- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.761
canim humana burada bulabilir miyim bilmiyorum ama ben kendim rezene kimyon anason karstirip emleyip iciyorum hem stumu artirdi hem de gaz sorunumuzu cozuyor gerci dun 2 saat inledi kuzum arada oluyor malesef senin kuzucuk nasil, ee artik seninki kocaman oldu :)
Evet buyudu valla 3. Ay bitecek ayin 12 sinde insallah bu gaz problemimiz de gececek bununla beraber. Azaldi ama yine de gunu gunune uymuyor maaesef. Canim her seyi denedim ama o caydan daha iyi gelen olmadi maalesef.
Benim oglusum da dun asi oldu 3 tane cok sukur atesi olmadi.
Bizim evin sicakligi 25 derece falan maksimum. Gece de 21 derece oluyor bu da olmasi gereken sanirim. Erkek cocuklari sicagi cok sevmez derler cok giydirme. Kendi giydiginin bir kat fazlasi yeter zaten cok minik terleyemez de o ondan sikintiya girmis ates olmus demek yerim ben onu simdi nasil?
iyi olmanıza sevindim canım. 1 ayınız geçmiş baksana:)) kesinlikle dışarı çıkmak çok iyi geliyor. canım ben hep verdim gaz ilacını doktora da sormuştum onu gösterip verebilirsin demişti. ama sizin doktorunuzun da bi bildiği vardır elbet. ben hala içiyorum rezene anason gaz için değilde oğluma uyku yapsın diye:))) benim sarı böceğimin adı "Berk" daha önce yazdım mı bilemiyorum. bizde iyiyiz 6 ayı bitireceğiz yakında günler su gibi geçiyor..iyiyiz canimm daha iyi olduk sukur :) biz de bugun disari ciktik ogluma da bana da iyi geldi gunes gordu arabada da hemen uyudu canim, ayneeen sutum de artti temiz hava iyi geliyor valla :) evet little remedies i duydum canim, hatta esim alalim dedi ama doktor 2 aylik olana kadar hicbirsey vermeyin dediben de arada cay kasiginin ucuyla rezene iciriyorum iyi oluyor, bikac kez de sutumu kasiga sagip icine azicik k imyon koydum icirdim o da iyi oldu kndim de rezene kimyon anason karistirip demleyip iciyorum, sutumle gecsin diye canim.
siz nasilsiniz bebisin adi neydi canim ya hep unutuyorum? kuzucuk iyi demi annesi? biz de optuk kuzuyu
canım geçmiş olsun şimdi iyisinizdir inşallah. benim annem de hep erkekler sıcağı sevmez dedi ve ben çok kalın giydirmiyorum. evin ısısı 25 derece civarı. evde kısakollu çıtçıtlı badi üstüne de penye tulum giydiriyorum genelde. eğer uykudan kalkmışsa bi yelek ama bi müddet sonra çıkarıyorum. zaten ilk zamanlar biraz kalın giydirmiştik huysuzlanmıştı ne zaman incelttim üstünü rahatladı. bizim ki sıcağı pek sevmiyor.kizllaaar ben geldiiimmm :) biz dogali 30 kacaman gun gecmiisss.. oglusum buyuyor hepinizin ellerinden opuyor arkadaslarinin da yanaklarindan opuyor... pazar gunu biraz hastalandik doktora gittik burnumuz tikanmis atesmiz yukselmis doktor burnunu temizledi oglumun bize de verdi burun temizleme aletinden evde 4-5 saate bir temizliyoruz terini de koruyorum sukur daha iyi olduk... kizlar sanirim evimizin ici cok sicak ve ben oglumu sicakttan hasta ettimannem her telefonda aman evi sicak tut oglani 3 kat giydir diye tembihleyip duruyo onu dinledim oglan durduk yere hasta oldu.. sizin evleriniz kac derece, bir de neler giydiriyrsunuz bebislere acaba ben fazla mi kalin giydiriyorum?
