- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.741
Bizim kiz gibi gununde dogar belki. Nasil merak ediyorsundur simdi bebegi. Nasil, kime benziyor diye :) Saglicakla al ins kucagina.
Aynen canım merak heycan korku hepsi dorukta:)) olumlu doğum hıkayelerı aklımda sızınkı gıbı rahat olur ınsallah hergun nasıl olcak nasıl ıkıncam agrıcakmı saglıkla dogdun dıye hep aklımda bıyandanda saglıkla gelsın hayırlusı bı sekılde gelıcek dıyorum öyle yanı:) belkıde gununde gelıcek bakalım 28 ınde bakıcaklar ne dıcekler amin ınsallah saglıkla alalım da dua edın
canım doymuyor mu emin değilim ama her uyandığında emziriyorum hiç hayır demiyor. o gün cereal verdim mamayla karıştırıp 4 çorba kaşığı kadar yedi ama oğluma alerji yaptı. burnundan altı kızardı şişti 1 saat sonrada çok fazla kustu. bi fayda göremedik tabi. neyseki alerji mamaya oldu sanırım çünkü geçen gün suyla yapıp verdim cerealı hiçbişey olmadı. neyse bu ara biraz daha iyi uykusu en azından saat başı kalkmıyor:)Ezoemo ve eminegul cok tesekkurler cevaplariniz icin. Ben arastirirken netten bir yerde bu anasonun anne sutu kalitesini bozdugunu sutteki folik asiti azalttigini okudum. Ne kadar dogru bilmiyorum o yuzden sordum size. Turkiyede cok meshur bi cay var anne sutu arttirici Humana still tea diye, cok alasim var ondan ama onun da icinde anason var, kafam karisti. Carsamba gunu doktor randevumuz var, ona da sorayim bari. Sizle de paylasirim.
Eminegulcum her saat basi uyanip emmek mi istiyor? Canim ins duzelir doymuyor mu acaba dedigin gibi ?
canım maşallah size eşinle beraber ne güzel başetmişsiniz. yalnız olmak çok zor olsa gerek ilk zamanlar ama neyseki eşin yardımcı olmuş sana.. nasıl yusuf bey inşallah iyisinizdir. zaman çok hızlı geçiyor dimi anlamıyorsundur şimdi:)kizlaaarr nasilsiniz hepinizi cook merak ediyorum ama bir turlu giremiyorum girsem de yazamiyorum okuyamiyorum oglusumla 20 gunu devirdik cok sukur... biliyorsunuz kimsemiz yok bir babamiz bir ben bir oglusum.. bu yuzden her is bana bakiyor ayy kizlaar sormayin baslarda baya bir zorlandik ama yavas yavas isleri duzene girmeye basladi... oglum gazli bir bebekee ne olsun annesi surekli mutfakta bulasikta camasirda.. annesi bi dinlenmedi ki oglusum da malesef gazli oluyor anne adaylari siz siz olun yaniniza bir buyugunuzu cagirin 10 gun bile olsa gelsin gercekten zor esimden Allah bin kere razi olsun adamcagiz her seyi yapiyor ama 2miz de yetmiyoruz ki esim carsiya bisey almya gidiyor hadii tek basima kaliyorum oglani emzirirken kussa agiz bezi isteyecek kimsem yok esimin yolunu gozluyorum :)
Ezoemo canim dogum yapmadin dimi dahaaa??? agrilardan bahsetmisin hepsi gayet normal canim insallah acilmalarin yavastan yavastan baslar da kolayca doguruverirsin... hastanede bize herseyi vermislerdi bebek bezi islak mendil kiyafet havlu kundak aklina ne gelirse... benim icinde herseyi verdiler ilaclar pedler yiyecekler... emergency medicaide de 1gun oncesinde basvurmustuk. ama hastanede yine evrak filan doldurttular esime. vbiz hastaneden cikip eve gelene kadar bebisimin ve benm medicaid kartlarimiz gelmisti eve. oglusun birth certificate i de hastande doldurduk canim. iste hemen dogar dogmaz asi filan yaptilar bir suru prosedur.. cok birsey hatrlamiyorum prosedur isleri hep esim halletmisti canim. Ezoemo bu arada hastanede mama vermediler sen sen ol mama al canim benim oglan ememedi 3 gunde 370 gram kaybettiaklima geldikce hala vicdan azabi cekiyorum hastaneden kmse de mama verin demedi emzirme hemsiresi geldi nemrut suratli kadin, 2-3 defa birlikte emzirmeye calistik oglum emdi ama cocugumun megerse 2-3 saatte bir emmesi lazimmis biz bilemedik ki yavrum dogdugu ilk gun full uyudu ama 2. ve 3. gun aglamaktan harap olu meger acmis oglum pompamiz vardi ama telasimizdan onu da hastaneye goturmemisiz neler neler canim yaa o gunler gitsin de geri gelmesin. sutun hemen inmezse ya da bebis ememez ise kimseyi dinleme arada mama ver canim bebisler mamaya filan alismiyorlar illaki anne gogsunu istiyorlar zaten...
