- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.461
Kızlar doğum yaptı forum sesız kaldı kimse yok swan25 sen nerelerdesin canım iyimisin bayadır girmiyosun kızlarda bebişlerle meşguller onlarda giremiyo hergün bakuyorum vallaha detaylarıda merak edıyorum malum bizede az kaldı swan25 sen bendende öncesin gerçi heyacan artmıştırbizimde kontroller oldu seker ii cıktı şükür kontroller iki haftaya düştü demirim azmış demir hapı 3 cıktı nefret edıyorum o ilacdanda ama ıcıyorum annemde hosaf falam yapıyo hep et yemeye calısıyorum bakalım artık benıden ciğer röntgene istemişlerdi o prasedürmüş burda türkiye üçüncü dünya ülkesi katagrisinde oldugundan yapılıyomus ne sacma diymi benide korkuttular ciğerlerimde bişey var sandım ama ya şuan ya doğumdan hemen sonra kesin olmak gerekıyomus bebeği kucagına vermıyolarmıs olmadan salakca bısey ilk defa burda duydum ben eyaletler farklı kanunları varya ondan şimdi yaptırıcam sordum bı zararı yok kalkan takılıcak dedı doktor bırde ılk 3 ay tehlıkelıymıs bu tur cekımler daha cok suan bı sorun olmuyo merak etme dedi zaten cok cok az bı radyasyonmuş zarasız yani içime sinmiyo yinede ama mecburum yani resmen mecbur kılıyolar ınsanı artık hayırlısı böyle benden haberler,,,
Unuttugum bir sey daha var. Kizlar pompa gerekli oluyor. Bizim ufaklik cok fazla ememiyor, cunku daha cok kucuk yorulup uykuya daliyor. Kalan sut siskinlik ve agri yapti. Hastaneden pompa istemistim bize el pompasi verdiler. Onu kullandigimdan beri gecti siskinlik falan. Elektrikli pompalar pahali bence eger almadiysaniz hastaneden istersiniz el pompasi veriyorlar.
Ayy canım görünce sevindim vallaha:) cok sağol cok güzel anlatmısın ınsallah bızımde rahat kolay olur canım ıyı hemsırelere dıktorlara gelırız inşallahdediğin gibi herkez serum daha cok ağrıyo epıduralde bişey yok diyolar seninde paylasımın öyle rahatladım şükür suni sancıdan hemen sonramı verdıler epiduralı bıraz bekledınmı suni sancıdanda korkuyom vallaha canım hiç onu. Ağrısını duydunmu yoksa epıduralde aldıgından hıssetmedınmı? Bencede epidural hayat kurtarıcı cok güzel bişey herkez olmalı artık tr dede yapıyolar normal doğumu özendirmek için rahat oldugundan ponpada kesınlıkle haklısın canım benımde aklımda peki ilk sütün gelmeyince ne verdiniz gelene kadar bızım doktor mama vermeyin diyo da cocuk acmı kalcak yani ben anlamadım siz ne yaptınız şekerli su falam verdinizmi ben onuda veryım dıyorum kan sekeri için maşallah bı suru sey sordum canım yıne ama kusura bakama vaktın olunca yaz acelesi yok bebişinide kokla benim için:)
Ayy canım sağol vallaha ne bıleyım şimdi sende bebişle uğrasıyosun cokta sormak istemıyorum ama merak edıyorum cok sagol cevaplar için canım:) inşallah bizimkide rahat doğar caktindeYok canim ne kusuru merak ettigin her seyi sorabilirsin ben vakit buldukca cevap yazarim. Canim once suni sanci icin serum baglandi, 1 saat falan sonra epidural yapildi, bu 1 saatlik kisimda da epidural icin kan testi sonuclarimi bekledik lab. dan. Epidurale kadar olan sancilar zaten dayanilacak sancilar oyle cok fazla degil. Epidural yapildiktan sonra sanci hisseder gibi oldugumda hemsireye soyledim o dozunu arttirdi, hissetigim sadece basinclar oldu. Ilk bu colostrum denilen sivi geliyor ya onu emzirmeye calistik tabi o cok az, bizimki cisini yapmadi, onu yapmadan da birakmiyorlarmis hastaneden bu yuzden mama verdiler 1 kere, karni acmis mamayi icmis hizlica :) 2.gun hastanede kalmamizda bu sebepten oldu zaten, normal dogumlari 24 saat sonra birakiyorlarmis aslinda. Eve gelince de sutum olana kadar 1, 2 kere mama verdik. Doktorun biri hastaneden ayrilirken 15 dk bir gogsunden, 15 dk diger gogsunden emzir arkadan da 30 ml mama ver demisti. Bizim kendi doktorumuz da mama verme diyor. Sutum yettigi surece ben de mama vermeyi dusunmuyorum. Sekerli su hic aklimiza gelmedi canim o sirada.