bu arada burada havalar coook guzel oglumun sansina kar filan yagmadi, gunlerdir gunluk guneslik, bugun disari bile ciktik babamiz bizi gezdirdi oglum da sevdi gezmeyi :) sari pasam gunesi gorunce gozlerini kisiyor etrafa cipil cipil baiyor teyzeleri bir gorseniz. kizlar bu araada hepinizin bebislerini merk ediyorum keske site herkese acik olmasa da resim koyabilsek
sizler nasilsiniz kizlar umarim herkes iyidir...
bu arada kizlar sut mevzusu konusulmus, Hnseli Eminegul canim sut konusunda hiiic olumsuz dusunmeyin, bebislerin bazi buyume donemleri oluyormus o donemlerde sut ihtiyaclari artiyormus ve surekli memede kalmak isityorlarmis memede kalsinlar ki salgilanan sut miktari artsin... hem bu sut meselesi arz talep isi bebek ne kadar cok emerse ssut o kadar cogaliyor, hnseli sen bir gogsum azaldi diye canini skma aksine o gogsunu daha cok ver ki bebis zaten emme gucuyle sutu cekecektir pompalar bebisin cektigi kadar sutu cekemiyor malesef... baslarda ben de coook uzuluyordum bebisim doymuyor mu surekli emmek istiyor falan diye, ama ne zaman olumlu dusunmeye basladim sutum daha bi artti, bir de kizlar bulgur bulabilirseniz bulgur pilavi acayip sut yapiyor, bir de ben 7-8kuru inciri ortalarindan ikiye bolup hemen 2 su bardagi suda hasliyorum sicak sicak iciyorum sutu artiriyor, son olarak rezene anason kimyon aldim kendim karistirip sicak suda demliyorum gunluk 1 bardak da ondan iciyorum... herseyden once bol su ve uyku... gunduz uykusu sutu artiriyor ama ben malesef gunduz uyuyamiyorum oglan surekli kucagimda gunduzleri. huzursuz degil ama kucakta durmaya ve uyumaya alisti kucagimdan inmiyor
bizden haberer bu kadar kizlarr herkesi optuuk
Canim bunlarin hepsi cok normal artik gunun cok yakin. Adet agrisi gibi agrilar olabilir karnin sertlesir. Insallah acilman baslamistir. Benim gunumden 2 hafta once acilmam yoktu ben bi gaza geldim hergun 1-2 saat yurudum 5 gun oncesi 3 cm acilmisti. onun etkisi oldu mu bilmem ama. Havalarda cok soguk ama imkanin olur mu acaba icerde falan. Canim allah yardincin olsun guzel haberlerle bekliyoruz:))
inşallah canımAy canım vallaha benımde yoktu en son kontrolde yurumeye calısıyprum cok yuruyodum ama aynen hava cok soguk bıde asagıda ıyıce sureklı sıkısıyorum belım agrıyo cokta yuremıyorum yanicuma bakalım ne dıcek doktor yuruyebıldogom kadar azda olsa yuruyım barıde ınsallah öyle 3 cm falam dese banada sevınırım ıkı yede razyım sonrasında zaten agrıyı hossedınce 4 gelmıs olur hastaneye gıderız gerısı inşallah epıduralle raht olur dıye dua edıyorum amin canım ınsallah guzel haberler verırım sagol cok:)
cok tesekkur ederim canim. son durumlar nasilll gunun de kalmamis son gunleer :)) ayy cook heyecanlandim Ezoemo Allah evladini saglikla kucagina almayi nasip etsin. pompa vermediler canim ya... belki sana ihtiyac olmaz. biz floridaya gelemeden siz baska sehre gittiniz canim neyse olsun gittiginiz yerde mutlu olun :) dogum seertifikasina esim elden gidip alacak daha frsat bulup gidemedi
cok tesekkur ederim canim, evet zorlaniyoruz ama bir sekilde geciyor gunler :) Allah bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin canim bu arada hangi eyalettesn?
