- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.501
Merhaba hosgeldin. Eyaletin onemi sadece odedigin hastane ve doktor masrafinin ve verginin en az oldugu yer ile alakali bence. Cunku eyaletten eyalete fark ediyor ucretler.
Bizimki 3.700gr ve 52 cm dogdu. Epidural nimet gercekten ben tavsiye ederim. Mamayi hastaneden veriyorlar ama sen yine de yanin da gotur. Bize hastaneden similac vermislerdi. Hatta eve donerken de mama bebek bezi vs. verdiler. Hastaneye kucuk bavulla gittim, icinden cok az sey kullandim. Hastaneden bi cok seyi temin ediyorlar. Babamiz doguma girdi iyiki de girmis bana ebe kadar yardimi oldu. Yaniniz da 2 kisiye doguma girmesi icin izin veriyorlar. Evrak islerini de bekliyoruz birth certificate mizi. O olmadan pasaporta ve konsolosluga basvurulmuyor.
İleriye dönük merak etmiştim.Çocuğumuz eğitimi amerikada yapmak isterse,doğduğu eyaletin önemi oluyor,orada doğduğu için diğer eyaletlerden gelenlere göre daha uygun bir ücretle (ya da ücretsiz tam emin değilim) eğitim alıyor diye duymuştum.Tbai bunlar kulaktan dolma bilgiler
Cevaplar için teşekkür ederim.Bel fıtığım olduğu için normal doğum yasak bana.Orada bunu söylersem tekrar bir sürü tetkik,MR vs. isteyecekler,beyin cerrahisi görecek falan,bunlar da ek masraf olacak.O yüzden direk sezeryan diye anlaşayım diyorum hem zaman hem para kaybım olmaz.2 katı ücret olacak ama normal denersem belime bi şey falan olur,zaten farklı bir ülkede ve hastanede olucam,onu göze alamıyorum.
oyy masallah kuzucuga annesi saglikli uzun omurlu olsun bicirik. bizim babamiz da doguma girecek ins.. onsuz yapamazmisim gibi hissediyorum :) bizim hastane neleri verecek cok bir bilgim yok ben yine de herseyi goturuyum kullanmadiklarimi getiririm canim.
selamlaröncelikle Allah tan yeni yılınızda sağlıkla güzel hayırlı şeyler yaşayıp mutlu ve huzurlu olmanızı dilerim...
hamilelik ve birazda sonrası ile ilgili bazı merak ettiğim konular var. tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim...
1. 13.haftamdayım. yarın ikili genetik testim yapılacak. yaşım (34) ve down sendromlu bir yiğenim olması sebebiyle bu teste önem veriliyor. kan testi ve 5-10dk ultrasoundla ense ve burun ölçümlemesi yapılacak.sonuçların çıkması 10 günü bulacak. doğru mudur???
2. bebeklerinizin cinsiyetini ne zaman öğrendiniz? bunu kimden taleb ediyorsunuz? benim dr um gördüğüm kadarıyla ultrasound kullanmıyor. ultrasound ile bakan kişi farklı birisi??? doğrusu yarınki genetik testte şansımı denesem mi diye düşünmüyor değilim
3. doğumdan en erken ne kadar süre sonra uçak yolculuğu yapıldığına dair bir bilginiz var mı? (gerek anne gerek bebek açısından) internette 20 günlükken amerikadan türkiyeye dönen bir annenin yazısını okudum ve dr herhangi bir sorun olamayacağını ifade etmiş. (bizde doğuma mütakip kesin dönüş düşünüyoruz inşallah)
4. tecrübeleriniz doğrultusunda amerikadan türkiyeye (kesin) dönerken şunları kesin almalısın dediğiniz birşeyler var mı?
şimdiden teşekkür ederim
Tesekkurler guzel dileklerin icin, yeni yil senin icin de hayirli ve ugurlu olur ins.
1. Ikili test aynen dedigin gibi yapiliyor ama benim sadece kana bakilmisti ve doktorum bisey varsa zaten kanda cikiyor demisti. Sonuclarin cikmasi biraz uzun surmustu 10 gun veya daha fazla olabilir.
2. Burada bebeklerin cinsiyetine 20. haftada ayrintili ultrasonda bakiliyor. Bu ayrintili ultrasonda olcumler faln yapiliyor bebegin gelisimine bakiliyor hem de cinsiyetini ogreniyorsun. Bildigim kadariyla cogu eyalette boyle oluyor. Evet ultrasoncu ayri oluyor doktor yapmiyor. Ama ultrason sonuclarini yine senin doktorun yorumluyor.
