Amerika'da Hamilelik

Canım slm evet buaralar kimse gıremıyo pek allah kavustursun canım zor olmustur alısınca ama kayınvalıden gelmıs hıc olmassa ev bıs kalmamıs yanlızken cok zor cunkı aynen yakladtı cok vallaha bakalım hayırlusı ınsallah rahat acılır da bı yere kadar sonradı allah buyuk dıyelım emınegule de sormusun ama bende bılgımı paylasıyım dedım canım emzırenler genelde hep ıcıyo rezene anason benım bıldıgım arastırdıgım hattaga anason bebısıde uyutuyomus rahat bide gazına ii geliyo oyüzden brn ıı dıye bılıyorum paylasmak istedım canım

Canim Allah kavustursun oncelikle. Cayi sormussun sade rezene bulamamistik bizde anason rezene poset cayi bulmustuk. Onu ictim ben arada. Bi zarari yok sadece biraz uyku yapiyor bebekte. Basta sut olsun diye iciyordum sonradan uyku yapsin diye ictim:)) bizimkinin hala uykulari duzenli degil dun gece yine saat basi kalktik( poset cay bulamadim arkadstan anason tohumunu buldum rezene tohumuyla kaynatip ictim bugun bakalim ise yarayacak mi? Bide bu gece galiba cereal baslayacagim belki iyice doyar da biraz uzun uyur. Uykusuzluk ve saat basi kalkmak cok zor( onun disinda iyiyiz canim duru yu op benim icin.

Kizlar merhaba nasilsiniz kimler nerelerde oturuyor bilmiyorum connecticuttan kimse var mi :) ben connecticuttan dun turk marketine gittik bir saat uzaklikta ya kocaman bi yer her sey var biraz pahaliya patladi ama cok eglendim cok mutlu oldum :) ben amerikaya geleli 5 ay oldu ve cidden turkiyeyi ne kadar ozledigimi farkettim ardindan bi de turk restauranti yaptik eve geldigimde nasil bir enerji ile dolmussam gece bir bucuga kadar temizlik yaptim

Ezoemo ve eminegul cok tesekkurler cevaplariniz icin. Ben arastirirken netten bir yerde bu anasonun anne sutu kalitesini bozdugunu sutteki folik asiti azalttigini okudum. Ne kadar dogru bilmiyorum o yuzden sordum size. Turkiyede cok meshur bi cay var anne sutu arttirici Humana still tea diye, cok alasim var ondan ama onun da icinde anason var, kafam karisti. Carsamba gunu doktor randevumuz var, ona da sorayim bari. Sizle de paylasirim.

Eminegulcum her saat basi uyanip emmek mi istiyor? Canim ins duzelir doymuyor mu acaba dedigin gibi ?

Ezoemo evet canim cok zor oldu annemden ayrilmak, agladi torununda ayrilirken. Ben de ozledim valla gittiginin ertesi gunu 3 ay sonra biz gidicez ins biran once 3 ay gecer.

Bilirim canim o duyguyu :) Benim onceden yasadigim eyalette arap marketlerde turk urunleri satiliyordu. O markete ilk gittigimde gordugum falim sakizlari bile beni cocuklar gibi mutlu etmisti :)

kizlaaarr nasilsiniz hepinizi cook merak ediyorum ama bir turlu giremiyorum girsem de yazamiyorum okuyamiyorum oglusumla 20 gunu devirdik cok sukur... biliyorsunuz kimsemiz yok bir babamiz bir ben bir oglusum.. bu yuzden her is bana bakiyor ayy kizlaar sormayin baslarda baya bir zorlandik ama yavas yavas isleri duzene girmeye basladi... oglum gazli bir bebek ee ne olsun annesi surekli mutfakta bulasikta camasirda.. annesi bi dinlenmedi ki oglusum da malesef gazli oluyor anne adaylari siz siz olun yaniniza bir buyugunuzu cagirin 10 gun bile olsa gelsin gercekten zor esimden Allah bin kere razi olsun adamcagiz her seyi yapiyor ama 2miz de yetmiyoruz ki esim carsiya bisey almya gidiyor hadii tek basima kaliyorum oglani emzirirken kussa agiz bezi isteyecek kimsem yok esimin yolunu gozluyorum :)