İrmik bulabilirsen irmik tatlisi ye canim resmen fiskirtiyor.
1 lt sute 8 kasik irmik ve 8 kasik toz seker koyulasana kadar kaynatilip karistiriliyor sonra ister sicak ye hemen ister dolaba koy donsun. Tadi da guzel :)
Dene denersen sonucu da haber ver merak ederim :)) bebisi de optumm
Pompa ile yapiyorum her zaman olmuyor tabi ama elimden geldigi kadar. Dogumdan beri bir gogsumdeki sut az annemin boyleyms genetik mi acaba. Gitgide azaldi, ve duru dogdugundanberi onu emmek istemiyor az geliyor diye. Zorluyorum ama en fazla 5 dk emiyor sonra aglamaya basliyor cunku 5 dk da bitiyor. Asurelik bugday bulursM onu da yapalim. Pekisimdi duzeldi mi alerjik durumu Berk'in ? Optum canim siziCanim onceden smilac mamayla 3-4 cay kasigi yedirmistim bisey olmadi. Ama kizariklik oldugunda enfamille yapmistim ona alerji yapti.
Canim pompan vardi sanirim emzirdikten sonra pompayla bi 10 dk sag gogsunu. Emzirme hemsiresi sagarsan sutun cogalir demisti ben pek yapamadim ama. Bide kayinvalidene soyle asure yapsin sana(hamislerin cani cekmez insallah) guzel sut yapiyor. Swan a da yazmistim disari cikmaya calis onda da farkediyor. Insallah gecer canim merak etme.
Canım ben bişey sorucam sana hastaneye gittiğimde 6 cm acılmam vardı sonra epidural aldım 3 saatte hem acılma hem doğum olmuş sanırım dıymı yanlış anlamadysam ama bana zor oldu demşsin doktorlar cok kolay oldu yazmışın ya sen 6 cm kadarmı yoruldun yoksa ıkınmadamı yani daha doğrusu sormak istedıgım epiduralden sonra sancısız beklıyıp yorulmadan ıkınıyoruz diyolarda yorgunluk zorluk olmuyo dıyolar sende epidural nasıl etki etti azda olsa duydunmu sancı ıkınmadamı yoruldun yoksa zaten 6 ya kadarda sancın olmuş ondanmı yoruldun niye zor geldi yani onu sormak istedım tatlım bide öıkarken nasıl hissettin herkez sadece ıkınma bası hissi oluyo sonra cıkıyo hiç bi acı duymuyosun diyolar sendede öylemi olduben pınpıruk besyuzkere soruyom ama kusuruma bakmayın
Soylemezler canim ayni haftada ben sormustum daha erken demislerdi. 18. Haftada ayrintili ultrasonda ogrenmistim ben.Tesekkur ederim canim amin. Ben connecticuttayim sen ne taraftaydin ? Bu arada kizlar 12.hafta 4gunlukken randevum var cinsiyet ogrenmek icin erken mi sizce :):26:
Cok gecmis olsun canim. Ne guzel disariya da cikarmissin minigi . Burada havalar hala eksilerde biz daha cikaramiyoruz. Havalar acsa da biz gezdirsek minigi biz de. Canim biliyorum bebek kadar hic bir pompa cekemez ama iste benimki o gogsumu en fazla 5 dk emil aglamaya basliyor yani veremiyorum. Bulgur pilavini bol soganli 2 gundur yiyorum, inciri de bir kac gundur yapiyorum. Rezeneyi de yaptim. Gun de 3 defa isirgan otu cayini duydum bir de onu denicem bakalim siparis vermistim netten bugun geldi. Deniyorum bakalim nolcak. Olumlu dusunce de onemli tabi ama yettimi yeticek mi telasesinden bunu her zaman yapamiyorum.kizllaaar ben geldiiimmm :) biz dogali 30 kacaman gun gecmiisss.. oglusum buyuyor hepinizin ellerinden opuyor arkadaslarinin da yanaklarindan opuyor... pazar gunu biraz hastalandik doktora gittik burnumuz tikanmis atesmiz yukselmis doktor burnunu temizledi oglumun bize de verdi burun temizleme aletinden evde 4-5 saate bir temizliyoruz terini de koruyorum sukur daha iyi olduk... kizlar sanirim evimizin ici cok sicak ve ben oglumu sicakttan hasta ettimannem her telefonda aman evi sicak tut oglani 3 kat giydir diye tembihleyip duruyo onu dinledim oglan durduk yere hasta oldu.. sizin evleriniz kac derece, bir de neler giydiriyrsunuz bebislere acaba ben fazla mi kalin giydiriyorum?