Senin de az kalmis artik 31. haftaya girmissin 30. haftalar cok hizli geciyor. Bu arada aklima gelmisken, ben newborn giysi cok almamistim, forumda okumustum bir kac yazi cok cabuk buyuyorlar fazla gerek yok diye. Ama cok gerekliymis, en azindan 5, 6 tane falan ustunu degistirmeye alt ust pijama takim ya da tulum, 3, 4 tane zibinin olsun.Bazen bezden cisi falan siziyor , ya da altini actigin zaman yapiyor gerekli oluyor . Su receiving blanketleri de cok kullaniyorum kundak yapmak icin uyurken, kundak yapmadigimiz zaman elini kolunu cok hareket ettiriyor ve kendini uyandiriyor, gunduz bazen serbest birakiyoruz ama gece kundakliyoruz ( Bunlar 4 lu ya da 5 li satiliyorlar tavsiye ederim almani ). Ve battaniye en azinda 2,3 tane olmali.
Senin icin koklarim canim valla dunyanin en guzel kokusu :)
Swan nerelerde hala yok mu ? Ins iyidir.
kizlarr ben buradayim uzun zamandir yazamadim arada girdim okudum ama yazamadim ben de bebis de iyiyiz daha dogmadik :) baya bir yogundum musait olunca yogunlugumun sebebini uzun uzun yazacagim. bu arada beaden hanesli bebisler gelmisss hayirli ugurlu uzun omurlu saglikli sihhatli olsunlar :) darisi bizim basimiza insss ezoemo valla 30.haftalarin basi oyle bi hizli geciyo ki 34.haftadan sonra benim butun hareket yetim kisitlandi neredeyse yuvarlana yuvarlana gidiyorumoncesinde hamileligin hicbir zorlugunu yasamamistim ama simdi son 2haftadir tamam dedim ben gercekten hamileyim gerci bunda benim de sucum buyuk dinlenip yatmadim :) bu arada alalaledebirinsan dan haber var mi kizlar zr gunler geciiriyordu insallah bebisi de kendi de iyidir son olrak dgum yapanlar icin bir yigin sorum var bir ara hepsini yazacagim kizlar :) mis kokulu bebislerinizle tecrubelerinizi dinlemek isterim
Beaden ve Hnesli bebisleriniz kac kg dogdu ve boylari ne kadar? ikiniz de epidural i tavsiye etmissiniz sanirim ben de almak isteyecegim bu gidisle :) bir de mama olayini iyi ki yazmisiniz hastaneye doguma giderken yanimda mama da gotureyim bir de babalar doguma girdi mi bu konuda birsey demediler degil mi? ben de newborn cok almamistim alayim o halde ne bileyim new bornlar bana cok kucuk geliyordu:) bebisime de kucuk gelir diye dusunuyordum eee yeni dogmus bebis gormeyince bilemiyorum ne kadar olacak oglum :) kizlar bebislerinizin isimleri ne oldu isimlerini de yazin ve dogum setifikasi abd pasaportu falan hallettiniz mi evrak islerini?
Canim benimkinin adi Aden. 3.300 kg dogdu 52 cm.
Mama gotur ve munckin die bi marka var onun sqeezy spoon diye bir urunu var alti biberon agzi kasik 4 ay ve ustu dio boyle meyve pure falan vermek icin ama biz onu mama vermek icin kullandik sivi oldugu icin biraz akitti ama olsun siringadan kolay cunku siringayi kontrol etmek cok zor bir anda gelio.
