- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.481
canım maşallah sana iyi göze alıp gitmişsinama kafan rahatlamıştır. geriye dönüp baktığında acaba gitsemiydim diye bir soru kalmamıştır aklında. hayırlısıyla istediğin sonuca ulaşırsın inşallah. baya bir zor geçmiş ama şimdi iyi olmanıza sevindim.. çok az kalmış seninde.. inşallah sendende güzel haberleri alırız kızlar gibi..
Merak etmissiniz hakkinizi helal edin, herseyi okuyamasam da bu sayfada Amerika'daki sistemden sikayetci olan bir tek benim sanirim..
En son yazdigim gibi bebegime hydrops fetalis teshisi kondu. Tum vucudu, organlarinin etrafi suyla cevrili. Her hafta ultrasona giriyorum, bu hafta sivi biraz ilerlemis.
Cumartesi gunu kasilmalarim basladi, cok sIklasip agri da yapinca acile gittik, acil doktoru yine ilkellik abidesi yontemlerle asagidan plastik seyle bakarak rahmimim acildigini, dusuk yaptigimi soyledi, hemen dogum bolumune gonderdi, ordaki kadin dogumcu ilk once ultrason yapti sonra da yine ilkelliklerini kullanarak eliyle rahmimim icten acilip acilmadigini kontrol etti. (Teknoloji ulkesinde hicbir teknolojik alet kullanmiyorlar) Dogumun baslamadigina kanaat getirip saatler sonra eve gonderdi.. sadece anlam veremiyorum ilkelliklerine, birseyden anlamayan doktorlarina..
genetik ve enfeksiyon testleri yapildi. Bunlara bagli bir problem yokmus. Biraz zaman gecince kalbi kontrol edilecek, beklememiz gerek dedi doktor ama arastirdigim kadariyla bu donemde de yapiliyor, bu hafta gidince soyleyecegim. Belki abarttigimi dusuneceksiniz ama yapilan testleri bile ben oneriyorum doktora arastirip, sonuclar gelmis ben sorduktan sonra sonuclara bakti bugun, belki de bebegimden umidi yok bir sekilde beni oyaliyor..
Rabbimden umidimi kesmiyorum.. Bir umit duzelebilir diyor doktor da.. Sizler de duanizi eksik etmeyin. Allah isteyen herkese hayirlisiyla saglikla kucaklarina aldirsin yavrularini. doganlara da hayirli huzurlu uzun omurler dilerim..
kizlar, bu arada benim belimde agrilar oluyor duzenli degil ama agriyor bazen. tipki adet oncesi agrilari gibi... daha da vaktimiz var bebisim daha cok kucuk gelmesin dahasizce bunlar yalanci dogum kasilmalari mi? bir de cok kotu grip olmusum agiz burun tikali vucudum da kiriliyor acaba hastaliktan mi agriyor belim?
ben hamileliğimi türkiyede geçirip doğumumu amerikada yapmayı istiyorum,hangi eyalette doğumu önerirsiniz.doğumu nerede yaparsak çocuğumuz o eyaletin vatandaşı olacak diye biliyorum.
bir de orada sadece biz istediğimiz için sezaryen olabiliyor muyuz ? eğer olabiliyorsak fiyatları hakkında bilginiz var mı ?
Aynen canım burdaki sistem malesef böyle ve ilkel genelde canını sıkma moralli yüksek tut allah yardımcın olsun canım senınde bebeğınınde inşallah ii haberler verirsin allah rast getırsınMerak etmissiniz hakkinizi helal edin, herseyi okuyamasam da bu sayfada Amerika'daki sistemden sikayetci olan bir tek benim sanirim..
En son yazdigim gibi bebegime hydrops fetalis teshisi kondu. Tum vucudu, organlarinin etrafi suyla cevrili. Her hafta ultrasona giriyorum, bu hafta sivi biraz ilerlemis.
