- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.401
Herkese tesekkur ediyorum cevaplar, dualar icin.. Bugun sabahtan beri baska doktorlari ariyorum, hepsi 'yuksek risk kategorisinde oldugun icin seni kabul edemeyiz' dediler.. En son buranin hamileler birligi gibi bir yerini aradim, benim icin benim gittigim klinigi aramak istedigini soyledi, ona da henuz 15. haftama yeni basladigim icin, bebek cok kucuk oldugundan kanamayi takip etmekten baska yapabilecekleri birsey olmadigini soylemisler. Kanamayi takip etmek dedikleri de benim kanamam tekrar olursa acile gitmem gerektigi.
Benim anlamadigim son bir haftadir acillerde 3 defa ultrasona girdim. Ucuncusu ikinciden bir gun sonra yapildi, neden ilk ikisinde gormuyorlar plesentamin rahim agzina tutundugunu. Ilk ultrasonda sordum, plesentanin tutundugu yer nasil diye, Turkiye'de hemen hamileleri bu konuda uyardiklarini biliyorum, bana '20. haftadan once nereye tutundugu belli olmaz ' dediler.. Plesenta previa durumunda vajinaya hicbir sekilde mudahele olmamasi gerekiyormus, ilk iki ultrasonu hem alttan hem ustten yaptilar hatta ikincide gercekten canim yandi ve bu kanamayi cok arttiran bir etmenmis. Bana iliski yasak, vajinana herhangi bir mudahele kesinlikle yasak derken kendileri ustten bakmayi akil edemiyor mu? Dun de doktor alttan istemisti ultrasonu, ultrasoncu kiz alttan yapamayacagini kanamayi daha da arttiracagini soyleyip doktorun order ini degistirdi.
Dun eve gelidigimde lavaboya gitmek icin her kalktigimda dusurmeye devam ettigim her kocaman parca kanin bebek olup olmadigini dusundum, bakma ihtiyaci hissettim. Bu son bir hafta buralardan daha da soguttu beni..
Elhamdulillah simdi kanamam azaldi, inaniyorum bitecek de, az once Turkiye'den cok kiymet verdigim kadin dogum doktorumla da gorustum, cok su icmemi hep yatmami soyledi. Kanama olursa acile gitmemi tabi ki.. Kanamayi durduracak ilac vermemelerine sasirdi ama ne yapalim biraz icim rahatladi, Rabbim buyuk.. Hepimizin yardimcisi olsun..
Kusuruma bakmayin sinir stres dolu bir yazi bu.. Bir guzel sey oldu, ikinci ultrasonda bir oglus bekledigimizi gorduk, agridan kivranan halime acidi sanirim ultrasoncu, hayatinda ilk defa bu kadar erken cinsiyet soyledigini belirtti. Hepimizin yavrulara hayirlarla, saglikla kavusmasi duasiyla..
sağlıkla gelsinde prenses kilo falan önemli değil zaten.. ben 18. haftada öğrenmiştim cinsiyeti herşey ortadaydı tam takımoyüzden hiç aklıma tersi olabileceği gelmedi bir daha.. sende rahat etmişsindir tamamen artık..
valla bende istiyordum şöyle yerine yatırınca uyusun sallatmasın falan ama olmadı hayalde kaldı umarım seninki gerçek olur.. memede uyuyor benimki sonra yatırıyorum buna alıştı arada kucakta uyuyor.. ne ararsan var yani.. şimdi ütopik geliyor kendi kendine uyuyan bir bebek. ama varmış okuyorum burda. ümitli ol yani
oyun halısını ben amazondan aldım.. aynısı babiesrus ta 70 dolardı. eğer bunu düşünürsen en hesaplısı amazon galiba.. kırmızısını aldım ben renkleri çok canlı ve güzel oğlumun çok dikkatini çekiyor.
Tiny Love Gymini Move and Play Activity Gym diye ara bulursun canım.
Kizlar bu arada erkek bebegi olup yenidogan sunneti yaptiran var mi aranizda yoksa hep kiz mi oldu :)
Burada nasil oluyor merak ediyorum bilgisi olan var mi?
Beklıyorum hala :) bır gelısme yok zaten doktor randevum da due date e denk geldi:18:Beaden ne durumdasin arada bi ses ver
Ayy canım ıyı olmuş tr doktorunkada konusman ıcın rahatlamıstır barı inşallah iyi haberlerinide alırız canım senın ve oğluşununHerkese tesekkur ediyorum cevaplar, dualar icin.. Bugun sabahtan beri baska doktorlari ariyorum, hepsi 'yuksek risk kategorisinde oldugun icin seni kabul edemeyiz' dediler.. En son buranin hamileler birligi gibi bir yerini aradim, benim icin benim gittigim klinigi aramak istedigini soyledi, ona da henuz 15. haftama yeni basladigim icin, bebek cok kucuk oldugundan kanamayi takip etmekten baska yapabilecekleri birsey olmadigini soylemisler. Kanamayi takip etmek dedikleri de benim kanamam tekrar olursa acile gitmem gerektigi.
