- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.361
Bence de sen dogru olanı yaptın. Hayırlısı olsun. Doktor karnını olctugunde kac dıyor? Gebelık haftasıyla aynı cıkıyorsa ortalamaymıs benım 39 cıktı bugun yanı haftayla aynı. Buyuk falan demedı hıc :)kizlarr kontrollere gidilmis guzel haberler alinmis bebislerin iyi olmasina sevindim saglikla gelsinler ins. bizim de kontrolumuz vardi bugun. hersey yolunda bir skntimiz yok :) ucak yolculugunu sordum 36 haftaya kadar ucabilirsin, ucak yolculugu en guvenli seyehat sekli ama karari sana birakiyorum dedi doktorum.hatta elime rapor bile verdi. yalniz yuz ifadesinden cok gerildigini ve pek onaylamadigini hissettim. zaten vazgecmistim doktorumla konusunca da iyiki vazgecmisim dedim :) kizlar benim bebisim biraz iri galiba, doktor karnimi olcup vav great big baby filan diyor 2 kontroldur. sizin doktorlar bebislerin boyutu ile ilgili yorum yapiyorlar mi?
Merhaba arkadaslar,
Konsoloslukta isimiz oldugu icin esimle Chicago'ya gittik, sali gecesi yola ciktik carsamba sabah ordaydik. Ben genelde yatar pozisyondaydim, gezme planlarimiz vardi.. Carsamba oglen gibi kahverengi bir akintim oldu, aksama kadar tekrar tekrar olunca acile gittik. Hem alttan hem ustten epey uzunnnn bir ultrason yaptilar. Bebek iyiymis, cerviksim kapali normal durumdaymis ama plesentamin iki yerinde kanama varmis. Dusuk tehliken var, yatacaksin dediler.. Kendimi uzmemeye calisiyorum, Allah buyuk insallah hayirlisiyla saglikla aliriz kucagimiza..
Boyle bir durum yasayan olmus muydu aranizda? Bir de hep yatmak ne demek? Yani esim yogun, mutlaka birseyler yapmam gerekiyor.. Kimsemiz yok burada, Turk de yok.. Zaten simdiye kadar hep kilo verdim midem yuzunden, kendime dikkat etmem lazim ama nasil olacak bilmiyorum.........
rica ederim canım.. bebişler sağsalim gelsin de her soruya açığız canım bildiğimiz kadarEminegul resim icin tesekkurler :) dogduktan sonra is bitmeyecek gaziydi emmesiydi sutuydu beziydi derken tecrubeli anneleri soru yagmuruna tutacagiz haberiniz olsun
uyku konusu bebekten bebeğe değişiyor sanırım. forumda benimle aynı dönemde doğum yapanlardan bebeği 6,8 saat uyuyanları okuyunca ağzım açık kalıyor şaşırıyorum vallaAynen hem heyecan hem korku. Her seyi hazir gel artik diyorum :) Uyku konusuna gelince ya bu bebekler kacinci aydan sonra annelerini dogru duzgun uyutmaya basliyorlar acaba ;( ??
Bence de sen dogru olanı yaptın. Hayırlısı olsun. Doktor karnını olctugunde kac dıyor? Gebelık haftasıyla aynı cıkıyorsa ortalamaymıs benım 39 cıktı bugun yanı haftayla aynı. Buyuk falan demedı hıc :)
Buyuk olsun ne olacak kı saglıklı olsun da ınsallah
Arkadaslar grip asisi oldunuz mu? Bir de Tdap asisini hangi haftanizda oldunuz? Ben 16. haftamdayim ve doktor iki hafta sonra gidip iki asini da ol dedi?? Benim bildigim Tdap daha ileriki haftalarda yapiliyordu? Kafam karisti... Bir de 4000 mg'lik balik yagi arti normal prenatal vitaminleri aliyordum. Doktora gunese cok cikamiyorum deyinde bir de gunde 400 IU'luk Vitamin D al dedi... Bunlarin disinda gunde 15 bardak (8 oz'luk) su ic dedi... Ben nasil o kadar su icecegim ya:) Siz icebiliyor musunuz??
