- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.521
oncelikle hos geldin biz de j1-j2 vizeliyiz esim ogrenci. bnim sigortam yok hamilelikte kontroller icin health center a gidiyorum beni takip eden doktorum ebem var kontrol basina 25 dolar ucreti. dogum icin de medicaid e basvuracagim anlasmali hastaneler var birinde dogum yapacagim medicaid dogum masrafini karsilayacak ama medicaid e basvurmasaydim da bana cikarilan dogum uceti 450 dolardi. hamile oldugumu ogrenince bizim eyaletin halk saglik merkezine gittik butcemize gore bir muayene ucreti ve dogum ucreti odeme plani cikardilar. sizin de aylik kazanciniz dusu olacagi icin benzer fiyatlar cikar diye dsunuyorum gerci boston da saglik sistemi nasil sigortasiz neler yapilabilir bir fikrim yok bu arada ben utah da yim, boston u veya o cevreyi bilen arkadaslar daha ayrintili bilgi verecektir iyi gunler dilerim
bebisini gormusun senin adina sevindim :) test sonuclarinizda guzel ciksin insallah. burada oyle beni de her kontrolde en az 10 dk soru yagmuruna tutuyorlar hali hazirda sorulari var anket gibi her kontrolde soruyorlar bebis ve benimle ilgili degisen birseyler var mi diye. cinsiyeti gostermedi sanirim ama daha ck erken 19-20li haftalarda ayrintili ultrasound da gosterir cinsiyetini annesi bebise ve sana saglikli gunler dilerim
Ins. Guzel haberler alirsin test sonucundan. O sorular bana da sorulmustu zamanın da dedigin gibi hastaliklar vs.ile ilgili olunca can sIkIcI olabiliyor. Cinsiyetini ogrenmek icin beklemek hamileligin en heyecanli anlarindan biri :) Belki cinsiyetini gormuslerdir bebisin ama erken diye soylemezler. Turkiyede senin haftalarinda cinsiyet soyluyorlarmis.hayırlı cumalar...
her defasında soru olayına alıştık alışmasına ama bu defa gayet sıkıcı sorulardı. biraz yaramıza tuz gibi oldu. aklıma olmadık şeyler geldi ister istemez. inşallah sorunsuz sağlıklı bir süreç geçiririz. sonrasında cinsiyet merakı saracak. ihtimal iki olunca bu tahmin işi ailenin ve arkadaşlarımın yeni eğlencesi oldu13-14 haftalık bebecik resmini elimize alıp kime benziyor diye kahve falı bakıyoruz sanki
hastaliktan yolculuktan bebisimi besleyemedim sanirimgeldim hemen muz ceviz yumurta peynir takviyesine basladim inss bi dahaki kontrolde bebisim normal cikar :) tesekkur ederim biraz daha iyi oldum canim, papatya adacayi ihlamur icmekten fenalik gecirecegim. ben de epudural istiyorum canim ucretliyse de bi caresine bakacagiz artik. kizlarin hikayelerini okudukca epuduralin buyuk bi nimet oldugunu dusunmeye basladim :18: onumuzdeki hafta hem doktorumla konusayim hem de su hastane islerini ayarlayayim yoksa yollarda doguracagim baya da az kalmis dogumuma tirsmaya basladim ben Ezoemo
hastaliktan yolculuktan bebisimi besleyemedim sanirimgeldim hemen muz ceviz yumurta peynir takviyesine basladim inss bi dahaki kontrolde bebisim normal cikar :) tesekkur ederim biraz daha iyi oldum canim, papatya adacayi ihlamur icmekten fenalik gecirecegim. ben de epudural istiyorum canim ucretliyse de bi caresine bakacagiz artik. kizlarin hikayelerini okudukca epuduralin buyuk bi nimet oldugunu dusunmeye basladim :18: onumuzdeki hafta hem doktorumla konusayim hem de su hastane islerini ayarlayayim yoksa yollarda doguracagim baya da az kalmis dogumuma tirsmaya basladim ben Ezoemo
Beaden nasil gidiyor annelik ? Bebegin nasil ? Uyku duzeniniz nasil ?
