Amerika'da Hamilelik

kizlarr kontrollere gidilmis guzel haberler alinmis bebislerin iyi olmasina sevindim saglikla gelsinler ins. bizim de kontrolumuz vardi bugun. hersey yolunda bir skntimiz yok :) ucak yolculugunu sordum 36 haftaya kadar ucabilirsin, ucak yolculugu en guvenli seyehat sekli ama karari sana birakiyorum dedi doktorum.hatta elime rapor bile verdi. yalniz yuz ifadesinden cok gerildigini ve pek onaylamadigini hissettim. zaten vazgecmistim doktorumla konusunca da iyiki vazgecmisim dedim :) kizlar benim bebisim biraz iri galiba, doktor karnimi olcup vav great big baby filan diyor 2 kontroldur. sizin doktorlar bebislerin boyutu ile ilgili yorum yapiyorlar mi?

Bence de sen dogru olanı yaptın. Hayırlısı olsun. Doktor karnını olctugunde kac dıyor? Gebelık haftasıyla aynı cıkıyorsa ortalamaymıs benım 39 cıktı bugun yanı haftayla aynı. Buyuk falan demedı hıc :)
Buyuk olsun ne olacak kı saglıklı olsun da ınsallah

Benim 12. ve 13. haftalarda kirmizi renkli akintim oldu ama 5-6 damlayla kesildi hemen.... Doktora gittim ultarsonla muayene etti, hersey yolunda gorunuyor, hala ilk trimesterde sayilirsin ve ilk trimesterda bunlar normal dedi... Ama eger devam ederse yatak istirahati gerekir dedi... Su anda 16. haftama girdim, cok sukur bir sikinti yok simdilik.... Acil disinda kendi doktoruna da muayene oldun mu? Bir de hangi sehirdesin? Umarim en kisa zamanda biter sikintilarin....

Arkadaslar grip asisi oldunuz mu? Bir de Tdap asisini hangi haftanizda oldunuz? Ben 16. haftamdayim ve doktor iki hafta sonra gidip iki asini da ol dedi?? Benim bildigim Tdap daha ileriki haftalarda yapiliyordu? Kafam karisti... Bir de 4000 mg'lik balik yagi arti normal prenatal vitaminleri aliyordum. Doktora gunese cok cikamiyorum deyinde bir de gunde 400 IU'luk Vitamin D al dedi... Bunlarin disinda gunde 15 bardak (8 oz'luk) su ic dedi... Ben nasil o kadar su icecegim ya :) Siz icebiliyor musunuz??
Bir de bu hafta mide yanmalarim basladi :/ 20. haftada da detayli ultrasona girecegim, insallah cinsiyetini de o zaman ogrenebilecegim :)

Eminegul resim icin tesekkurler :) dogduktan sonra is bitmeyecek gaziydi emmesiydi sutuydu beziydi derken tecrubeli anneleri soru yagmuruna tutacagiz haberiniz olsun
rica ederim canım.. bebişler sağsalim gelsin de her soruya açığız canım bildiğimiz kadar

Aynen hem heyecan hem korku. Her seyi hazir gel artik diyorum :) Uyku konusuna gelince ya bu bebekler kacinci aydan sonra annelerini dogru duzgun uyutmaya basliyorlar acaba ;( ??
uyku konusu bebekten bebeğe değişiyor sanırım. forumda benimle aynı dönemde doğum yapanlardan bebeği 6,8 saat uyuyanları okuyunca ağzım açık kalıyor şaşırıyorum valla akşam 10da yatırıp sabahı edenler var.. bizimki her 2 saatte kalkıyor hiç sektirmiyor nerdeyse. kurulmuş saat gibi 3. ayımızı dolduruyoruz daha 3 veya 3,5 saat uyuduğu elin parmaklarını geçmez wanilla ve ben galiba talihliyiz uyku konusunda tabi nasıl bir talihse :44: onlar sağlıklı olsunda biz az uyuyalım, olsun

hayirlisi ins. bugun olctu ve 33 kusur dedi ben 31. haftamin icindeyim o halde biraz buyuk benim ki :) tabi buyuk olsun sorun olmaz da Turkiyedekiler her kontrolde kilo boy ogreniyorlar ya ben de merak ediyordum bebisim nasil kucuk mu buyuk mu diye sanirim birazcik buyuk tosuncuk pasam benim :)

ben 25.haftamda hem TDAP hem de grip asisini olmustum. cok susuyorum ve cok su iciyorum belki daha fazla bile iciyorumdur :) mide yanmasi zordur erken baslamis sen de. baharata aciya eksiye dikkat bir de miden yandiginda birkac yudum ilik sade sut icersen faydasi olur... cinsiyeti detaylida ogrenirsin biz de 20. haftaya girerken ogrenmistik :) Turkiyedekiler daha 12-13. haftada ogrenmeye basliyorlar

Kizlar bu arada erkek bebegi olup yenidogan sunneti yaptiran var mi aranizda yoksa hep kiz mi oldu :)
Burada nasil oluyor merak ediyorum bilgisi olan var mi?

