Amerika'da Hamilelik

Bugun beni high risk pregnancy doktorlarindan birine sevk ettiler, plesenta previa icin bakacakti ki cok daha kotu seyler soyledi.. Size sormak istedigim, burada yapilan genetik ozurleri arastiran free fetal dna denen test, Turkiyedeki 3 lu testle ayni sey mi? Bir bilgisi olan var mi?
6 gun once gayet iyi olan bebegim bu ultrasonda tum vucudu su toplamisti,
kendiliginden gecebilir,
kalp problemi olabilir ya da
genetik bir ozru olabilir dedi.. Ne olur dualarinizi eksik etmeyin, iyi degilim.. Rabbim herkesleri saglikla hayirlarla kavustursun bebeklerine..

canim bu testi hic bilmiyorum. kan alip mi bakacaklar yoksa amniyon sivisindan mi alacaklarmis? insallah doktorlar yaniliyordur canim, dur bakalim bebisin sagliklidir insallah. belki ultrasonda gorulen su toplama olayi degildir de senin kanaman sonucu olusan pihtilardir. bebisinde insallah birsey yoktur canim cok dua ediyorum senin icin Allahim sana ve bebegine saglik sihhat versin insallah bu zor gunleri saglikla tez zamanda atlatirsinz.

canim dedigin teste netten baktim. Down syndrome (trisomy 21), Edward syndrome (trisomy 18) ve Patau syndrome (trisomy 13) teshisleri icin anne adayindan alinan kan ile yapiliyormus sanirim bizdeki 2li ya da 3lu testlere denk geliyor. 10kusurlu haftalarda yapiliyormus. bu bilgileri buldum canim.

Eminegul slm canim bisi sorucam bebek dogunca doktorlar agzina sekerli su gibi bisi damlatiyolarmis boyle bisiler duyduk asli var mi? Bir de gobek bagini babaya kestirecegimizi onceden bildirmemiz gerekiyor mu ?
merhaba canım. biraz geç oldu ama bu ara hep okuyup çıkabildim.
bu şekerli sudan hiç haberim olmadı verdiler mi bilmiyorum ama zannetmem. ne içinmiş bu peki sen biliyor musun?
bebeğin kordonunu kesmeyi önceden söylemedik biz, zaten eşim istemedi kesmek kıyamadı oğluna ve bana canımız acırsa diye acımaz dedim ama yapmadı doktorumuz o anda sordu eşime o istemeyince anneme sordu biz de doktorumuz kessin dedik onun da çok emeği oldu sonuçta önceden bildirmeye gerek olmaz diye düşünüyorum çünkü hazırlık gerektirecek bişey yok bence. sen yine de bi ara sor için rahat etsin diyorsan..
nasılsın var mı hareket 4 güncük kalmış

kızlar olduğunuz yerde Türk marketi yok mu? bizim orda var onun dışında arap ve indian marketi de var onlardada bizim çoğu malzeme bulunabiliyor. bi araştırın belki vardır..

canım Allah yardımcın olsun, sağ salim oğluna kavuşmak nasip etsin inşallah..

Allah razi olsun, ben de baktim internetten, ayni test. Evet kandan bakiliyor.
Doktor emindi ki, onceki problemlere dair hicbirsey demedi. Rabbim buyuk, duanin acamadigi kapi yok.. nolur sizler de duanizi eksik etmeyin.. Dogum yapacak arkadaslar dogum aninda duada bizi de hatirlarlarsa cok mutlu oluruz..

Kizlar simdi geldim muayeneden 2 cm acikligim olmus umarim devam eder. Bu hafta pazar gunu bizim due date miz. Diger randevumda pazartesi gunu, doktor bebek o zamana kadar gelmezse sali gunu suni sanci ile yapalim dogumu diyor cunku kendi hastane nobet gunu o gun(eger baska gunlere denk gelirse dogum klinigindeki diger doktorlardan hangisi o gun hastanede nobetci ise dogumu o yaptiriyor) ve sanirim kendisi yaptirmak istiyor dogumu, dusunun faln dedi. Yani +2 gun daha beklemis olacagiz due date gecerse, kafam karisti biraz. Eger o gune kadar gelmezse bebek sizce 1 hafta daha beklemek isteyip baska bir doktorla dogum yapmak mi mantikli ? Yoksa +2 gune ikna olup suni sanci ile kendi doktorumla mi dogum yapmak daha mantikli ? Belki de butun bunlara gerek kalmadan o gune kadar kendi gelir bebek bilemiyoruz tabi.

Hareket, kasilmalar faln iste ama 2 cm acikligim olmus canim, bir ustte yazdim durumu kafam karisti biraz. Senin de dusunceni ogrenmek isterim.