Newborn size kesinlikle 3 5 tane almali ve mutlaka tulum olmali ayakli tek parca bence. Cunku benimki sunnet de olmustu altini acinca cok agliodu e acemi anneyiz de ustunu cabuk giydirmek cok zor oluodu ama alinca oyle kurtuldum sipsak acip kapatiyorum cok sukur e bi de buyuk gelio cocuk da rahat etmio 0-3 aylik giyslerle.
Hem esim hem annem ikisi de odadaydi hem dogumda hem sonrasinda iki gece. Ama ikisinin birden dogumdan sonra kalmasina nobetci hemsireler karar veriomus bize bsy demediler sagolsunlar.
Bizim dogum belgeis christmas tatili yuznden ancak bu hafta hallolmus gidip almak kaldi pasaporta da dogum belgesi olmadan basvurulmuo. Expedite icin de washingtona gitmek lazim ilk randevu 3 ocakti bakalim cuma gidecegiz insallah hallolur.
Amin canim insallah. Allah seni de bebisie sag salim kavustursun insallah kolayca gelsincanim bebisin adiyla yasasin saglikli uzun omurlu olsun :) tavsiyeler icin tesekkur ederim biberon ve kiyafet eksiklerimizi tamamlayayim hemen. evrak islerinde kolayliklar diliyorum hepsi hallolur hemencecik ins.
o zorluklar hep bizimle artık ama herşeye değerEvet şükür büyüdü sımdı de baska zorlukları var tabı:) bende brıghton da oturuyorum
beaden seninde gözün aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..Kizlar merhaba ben de firsat buldukca girip okumaya calisiyorum ama yazacak vaktim olmuyor. Anlatacak cok sey var zaman oldukca yazacagim.
Benim ayin 12 si sabah 1 de suyum geldi once. Sonra hastaneye gittik bu arada sancilarim baslamisti. Zaten bir gece once aksam 8 gibi de varmis ama cok hafifti ben anlamamisim dogum sancisi oldugunu. Hastaneye gittigimde 3 cm di acilma sabah 7 ye kadar sanci cekmeme ragmen sadece 4 cm olmustu. Suni sanci vermek istediler ben de epidural istedim suni sanci verecekleri icin. Oglen 12 de 10 cm olmustu acilma 15.07 de de dogdu minnosum Allah'a cok sukur :).
Dikislerim var hem icte hem dista bana da kac tane oldugunu soyleyemedi burada oyle dikis sayilmiyor sanirim hneslinin de dedigi gibi.
Catim darmis bebek de kordonuna 3 tane dugum atmis ama buna ragmen hem cok zor bir dogum olmadi hem de hic sezeryanden bahsetmediler.
Turkiyede olsa hemen sezeryane alirlardi yok kordona dugum atmis kisa gelir yok catim dar diye. Ama o dogum anini hic unutamycam hayatimin en guzel aniydi.
Epiduralden hic korkmayin bence buyuk nimet. Dogum sancilari cekilmez degil ama suni sanci isin icine giriyorsa veya cok gec aciliyorsaniz bence alin yoksa cok bitkin dusersiniz. Ben iyiki almisim dogum sonrasinda da enerjim kaldi bebek icin ve hicbir yan etkisini de gormedim cok sukur. Yapilirken de hic agri olmuyor sadece kipirdamamak gerekiyor insan onun icin stres oluyor.
Dogar dogmaz gogsume koydular 1 saat beraber gecirdik oglumla sonra ayni odada sildiler kafasini yikadilar k vitamini ignesi yaptilar giydirdiler sonra cocuk doktoruna gitti her sey yolunda cok sukur.
Bu arada iki gece hastanede kaldik ben cok kan kaybetmisim tansiyonumu duzeltemediler bi kez de bayildim ama simdi iyiyim. Ucuncu gune kadar sutum gelmedi maalesef sekerli su verdik sonraki gun de kasikla mama verdik sonra geldi ben de bu arada 5 er dk sagiyordum her iki saatte bir.