3.Ucak yolculugu en erken ne zaman yapilir bu konu hakkinda bir fikrim yok.
4.Bu soruyu bebek acisindan mi sordun anlayamadim canim, ben bebek acisindan cevap vereyim. Eger ben Turkiyeye kesin donus yapiyor olsaydim bol bol cocuk kiyafeti alirdim. Cunku burada cocuk kiyafetleri Turkiye ile karsilastirdiginda cok ucuz, bir de indirimleri takip edersen inanilmaz fiyatlara kaliteli seyler alabilirsin. Hem sadece simdi uzerine olani degil, ilerisi icin bile alinabilir. 2,3,4 yas gibi mesela.
öncelikle teşekkür edelim hnesli
türkiyede işlerin ne kadar hızlı yürüdüğünü düşününce 1. ve 2.nin sonuçları için beklemek gerecek anlaşılan.
4.sorum çocuk açısından ve tavsiyeleriniz (özellikle bebek arabası, zeka geliştirici oyuncaklar gibi parçalar). biliyorum, benim için henüz çok erken ama malum zaman hızlı geçiyor. en azından fikir oluşturmaya başlamak lazım.
Turkiyede bu cinsiyet isinde cok hizlilar ama bu sebepten dolayi yanilmalar olabiliyormus. Cinsiyeti yanlis soyleme gibi. Bence buradan bebek arabasi tasimaya degmez. Turkiyede de gayet guzel bebek arabari var. Zeka gelistirici oyuncak konusunda Turkiyedekileri hic bilmiyorum ama burada cok guzel seyler var, bence buradan onlardan da bi kac parca goturulebilir. Ingilizce sayilari alfabeyi ogreten sesli oyuncaklar var onlari Turkiyede bulamayabilirsin mesela.öncelikle teşekkür edelim hnesli
türkiyede işlerin ne kadar hızlı yürüdüğünü düşününce 1. ve 2.nin sonuçları için beklemek gerecek anlaşılan.
4.sorum çocuk açısından ve tavsiyeleriniz (özellikle bebek arabası, zeka geliştirici oyuncaklar gibi parçalar). biliyorum, benim için henüz çok erken ama malum zaman hızlı geçiyor. en azından fikir oluşturmaya başlamak lazım.
canim cok sukur gittim geldim biraz delilik oldu ama sag salim geldik :) kontrole gittim doktor normal bu sancilar dedi. bir de vucudum yol yorgunlugundan su toplamisti, tansiyona filan baktilar normal cikti, sislik indi kalmadi artik ama felaket sismistim doktoru baya bir korkuttum :) ama bebisim haftasindan ufk cikti hani karnimizi olcyorlar kac cm diye 34 cm cikti normalde 35. haftadaydik haftaya bir daha randevu verdi yine ufak cikarsa ultrason isteyebilirmis. annemin o kadar yedirdikleri yaramamis bebisimesanirim yollar ve hastalik yuzunden bebisimi besleyemedim ben health center a devam ediyorum canim medicaid e henuz basvurmadim hastaliktan dolayi disari cikip da basvurmaya gidemedik. gerci medicaid ciksa bile kontrollere yine health center a devam edecekmisim sadece doguma anlasmali 2 hastane var onlardan birine gidebiliyormusum. evet bana da dediler hastaneleri gezebilirsin evraklari doldurabilirsin diye. ancak benim Turkiye isi cikinca gidip gezemedik bu hafta ici ya da haftaya gidecegiz bakmaya. doktorum bana epudural i tavsiye etti ama ondan para alinacagini soylemedi canim ya ben medicaid onu da karsilar diye bilyordum bi dahaki kontrole sorayim inss karsiliyordur.
Merhaba hayirli olsun insallah sag salim kucagina alirsin bebisini sen de.
Ucak yolculugu icin kurallar her havayoluna gore degismekle beraber genelde bebegin dogdugu ilk 48 saat kabul edilmez 2 ila 7 gunluk bebek de ancak doktor raporuyla ucabilir. Hangi havayoluyla ucacaksaniz ona gore arastirman lazim. Turk havayollari bu sekilde mesela.