Valla biz birinden duyduk o bebegin agzina damlattiklari seyi, o an sormamisim sonrada merak ettim. Belki de ilactir bilmiyorum ki.
Turk marketi bizim burada yok canim. Arap market var ama onda da yok Turk malzemeleri. Daha once yasadigimiz eyalette Irakli marketler vardi onlarda epey Turk malzemeleri vardi ama burada yok malesef. O yuzden internetten aliyoruz bizde.

Canim ben 3 lu test yaptirmadim ( istege bagli idi ) o yuzden hic bilmiyorum. Doktorum aynen sunu soylemisti bu testler hic bir zaman kesin gercegi yansitmaz, riskli gorunup saglikli bebek doguran cok kisi varmis. Benim bizzat duyduklarimda olmustu o yuzden hic canini sikma, sen dua et. Biz de ederiz ins.

Evet canm 3 test bu anlattığın allah yardımcın olsun dua edıyoruz hep inşallah iş haberlerini alırız içini ferah tut canım

Hnesli az kaldı maşallah inşallah vakinde gelir minnoş kendı doktronu idtiyosan bence dedıgı gıbı yap sunı sancı alırsın acılma artıncada epiduralle devam edersin dpğum baslayıp bı yerde acımadı yavaslayanlarada verıyolar o an sancıyı sonucta bişey fark etmıyo yani hiç olmassa kendı doktorun doğumu yaptırmış olur belkide hiç gerek kalmaz inşallah vaktınde gelir canım yürüyüş yap buara faydası olur hurmayı bende duymustum onuda ye bence hayırlısı şekerli su burda verıyolarmı bılmıyorm ama ben doğdugumda vermişler mesela o an kan sekerıni dengelıyomuş bebeğin kan sekeri düşmüyo yani hemen ememediğindrn ve yoruldugundan düşebiliyo buda tehlikeli benım kyzenımın bebegı oyle oldu kan sekerı düşmüş ememedi hemen mama basladılar düzeldi oyüzden eskiden veriliyomuş zaten hep dediğim gıbı banada vermiş annemler

Canım gecıkmiş senın kerata sende hurma ye yürüyüş yap bunlat baya ii oluyomuş böyle gecıkmede cinsel ilişki bile öneriliyo cabuklssması ıcın acılmanın zor bıraz bılıyorum ama herseyı denemekte fayda var canım:) hayırlısı inşallah suni sancısızda gelirler bebişler hnesli ve senın güzel haberlerni bekliyoruz bi avazda inşallah kolay doğumlar olsun

Saol canim guzel dileklerin icin. Yuruyus isi zorlasti benim buraya surekli kar yagiyor dusarisi buz gibi. Ama hurma ananas falan yiyorum bakalim hayirlisi artik. Burada yaptiklari da belki senin dedigin gibi kan sekerini dengelemek icindir bugun soracaktim doktora unutmusum. Bu arada sen kac haftalik oldun canim takviminde yok goremiyoruz? Bi takvim yapsana kendine

Bu arada kizlar birth plan yaptiniz mi ? Eminegul sen yapmis miydin canim? Nasil oluyor yaptiysaniz neler yazdiniz merak ediyorum.

Yasadiklarina cok uzuldum ama icini rahat tutman lazim,sen ne kadar umutlu huzurlu olursan bebeginde bunu hisseder ve senden guc alir...burdaki doktorlar pireyi deve ,deveyi pire yapiyorlar...baska baska doktorlara da git imkanin varsa eger...
cok yipratici anliyorum ama bebegin ve kendin icin dayanmalisin ,umarim hersey gecicek ve bebegini saglikla kucagina alicaksin...
Dualarimiz seninle...

Bu arada kizlar birth plan yaptiniz mi ? Eminegul sen yapmis miydin canim? Nasil oluyor yaptiysaniz neler yazdiniz merak ediyorum.

sahsen tek istegim ayna idi birth plan olarak.cok uzun bir liste yapsan bile dogum basladiginda aklina bile gelmeyebilir o liste :))...

eminegul uyku duzeni geceleri fena degil miranin..off ama gunduzleri bir colic tutuyor iste o cok zor geciyor...yedigim herseye dikkat ettigim halde mira acaip gaz problemi yasiyor
hersey denedim ve denemeye devam ediyorum ama kesin cozumu yok ...iki gunde bir kolik krizimiz tutuyor...

swing acaip kullanisli,play mat de oyle...birde bouncer var o da kullanisli ama bebek hareketlenmeye baslayinca daha faydasini gorucez sanirim..

ya bi de bi itirafta bulunayim,eskiden boyle carsafa battaniyeye cocuklari koyup sallayanlari gorunce ben,ayyy bu ne yaa oyle sey mi olur,ne kotu bi goruntu ,ben cocugumu boyle sallamicam derdim hep...:S
annemle salliyoruz valla ,hatta annem esime bile ogretti turk usulu herseyi yapiyor garibim o da :)

Meger sallayinca bebegin bagirsaklari calisiyormus ve rahatlama geliyormus...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…