- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.781
Uyumadigi zamanlar acikmadan emziriyorum 5 dk da olsa her seferinde o gogsumden baslatiyorum.Simdiye kadar kilosu iyiydi ama bu belirleyici olamaz cunku bu problemimiz en son doktor kontrolumuzden 1 hafta falan once basladi.
Bir dahaki kontrolumuzde 2 ay sonra. Sizinde boyle mi olmustu yoksa her ay gidiyormusunuz doktora? Ben yine de onumuzdeki ay kilosunu tarttirmak istiyorum iste o zaman belli olacak doyuyormu doymuyor mu. Bu ay iyi olsa bile onumuzdeki aylar tek gogusle ne kadar idare edicez bilmiyorum, dusundukce canim sIkIliyor
Bu arada canim Berkin asilari siz Turkiyedeyken denk gelecek mi? Duru'nun asilar biz Turkiyedeyken denk geliyor. Burada yapilan butun asilari Tr de de yapiyorlar mi bir bilgin var mi?
Diger sorum da Berk donmeye baslamistir artik gece uyurken ne giydiriyorsun ya da ustune bisey ortebiliyormusun? Suan biz yapiskanli polar kundakla yatiriyoruz ama donmeye baslayinca o olmaz, battaniyeden de korkarim. Aklima uyku tulumu geliyor.
Canım cok gecmiş olsun yusufcuga yazık ona ama atlatmış masallahkizllaaar ben geldiiimmm :) biz dogali 30 kacaman gun gecmiisss.. oglusum buyuyor hepinizin ellerinden opuyor arkadaslarinin da yanaklarindan opuyor... pazar gunu biraz hastalandik doktora gittik burnumuz tikanmis atesmiz yukselmis doktor burnunu temizledi oglumun bize de verdi burun temizleme aletinden evde 4-5 saate bir temizliyoruz terini de koruyorum sukur daha iyi olduk... kizlar sanirim evimizin ici cok sicak ve ben oglumu sicakttan hasta ettimannem her telefonda aman evi sicak tut oglani 3 kat giydir diye tembihleyip duruyo onu dinledim oglan durduk yere hasta oldu.. sizin evleriniz kac derece, bir de neler giydiriyrsunuz bebislere acaba ben fazla mi kalin giydiriyorum?
bu arada burada havalar coook guzel oglumun sansina kar filan yagmadi, gunlerdir gunluk guneslik, bugun disari bile ciktik babamiz bizi gezdirdi oglum da sevdi gezmeyi :) sari pasam gunesi gorunce gozlerini kisiyor etrafa cipil cipil baiyor teyzeleri bir gorseniz. kizlar bu araada hepinizin bebislerini merk ediyorum keske site herkese acik olmasa da resim koyabilsek
sizler nasilsiniz kizlar umarim herkes iyidir...
bu arada kizlar sut mevzusu konusulmus, Hnseli Eminegul canim sut konusunda hiiic olumsuz dusunmeyin, bebislerin bazi buyume donemleri oluyormus o donemlerde sut ihtiyaclari artiyormus ve surekli memede kalmak isityorlarmis memede kalsinlar ki salgilanan sut miktari artsin... hem bu sut meselesi arz talep isi bebek ne kadar cok emerse ssut o kadar cogaliyor, hnseli sen bir gogsum azaldi diye canini skma aksine o gogsunu daha cok ver ki bebis zaten emme gucuyle sutu cekecektir pompalar bebisin cektigi kadar sutu cekemiyor malesef... baslarda ben de coook uzuluyordum bebisim doymuyor mu surekli emmek istiyor falan diye, ama ne zaman olumlu dusunmeye basladim sutum daha bi artti, bir de kizlar bulgur bulabilirseniz bulgur pilavi acayip sut yapiyor, bir de ben 7-8kuru inciri ortalarindan ikiye bolup hemen 2 su bardagi suda hasliyorum sicak sicak iciyorum sutu artiriyor, son olarak rezene anason kimyon aldim kendim karistirip sicak suda demliyorum gunluk 1 bardak da ondan iciyorum... herseyden once bol su ve uyku... gunduz uykusu sutu artiriyor ama ben malesef gunduz uyuyamiyorum oglan surekli kucagimda gunduzleri. huzursuz degil ama kucakta durmaya ve uyumaya alisti kucagimdan inmiyor
bizden haberer bu kadar kizlarr herkesi optuuk
İnşallah canım açılıyodur baya karnım kasılıyo cunki özellikle geceleri bakalım oazartesi ne dicekler aynen tabi herkezin bünyesi farklı allah herkeze kolay doğum versin yardım etsın:) amin canım inşallah kolay olur sagolbenımde kaburgalarım acıyo artık zor kalkıyom bayada zor donuyorum sabaha kadar bı otarafa bi bu tarafa nefes nefese bide bır ıkı kerede tualete kalk yat :)) böyle yani bakalım sona yaklastık artık bebişimde rahat edemiyo artık dığmuyo doktor 3.200-3500 gibi dedi kilosuna bakalım ne cıkıcak hattaga oo dedim ben tombik korkma senin gibi bi kız vardı dedi benım boylarımdaymış 4,5 dogum yaptı dedi:))
