Amerika'da Hamilelik

Evet buyudu valla 3. Ay bitecek ayin 12 sinde insallah bu gaz problemimiz de gececek bununla beraber. Azaldi ama yine de gunu gunune uymuyor maaesef. Canim her seyi denedim ama o caydan daha iyi gelen olmadi maalesef.
Benim oglusum da dun asi oldu 3 tane cok sukur atesi olmadi.
Bizim evin sicakligi 25 derece falan maksimum. Gece de 21 derece oluyor bu da olmasi gereken sanirim. Erkek cocuklari sicagi cok sevmez derler cok giydirme. Kendi giydiginin bir kat fazlasi yeter zaten cok minik terleyemez de o ondan sikintiya girmis ates olmus demek yerim ben onu simdi nasil?

Kizlar selamlar, benim dogumuma daha var ama rezene, kimyon, anason cayindan bahsetmissiniz. Amerika'da kolay bulabilio musunuz bunlari? Yoksa Mayis gibi ailem gelecek insallah Turkiye'den , onlardan mi isteyeyim gelirken getirsinler? Turkiye'den getirliecek baska birseyler var mi bana soyleyeceginiz, burada kolay bulunamayan? Yan yatma yastigi diye birsey var, burada hic kullanilmiyor mesela.. Amerika'da mutlaka sirt ustu yatirin diyorlar.. Ama faydasini goren de cok kisi var Turkiye'de.. Ne diosunuz?

Bir de playyard ve travel set oneriniz var mii :) Crib aldik bi tane ama bi tane de odaya koymalik ve tasimasi kolay olacak bir playyard almak istiyoruz. Basit modelleri var, on the go diye gecen, hem ebatlari da kucuk.. Graco'nun. Onlardan almayi dusunduk ama bir yandan da aklim diger modellerde, cuddle cove ya da napper vs ozelligi olanlarda...

Son düzenleme:
iyi olmanıza sevindim canım. 1 ayınız geçmiş baksana:)) kesinlikle dışarı çıkmak çok iyi geliyor. canım ben hep verdim gaz ilacını doktora da sormuştum onu gösterip verebilirsin demişti. ama sizin doktorunuzun da bi bildiği vardır elbet. ben hala içiyorum rezene anason gaz için değilde oğluma uyku yapsın diye:))) benim sarı böceğimin adı "Berk" daha önce yazdım mı bilemiyorum. bizde iyiyiz 6 ayı bitireceğiz yakında günler su gibi geçiyor..

canım geçmiş olsun şimdi iyisinizdir inşallah. benim annem de hep erkekler sıcağı sevmez dedi ve ben çok kalın giydirmiyorum. evin ısısı 25 derece civarı. evde kısakollu çıtçıtlı badi üstüne de penye tulum giydiriyorum genelde. eğer uykudan kalkmışsa bi yelek ama bi müddet sonra çıkarıyorum. zaten ilk zamanlar biraz kalın giydirmiştik huysuzlanmıştı ne zaman incelttim üstünü rahatladı. bizim ki sıcağı pek sevmiyor.
ayyy bizim burda da hava ısınsa çok sıkılıyoruz evde. geçen hafta 2 gün güzeldi eve girmedik şimdi de tıkıldık kaldık. hissedilen sıcaklık -9 civarı kuru ayaz var hiç sevmiyorum bu kadar soğuğu
canım bende çoktandır düşünmüyorum sütüm yetiyor mu yetmiyor mu diye. yetmese zaten durmaz hele benim bücürük aç olsun veriyor yaygarayı. ama annelik işte sorular hep sorular aklımıza geliyor...

Canım ben bişey sorucam sana hastaneye gittiğimde 6 cm acılmam vardı sonra epidural aldım 3 saatte hem acılma hem doğum olmuş sanırım dıymı yanlış anlamadysam ama bana zor oldu demşsin doktorlar cok kolay oldu yazmışın ya sen 6 cm kadarmı yoruldun yoksa ıkınmadamı yani daha doğrusu sormak istedıgım epiduralden sonra sancısız beklıyıp yorulmadan ıkınıyoruz diyolarda yorgunluk zorluk olmuyo dıyolar sende epidural nasıl etki etti azda olsa duydunmu sancı ıkınmadamı yoruldun yoksa zaten 6 ya kadarda sancın olmuş ondanmı yoruldun niye zor geldi yani onu sormak istedım tatlım bide öıkarken nasıl hissettin herkez sadece ıkınma bası hissi oluyo sonra cıkıyo hiç bi acı duymuyosun diyolar sendede öylemi oldu ben pınpıruk besyuzkere soruyom ama kusuruma bakmayın