Cumartesi gunu kasilmalarim basladi, cok sIklasip agri da yapinca acile gittik, acil doktoru yine ilkellik abidesi yontemlerle asagidan plastik seyle bakarak rahmimim acildigini, dusuk yaptigimi soyledi, hemen dogum bolumune gonderdi, ordaki kadin dogumcu ilk once ultrason yapti sonra da yine ilkelliklerini kullanarak eliyle rahmimim icten acilip acilmadigini kontrol etti. (Teknoloji ulkesinde hicbir teknolojik alet kullanmiyorlar) Dogumun baslamadigina kanaat getirip saatler sonra eve gonderdi.. sadece anlam veremiyorum ilkelliklerine, birseyden anlamayan doktorlarina..
genetik ve enfeksiyon testleri yapildi. Bunlara bagli bir problem yokmus. Biraz zaman gecince kalbi kontrol edilecek, beklememiz gerek dedi doktor ama arastirdigim kadariyla bu donemde de yapiliyor, bu hafta gidince soyleyecegim. Belki abarttigimi dusuneceksiniz ama yapilan testleri bile ben oneriyorum doktora arastirip, sonuclar gelmis ben sorduktan sonra sonuclara bakti bugun, belki de bebegimden umidi yok bir sekilde beni oyaliyor..
Rabbimden umidimi kesmiyorum.. Bir umit duzelebilir diyor doktor da.. Sizler de duanizi eksik etmeyin. Allah isteyen herkese hayirlisiyla saglikla kucaklarina aldirsin yavrularini. doganlara da hayirli huzurlu uzun omurler dilerim..
Vallaha canım masallah gidip gelmişin bilekizlaar simdi kendimi daha iyi hissediyorum ve gunlerdir nerelerde oldugumu yazayim artik :) Turkiyeye gittim geldim kizlar. dombidik karnimla 12 aralik gunu Turkiyeye gittik. daha one buraya yzmistim bir burs isi vardi ve mulakata cagrilmistim diye. hatta cok kararsizdim sonra gitmeyecegim demistim size. ama dayanamadim gittim :) mulakat gunu kesinlesince biletleri aldik yola koyuduk esimle, bebisim yola ciktigimizda 33 haftalikti doktorumdan ucabilir hamileligi sagliklidir rapour aldik ve dustuk yollara. yolculuk fena degildi ama gidince 3 gun uyudum :) jetlag olmusum neyse mulakati hallettik donus ucagimizz 28 araliktaydi ama ben gun gectikce agirlasmaya basladim bunun sebebini annem ve kayinvalidemin yapmis oldugu yemeklere buluyorum veee bana Turkiyede hic bir is yaptirmadilar yerimden bile kaldirmadilar burada zipir zipir kosan yuruyen ben orada neredeyse yataktan cikamadim hamladim. vee dedim ki iyiki hamilelgin basindan beri Turkiyede degilmisim 30 kilo alirdim valla :) 16 gunde 4 kilo aldim saka gibi yarin doktor randevum var bakalim kadin ne diyecek buna :) neyse donus gunu yaklasti Turkiyede bi doktora gidip rapor alayim dedim doktor 4 saat beni hastanede tuttu ultrason nst alttan muayene derken adam rapor yazmamak icin elinden geleni yapti ultrasonda hersey normal cikti nst de 30lu 40li sancilar cikti ki bu haftalarda gayet normal degerde. alttan da muayene olmadim istemedim itiraz ettim. bakti ben asi bi tipim hastaneye yatis istedi vay efendim amerikayi unutacakmisim nerdeyse hemen dogururmusum falan filan.. yanimda annem vardi kadinin yuzu bembeyaz oldu ama ben gyet sakinim onceden arastirip bildigim icin, ve malesef ulkemdeki doktorlarin tavrinaa alisik oldugum icin dediklerini umursamadim. doktorun elinden kactim hastaneye yatmadim :) neyse ucus gunu geldi esim elimizdeki doktor sonuclarinin altina uc bes ingilizce cumle karaladi iste ucabilir sorunsuz hamilelik gecriyor diye :) ve ucaga bindik bir Allahin kulu da sormadi zaten hamile misin kac aylik diye? sanirim kis olunca kabanlar atkilar karnim farkedilmedi :) ama kizlar donus yolculugu benim icin resmen cile oldu grip oldum turkiyede.. ee o kadar pis hava insani verem bile yapar valla... gripin cilesi bir yandan ayaklarim bacaklarim davul gibi sisti onun acisi obur yandan derken cok sukur evimize ulastik :) ama