Sen de sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah. Medicaid'in sadece amerikan vatandaşlarına özgü olduğunu okumuştum bir yerde doğrumu bilmiyorum ama. Sigorta sistemleri bana çok ilginç geldi hamilelik sigortasıyla ilgili açık bir şekilde bilgi hiç bir yerde bulamadım.
hayırlı cumalar...
her defasında soru olayına alıştık alışmasına ama bu defa gayet sıkıcı sorulardı. biraz yaramıza tuz gibi oldu. aklıma olmadık şeyler geldi ister istemez. inşallah sorunsuz sağlıklı bir süreç geçiririz. sonrasında cinsiyet merakı saracak. ihtimal iki olunca bu tahmin işi ailenin ve arkadaşlarımın yeni eğlencesi oldu13-14 haftalık bebecik resmini elimize alıp kime benziyor diye kahve falı bakıyoruz sanki
Canım alırsın inşallah merak etme vitaminlerinide al inşallah ii haberler alırız canımbuarada adaçayı kasılmaları artırıyo dıye duymuştum sakıncalı dıye bılıyorum ben bi bak istersen zaten ıhlamur papatya en güzeli bencede epidural kesınlıkle kurtarıcı mutlaka almak lazım inşallah bende gidemedim daha hastane turuna bi gün gitmek lazım hem öğrenırız ne istiyolar genelde hersey verılıyo kızlarda yazdı ama görmüş oluruz ay canım korkma zaten o zmanında gelicek herkezın dedıği gibi zaten sancılar belli düzeye kadar regli sancısı seklindeymiş sonrada zaten inşallah epiduralı alırız hiç duymadan yaparız doğumu ben Öyle avutuyorum kendını öyle düşünüyorum kızların tecrübeside öyle anlattıkları bılıyosun oyüzden hiç korkma böyle düşün panik yapma hiç canım sağlıkla gelsin inşallah bi avazda kısmetse hayırlı doğumlar olsun dua edıyorum hep
Plesentayi dogumdan sonra hemen cikardilar canim ama bunun icin igne yapildi mi bilmiyorum , yapildiysa da hic bi sey hissetmedim. Kesiyi dikerken falan da hic bisey hissetmedim. Plesenta ciksin diye igne bana hic mantikli gelmedi, dikis icindir olsa olsa. Kafana takma bebek dogduktan sonrasini hic hissetmiceksin bile.Canım ya bısey sorucam aklıma geldı doğumdan sonra bu plesanta cıksın dıye iğne yapıyolarmıs öyle bişey yaptılarmı hemen cıkardılarmı biliyomusun canım onu hatırlıyomusun biyerde okudum kafama takıldı senın nasıl gıdıyo annelık buarada alıstınız artık dimi birbirinizeemmesi uykusu nasıl baeaden aynen senın nasıl gıdıyo bebişli hayat iyimi düzeni yazın deneyimli anneler bize
Ins. Guzel haberler alirsin test sonucundan. O sorular bana da sorulmustu zamanın da dedigin gibi hastaliklar vs.ile ilgili olunca can sIkIcI olabiliyor. Cinsiyetini ogrenmek icin beklemek hamileligin en heyecanli anlarindan biri :) Belki cinsiyetini gormuslerdir bebisin ama erken diye soylemezler. Turkiyede senin haftalarinda cinsiyet soyluyorlarmis.
haklısın ben bu durumu yaşadım. hamile kaldıktan sonra sigorta yapmadılar. (öncesinde oluyor) ben medi-cal den faydalanıyorum pekçok arkadaşımda faydalandı. kapsamını hamilelikle sınırlı tuttuğumuz için çok çabuk onaylanmıştı. sigortasını kendi ödeyen arkadaşımın aldığı hizmet ile farkı yok, kendi adıma memnunum. yavaşta olsa olması gereken herşey gereğince yapılıyor.bu dedigim medicaid emergency medicaid yani sadece dogumu karsiliyor canim. bu arada sana bir tavsiye sigorta yaptiracaksan hamile kalmadan once yaptir canim cunku hamilelikten sonra yapilan sigorta hamilelikle ilgili hic birseyi kapsamiyor burada.
bu dedigim medicaid emergency medicaid yani sadece dogumu karsiliyor canim. bu arada sana bir tavsiye sigorta yaptiracaksan hamile kalmadan once yaptir canim cunku hamilelikten sonra yapilan sigorta hamilelikle ilgili hic birseyi kapsamiyor burada.
