Amerika'da Hamilelik

bi sey daha :)..
yarin new moms sport group basliyorum..yeni annelerin bilgi alisverisi 8 hafta boyunca ,haftada bir gun bulusucaz...ogrenecegim cok sey olacak onlardan.benim doula bahsetmisti bu gruptan,kendisi de gitmis zamaninda ve orda tanistii annelerle hala goruyorlarmis falan..bir de breastfeeding group var ama ona yetisebilirmiiym bilmem...

Supermis.. Bu doula'larla ilgili biraz bilgi alabilir miyim?? Buralarda da var ama gerekip gerekmeyecegiyle ilgili pek bir fikrim yok...

Doğru canım kar kıs dimi var biizm burası masallah 30 derce bana fenalık geldı bende heryerı bıyle sanarak yazmısım bıan karı unuttum dedıgım gıbı kesın kan sekerını duzenlemek ıcın sekerlı su hıc bı zararıda olmaz yanı aslında yapmak lazım sorup ben 28 giricem canım ya ben o takvimi yapamadım bi turlude ondan cıkmıyo bıdaha deneyeyım bakalım cıkıcakmı

Yapmissin takvimi guzel olmus. Hem her gun degisik bilgiler yaziyor okursun. Benimki bitecek artik :)

Yapmissin takvimi guzel olmus. Hem her gun degisik bilgiler yaziyor okursun. Benimki bitecek artik :)

Evet canım tarıhte yanlışlık yapmışım ondan olmamış gecen:) ayy az kaldı yarın son senınde allah kurtarsın canım bı avazda hiç hareket yokmu? Yarın gelsın mınnoş artık:) baden dendende ses yok acaba geldimi onun minnoşuda

Ya aslinda hafif agrilarim var ama belimden gelmiyo gercek sancilar belden gelirmis. Ah keske kendi gelse de suni falan olmasa ama hayirlisi olsun diyelim artik. Beaden bence dogum yapti :)

Bu arada kizlar birth plan yaptiniz mi ? Eminegul sen yapmis miydin canim? Nasil oluyor yaptiysaniz neler yazdiniz merak ediyorum.
canım ben birth plan yapmamıştım bilmiyordum da zaten yapıldığını. o an sordular bize kordon kesmek isteyip istemediğimizi ve ayna ister misiniz diye.
suni sancı işi nasıl olur bilmiyorum. illa kendi doktorun olmasını istiyorsan güzel tabi ama etkisi nasıl olur :44:kendi doktorunun olması da insana ayrı bir güven veriyor gerçi. ben de kendi doktorumda yapmıştım. hakkında hayırlısı olsun inşallah. yarın due date dimi. neye karar verdin ?

Ya aslinda hafif agrilarim var ama belimden gelmiyo gercek sancilar belden gelirmis. Ah keske kendi gelse de suni falan olmasa ama hayirlisi olsun diyelim artik. Beaden bence dogum yapti :)

Hadi hayırlısı canım belki acılıyodur buarada kolay doğumlar olsun inşallah bebişini hayırlısıyla kucağına al bizim yerimşze kokla mis gibi sonra bize denetimlerini aktar heycanla bekliyoruz canım evet beaden yaptı doğum belkı dediğin gıbi hiç ses yok zaten vaktide gelmiş geçmişdi bile onunda yazık inşallah rahat yapar oda yada yapmıştır ii haberlerinzi alalım inşallah:)

Supermis.. Bu doula'larla ilgili biraz bilgi alabilir miyim?? Buralarda da var ama gerekip gerekmeyecegiyle ilgili pek bir fikrim yok...

nimrodel,doula , sana dogum aninda destek veriyor...bi nevi senin ve esinin asistani gibi ...ben cok memnun kaldim...dogumdan oncede birkac kez evine gelip bilgi alisverisi yapiyorsunuz..dogum sirasinda da senin agrini azalticak masaj,sicak-soguk kompress,yani aklina gelebilecek hastaneden goremeyecegin hizmetleri sana sagliyor...mesela ben hep sancilarimi masaj rahatlatir herhalde diyordum ama dogum sirasinda aksi oldu,ve soguk kompress istedim..bebek geldikten sonra da titreme geldi ve sicak kompress istedim..yani hastane bu kadar detaya girmiyor...benim doulam ayni zamanda prenatal yoga hocam ve prenatal masaj terapistiydi..kesinlikle tavsiye ederim..

kızın ne kadarlık oldu canım. benim oğlum 3 ayına 1 hafta varken gaz açısından rahatlamaya başladı çok şükür. böylece gece uykusuda daha iyi oldu eskiye nazaran. sabah 5 civarı olan gaz ve kaka yapma zamanı değişmedi ama en azından ağlamıyor. 4te de yatsa 5 te uyanıyor gazını çıkarmak için. daha önce yazmıştım gaz ilacını ben hep onu kullandım hala da günde 1-2 damla veriyorum. bide rezene, anason- rezene karışımlı çaylar içtim ara ara ama farketmedim açıkçası işe yarayıp yaramadığını. anason-rezene uyku açısından baya işe yaradı ama
az kalmıştır seninkide geçer yakın zamanda hareket etmeye başladıkları zaman gaz problemi de zamanla geçiyor. biraz daha sabır...
sallayınca bağırsaklar çalışıyormuş evet ben biyerde okumuştum bunu, eskiden tahta beşiklerde sallanırmış bebekler ve sanırım bu şekilde gaz olmazmış. annem biz gaz maz bilmezdik, yeni moda oldu diyor sallama bitti gaz ortaya çıktı şimdi galiba :44:

Kızlar pazar gunu dogum yaptim. Minik kuzum due date inde normal dogumla dunyaya geldi. Ikimizde iyiyiz Allaha sukur. Firsat buldugumda detaylari anlatirim ins. :)

Kızlar pazar gunu dogum yaptim. Minik kuzum due date inde normal dogumla dunyaya geldi. Ikimizde iyiyiz Allaha sukur. Firsat buldugumda detaylari anlatirim ins. :)

Ayyy masallah size canim cok sevindim:)) Allah anali babali saglikla buyutmek nasip etsin. Senin prenseste cok dakik cikmis😃 ikinizde iyisinizdir insallah.

Canımm çook sevindim cook mutlu oldum:)) maşallah size aferin minnoşa bak vaktinde geldi annesi kokla bizim için mis gibi ağrım var diyodun hafif belden olmasada açılıyodur aşağıdan demiştim ben cumartesi günü sana demekki açılıyomuş bak yavaş yavaş o arada ne güzel canım:)) darısı başımıza inşallah vakitli sahatli rahat alalh kurtardı sıra bizde bize dua et canım bizde güzel habrler verelim inşallah:) aynen bekliyoruz detayları sen müsait olunca heyecanlı canım bize yaz:)

Kızlaaarr merhaba. Benım oglum da 12 sınde normal dogumla dunyaya geldı. Ilk 3 gun sutum gelmedı cok zorluk cektım ama sımdı ıyıyız cok sukur. Buraya yazacak vaktım olmadı sonra detaylı yazarım. Allah herkesın yavrusunu bagıslasın cokkk guzel bır duyguuymus

Hneslı sana da tebrıkler Allah analı babalı buyutsun ınsallah

Canım senınde gözün aydın ne güzel haberler alıyoruz darısı başımuza tahmin etmiştik maşallah allah analı babslı büyütsün canım tebrikler sonra müsait olunca bekliyoruz deneyimlerinizi canım

9 haftayi doldurmak uzere,kizim devamli agladikca icim parcalaniyor resmen,cok zor sakinlesiyor,bi arkadasimin tavsiyesi ile enfamil gentlease verdim,bazi annelerin sutu cok yagliysa bebege fazla gaz yaparmis..emzirdikten sonra 1,5 oz kadar enfamil 2 gun uyguladim.ama her emzirmeden sonra degil,gunde 2-3 kez ..bu sefer de kakasini yapamadi.2.gun kaka yapmayinca enfamili biraktim.bugun 5.gun hala kaka yok...dr normal 7-8 gun bile yapamayabilir dedi ...rezene anason onlari ben de iciyorum ama cok gozle gorulur bir farki yok...piyasa da olan herseyi denedim..en son simdi probiotic drops siparis verdim bugun..bir de onu deniycem..
evt benim annem de diyor 3 tane buyuttum colic molic yoktu bizim zamanimizda ,o da neymis falan :)
bugunleri de gecicek elbet,tek uzuldugum o aci cekiyor ve acisini tamamen geciremiyor olmam

gozun aydin beaden,dunyanin en guzel duygusunu yasamak harika ,bol sutlu uykulu gunleriniz olsun :)

Kızlar doğum yaptı forum sesız kaldı kimse yok swan25 sen nerelerdesin canım iyimisin bayadır girmiyosun kızlarda bebişlerle meşguller onlarda giremiyo hergün bakuyorum vallaha detaylarıda merak edıyorum malum bizede az kaldı swan25 sen bendende öncesin gerçi heyacan artmıştır bizimde kontroller oldu seker ii cıktı şükür kontroller iki haftaya düştü demirim azmış demir hapı 3 cıktı nefret edıyorum o ilacdanda ama ıcıyorum annemde hosaf falam yapıyo hep et yemeye calısıyorum bakalım artık benıden ciğer röntgene istemişlerdi o prasedürmüş burda türkiye üçüncü dünya ülkesi katagrisinde oldugundan yapılıyomus ne sacma diymi benide korkuttular ciğerlerimde bişey var sandım ama ya şuan ya doğumdan hemen sonra kesin olmak gerekıyomus bebeği kucagına vermıyolarmıs olmadan salakca bısey ilk defa burda duydum ben eyaletler farklı kanunları varya ondan şimdi yaptırıcam sordum bı zararı yok kalkan takılıcak dedı doktor bırde ılk 3 ay tehlıkelıymıs bu tur cekımler daha cok suan bı sorun olmuyo merak etme dedi zaten cok cok az bı radyasyonmuş zarasız yani içime sinmiyo yinede ama mecburum yani resmen mecbur kılıyolar ınsanı artık hayırlısı böyle benden haberler,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…