Bir de bu hafta mide yanmalarim basladi :/ 20. haftada da detayli ultrasona girecegim, insallah cinsiyetini de o zaman ogrenebilecegim :)
biz yaptırmadık canım. çok küçük diye. ama benden 1ay önce doğum yapan arkadaşım yaptırdı iyi ki yaptırmışım diyor. biz Türkiye ye izne gittiğimizde yaptırmayı düşünüyoruz ozamanda 7 aylık falan olacak inşallah.. seninde mi oğlun olacak?Kizlar bu arada erkek bebegi olup yenidogan sunneti yaptiran var mi aranizda yoksa hep kiz mi oldu :)
Burada nasil oluyor merak ediyorum bilgisi olan var mi?
Olsun canim sagsalim gelsin de :) Bana hic oyle bir tahminde bulunmadilar aslina bakarsan bir bakima iyi olmus senin icin en azindan erkenden beklemede olmayacaksin erken gelirse de surpriz olur strese girmeden :))
Evet canim oglum olacak insallah. Ya arasirmaya calisiyorum hani buradakiler sanki bilmezmis gibi geliyor cahilce bi dusunce ama :)biz yaptırmadık canım. çok küçük diye. ama benden 1ay önce doğum yapan arkadaşım yaptırdı iyi ki yaptırmışım diyor. biz Türkiye ye izne gittiğimizde yaptırmayı düşünüyoruz ozamanda 7 aylık falan olacak inşallah.. seninde mi oğlun olacak?
kizlarr kontrollere gidilmis guzel haberler alinmis bebislerin iyi olmasina sevindim saglikla gelsinler ins. bizim de kontrolumuz vardi bugun. hersey yolunda bir skntimiz yok :) ucak yolculugunu sordum 36 haftaya kadar ucabilirsin, ucak yolculugu en guvenli seyehat sekli ama karari sana birakiyorum dedi doktorum.hatta elime rapor bile verdi. yalniz yuz ifadesinden cok gerildigini ve pek onaylamadigini hissettim. zaten vazgecmistim doktorumla konusunca da iyiki vazgecmisim dedim :) kizlar benim bebisim biraz iri galiba, doktor karnimi olcup vav great big baby filan diyor 2 kontroldur. sizin doktorlar bebislerin boyutu ile ilgili yorum yapiyorlar mi?
Arkadaslar grip asisi oldunuz mu? Bir de Tdap asisini hangi haftanizda oldunuz? Ben 16. haftamdayim ve doktor iki hafta sonra gidip iki asini da ol dedi?? Benim bildigim Tdap daha ileriki haftalarda yapiliyordu? Kafam karisti... Bir de 4000 mg'lik balik yagi arti normal prenatal vitaminleri aliyordum. Doktora gunese cok cikamiyorum deyinde bir de gunde 400 IU'luk Vitamin D al dedi... Bunlarin disinda gunde 15 bardak (8 oz'luk) su ic dedi... Ben nasil o kadar su icecegim ya:) Siz icebiliyor musunuz??
Bir de bu hafta mide yanmalarim basladi :/ 20. haftada da detayli ultrasona girecegim, insallah cinsiyetini de o zaman ogrenebilecegim :)
uyku konusu bebekten bebeğe değişiyor sanırım. forumda benimle aynı dönemde doğum yapanlardan bebeği 6,8 saat uyuyanları okuyunca ağzım açık kalıyor şaşırıyorum vallaakşam 10da yatırıp sabahı edenler var.. bizimki her 2 saatte kalkıyor hiç sektirmiyor nerdeyse. kurulmuş saat gibi 3. ayımızı dolduruyoruz daha 3 veya 3,5 saat uyuduğu elin parmaklarını geçmez wanilla ve ben galiba talihliyiz uyku konusunda tabi nasıl bir talihse :44: onlar sağlıklı olsunda biz az uyuyalım, olsun
Catlamalari onlemek icin ne kullaniyorsunuz? Turkiye'dekiler Lierac fln kullaniyorlar sanirim, buralarda en populer Palmer's Cocoa Butter gibi.. Bir de bebeyagi kullananlar var Turkiye'de... Bio Oil'i de cok duyuyorum ... Ben su anda Palmer's aldim ama oyle her gun de suremiyorum...
Catlamalari onlemek icin ne kullaniyorsunuz? Turkiye'dekiler Lierac fln kullaniyorlar sanirim, buralarda en populer Palmer's Cocoa Butter gibi.. Bir de bebeyagi kullananlar var Turkiye'de... Bio Oil'i de cok duyuyorum ... Ben su anda Palmer's aldim ama oyle her gun de suremiyorum...
Bence en dogru karari verdin, ben de senin yerinde olsam tercihim bu yonde olurdu. Masaallah minik pasaya, saglikla buyusun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?