Plesentayi dogumdan sonra hemen cikardilar canim ama bunun icin igne yapildi mi bilmiyorum , yapildiysa da hic bi sey hissetmedim. Kesiyi dikerken falan da hic bisey hissetmedim. Plesenta ciksin diye igne bana hic mantikli gelmedi, dikis icindir olsa olsa. Kafana takma bebek dogduktan sonrasini hic hissetmiceksin bile.
O bize biz ona alismaya calisiyoruz canim, bebeklerin gunu gununu tutmuyor, bir gun bakiyorsun cok guzel uyuyor, ertesi gun uykusuz. Emmesi guzel Allaha sukur. Biraz sabirsiziz yalniz ozellikle altimiz pislendiginde...hemen her sey aninda olsun istiyor. Isimler gercekten sirayet ediyor. Adini Duru koyduk, alti pislendiginde 2 dk.tutturmuyor pis bezi altinda, Vucudunu siliyoruz ( henuz yikayamiyoruz gobegi daha yeni dustu cunku ) cok hosuna gidiyor silinirken falan. Annem iyiki burada yoksa ben tek basima ne yapardim bilmiyorum. Gece ben uykumu alayim sutum olmaz diye annem bebekle yatiyor. Beslenme saati geldiginde beni uyandiriyor. Gunduz butun ev isleri yemek vs. annemde. Valla tek basina bebek buyutenlerin onunde sapka cikaririm :)
Bebegin ilk kontrolu dogumdan hemen sonra oluyor, ilk asimizi dogumundan hemen sonra olduk hepatit b asisi, duyma testi vs. genel kontroller yapildi. Yine doktoru ilk ziyaret ise ilk haftada olmasi gerekiyormus, ona da gittik ilk haftamizda. Gelecek randevumuzda 1 aylik olunca onda da sanirim hepatit b asisinin 2.dozu oluyormus. Ben kendim icin de dun gittim doktoruma, dikislerimi kontrol ettirmek istedim.Yokmus bi problem. Yani iyiyiz canim simdilik Allaha sukur.Anladım canım kolay yani zaten su epidurali alalım gerısı boş ona guvenıyomayy yerım ben duru yu bızımde bı tane durumuz var kuzenımın oda aynıydı kuduruk acıktımı altı kurlendımı yaygara yapardı aynılar:)) allah iyilik kolaylık versın canım düzene gırer zaten ınsallah saglıklı olsunlarda:) aynen annelerımızden allah bın kere razı olsun onlar olmasa zor halimiz vallaha allah uzun ömürler versın ilk kontrolunuz nezaman canım bebek ve senın?
Bebegin ilk kontrolu dogumdan hemen sonra oluyor, ilk asimizi dogumundan hemen sonra olduk hepatit b asisi, duyma testi vs. genel kontroller yapildi. Yine doktoru ilk ziyaret ise ilk haftada olmasi gerekiyormus, ona da gittik ilk haftamizda. Gelecek randevumuzda 1 aylik olunca onda da sanirim hepatit b asisinin 2.dozu oluyormus. Ben kendim icin de dun gittim doktoruma, dikislerimi kontrol ettirmek istedim.Yokmus bi problem. Yani iyiyiz canim simdilik Allaha sukur.
Canim egitim icin dogdugu eyaletin onemi yok. Bu dedigin egitim icin daha az para verenler o eyaletin residenti oluyor yani o eyalette 6 ay ya da 1 sene yasamis olmasi gerekiyor . O eyaletin id kartina sahip olmasi gerekiyor. Dogum yerinin hic onemi yok egitim icin. Ucretsiz egitim de burada yok canim malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?