Ezoemo canim dogum yapmadin dimi dahaaa??? agrilardan bahsetmisin hepsi gayet normal canim insallah acilmalarin yavastan yavastan baslar da kolayca doguruverirsin... hastanede bize herseyi vermislerdi bebek bezi islak mendil kiyafet havlu kundak aklina ne gelirse... benim icinde herseyi verdiler ilaclar pedler yiyecekler... emergency medicaide de 1gun oncesinde basvurmustuk. ama hastanede yine evrak filan doldurttular esime. vbiz hastaneden cikip eve gelene kadar bebisimin ve benm medicaid kartlarimiz gelmisti eve. oglusun birth certificate i de hastande doldurduk canim. iste hemen dogar dogmaz asi filan yaptilar bir suru prosedur.. cok birsey hatrlamiyorum prosedur isleri hep esim halletmisti canim. Ezoemo bu arada hastanede mama vermediler sen sen ol mama al canim benim oglan ememedi 3 gunde 370 gram kaybetti aklima geldikce hala vicdan azabi cekiyorum hastaneden kmse de mama verin demedi emzirme hemsiresi geldi nemrut suratli kadin, 2-3 defa birlikte emzirmeye calistik oglum emdi ama cocugumun megerse 2-3 saatte bir emmesi lazimmis biz bilemedik ki yavrum dogdugu ilk gun full uyudu ama 2. ve 3. gun aglamaktan harap olu meger acmis oglum pompamiz vardi ama telasimizdan onu da hastaneye goturmemisiz neler neler canim yaa o gunler gitsin de geri gelmesin. sutun hemen inmezse ya da bebis ememez ise kimseyi dinleme arada mama ver canim bebisler mamaya filan alismiyorlar illaki anne gogsunu istiyorlar zaten...
hnseli beaden eminegul diger kizlar sizler nasilsiniz bebisler iyi demiii??? bu arada topic e yeni kizlar gelmis hepiniz hos geldiniz sefalar getirdiniz ben utah salt lake city de yim kizlar.. bu taraflarda olan varsa elimden geldigince seve seve yardimci olabilirim... yusufcuk kusu hepinizi opuyor selametle kalin...

Dogum hikayeni de okumustum da yazamamistim canim hayirli olsun Allah bagislasin bebisini yalniz dogum yapmak kesinlikle com daha zor olmustur ama esinle baglariniz daha cok kuvvetlenmistir bence. yorucu sureclerden geciyor olsan da esinden gordugun fedakarliklar daha gu lu bir anne yapar seni insallah tekrar hayirli ugurlu olsun ben biraz basindayim bu surecin dogumum eylulde insallah dualarini beklerim :)

Bilirim canim o duyguyu :) Benim onceden yasadigim eyalette arap marketlerde turk urunleri satiliyordu. O markete ilk gittigimde gordugum falim sakizlari bile beni cocuklar gibi mutlu etmisti :)

Kesinlikle degil mi :)) ya o kadar komik bir haldeydik ki ne bileyim ulkemden gelen bi zeytin bu kadar mutlu eder de ruyalarina bile girer mi insanin :) bizim burada gurbetimiz gecici 4 yil kalacagiz burdaki herkes kalici mi rabbim herkesin yardimcisi olsun insallah

Ayy canım kıyamam allah kavustursun üç ay gecer hemen kavusursunuz yıne gurbetlik cok zor bızde doğumdan sonra gıdıcez kusmetse annemle annem burda bu sefer teyzemleri kuzenletı ozluyom artık gıdınce hasret gıderıcez bırazda cok kalıcaz öyle canım hepsinde var anason merak etme ben hiç duymadım zararını bende alıyım dıyorum sut yapıcı cay baktım hepsınde var aynıları arastır tabı yınede bol sutlu gunler canım:))

Canım allah kolaylık versın zordur tabı yanlızlık bebişlede allah güç kuvvet versin canım bızde bugün kontrole gıttık baya asagıda dedı doktor artık bundan sonra beklıcez dedı heran acılma yok ama pozisyona gırmıs yani gelirmi dersiniz öbür kontrole kadar mınnosum:) acıdı zaten bakarkende dahada dedıkı doktor assgıda baya yukarda olsa daha cok acırdı dedi bakarken:)) böyle beklıyoruz dualarınızı esırgemeyin bizde burda esım işsiz gozukuyo suan basvurduk bakıyolar herseyımıze yuzde yuz sonra doğumdan sonra artık işe gırdıgını gösterıcez atlatalımda su dogumu bakalım pompa vermedılermi hastaneden onuda verıyolar dıye bılıyorum ama ben almadım oyuzden eyer vermezlerse ıkı dak alır gelır esım mamada aklımda canım yazık nıye vermedılerkı sıze onuda vermelerı lazım halbuki yazık yusufcuga tanı ılk gunler sut gelmıyomus zaten doğum sertifıkanız cıkmı pekı 15 gune cıkıyomus sanırım elden alabılıyomusun bız oyle yapalım dıyoruz canım