Kizlar bu arada erkek bebegi olup yenidogan sunneti yaptiran var mi aranizda yoksa hep kiz mi oldu :)
Burada nasil oluyor merak ediyorum bilgisi olan var mi?
biz yaptırmadık canım. çok küçük diye. ama benden 1ay önce doğum yapan arkadaşım yaptırdı iyi ki yaptırmışım diyor. biz Türkiye ye izne gittiğimizde yaptırmayı düşünüyoruz ozamanda 7 aylık falan olacak inşallah.. seninde mi oğlun olacak?

Catlamalari onlemek icin ne kullaniyorsunuz? Turkiye'dekiler Lierac fln kullaniyorlar sanirim, buralarda en populer Palmer's Cocoa Butter gibi.. Bir de bebeyagi kullananlar var Turkiye'de... Bio Oil'i de cok duyuyorum ... Ben su anda Palmer's aldim ama oyle her gun de suremiyorum...

Son düzenleme:
Olsun canim sagsalim gelsin de :) Bana hic oyle bir tahminde bulunmadilar aslina bakarsan bir bakima iyi olmus senin icin en azindan erkenden beklemede olmayacaksin erken gelirse de surpriz olur strese girmeden :))

Karnim epey zamandir asagida oyle olunca biz erken gelecegini dusunduk, korksamda artik gelsin istiyordum ben de ama daha varmis. Sagsalim gelsinler de beklicez artik

Evet canim oglum olacak insallah. Ya arasirmaya calisiyorum hani buradakiler sanki bilmezmis gibi geliyor cahilce bi dusunce ama :)
Peki o arkadasin amerikada mi yaptirdi cok kucuk oldugu icin bir sikinti oldu mi acaba? Bir de hangi yontemle yapiyorlar lazer falan mi merak ediyorum nasil uyusturuyorlar bilen varsa yardimci olursa sevinirim.

Bence en dogru karari verdin, ben de senin yerinde olsam tercihim bu yonde olurdu. Masaallah minik pasaya, saglikla buyusun :)

Ben iki asiyi da oldum canim. Tdap benim 34. haftada ya da 36 daydi sanirim. D vitamini bende de eksik cikmisti, prenatal vitamine ek olarak D vitamini de kullandim, kullaniyorum. Yalniz omega 3 hapi almadim bunun yerine her sabah ceviz ve iyi pismis yumurta ( hamileyken yumurtanin tam pismis olmasi gerekiyor ) ve hafta da 1 kere falan somon baligi (en cok omega3 ve en dusuk civa orani bu balikta ) yedim. Bu kadari yeterli oluyor diye biliyorum, bebeklerin ihtiyaci olan omega 3 icin. Bunlarin disinda su cok iciyorum en az gunde 2 litre ve susayarak iciyorum. Canin istemese bile zorla kendini hamilelikte su cok onemli, hem senin icin hem de bebek icin. Mide problemleri hep oluyor, swanin dedigi gibi ilik sut iyi gelir yanmalara. Ilik sekerli su da iyi gelir bunlaari deneyebilirsin. Dayanilmaz olursa yanmalarin doktorun sana zaten en zararsiz ilaci tavsiye edecektir. Sen soyleyince 20. hafta detayli ultrasonumu hatirladim cok heyecanliydi benim icin, guzel guzel izle hatta kameraya cekin, guzel ani oluyor.

Daha kucuk ama sizinkiler daha da duzenli olacaktir ins annesi :)

Ben Palmer's Cocoa butter kullaniyorum henuz catlagim yok ama belli de olmaz son hafta catlayanlar var cunku. Duzenli kullanirsan belki catlamalari onleyebilirsin ben 4. ayda her gun olmasa da surmeye basladim ama 5. ayda duzenli kullanmaya basladim. Bunun disinda su icmekte onemliymis catlaklari onlemek icin . Ama bunlarin hepsini yapip catlayanlarda var bu biraz sans isimidir bilemiyorum acikcasi, dedigim gibi bunlari yapiyorum bende henuz yok ama daha doguma var son haftada da olabilir.

ben de palmers kullaniyorum baslarda bebe yagi almistim ama tuylenmeye sebep oluyor bir de hemen kuruyor hic nemli tutmuyordu cocoa butter super... ilk aylarda 2-3 gune bir suruyordum ama son 1 aydir gunde iki defa suruyorum benim eskiden de bacaklarimin ust kisimlarinda ufak tefek catlaklar vardi palmers surmeye basladigimdan beri toparlandilar neredeyse kayboldular... hamilelikte de catlama olmadi insss bundan sonra da olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…