hnseli beaden eminegul diger kizlar sizler nasilsiniz bebisler iyi demiii??? bu arada topic e yeni kizlar gelmis hepiniz hos geldiniz sefalar getirdiniz ben utah salt lake city de yim kizlar.. bu taraflarda olan varsa elimden geldigince seve seve yardimci olabilirim... yusufcuk kusu hepinizi opuyor selametle kalin...
canımmmm çok az vaktin kalmış hadi bakalım. inşallah tez zamanda hayırlı haberlerini alırız.. annesini çok bekletmeden vaktinde gelsin minik prenses:) olumlu düşün canım, hep aklımdasın....Aynen canım merak heycan korku hepsi dorukta:)) olumlu doğum hıkayelerı aklımda sızınkı gıbı rahat olur ınsallah hergun nasıl olcak nasıl ıkıncam agrıcakmı saglıkla dogdun dıye hep aklımda bıyandanda saglıkla gelsın hayırlusı bı sekılde gelıcek dıyorum öyle yanı:) belkıde gununde gelıcek bakalım 28 ınde bakıcaklar ne dıcekler amin ınsallah saglıkla alalım da dua edın
Internetten dogum hikayeleri okuyup kendini korkutma bence, benim cok yaptigim seydi annem hep kizardi bana korkutma kendini diye. Dogum denilen hadise Allahin kadinlara vermis oldugu esi benzeri olmayan bir nimet. Sonunda da ins. kavusacagin dunyalar tatlisi , hic bir seye degisemeyecegin minicik bir yavru. Boyle dusun rahatlat kendini, her sey yolunda gidecek ins ben inaniyorum
canımmmm çok az vaktin kalmış hadi bakalım. inşallah tez zamanda hayırlı haberlerini alırız.. annesini çok bekletmeden vaktinde gelsin minik prenses:) olumlu düşün canım, hep aklımdasın....
canım doymuyor mu emin değilim ama her uyandığında emziriyorum hiç hayır demiyor. o gün cereal verdim mamayla karıştırıp 4 çorba kaşığı kadar yedi ama oğluma alerji yaptı. burnundan altı kızardı şişti 1 saat sonrada çok fazla kustu. bi fayda göremedik tabi. neyseki alerji mamaya oldu sanırım çünkü geçen gün suyla yapıp verdim cerealı hiçbişey olmadı. neyse bu ara biraz daha iyi uykusu en azından saat başı kalkmıyor:)
sütüm azaldı bi göğsümde demişsin, niye ki canını mı sıktın? bide normale döndü mü canım inşallah geçmiştir.
Daha iyi olmaniza sevindim canim. Hangi mamayi yedirmistin ? Annem gittikten sonra haliyle uzuldum tabi ama ondan mi oldu yoksa olacagi vardi da ona mi denk geldi bilemiyorum. Malesef normale donmedi hala az
Daha iyi olmaniza sevindim canim. Hangi mamayi yedirmistin ? Annem gittikten sonra haliyle uzuldum tabi ama ondan mi oldu yoksa olacagi vardi da ona mi denk geldi bilemiyorum. Malesef normale donmedi hala az
Kızlar ben bişey sormak istıyorum size kontrolumuz cuma beklıyorum ama benim her gün her gün böyle kasık ağrım yok karnım sertlesıyo arada aksam belim ağrıyo yatakta hafif sızı oluyo ama bazı günler hiç olmuyo szidede böylemiydi bizim kızın rahatı yerindemi yoksa anlamadımbi yandanda hafıf hafıf olsunda bıraz açılsa bari diyorum gerçi belki oluyo fark etmıyorum öylesye daha güzel tabi ama anlamadım bakalım cuma ne dıcek doktor cok az kaldı barı en azından 2 cm acılmıs falam dese bari sizin nasıl olmuştu mesela swam ın bı ay öncesınden berı oluyo dıyodu sancılar bendemi bi acayiplik var azda olsa hergün biraz sancısı olan varmıydı son bır haftasında artık yoksa normalmi?