Benim anlamadigim son bir haftadir acillerde 3 defa ultrasona girdim. Ucuncusu ikinciden bir gun sonra yapildi, neden ilk ikisinde gormuyorlar plesentamin rahim agzina tutundugunu. Ilk ultrasonda sordum, plesentanin tutundugu yer nasil diye, Turkiye'de hemen hamileleri bu konuda uyardiklarini biliyorum, bana '20. haftadan once nereye tutundugu belli olmaz ' dediler.. Plesenta previa durumunda vajinaya hicbir sekilde mudahele olmamasi gerekiyormus, ilk iki ultrasonu hem alttan hem ustten yaptilar hatta ikincide gercekten canim yandi ve bu kanamayi cok arttiran bir etmenmis. Bana iliski yasak, vajinana herhangi bir mudahele kesinlikle yasak derken kendileri ustten bakmayi akil edemiyor mu? Dun de doktor alttan istemisti ultrasonu, ultrasoncu kiz alttan yapamayacagini kanamayi daha da arttiracagini soyleyip doktorun order ini degistirdi.
Dun eve gelidigimde lavaboya gitmek icin her kalktigimda dusurmeye devam ettigim her kocaman parca kanin bebek olup olmadigini dusundum, bakma ihtiyaci hissettim. Bu son bir hafta buralardan daha da soguttu beni..
Elhamdulillah simdi kanamam azaldi, inaniyorum bitecek de, az once Turkiye'den cok kiymet verdigim kadin dogum doktorumla da gorustum, cok su icmemi hep yatmami soyledi. Kanama olursa acile gitmemi tabi ki.. Kanamayi durduracak ilac vermemelerine sasirdi ama ne yapalim biraz icim rahatladi, Rabbim buyuk.. Hepimizin yardimcisi olsun..
Kusuruma bakmayin sinir stres dolu bir yazi bu.. Bir guzel sey oldu, ikinci ultrasonda bir oglus bekledigimizi gorduk, agridan kivranan halime acidi sanirim ultrasoncu, hayatinda ilk defa bu kadar erken cinsiyet soyledigini belirtti. Hepimizin yavrulara hayirlarla, saglikla kavusmasi duasiyla..
Bende de bisey yok daha. Kurban bayramini bekleyen kurbanlik gibiyiz yaw :)Beklıyorum hala :) bır gelısme yok zaten doktor randevum da due date e denk geldi:18:
Senden naber?
Bende de bisey yok daha. Kurban bayramini bekleyen kurbanlik gibiyiz yaw :)
Herkesler nerelerde ya kimseden ses cikmiyor ???
Hnesli, ben buradayim da kimsecikler yok sen nasilsin iyi misinz bebisle? beaden sen nerdesin canim? bebis mi geldi yoksa
Canım bı sen bır de ben varım galıba. Bugun benım due date'imdi doktor randevum da vardı. Acıklık 1,5 cm olmus bası da cok asagıdaymıs ama ıste sancım falan yok. Gelmeye nıyeti de yok sanırım keratanın. Bır hafta daha bekleyecekmısız olmazsa sunı sancıyla mudahale edeceklermıs:26::18::2:
Sen nasılsın ne zaman randevun doktor ne dıyor merak edıyorum. Bır de cagırdıgında ne gıbı ıslemler yapıyor? Benım karnımı olcuyor bebegın kalbını dınlıyor kıloma bakıyor bır de acılma var mı dıye alttan muayene edıyor.
Iyiyiz canim Allaha sukur bekliyoruz iste hanimefendiyi :) Sen nasilsin her sey yolunda mi ? Yusuf Ali iyi mi annesi? Herkes biranda ortaliktan kayboldu dimi kalabaliklasmistik halbuki.
Canım bı sen bır de ben varım galıba. Bugun benım due date'imdi doktor randevum da vardı. Acıklık 1,5 cm olmus bası da cok asagıdaymıs ama ıste sancım falan yok. Gelmeye nıyeti de yok sanırım keratanın. Bır hafta daha bekleyecekmısız olmazsa sunı sancıyla mudahale edeceklermıs:26::18::2:
Sen nasılsın ne zaman randevun doktor ne dıyor merak edıyorum. Bır de cagırdıgında ne gıbı ıslemler yapıyor? Benım karnımı olcuyor bebegın kalbını dınlıyor kıloma bakıyor bır de acılma var mı dıye alttan muayene edıyor.
Beaden canim, hurma bulabilirsen gunde 10-15 hurma ye dogal oksitosin acilmayi hizlandirir sanciyi baslatir.ananasi da tavsiye ediyorlar bir de comelme hareketleri yapabilirsin, her gun ilik dus da iyi gelir bir de nefes teknikleri ile tum vucudunu rahatlatabilirsin. ayrica bebisinle konusabilirsin bebegim herseyin hazir seni beklemekteyiz gibi...
beaden bir de adacayi rezene cayi da rahmi uyariyormus. kizlar reyhan yagi ile karanfil yagi duydunuz mu hic bunlarin da dogum aninda koklanmasi dogumu kolaylastiryormus almanyada ebeler gebelere koklatiyormus sanci aninda... videolarda izlemistim kadinlar kokluyordu arastirdim boyle birsey varmis ilginc... acaba burdakiler biliyor mu ki bunlari, dogumda dogl seyler kullaniyorlar mi ki?
cok sevindim:) bebisin hayirli olsun ayrica. boston un neresindesin?hoşgeldin hilal, bende Boston dayımbenimde 3 aylık bir oğlum var
hosbuldum tesekkurler siteye henuz alisamadim yazilar nerede nereye yazmam gerekiyor cozemedim hala:)hosgeldin Hilal oglusunu kocaman optuuukk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?