inşallah canım

Aynen canım cok az kaldıı:) aminn inşalkah nerde varsa herkez saglıkla aldın inşallah yavrusunu kucagına:) genelde tum hastaneler verıyo anladıgım bende bılmıyom isterım belki gelmıyomusya sut 2-3 gun ama yoksa alıcaz artık bakalım gelsınde bı ınsalkah aynen siz florıdaya gıdıyonuz bizde buraya geldi aynen kısmet sagol canım sizde mutlu olun:) vallaha bende şu tasınma falan baya yoruldum aslında ama masallah öyle hani bel ağrısı kasık her gün olmuyo dediğim gibi karnım kasılıyo arada iki üç günde bi az bel kasık agrısı ama oldumu baya bacaklarıma kadar ağrıyo yani o derece öyle inşallah olmuştur ya acılmam yarın görücez bugünde biraz temizlik yaptım annem kızsada bapıyım hareket edıyım bırazda yururum brlki cok soğuk ama acılsın dıye öyle canım bu doğum sertıfokası newyork dan alınıyo ama galıba dimi ben netten ofis adresıne bakmıştım yanlış bakmadıysam biz albany deyiz çünki banada lazım hemenki pasaporta basvurcam öbür türlü kimlik pasaport cıkmadı baya uzun mayısa alırsak bileti pasaport lazım bakalım geldınde sağlıkla dahs işler coook kendıne ıı bak canım yusufcugada öp benim için

cok tesekkur ederim canim, evet zorlaniyoruz ama bir sekilde geciyor gunler :) Allah bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin canim bu arada hangi eyalettesn?

Tesekkur ederim canim amin. Ben connecticuttayim sen ne taraftaydin ? Bu arada kizlar 12.hafta 4gunlukken randevum var cinsiyet ogrenmek icin erken mi sizce :):26:

Cok saol tatlim irmik bulup deneyeyim haber veririm. Ben de optum oglusunu :)

Pompa ile yapiyorum her zaman olmuyor tabi ama elimden geldigi kadar. Dogumdan beri bir gogsumdeki sut az annemin boyleyms genetik mi acaba. Gitgide azaldi, ve duru dogdugundanberi onu emmek istemiyor az geliyor diye. Zorluyorum ama en fazla 5 dk emiyor sonra aglamaya basliyor cunku 5 dk da bitiyor. Asurelik bugday bulursM onu da yapalim. Pekisimdi duzeldi mi alerjik durumu Berk'in ? Optum canim sizi

Canim dedigin gibi oldu. Epidural alana kadar olan agrilar yordu biraz zaten ondan sonra bisey hissetmiyosun. Bide ikinirken bacaklarimi bana tutturup kendime dogru cektirdiler.bi yandan da ikiniyosun. Oyle olunca da benim kollarimda halim kalmadi yorucuydu. Ama ne kadar kolay bi dogumum olursa olsun ben zor derdim herhalde:) cunku ben tek kendi dogumumu biliyorum ama doktorlar bisuru dogum gordugu icin kiyaslayabiliyorlar. Bebisin cikma ani en kolayi canim biseyin kaydigini hissediyorsun ve bi rahatlik geliyor. Zaten yavrunu da gorunce herseyi unutuyosun. Merak etme canim herkesin dogumu kendine ozgu bunlari dusunup korkutma kendini. Cok kolay bi sekilde atlatirsin insallah :)bugun kontrolun vardi galiba nasil gecti bakalim, prenses nasilmis?

Tesekkur ederim canim amin. Ben connecticuttayim sen ne taraftaydin ? Bu arada kizlar 12.hafta 4gunlukken randevum var cinsiyet ogrenmek icin erken mi sizce :):26:
Soylemezler canim ayni haftada ben sormustum daha erken demislerdi. 18. Haftada ayrintili ultrasonda ogrenmistim ben.

Cok gecmis olsun canim. Ne guzel disariya da cikarmissin minigi . Burada havalar hala eksilerde biz daha cikaramiyoruz. Havalar acsa da biz gezdirsek minigi biz de. Canim biliyorum bebek kadar hic bir pompa cekemez ama iste benimki o gogsumu en fazla 5 dk emil aglamaya basliyor yani veremiyorum. Bulgur pilavini bol soganli 2 gundur yiyorum, inciri de bir kac gundur yapiyorum. Rezeneyi de yaptim. Gun de 3 defa isirgan otu cayini duydum bir de onu denicem bakalim siparis vermistim netten bugun geldi. Deniyorum bakalim nolcak. Olumlu dusunce de onemli tabi ama yettimi yeticek mi telasesinden bunu her zaman yapamiyorum.
Bu arada bizim dr kendi giydiginizin 1 kat fazlasini giydirin bebege demisti. Altta uzun kollu badi ve kulotlu corap onun ustune tulum veye alt ust takim ve en uste de yelek giydiriyoruz. Evin ici de 23 derece. Gece emzirmeye kalktigimga falan elektrikli isiticiyla biraz daha isitiyorum odayi gece soguyor cunku oda.
Biz de sizi optuk canim