Evet canim insallah gecer az kaldi eger 3 ayin sonunda gececekse :) aci elma yagini suruyorum ama acikcasi ise yaradi mi bilemedim
Kizlar ben de pek giremedim bu aralar gelen giden oldu bir de oglusumun gaz problemi falan derken baya daldim gunluk islere okuyamadim.
Swan25 ve diger arkadaslar gaz problemimizi bir nebze de olsa azaltan tek sey humananin gece cayidir. Hem uykularini duzene sokuyor yani eskisine gore iyi hem de bagirsaklarini calistiriyor. İcinde melisse kekim ihlamur falan var ve tamamen bitkisel ikinci haftadan itibaren verilebiliyormus bebise gunde 100 ml bir tatli kasigi kadar. Ben cok faydasini gordum sayesinde bebegm cok rahatladi tavsiye ederim.
Bebekten bebege de degisiyor bu gaz problemine neyin iyi gelecegi maalesef ama bize amerikadaki doktorun verdigi mylicon hic etki etmedi aksine uykusuzluk ve huzursuzluk yapti niyeyse.
Bir de sadece amerikada satilan mommys bliss die bi damla varmis ona da iyi geliyor diyorlar ama burada satilmiyor maalesef internette de yok bilsem gelirken alirdim neyse gececek insallah az kaldi.
Hnesli bebisin nasil uyku sut durumlari nedir biraz duzene girebildi mi? Kiz cocuklari daha az sorun yasiyormus.
Ezoemo az kalmis dayan :) sonunda cok guzel bir hediye bekliyor seni.
Hanife Allah insallah tez zamanda tum isteyenlere ve sana bebis nasip eder bu duyguyu tatmani cok isterim sakin vazgecme umutsuzluga kapilma Allahtan umut kesilmez.
Yeni gelen arkadaslar hosgeldinizzzz hayirli olsun bebisleriniz

Evet canim insallah gecer az kaldi eger 3 ayin sonunda gececekse :) aci elma yagini suruyorum ama acikcasi ise yaradi mi bilemedim
Kizlar ben de pek giremedim bu aralar gelen giden oldu bir de oglusumun gaz problemi falan derken baya daldim gunluk islere okuyamadim.
Swan25 ve diger arkadaslar gaz problemimizi bir nebze de olsa azaltan tek sey humananin gece cayidir. Hem uykularini duzene sokuyor yani eskisine gore iyi hem de bagirsaklarini calistiriyor. İcinde melisse kekim ihlamur falan var ve tamamen bitkisel ikinci haftadan itibaren verilebiliyormus bebise gunde 100 ml bir tatli kasigi kadar. Ben cok faydasini gordum sayesinde bebegm cok rahatladi tavsiye ederim.
Bebekten bebege de degisiyor bu gaz problemine neyin iyi gelecegi maalesef ama bize amerikadaki doktorun verdigi mylicon hic etki etmedi aksine uykusuzluk ve huzursuzluk yapti niyeyse.
Bir de sadece amerikada satilan mommys bliss die bi damla varmis ona da iyi geliyor diyorlar ama burada satilmiyor maalesef internette de yok bilsem gelirken alirdim neyse gececek insallah az kaldi.
Hnesli bebisin nasil uyku sut durumlari nedir biraz duzene girebildi mi? Kiz cocuklari daha az sorun yasiyormus.
Hanife Allah insallah tez zamanda tum isteyenlere ve sana bebis nasip eder bu duyguyu tatmani cok isterim sakin vazgecme umutsuzluga kapilma Allahtan umut kesilmez.

Kizlar bununla ilgili bir yorumu , fikri olan yok muu ?

Kizlar bununla ilgili bir yorumu , fikri olan yok muu ?

Aynen canım bıraz zor bır soru olmus gercekten önemli bencede yoğunbakım olması bebek için ama doktorunda burda oburu uzak dıyosun gercı son dakka gıtmessın zaten sancın 15 dk ınınce falan suyun gelırse gıdersın kı zaten vakıt oluyo doğuma normalde benım hastanemde 20 dk yarım saat var yani allaha emanet cokta uzak dıyıl amerıka gıbı bıyerde yakın sayıyorum ben aslında:) benım doktorlarım hep degısıyo tasındıgımdan doğumada kım varsa o gırıcek buyuk ıhtımal napalım hepsı ıyı doktorların merak etme hepsı ılgılı alakalı zaten ebe bakıyo hep artık son dak doktor gelıyo bılıyosun hastanelerdede otuzden ben olsam yoğun bakım unıtelı olanı secerdım fıkrımce tabı karar senın canım hsyırlısı sımdıden sağlıkla alalım ınsallah bebısletımızı kucagımıza:)

Kizlar nasilsiniz gecmisi okuyamadim her sey yolundadir umarim. Bi gogsumdeki sut cok azaldi onu arttirma derdindeyim, ne duyuyorsam yapiyorum. Sizler de durumlar nedir? Ezoemo nasilsin canim hazir mi bebek icin her sey :)

Kizlar nasilsiniz gecmisi okuyamadim her sey yolundadir umarim. Bi gogsumdeki sut cok azaldi onu arttirma derdindeyim, ne duyuyorsam yapiyorum. Sizler de durumlar nedir? Ezoemo nasilsin canim hazir mi bebek icin her sey :)

Canım sagol ıyıyım bende gırıyorum hergün bakıyom kimse yok cıkıyprum hazır hazır heycanla beklemedeyiz bugünmü gelcek yarınmı yoksa gunundemı dıye beklıyoz hergün az kaldı ıyıce bakalım 28 ıne zor gun bulduk ozmana bakıcaklar ozmana doğmassa:) dua edin bize:) inşallah güzel rahat kolay bi doğum olur sağlıkla kavusuruz:)

Bizim kiz gibi gununde dogar belki. Nasil merak ediyorsundur simdi bebegi. Nasil, kime benziyor diye :) Saglicakla al ins kucagina.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…