedimçok şükür uzun sürmedi inşallah senin de kolay ve rahat bir doğumun olur
Bende yaklaşık 2 yıldır Amerika'da yasıyorum 10 aylık bir oglum var nette araştırma yaparken sayfayı görüp koşa koşa geldim:) Boston'dan kimler var?
hosgeldin hilalbadi :) oglusun buyumus artik masallah..
bi ara okumustum virginiadan bir arkadas vardi burda ama cevp yazamamistim o ara ..blogta bulamadim,haberiniz varmi kendisiniden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?