Dogru canim pompayla herzaman yapilamiyor. Bir hafta pompa kiralamistim hastaneden en fazla 4 kez kullandim😃 dedigin gibi genetik olabilir. Ama Duru nun kilo alisi normalse cok dusunmemeye calis. Doktorun zaten soyluyodur iyi gidiyor diye. 5 dk da olsa emzir sen yinede vazgecme cok acikmadan emzirmeyi denedin mi. Cok acikinca sabirsiz oluyorlar.
Duzeldi canim yani artik mamayla yapmiyorum suyla yapiyorum cereali. Bi sikinti yok simdilik sukur. Meyve veriyorum arada bi yiyor ki hele de muzu cok sevdi:)
Bizde sizi optuk canim:)

Hnesli benim de sol gogsumde sagdakinden daha fazla sut var ve daha buyuk gozle de goruluyor ama benimki az olani emince aglamiyor hangisinde olursa olsun doymazsa agliyor o zaman degistiriyorum bir de bazen emzirdigim tarafa yatmayi da isteimiyo olabiliyor ben de tesaduf anladim bi gun sut gelse bile agliodu oburunden emzirdim susup emmeye devam etti olabiliyor yani
Ama sen emzirmeye devam et az gelenden tamamen gitmesin
İrmigi de denersin rica ederim.

Tahmin ettim canım sagol acıkladıgın için tekrardan ben de bi heycanla gittim masalkah herseyde ii gecen hafta kan almışlardı o idrar boyu kilosu hersey güzel masallah ama alttan bakmadı bende acılma varmı dıye catlıyom meraktan ama bakmayınca bişeyde soramadın size bu haftada baktılar dımı hetkeze bakılıyo cunkı ben anlamadım ama pazartesı kontrol var artık bakarlar bı zahmet heralde surda kac gün kaldı 41 haftaya kadar normal süre gecerse alıyoruz dedi bekliyoz yani karnım sertlesıyo asagıdan cıkacak gıbı prenses ıteliyo hep bakalım canım öyle yAni inşallah acılıyodur bmyle şimdilik

Aciliyosundur yavas yavas canim merak etme suan senin durumunu tahmin edebiliyorum ayni seyleri biz de yasadik ama zor da olsa kolay da olsa elbet dogacak ve sen sonra onu hatirlamayacaksin bile. Eminegulun dedigi gibi herkesin dogum hikayesi farkli bak burada hic birimizinki birbirine benzemiyor. Ins seninki hepimizinkinden daha kolay olur.
Bu son haftalarda karnindaki kasilmalar cok fazla ve sert olur, beni bayagi rahatsiz ediyordu o durum. Hele poposunu bi dikiyodu karnim yirtilacakmis gibi oluyordu.

Uyumadigi zamanlar acikmadan emziriyorum 5 dk da olsa her seferinde o gogsumden baslatiyorum.Simdiye kadar kilosu iyiydi ama bu belirleyici olamaz cunku bu problemimiz en son doktor kontrolumuzden 1 hafta falan once basladi.
Bir dahaki kontrolumuzde 2 ay sonra. Sizinde boyle mi olmustu yoksa her ay gidiyormusunuz doktora? Ben yine de onumuzdeki ay kilosunu tarttirmak istiyorum iste o zaman belli olacak doyuyormu doymuyor mu. Bu ay iyi olsa bile onumuzdeki aylar tek gogusle ne kadar idare edicez bilmiyorum, dusundukce canim sIkIliyor
Bu arada canim Berkin asilari siz Turkiyedeyken denk gelecek mi? Duru'nun asilar biz Turkiyedeyken denk geliyor. Burada yapilan butun asilari Tr de de yapiyorlar mi bir bilgin var mi?
Diger sorum da Berk donmeye baslamistir artik gece uyurken ne giydiriyorsun ya da ustune bisey ortebiliyormusun? Suan biz yapiskanli polar kundakla yatiriyoruz ama donmeye baslayinca o olmaz, battaniyeden de korkarim. Aklima uyku tulumu geliyor.

Canim benim de sol gogsum cok olan, gozle gorulur bir buyukluk farki da oldu dedigin gibi. Pozisyon degistiriyorum ben de, kandirmak icin ama anlamasi cok uzun surmuyor. Devam ediyorum emzirmeye az olsa da tamamen gitmesin diye.

İnşallah canım açılıyodur baya karnım kasılıyo cunki özellikle geceleri bakalım oazartesi ne dicekler aynen tabi herkezin bünyesi farklı allah herkeze kolay doğum versin yardım etsın:) amin canım inşallah kolay olur sagol benımde kaburgalarım acıyo artık zor kalkıyom bayada zor donuyorum sabaha kadar bı otarafa bi bu tarafa nefes nefese bide bır ıkı kerede tualete kalk yat :)) böyle yani bakalım sona yaklastık artık bebişimde rahat edemiyo artık dığmuyo doktor 3.200-3500 gibi dedi kilosuna bakalım ne cıkıcak hattaga oo dedim ben tombik korkma senin gibi bi kız vardı dedi benım boylarımdaymış 4,5 dogum yaptı dedi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…