Amerika'da Hamilelik

Thanksgiving nedeniyle her yer kapali oldugundan kendi doktoruma gidemedim zaten guvenmiyorum da oraya. Pazar gecesi sol yumurtalik taraflarinda siddetli bir agriyla uyandim, hemen gittik acile. Bir daha ultrason yapildi, bebek iyiydi. Kan tahlili idrar tahlili derken, ufak bir idrar yollari enfeksiyonum oldugunu soylediler. Antibiyotik ve agri kesiciyle eve gonderdiler, bu enfeksiyonun bu agriyi yapabileceginden emin degildim, dile getirdim ama bir ise yaramadi. Eve geldikten sonra agrim cok siddetlendi ve butun sol tarafima yayildi. Hayatimda yasamadigim birseydi. Bir daha gittik, odaada tam 2 saat kivrandiktan sonra tesrif ettiler, bir daha tahliller, bobrek tasim oldugunu soyledi. Radyasyondan dolayi bakamayacaklarini soylediler ama Turkiye'de bobrek tasina ultrasonla da bakiliyor, bakmadilar.. Ben kusmaktan ve sancidan kendimde degildim, bir kac doz morfin, serum vs verildi.. Bebege zararsiz dendi. Eve gelip uyusmus bir sekilde uyudum haliyle.. Bu sabah uyanip lavaboya gittim. Birden bire icimde kan dolu posetler patliyor gibi heryerim kan oldu. Parcalar da vardi. Haliyle bebegin gittigini dusundum acile gittik. Doktor dusuk yapiyorsun dedi, ultrason yapildi, bebeginiz iyi dediler. Hamd olsun.. Sonra 'PLESENTA PREVIA' teshisi koydu, plesenta rahme degil de rahim agzina tutunmus, cok asagida agizda olunca, ani ve siddetli kanamalar olabilirmis. Yine olursa gel, eve git hep yat dedi.. Doktorunla da irtibata gec, seni bu hafta gorsun dedi. Donuste doktora ugradik, ancak ebeyle konusturdular, yapilacak birsey yok, randevunu one alamayiz, git yat dedi.. Randevu 19 unda, kanama hala devam ediyor. Doktoru degistirme sansim yok malesef. Insallah randevumda doktor meseleleri ogrenince daha dikkatli davranir. Yavrular Allah'a emanet.. Uzun uzun yazdim hakkinizi helal edin. Insan paylasacak birilerini ariyor..

aslında hiç ayrıntılı sormadım canım sadece bizimkini yaptırmadığımızı görünce şaşırdı ve iyi ki yaptırmışız hemen iyi oldu dedi. bi sıkıntı olmamış ama.
başka bir arkadaştan duymuştum burda 2 çeşit sünnet olduğunu, birinde az kestiklerini ve biraz derinin kaldığını söyledi. onun oğlunu öyle yapmışlar oda şaşırmış başta sanki sünnetli gibi değildi dedi. bazılarından da erkenden sünnet yaptırınca derinin sonradan tekrar uzadığını duyduk. dediğin gibi buraya da fazla güvenemedik gibi oldu en iyisi memleketimizde yaptııralım dedik sen yaptıracak mısın peki?

Ayy bılmıyorum kıı yardım ıstıyorum ıste sızlerden karar verebılmek ıcın

canım yaşadıklarına çok üzüldüm ama çok şükür ki bebeğin iyiymiş. burada da böyle doktora her istediğinde ulaşamama gibi bir sıkıntı var ama böyle acil bir durumda hemen çağırmalılar seni.bu tür şeylere öncelik veriyorlar aslında. plesenta previa da forumda okuduğum kadarıyla dikkat etmen gerekiyor. kendini hiç zorlama ve dua et.. inşallah hayırlı güzel haberlerle dönersin bize.. dualarım seninle...

Canım allah yardımcın olsun bende cok üzüldüm ama bebişin iyi ona sevındım bende cok dikkat etmen lazım kendını zorlama uzan doktora kadar inşallah güzel haberlerini alırız canım aynen dualarımız seninle güzel habetlerini bekliyoruz:)