Tibbi acidan da benim dr soyledigine gore inis ve kalkislarda emzirdikten ve ucak icinde hijyene dikkat ettikten sonra problem yok cunku neticede 1 ay sonra da ucsan cocuk yine kucuk yani insan kiyamiyor ama mecbur gidilecekse yapacak bir sey yok
Arkadaşlar merhaba
Ben ve eşim şubat ayında Boston'a gidiyoruz. F1 vizesiyle 1 sene kadar kalıcaz. Bebeğimiz Amerika'da olsun istiyoruz. Bir sürü forum okudum ama doğum sigortası hakkında bir türlü net bir cevap bulamıyorum. Acaba hangi sigorta şirketinde güvenilir bir doğum sigortası yaptırabilirim. Ve bu sigorta şirketinin ve sigorta türünün adı nedir ? Boston'da doğum yapan var mı? Sanırım eyaletten eyalete şartlar değişiyor. Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çook sevinirimmm. Sevgilerrrr.
İi bari canım gerçi doğum sancıdı olsada artık 8. Ayın bıttı bundan sonra doğsada bişey olmaz korkma 38 bile doğanlar oluyomuş sağlıklı olsunlardademekki yemekler sana yaramış hep kıyamam olsun ınsallah ii cıkar bidahakine merak etme zaten son bi ultrasona göndermesi lazım ikisine bir bakılır canım sen dinlen bol bol sıvı al yemene dikkat et hastada olmusun gecmiş olsun atlat biran önce boğaz pastılı fıs fısları var zararsız onlar süper hemen gecırıyo bak alabılırsın cvs den falan bide day quil içebilrsin demişti bana doktor gercı sana vermemiş sen doktoru dinle meyve ye bol bol kivi falan dikkat et vallaha su medicaid işte bizimde anlaşmalı var burda hastane ona gıdıceksın dıyo zaten direk acilden gırceksın dıyo ordada acıl medicaid basvuruyomusun artık sansına inşallah cıkarda uğraşmayız canım ya işte epiduralde ücretliymiş bizim medicaid yokya cunki verılen kağıtta yazıyo inşallah sende yoktur ücret artık bizde vercez bı sekıl ben korkuyorum çünki cok bıde cok rahatlık dıyolar zaten hiç duymuyomusun en ıyısı o yani öyle canım bende merak ettımde sen ne yaptın diye neyse artık hayırlı kolay doğumlarımız olsun ne dıyım bi şeyler yapcaz
Yardımcı olabilecek kimse yokmuuu :/
bugün ikili test için genetik merkezine gittik. basitçe ultrasound ile ölçüm yapılıp kan verip randevumuz bitecek sanmıştım. öyle olmadıönce benimle sonra eşimle ilgili pekçok soruya ayrıntılı cevaplar verdik. gerekli bilgilerdi: ailelerimizin sağlık hikayesi. yaşayanlar, hastalıklar, vefat edenler, nedenleri... hatırladık ve içten içe üzüldük. pekçok test ve pekçok genetik sorundan bahsetti. anlattı anlattı. uzun çok uzundu. daraldım. sarhoşluktan ayılmış gibi aklımdan geçmemiş ihtimaller uçuştu beynimde. şeftaliyi (cinsiyetini değilde boyutunu bildiğimiz için ona öyle diyoruz) görmeyi beklerken sonra ultrasound a geçtik ve tembel şeftalimizi gördük. o kadar öksürdük, karnımızı oynattık hiç istifini bozmadı resminide aldık mutlu olduk çıktık.
Allah sağlık sıhhat afiyet versin beklediklerimize ve cümlemize inşallah. inşallah sağlıkla kucaklarız minikleri...
merhaba arkadaşım, ben Boston dayım yeni de doğum yaptım ama tam net bir bilgim yok bu konuda. sanırım "Masshealth" diye bir sistem var burda eyaletin. ona başvuru yapıp bütçene göre bir sigorta planı yapılabiliyor. tam emin olamamakla birlikte bukadarını biliyorum istersen sitesinden bir incele. hakkınızda hayırlısı olsun. keşke tam net bilgi verebilseydim sanaArkadaşlar merhaba
Ben ve eşim şubat ayında Boston'a gidiyoruz. F1 vizesiyle 1 sene kadar kalıcaz. Bebeğimiz Amerika'da olsun istiyoruz. Bir sürü forum okudum ama doğum sigortası hakkında bir türlü net bir cevap bulamıyorum. Acaba hangi sigorta şirketinde güvenilir bir doğum sigortası yaptırabilirim. Ve bu sigorta şirketinin ve sigorta türünün adı nedir ? Boston'da doğum yapan var mı? Sanırım eyaletten eyalete şartlar değişiyor. Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çook sevinirimmm. Sevgilerrrr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?