Bebegim sarilik oldu ama cok sukur bi tedavi gerektirmeden gecti. Aklinizda olsun mama mutlaka bulundurun ve verin sarilik olmasin ac kalip sekeri dusmesin.
İki gundur geceleri cok sik uyaniyor hic halim kalmadi cok sik yazamiyorum ama sorularinizi beklerim. Biraz uzun yazdim aslinda anlatcak cok sey var ama su anda bunlar geldi aklima
canım o anlar okadar güzelki insan hiç bir anını unutamıyor değil mi, hele de göğsüne bıraktıkları anıMerhaba Kizlaaar. Nihayet firsat bulup yaziyorum. Eminegul, Ezoemo, Beaden ve Wanilla guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Beaden sana da gemis olsun canim, Allah hayirli uzun omurler versin ogluna. Bugun tam 10 gunluk olduk, gunlerin nasil gectigini anlamiyorum butun gunumuz bebekle ilgilenmekle geciyor diyebilirim. Ikimizde iyiyiz cok sukur, sutum ilk gunlerde yoktu ama simdi emiyor, emme problemimiz olmadi .Bebek sahibi olmak coook guzel bir duygu, tarif edilecek gibi degil :) Ezoemo, swan ve bebek bekleyen diger arkadaslar sizlere de Allah nasip etsin ins.
Ezoemo basliyorum canim dogum hikayemi anlatmaya :) 15 Aralik gecesi lavaboya kalktim suyum gelmisti biraz, dus falan aldim, hazirlandik evde 2 saat falan gecti bu arada, sonra hastaneye gittik saat gece 4.40 idi hastaneye gittigimizde. Ilk nstye aldilar sancilarimi kontrol etmek icin gittigimizde acikligim 3 cm idi. Bu arada ezoemo evet dedigin gibi oldu meger benim yalanci sanci sandiklarim gercek sanciymis, ben belden gelmeyince yalanci sanci sanmistim ama oyle degilmis. Daha sonra beni dogum odasina aldilar orada serumlar falan takildi, acilmayi beklemeye basladik. Acilmam cok yavas ilerledi icin suni sanci verdiler bu arada epidural de yapildi. Epidural cok basit bir sey takilirken hic bir sey hissetmedim, koluma taktilari serum bile daha cok canimi yakti diyebilirim. Acilmalarim arttikca, sanci hissetmedim ama basinclar olmaya basladi. Iyiki epidural almisim diyorum, ezoemo ve swan epidurali kesinlikle tavsiye ediyorum, eger alabilecek pozisyonda olursaniz kesinlikle alin, kahramanlik yapmaya o sancilari cekmeye hic gerek yok bence :) Acilmam 9 cm falan oldugunda daha doktor gelmemisti ebe ile pushlara basladik :) Ebem cok iyiydi sansima bana cok yardimci oldu dogum boyunca ve esim onun da ebe kadar yardimi oldu diyebilirim. Dogumda esleriniz yaninizda olsun kizlar. Daha sonra doktor geldi toplamda 1 saat 15 dk surdu bu push devresi ve bizim ufaklik dogdu tam due date inde dogdu,dediginiz gibi cok dakikmis bizim ufaklik:) Dogumum biraz uzun surdu hastaneye yatmamdan doguma kadar toplam 11 saat falan surdu, acilmam yavas ilerledi cunku. Dikislerim var ama kac tane bilmiyorum , doktora dikis sayisini sorduk bize kullandigi ipin uzunlugunu soyledi :) Sanirim dikis sayisi kavrami yok burada. Ama cok degildir tahminim dista sadece dikisim. Dikislerim cok problem olmadi sonrasinda agri kesici ilaclar falan verdiler agri cekmedim yani. Duzelmeye basladilar zaten artik. Haa bu arada hastaneden ciktigimda 5 aylik hamile gibi bir karnim vardi :) Yavas yavas kuculmeye basladi, korse zararli falan diyorlar ama kullanacagim sanirim, boyle kalacak diye korkuyorum :)
Hastanede 2 gun kaldik. Hastane, hemsireler, doktorlar vs. hepsi cok iyiydi umarim sizinkiler de boyle olur arkadaslar. Aklima gelenler bunlar, ezoemo sorularin varsa cevaplarim canim.