Canim bunlarin hepsi cok normal artik gunun cok yakin. Adet agrisi gibi agrilar olabilir karnin sertlesir. Insallah acilman baslamistir. Benim gunumden 2 hafta once acilmam yoktu ben bi gaza geldim hergun 1-2 saat yurudum 5 gun oncesi 3 cm acilmisti. onun etkisi oldu mu bilmem ama. Havalarda cok soguk ama imkanin olur mu acaba icerde falan. Canim allah yardincin olsun guzel haberlerle bekliyoruz:))
Dogum hikayeni de okumustum da yazamamistim canim hayirli olsun Allah bagislasin bebisiniyalniz dogum yapmak kesinlikle com daha zor olmustur ama esinle baglariniz daha cok kuvvetlenmistir bence. yorucu sureclerden geciyor olsan da esinden gordugun fedakarliklar daha gu lu bir anne yapar seni insallah tekrar hayirli ugurlu olsun ben biraz basindayim bu surecin dogumum eylulde insallah dualarini beklerim :)
cok tesekkur ederim canim. son durumlar nasilll gunun de kalmamis son gunleer :)) ayy cook heyecanlandim Ezoemo Allah evladini saglikla kucagina almayi nasip etsin. pompa vermediler canim ya... belki sana ihtiyac olmaz. biz floridaya gelemeden siz baska sehre gittiniz canim neyse olsun gittiginiz yerde mutlu olun :) dogum seertifikasina esim elden gidip alacak daha frsat bulup gidemediCanım allah kolaylık versın zordur tabı yanlızlık bebişlede allah güç kuvvet versin canım bızde bugün kontrole gıttık baya asagıda dedı doktor artık bundan sonra beklıcez dedı heran acılma yok ama pozisyona gırmıs yani gelirmi dersiniz öbür kontrole kadar mınnosum:) acıdı zaten bakarkende dahada dedıkı doktor assgıda baya yukarda olsa daha cok acırdı dedi bakarken:)) böyle beklıyoruz dualarınızı esırgemeyin bizde burda esım işsiz gozukuyo suan basvurduk bakıyolar herseyımıze yuzde yuz sonra doğumdan sonra artık işe gırdıgını gösterıcez atlatalımda su dogumu bakalımpompa vermedılermi hastaneden onuda verıyolar dıye bılıyorum ama ben almadım oyuzden eyer vermezlerse ıkı dak alır gelır esım mamada aklımda canım yazık nıye vermedılerkı sıze onuda vermelerı lazım halbuki yazık yusufcuga tanı ılk gunler sut gelmıyomus zaten doğum sertifıkanız cıkmı pekı 15 gune cıkıyomus sanırım elden alabılıyomusun bız oyle yapalım dıyoruz canım
Evet canim insallah gecer az kaldi eger 3 ayin sonunda gececekse :) aci elma yagini suruyorum ama acikcasi ise yaradi mi bilemedim
Kizlar ben de pek giremedim bu aralar gelen giden oldu bir de oglusumun gaz problemi falan derken baya daldim gunluk islere okuyamadim.
Swan25 ve diger arkadaslar gaz problemimizi bir nebze de olsa azaltan tek sey humananin gece cayidir. Hem uykularini duzene sokuyor yani eskisine gore iyi hem de bagirsaklarini calistiriyor. İcinde melisse kekim ihlamur falan var ve tamamen bitkisel ikinci haftadan itibaren verilebiliyormus bebise gunde 100 ml bir tatli kasigi kadar. Ben cok faydasini gordum sayesinde bebegm cok rahatladi tavsiye ederim.
Bebekten bebege de degisiyor bu gaz problemine neyin iyi gelecegi maalesef ama bize amerikadaki doktorun verdigi mylicon hic etki etmedi aksine uykusuzluk ve huzursuzluk yapti niyeyse.
Bir de sadece amerikada satilan mommys bliss die bi damla varmis ona da iyi geliyor diyorlar ama burada satilmiyor maalesefinternette de yok bilsem gelirken alirdim neyse gececek insallah az kaldi.
Hnesli bebisin nasil uyku sut durumlari nedir biraz duzene girebildi mi? Kiz cocuklari daha az sorun yasiyormus.