Tabii ki yazacaksin dertlerine ortak olmaktan baska elimizden bir sey gelmiyor bari manevi destek olalim birbirimize.
Cok uzuldum yasadiklarina ama cok sukur bebis iyiymis kendine cok dikkat et unutma her sey onun icin. Ne manevi ne de fiziken yorma kendini her sey hallolur yeter ki saglik olsun. Bizi bilgilendirmeye devam et olur mu Allah yardimcin olsun

cook gecmis olsun caniimmm... plesenta previa bu sekilde kanamalara sbep oluyor malesef. bebegin iyi olduguna cok sevindim hic kalkma surekli yat Allah minigini korusun. doktorlara da hastanelere de sinir oldum ne acayipler bunlar ya sen su an riskli gebelik grubundasin adamlar git eve yat diyor doktor randevun ne zaman merak ettim canim? icini ferah tut bize de yaz canim merak icinde kalmayalim keske elimizden birsey gelse uzaklari yakin yapsak da yanina gelebilsek bir yardimimiz dokunsa keske

Ayy bılmıyorum kıı yardım ıstıyorum ıste sızlerden karar verebılmek ıcın

Beaden benim de oglum olacak pek yaptirma taraftari degilim ne bileyim guvenemiyorum bunlara, ne olur ne olmaz yanlis birsey yaparlar ileride oglum bi daha sunnet olmak zorunda kalir diye dusunuyorum hem de kiyamiyorum daha minicik olacak zaten gobek bagi ile ugrasacagiz bir de sunnetten dolayi sknti yasarsak cok aglarsa aci cekerse...

Cok cok gecmis olsun canim, zor seyler yasamissin ama soyle dusun bu kadar seye ragmen bebegin sana tutunmus rabbim onu sana bagislasin. Ya anlamiyorum acil bir durumda doktorunun seni gormesi lazim. Ayni zamanda baska bir doktora da gorunemez misin ayin 19 una kadar? Baska bir hastane ya da klinik ? Kendini hic yorma bol bol dinlen ve dua et..

aynı şeyleri bizde düşündük canım.. hem güvenememe hemde daha dünyaya adapte olmaya çalışırken başka birşeyi de araya sokmak istemedik..

masallah kuzucuga bizim icin de kokla annesi kuzucugu :)

Masaallah iyi bir kilo ile dogmus.
sağolun kızlar.. bakalım sizinkiler nasıl olacaklar..
swan seninki biraz tosuncuk olacakmış galiba okuduğum kadarıyla bana doktorum son kontrolde çok iri bir bebek değil demişti eliyle kontrol ettiğinde öyle de oldu...
hnesli sen ultrasona girdin galiba bu hafta dimi yanlış mı hatırlıyorum acaba :44:kilosunu söylediler mi?

kızlar iyi ki almışım dediğim 2 şeyi paylaşayım sizinle..
1) swing : gündüzleri hep onda uyuyor biz yatasıya kadar. yoksa başa türlü çok uyumuyor. başka yerde kanepede falan hareket etmekten kendini uyandırıyor sürekli. gecede uyanıp uyutamadığımda yine hoop swing deyiz
2) oyun halısı : 2aylıkken almıştım galiba, sadece seyrediyordu şimdi oyuncaklarını tutup ağzına götürmeye çalışıyor ve onlarla konuşuyor onu izlemesi çok zevkli ve yarım saat falan oyalanıyor tek başına.. öbür türlü sürekli yanında birini istiyor ve yatmak istemiyor. sadece paylaşmak istedim sizinle

Evet canim ultrasonum vardi. Doktor good size dedi gorucez bakalim dogunca. Benim asil merak ettigim hala cinsiyetinin ayni olup olmadigiydi :) Cunku 7. aydan sonra cinsiyetinin farkli oldugunu ogrenenleri duydum burada ultrasona cok az girildigi icin yanilmalar da epey olabiliyormus :) Cok sukur ki benim ufaklik hala kiz :) Boyle son anda oglan olsaydi pembeleri giyerdi artik alana kadar :)

Swing ben dogduktan sonra duruma gore alirim diyorum canim belki kendini sallatirmadan uyur ( Boyle bir bebek olabilir mi bilmiyorum tabi, ama hayali bile guzel hahaha :) )
Oyun halisini ben de almayi dusunuyorum cok hosuma gidiyor. Seninki hangisinden varsa linkini paylasabilirmisin ?