Bu arada swan yok sanirim umarim sagligi iyidir.
canım maşallah sana iyi göze alıp gitmişsinkizlaar simdi kendimi daha iyi hissediyorum ve gunlerdir nerelerde oldugumu yazayim artik :) Turkiyeye gittim geldim kizlar. dombidik karnimla 12 aralik gunu Turkiyeye gittik. daha one buraya yzmistim bir burs isi vardi ve mulakata cagrilmistim diye. hatta cok kararsizdim sonra gitmeyecegim demistim size. ama dayanamadim gittim :) mulakat gunu kesinlesince biletleri aldik yola koyuduk esimle, bebisim yola ciktigimizda 33 haftalikti doktorumdan ucabilir hamileligi sagliklidir rapour aldik ve dustuk yollara. yolculuk fena degildi ama gidince 3 gun uyudum :) jetlag olmusum neyse mulakati hallettik donus ucagimizz 28 araliktaydi ama ben gun gectikce agirlasmaya basladim bunun sebebini annem ve kayinvalidemin yapmis oldugu yemeklere buluyorum veee bana Turkiyede hic bir is yaptirmadilar yerimden bile kaldirmadilar burada zipir zipir kosan yuruyen ben orada neredeyse yataktan cikamadim hamladim. vee dedim ki iyiki hamilelgin basindan beri Turkiyede degilmisim 30 kilo alirdim valla :) 16 gunde 4 kilo aldim saka gibi yarin doktor randevum var bakalim kadin ne diyecek buna :) neyse donus gunu yaklasti Turkiyede bi doktora gidip rapor alayim dedim doktor 4 saat beni hastanede tuttu ultrason nst alttan muayene derken adam rapor yazmamak icin elinden geleni yapti ultrasonda hersey normal cikti nst de 30lu 40li sancilar cikti ki bu haftalarda gayet normal degerde. alttan da muayene olmadim istemedim itiraz ettim. bakti ben asi bi tipim hastaneye yatis istedi vay efendim amerikayi unutacakmisim nerdeyse hemen dogururmusum falan filan.. yanimda annem vardi kadinin yuzu bembeyaz oldu ama ben gyet sakinim onceden arastirip bildigim icin, ve malesef ulkemdeki doktorlarin tavrinaa alisik oldugum icin dediklerini umursamadim. doktorun elinden kactim hastaneye yatmadim :) neyse ucus gunu geldi esim elimizdeki doktor sonuclarinin altina uc bes ingilizce cumle karaladi iste ucabilir sorunsuz hamilelik gecriyor diye :) ve ucaga bindik bir Allahin kulu da sormadi zaten hamile misin kac aylik diye? sanirim kis olunca kabanlar atkilar karnim farkedilmedi :) ama kizlar donus yolculugu benim icin resmen cile oldu grip oldum turkiyede.. ee o kadar pis hava insani verem bile yapar valla... gripin cilesi bir yandan ayaklarim bacaklarim davul gibi sisti onun acisi obur yandan derken cok sukur evimize ulastik :) ama ben eve varana kadar anam babam kayinvalidem 9 dogurmuslaryollarda dogururum diye korkmuslar, yollarda dogurmayacagimdan emindim de iste bu siskinlik ve hastalik mahvetti beni... geldim eve ayaklarim yukarida yattim tuzlu suyla masaj yapti esim, cok sukur indi ayaklarim bacaklarim.. biraz yuzum ve ellerim sis dinlendikce gecer heralde. Turkiyedeki doktor hemen dogurursun sen diyordu 6 gun oldu daha tik yok :) yarin kontrolum var bakalim ins hersey yolundadir kilo aldigim icin ve bebisim buyudugu icin hareket yetim kistlandi ee yorgunlukta cabasi... ama bebisim iyi cok sukur kipir kipiriz oglum iyi olsun da ben yorgun olursam olayim... benden hberler bu kadar kizlar... giderken degil de gelirken ne kdar buyuk bir delilik yaptim diye dusundum ama cok sukur iyiyiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?