Ezoemo az kalmis dayan :) sonunda cok guzel bir hediye bekliyor seni.
Hanife Allah insallah tez zamanda tum isteyenlere ve sana bebis nasip eder bu duyguyu tatmani cok isterim sakin vazgecme umutsuzluga kapilma Allahtan umut kesilmez.
Yeni gelen arkadaslar hosgeldinizzzz hayirli olsun bebisleriniz
canım maşallah size eşinle beraber ne güzel başetmişsiniz. yalnız olmak çok zor olsa gerek ilk zamanlar ama neyseki eşin yardımcı olmuş sana.. nasıl yusuf bey inşallah iyisinizdir. zaman çok hızlı geçiyor dimi anlamıyorsundur şimdi:)
bizde iyiyiz sagol canım benim yaramazla günler geçiyor. havayı güzel bulduk mu dışarı çıkıyoruz hemencik. evde gün geçirmek çok zor. sen nerdeydin hatırlamıyorum ama çok soğuk olmadığı zaman sende çık dışarı havan değişir emin ol sütün bile etkilenir iyi yönde tabi ki:) ben yaşadığım için söylüyorum. dışarı çıkıp bir iki insan gördüğümde sütüm artıyor hemen.. gaz probleminiz için ben daha öncede yazmıştım "little remedies" markalı gaz ilacı kullandım ben 2 kutu bitirdik. çok faydasını gördüm. burda bi arkadaşım Türkiye ye yeğenine gönderdi fayda görmüş onlarda. denemediysen bi dene inşallah fayda görürsünüz sizde.öpüyorum o küçük kuşu:)
Kızlar ben bişey sormak istıyorum size kontrolumuz cuma beklıyorum ama benim her gün her gün böyle kasık ağrım yok karnım sertlesıyo arada aksam belim ağrıyo yatakta hafif sızı oluyo ama bazı günler hiç olmuyo szidede böylemiydi bizim kızın rahatı yerindemi yoksa anlamadımbi yandanda hafıf hafıf olsunda bıraz açılsa bari diyorum gerçi belki oluyo fark etmıyorum öylesye daha güzel tabi ama anlamadım bakalım cuma ne dıcek doktor cok az kaldı barı en azından 2 cm acılmıs falam dese bari sizin nasıl olmuştu mesela swam ın bı ay öncesınden berı oluyo dıyodu sancılar bendemi bi acayiplik var azda olsa hergün biraz sancısı olan varmıydı son bır haftasında artık yoksa normalmi?
Evet canim insallah gecer az kaldi eger 3 ayin sonunda gececekse :) aci elma yagini suruyorum ama acikcasi ise yaradi mi bilemedim
Kizlar ben de pek giremedim bu aralar gelen giden oldu bir de oglusumun gaz problemi falan derken baya daldim gunluk islere okuyamadim.
Swan25 ve diger arkadaslar gaz problemimizi bir nebze de olsa azaltan tek sey humananin gece cayidir. Hem uykularini duzene sokuyor yani eskisine gore iyi hem de bagirsaklarini calistiriyor. İcinde melisse kekim ihlamur falan var ve tamamen bitkisel ikinci haftadan itibaren verilebiliyormus bebise gunde 100 ml bir tatli kasigi kadar. Ben cok faydasini gordum sayesinde bebegm cok rahatladi tavsiye ederim.
Bebekten bebege de degisiyor bu gaz problemine neyin iyi gelecegi maalesef ama bize amerikadaki doktorun verdigi mylicon hic etki etmedi aksine uykusuzluk ve huzursuzluk yapti niyeyse.
Bir de sadece amerikada satilan mommys bliss die bi damla varmis ona da iyi geliyor diyorlar ama burada satilmiyor maalesefinternette de yok bilsem gelirken alirdim neyse gececek insallah az kaldi.
Hnesli bebisin nasil uyku sut durumlari nedir biraz duzene girebildi mi? Kiz cocuklari daha az sorun yasiyormus.
Ezoemo az kalmis dayan :) sonunda cok guzel bir hediye bekliyor seni.
Hanife Allah insallah tez zamanda tum isteyenlere ve sana bebis nasip eder bu duyguyu tatmani cok isterim sakin vazgecme umutsuzluga kapilma Allahtan umut kesilmez.
Yeni gelen arkadaslar hosgeldinizzzz hayirli olsun bebisleriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?