bu arada burada havalar coook guzel oglumun sansina kar filan yagmadi, gunlerdir gunluk guneslik, bugun disari bile ciktik babamiz bizi gezdirdi oglum da sevdi gezmeyi :) sari pasam gunesi gorunce gozlerini kisiyor etrafa cipil cipil baiyor teyzeleri bir gorseniz. kizlar bu araada hepinizin bebislerini merk ediyorum keske site herkese acik olmasa da resim koyabilsek
sizler nasilsiniz kizlar umarim herkes iyidir...
bu arada kizlar sut mevzusu konusulmus, Hnseli Eminegul canim sut konusunda hiiic olumsuz dusunmeyin, bebislerin bazi buyume donemleri oluyormus o donemlerde sut ihtiyaclari artiyormus ve surekli memede kalmak isityorlarmis memede kalsinlar ki salgilanan sut miktari artsin... hem bu sut meselesi arz talep isi bebek ne kadar cok emerse ssut o kadar cogaliyor, hnseli sen bir gogsum azaldi diye canini skma aksine o gogsunu daha cok ver ki bebis zaten emme gucuyle sutu cekecektir pompalar bebisin cektigi kadar sutu cekemiyor malesef... baslarda ben de coook uzuluyordum bebisim doymuyor mu surekli emmek istiyor falan diye, ama ne zaman olumlu dusunmeye basladim sutum daha bi artti, bir de kizlar bulgur bulabilirseniz bulgur pilavi acayip sut yapiyor, bir de ben 7-8kuru inciri ortalarindan ikiye bolup hemen 2 su bardagi suda hasliyorum sicak sicak iciyorum sutu artiriyor, son olarak rezene anason kimyon aldim kendim karistirip sicak suda demliyorum gunluk 1 bardak da ondan iciyorum... herseyden once bol su ve uyku... gunduz uykusu sutu artiriyor ama ben malesef gunduz uyuyamiyorum oglan surekli kucagimda gunduzleri. huzursuz degil ama kucakta durmaya ve uyumaya alisti kucagimdan inmiyor
bizden haberer bu kadar kizlarr herkesi optuuk
Pompa ile yapiyorum her zaman olmuyor tabi ama elimden geldigi kadar. Dogumdan beri bir gogsumdeki sut az annemin boyleyms genetik mi acaba. Gitgide azaldi, ve duru dogdugundanberi onu emmek istemiyor az geliyor diye. Zorluyorum ama en fazla 5 dk emiyor sonra aglamaya basliyor cunku 5 dk da bitiyor. Asurelik bugday bulursM onu da yapalim. Pekisimdi duzeldi mi alerjik durumu Berk'in ? Optum canim sizi
Pompa ile yapiyorum her zaman olmuyor tabi ama elimden geldigi kadar. Dogumdan beri bir gogsumdeki sut az annemin boyleyms genetik mi acaba. Gitgide azaldi, ve duru dogdugundanberi onu emmek istemiyor az geliyor diye. Zorluyorum ama en fazla 5 dk emiyor sonra aglamaya basliyor cunku 5 dk da bitiyor. Asurelik bugday bulursM onu da yapalim. Pekisimdi duzeldi mi alerjik durumu Berk'in ? Optum canim sizi