Canim cok gecmis olsun, neyse ki bebegin iyiymis... Bundan sonra cok dikkat et kendine, plesenta previa daha sonradan duzelebilen bir sey, genelde sonradan yukari cikiyor ve kendiliginden halloluyor problem... Umarim sende de oyle olur... Ama yatman gerekecek... Bir de doktorlar konusunda ben de cok dertliydim, ozellikle ilk uc ayda hic sallamiyorlar, yapabilecegimiz bir sey yok deyip geciyorlar... Yanliz bir sey soyleyecegim, bu sorunlarin cok buyuk bir kismi ofis personelinden de kaynaklanabiliyor. Ben ayni sikintilari yasadigimda cozumu mesai saatleri disinda kendi doktorumun acil cagri numarasini aramakta buldum... Mesai saatleri disinda aradiginda page ediyorlar doktoru acil bir durum var dediginde, ve direk doktorunla konusabiliyorsun. Bence mutlaka bunu dene ve direk doktorunla konusmaya calis. Doktoruma ulasip ofis personelinin yaptiklarini soyledigimde tesekkur edtmisti bana doktorum bunlari haber verdigim icin.. Haberdar et, umarim hersey yoluna girer.. Bu arada ben Missouri'deyim , in the middle of nowhere :)

sağlıkla gelsinde prenses kilo falan önemli değil zaten.. ben 18. haftada öğrenmiştim cinsiyeti herşey ortadaydı tam takım oyüzden hiç aklıma tersi olabileceği gelmedi bir daha.. sende rahat etmişsindir tamamen artık..
valla bende istiyordum şöyle yerine yatırınca uyusun sallatmasın falan ama olmadı hayalde kaldı umarım seninki gerçek olur.. memede uyuyor benimki sonra yatırıyorum buna alıştı arada kucakta uyuyor.. ne ararsan var yani.. şimdi ütopik geliyor kendi kendine uyuyan bir bebek. ama varmış okuyorum burda. ümitli ol yani
oyun halısını ben amazondan aldım.. aynısı babiesrus ta 70 dolardı. eğer bunu düşünürsen en hesaplısı amazon galiba.. kırmızısını aldım ben renkleri çok canlı ve güzel oğlumun çok dikkatini çekiyor.
Tiny Love Gymini Move and Play Activity Gym diye ara bulursun canım.

Son düzenleme:
Herkese tesekkur ediyorum cevaplar, dualar icin.. Bugun sabahtan beri baska doktorlari ariyorum, hepsi 'yuksek risk kategorisinde oldugun icin seni kabul edemeyiz' dediler.. En son buranin hamileler birligi gibi bir yerini aradim, benim icin benim gittigim klinigi aramak istedigini soyledi, ona da henuz 15. haftama yeni basladigim icin, bebek cok kucuk oldugundan kanamayi takip etmekten baska yapabilecekleri birsey olmadigini soylemisler. Kanamayi takip etmek dedikleri de benim kanamam tekrar olursa acile gitmem gerektigi.

Benim anlamadigim son bir haftadir acillerde 3 defa ultrasona girdim. Ucuncusu ikinciden bir gun sonra yapildi, neden ilk ikisinde gormuyorlar plesentamin rahim agzina tutundugunu. Ilk ultrasonda sordum, plesentanin tutundugu yer nasil diye, Turkiye'de hemen hamileleri bu konuda uyardiklarini biliyorum, bana '20. haftadan once nereye tutundugu belli olmaz ' dediler.. Plesenta previa durumunda vajinaya hicbir sekilde mudahele olmamasi gerekiyormus, ilk iki ultrasonu hem alttan hem ustten yaptilar hatta ikincide gercekten canim yandi ve bu kanamayi cok arttiran bir etmenmis. Bana iliski yasak, vajinana herhangi bir mudahele kesinlikle yasak derken kendileri ustten bakmayi akil edemiyor mu? Dun de doktor alttan istemisti ultrasonu, ultrasoncu kiz alttan yapamayacagini kanamayi daha da arttiracagini soyleyip doktorun order ini degistirdi.
Dun eve gelidigimde lavaboya gitmek icin her kalktigimda dusurmeye devam ettigim her kocaman parca kanin bebek olup olmadigini dusundum, bakma ihtiyaci hissettim. Bu son bir hafta buralardan daha da soguttu beni..

Elhamdulillah simdi kanamam azaldi, inaniyorum bitecek de, az once Turkiye'den cok kiymet verdigim kadin dogum doktorumla da gorustum, cok su icmemi hep yatmami soyledi. Kanama olursa acile gitmemi tabi ki.. Kanamayi durduracak ilac vermemelerine sasirdi ama ne yapalim biraz icim rahatladi, Rabbim buyuk.. Hepimizin yardimcisi olsun..

Kusuruma bakmayin sinir stres dolu bir yazi bu.. Bir guzel sey oldu, ikinci ultrasonda bir oglus bekledigimizi gorduk, agridan kivranan halime acidi sanirim ultrasoncu, hayatinda ilk defa bu kadar erken cinsiyet soyledigini belirtti. Hepimizin yavrulara hayirlarla, saglikla kavusmasi duasiyla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…