ben eve varana kadar anam babam kayinvalidem 9 dogurmuslaryollarda dogururum diye korkmuslar, yollarda dogurmayacagimdan emindim de iste bu siskinlik ve hastalik mahvetti beni... geldim eve ayaklarim yukarida yattim tuzlu suyla masaj yapti esim, cok sukur indi ayaklarim bacaklarim.. biraz yuzum ve ellerim sis dinlendikce gecer heralde. Turkiyedeki doktor hemen dogurursun sen diyordu 6 gun oldu daha tik yok :) yarin kontrolum var bakalim ins hersey yolundadir kilo aldigim icin ve bebisim buyudugu icin hareket yetim kistlandi ee yorgunlukta cabasi... ama bebisim iyi cok sukur kipir kipiriz oglum iyi olsun da ben yorgun olursam olayim... benden hberler bu kadar kizlar... giderken degil de gelirken ne kdar buyuk bir delilik yaptim diye dusundum ama cok sukur iyiyiz :)
Beaden ve Hnesli bebisleriniz kac kg dogdu ve boylari ne kadar? ikiniz de epidural i tavsiye etmissiniz sanirim ben de almak isteyecegim bu gidisle :) bir de mama olayini iyi ki yazmisiniz hastaneye doguma giderken yanimda mama da gotureyim bir de babalar doguma girdi mi bu konuda birsey demediler degil mi? ben de newborn cok almamistim alayim o halde ne bileyim new bornlar bana cok kucuk geliyordu:) bebisime de kucuk gelir diye dusunuyordum eee yeni dogmus bebis gormeyince bilemiyorum ne kadar olacak oglum :) kizlar bebislerinizin isimleri ne oldu isimlerini de yazin ve dogum setifikasi abd pasaportu falan hallettiniz mi evrak islerini?
canım o anlar okadar güzelki insan hiç bir anını unutamıyor değil mi, hele de göğsüne bıraktıkları anıanlatırken tekrar yaşar gibi oluyor insan. güzel geçmiş sevindim senin adına..
Merak etmissiniz hakkinizi helal edin, herseyi okuyamasam da bu sayfada Amerika'daki sistemden sikayetci olan bir tek benim sanirim..
kizlaar simdi kendimi daha iyi hissediyorum ve gunlerdir nerelerde oldugumu yazayim artik :) Turkiyeye gittim geldim kizlar. dombidik karnimla 12 aralik gunu Turkiyeye gittik. daha one buraya yzmistim bir burs isi vardi ve mulakata cagrilmistim diye. hatta cok kararsizdim sonra gitmeyecegim demistim size. ama dayanamadim gittim :) mulakat gunu kesinlesince biletleri aldik yola koyuduk esimle, bebisim yola ciktigimizda 33 haftalikti doktorumdan ucabilir hamileligi sagliklidir rapour aldik ve dustuk yollara. yolculuk fena degildi ama gidince 3 gun uyudum :) jetlag olmusum neyse mulakati hallettik donus ucagimizz 28 araliktaydi ama ben gun gectikce agirlasmaya basladim bunun sebebini annem ve kayinvalidemin yapmis oldugu yemeklere buluyorum veee bana Turkiyede hic bir is yaptirmadilar yerimden bile kaldirmadilar burada zipir zipir kosan yuruyen ben orada neredeyse yataktan cikamadim hamladim. vee dedim ki iyiki hamilelgin basindan beri Turkiyede degilmisim 30 kilo alirdim valla :) 16 gunde 4 kilo aldim saka gibi yarin doktor randevum var bakalim kadin ne diyecek buna :) neyse donus gunu yaklasti Turkiyede bi doktora gidip rapor alayim dedim doktor 4 saat beni hastanede tuttu ultrason nst alttan muayene derken adam rapor yazmamak icin elinden geleni yapti ultrasonda hersey normal cikti nst de 30lu 40li sancilar cikti ki bu haftalarda gayet normal degerde. alttan da muayene olmadim istemedim itiraz ettim. bakti ben asi bi tipim hastaneye yatis istedi vay efendim amerikayi unutacakmisim nerdeyse hemen dogururmusum falan filan.. yanimda annem vardi kadinin yuzu bembeyaz oldu ama ben gyet sakinim onceden arastirip bildigim icin, ve malesef ulkemdeki doktorlarin tavrinaa alisik oldugum icin dediklerini umursamadim. doktorun elinden kactim hastaneye yatmadim :) neyse ucus gunu geldi esim elimizdeki doktor sonuclarinin altina uc bes ingilizce cumle karaladi