Canim dedigin gibi oldu. Epidural alana kadar olan agrilar yordu biraz zaten ondan sonra bisey hissetmiyosun. Bide ikinirken bacaklarimi bana tutturup kendime dogru cektirdiler.bi yandan da ikiniyosun. Oyle olunca da benim kollarimda halim kalmadi yorucuydu. Ama ne kadar kolay bi dogumum olursa olsun ben zor derdim herhalde:) cunku ben tek kendi dogumumu biliyorum ama doktorlar bisuru dogum gordugu icin kiyaslayabiliyorlar. Bebisin cikma ani en kolayi canim biseyin kaydigini hissediyorsun ve bi rahatlik geliyor. Zaten yavrunu da gorunce herseyi unutuyosun. Merak etme canim herkesin dogumu kendine ozgu bunlari dusunup korkutma kendini. Cok kolay bi sekilde atlatirsin insallah :)bugun kontrolun vardi galiba nasil gecti bakalim, prenses nasilmis?
Tahmin ettim canım sagol acıkladıgın için tekrardanben de bi heycanla gittim masalkah herseyde ii gecen hafta kan almışlardı o idrar boyu kilosu hersey güzel masallah ama alttan bakmadı bende acılma varmı dıye catlıyom meraktan ama bakmayınca bişeyde soramadın size bu haftada baktılar dımı hetkeze bakılıyo cunkı ben anlamadım ama pazartesı kontrol var artık bakarlar bı zahmet heralde surda kac gün kaldı 41 haftaya kadar normal süre gecerse alıyoruz dedi bekliyoz yani karnım sertlesıyo asagıdan cıkacak gıbı prenses ıteliyo hep bakalım canım öyle yAni inşallah acılıyodur bmyle şimdilik
Dogru canim pompayla herzaman yapilamiyor. Bir hafta pompa kiralamistim hastaneden en fazla 4 kez kullandim😃 dedigin gibi genetik olabilir. Ama Duru nun kilo alisi normalse cok dusunmemeye calis. Doktorun zaten soyluyodur iyi gidiyor diye. 5 dk da olsa emzir sen yinede vazgecme cok acikmadan emzirmeyi denedin mi. Cok acikinca sabirsiz oluyorlar.
Duzeldi canim yani artik mamayla yapmiyorum suyla yapiyorum cereali. Bi sikinti yok simdilik sukur. Meyve veriyorum arada bi yiyor ki hele de muzu cok sevdi:)
Bizde sizi optuk canim:)
Hnesli benim de sol gogsumde sagdakinden daha fazla sut var ve daha buyuk gozle de goruluyor ama benimki az olani emince aglamiyor hangisinde olursa olsun doymazsa agliyor o zaman degistiriyorum bir de bazen emzirdigim tarafa yatmayi da isteimiyo olabiliyor ben de tesaduf anladim bi gun sut gelse bile agliodu oburunden emzirdim susup emmeye devam etti olabiliyor yani
Ama sen emzirmeye devam et az gelenden tamamen gitmesin
İrmigi de denersin rica ederim.
Aciliyosundur yavas yavas canim merak etme suan senin durumunu tahmin edebiliyorum ayni seyleri biz de yasadik ama zor da olsa kolay da olsa elbet dogacak ve sen sonra onu hatirlamayacaksin bile. Eminegulun dedigi gibi herkesin dogum hikayesi farkli bak burada hic birimizinki birbirine benzemiyor. Ins seninki hepimizinkinden daha kolay olur.
Bu son haftalarda karnindaki kasilmalar cok fazla ve sert olur, beni bayagi rahatsiz ediyordu o durum. Hele poposunu bi dikiyodu karnim yirtilacakmis gibi oluyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?