iste ucabilir sorunsuz hamilelik gecriyor diye :) ve ucaga bindik bir Allahin kulu da sormadi zaten hamile misin kac aylik diye? sanirim kis olunca kabanlar atkilar karnim farkedilmedi :) ama kizlar donus yolculugu benim icin resmen cile oldu grip oldum turkiyede.. ee o kadar pis hava insani verem bile yapar valla... gripin cilesi bir yandan ayaklarim bacaklarim davul gibi sisti onun acisi obur yandan derken cok sukur evimize ulastik :) ama ben eve varana kadar anam babam kayinvalidem 9 dogurmuslaryollarda dogururum diye korkmuslar, yollarda dogurmayacagimdan emindim de iste bu siskinlik ve hastalik mahvetti beni... geldim eve ayaklarim yukarida yattim tuzlu suyla masaj yapti esim, cok sukur indi ayaklarim bacaklarim.. biraz yuzum ve ellerim sis dinlendikce gecer heralde. Turkiyedeki doktor hemen dogurursun sen diyordu 6 gun oldu daha tik yok :) yarin kontrolum var bakalim ins hersey yolundadir kilo aldigim icin ve bebisim buyudugu icin hareket yetim kistlandi ee yorgunlukta cabasi... ama bebisim iyi cok sukur kipir kipiriz oglum iyi olsun da ben yorgun olursam olayim... benden hberler bu kadar kizlar... giderken degil de gelirken ne kdar buyuk bir delilik yaptim diye dusundum ama cok sukur iyiyiz :)
kizlar, bu arada benim belimde agrilar oluyor duzenli degil ama agriyor bazen. tipki adet oncesi agrilari gibi... daha da vaktimiz var bebisim daha cok kucuk gelmesin dahasizce bunlar yalanci dogum kasilmalari mi? bir de cok kotu grip olmusum agiz burun tikali vucudum da kiriliyor acaba hastaliktan mi agriyor belim?
Kızlar hepinizin yeni yılını kutlarım yenı yıl sağlık,mutluluk,huzur,bereket ve bol para getırsın:) bebişlerine kavuşanlar yılbaşı hediyelerini aldı:) yeni yılda bızde alıcaz kısmetse yeni yıl bize meleklerimizi getiriyoherkeze sevgiler öpüyorum
canım maşallah sana iyi göze alıp gitmişsinama kafan rahatlamıştır. geriye dönüp baktığında acaba gitsemiydim diye bir soru kalmamıştır aklında. hayırlısıyla istediğin sonuca ulaşırsın inşallah. baya bir zor geçmiş ama şimdi iyi olmanıza sevindim.. çok az kalmış seninde.. inşallah sendende güzel haberleri alırız kızlar gibi..
Canim dogum oncesi yalanci sancar olabilir veya yavas yavas acilma oluyordur bebek asagiya iniyorsa ama hastaliktan degildir bence.
Sen bir an once iyilesmeye bak dogum zamani cok dinc olman lazim Allah korusun ates falan olmasin.
Vallaha canım masallah gidip gelmişin bileneyse sag salım gecmiş bitmiş aklında kalmamış oldu ağrın yalancı sancı olabılır kontrolum var dıyodun bugun degılmıydı doktor ne dedi? Bide bişey sorucam canım sana sen acil medicaide basvurucam dıyodun son aylar onla ılgılı bı gelışme oldumu healty centara mı gidiyosun halsğa kontrola ben sordum son zamana kadar hep buraya gelıceksın doğumda acile gıdıceksın dedıler bağlı oldukları hastane var ona öyle bide bızede kagit verdıler hastaneyle ilgili gidip gezıyomuşun kızlarda bahsetmiştiya bılgıler var doldurup faxlıyosun falan bide epiduralle ılgılı evrak var bin dolar alıyolarmış ogün eyer istıyosan ben oda ücretsiz sanmıstım bide o cıktı basımıza ( onsuzda yapamam galiba kotürkuyorum cok öyle canım sanada bunları verdilermi bilgi olarak merak ettim
Sanirim doktorla anlasirsan sezeryan yapiyorlar ama doktorlarin neredeyse hepsi normal dogum yanlisi. Neden sezeryan istiyorsun normal dogum gibi muhtesem bi hadiseyi bilerek kacirmak istedigini sanmiyorum bence her kadin bebegin cikis aninin ve kucagina gelisinin tadini cikarmali.
Fiyatlara gelince normal dogumun iki kati para aliyorlar genelde ayrica hastaneye de yatis ve ameliyathane icin daha fazla para odeniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?