Daha bilet almadik canim, esimin tatili mayista basliyor mayis ortasi gibi gideriz diyorduk ama belki ben erken giderim cok sıkıldım 1 sene oldu tr ye gitmeyeli. Ama tabi daha Durunun pasaportu yok bu hafta basvurucaz ins erkenden cikar. Tr pasaportu sart mi ? Turk kimligi icin konsolosluga gonderdik belgeleri bekliyoruz, ne zaman gelir hic bilmiyorumCanını sıkma canım sıkılınca ıyıce azalır elınden gelenı yapıyomusun zaten ınsallah acılır o göğsunde bak tr yede gıtcekmısınız onları düşün morelini yüksek tut:) bende asıları arastırmıstım cunkı 4. Ay bızde tr olucaz buyuk ıhtımal hepsi aynı gözüküyodu eminegül tr dönmüşmüydü o daha ıyı bılıypdur ama ordayda bize yazsın bari daha emin olallımsiz bilet aldınızmı peki canım bide bebişi amerikan pasaportumu cıkarıcaksın.? Kimliği falam cok uzun sürüyomuş kimlik olmadanda tr pasaportta cıkmıyo ondan bende ilk amerikan pasaportu cıkarıcam kısmetse sonrada konsolosluga gıdıp nüfusu sorucam doğum belgesıni onaylatıp tr dende yapılıyo galıba kayıt daha kısa olıyo ama tam bılmıyom biz baya bı kalıcaz cunki lazım bana kimlikiği bakalım artık yada dırek konsolosluktan baslatıcam işlemi oda 2-3 ay sürüyomuş eşim bana tr postalıcak bende kimlikle tr pasaportunuda cıkarıcam öyle yani karısık anlattım galıba bıraz ama siz nasıl yapıcaksınız yada kızlar sız nasıl yapıyosunuz bu işlemleri
Canim ben Turkiye'deyim o yuzden bilemiyorum var mi orada ama humana veya milupa uretiyor olmadi gelen varsa istetirsin. Bu arada rezene vereceksen tohum halinde olmasi gerekiyormus onu demliyorsun hazir sallama cay olmuyormus aklinda olsun.Kizlar selamlar, benim dogumuma daha var ama rezene, kimyon, anason cayindan bahsetmissiniz. Amerika'da kolay bulabilio musunuz bunlari? Yoksa Mayis gibi ailem gelecek insallah Turkiye'den , onlardan mi isteyeyim gelirken getirsinler? Turkiye'den getirliecek baska birseyler var mi bana soyleyeceginiz, burada kolay bulunamayan? Yan yatma yastigi diye birsey var, burada hic kullanilmiyor mesela.. Amerika'da mutlaka sirt ustu yatirin diyorlar.. Ama faydasini goren de cok kisi var Turkiye'de.. Ne diosunuz?
Bir de playyard ve travel set oneriniz var mii :) Crib aldik bi tane ama bi tane de odaya koymalik ve tasimasi kolay olacak bir playyard almak istiyoruz. Basit modelleri var, on the go diye gecen, hem ebatlari da kucuk.. Graco'nun. Onlardan almayi dusunduk ama bir yandan da aklim diger modellerde, cuddle cove ya da napper vs ozelligi olanlarda...
Cok saol tatlim irmik bulup deneyeyim haber veririm. Ben de optum oglusunu :)
Canim benim 37. Haftada 1 cmdi 39 a kadar baska acilmadi 40. Haftada 1.5 olmustu. Beklenen Dogum tarihinden 4 gun gectiginde suyum geldi hastaneye gittiimizde 3 cm olmustu sonra saatlerce 4 cmde kaldi sonra suni sanciyla dogurdum. Bir sekilde oluyor merak etme kolayca olur seninki de Allah yardimcin olsunİnşallah canım açılıyodur baya karnım kasılıyo cunki özellikle geceleri bakalım oazartesi ne dicekler aynen tabi herkezin bünyesi farklı allah herkeze kolay doğum versin yardım etsın:) amin canım inşallah kolay olur sagolbenımde kaburgalarım acıyo artık zor kalkıyom bayada zor donuyorum sabaha kadar bı otarafa bi bu tarafa nefes nefese bide bır ıkı kerede tualete kalk yat :)) böyle yani bakalım sona yaklastık artık bebişimde rahat edemiyo artık dığmuyo doktor 3.200-3500 gibi dedi kilosuna bakalım ne cıkıcak hattaga oo dedim ben tombik korkma senin gibi bi kız vardı dedi benım boylarımdaymış 4,5 dogum yaptı dedi:))
Daha bilet almadik canim, esimin tatili mayista basliyor mayis ortasi gibi gideriz diyorduk ama belki ben erken giderim cok sıkıldım 1 sene oldu tr ye gitmeyeli. Ama tabi daha Durunun pasaportu yok bu hafta basvurucaz ins erkenden cikar. Tr pasaportu sart mi ? Turk kimligi icin konsolosluga gonderdik belgeleri bekliyoruz, ne zaman gelir hic bilmiyorum
Canim ben Turkiye'deyim o yuzden bilemiyorum var mi orada ama humana veya milupa uretiyor olmadi gelen varsa istetirsin. Bu arada rezene vereceksen tohum halinde olmasi gerekiyormus onu demliyorsun hazir sallama cay olmuyormus aklinda olsun.
Canim benim 37. Haftada 1 cmdi 39 a kadar baska acilmadi 40. Haftada 1.5 olmustu. Beklenen Dogum tarihinden 4 gun gectiginde suyum geldi hastaneye gittiimizde 3 cm olmustu sonra saatlerce 4 cmde kaldi sonra suni sanciyla dogurdum. Bir sekilde oluyor merak etme kolayca olur seninki de Allah yardimcin olsun
Maşallah 6 kiloda nasıl doğmuş toombişş:) bıraktım artık canım beklıyom bakalım ınsallah heycanlanmam cok sımdılık ıyıyım ıyı dusunuyorum biran önce kavusalımzaten masallah hiç agrım falam yok bı kadılma var karnımda acılmıstır ınsallah:) yok tr pasaportu sart degıl ben 3 aydan fazla kalıcagım için cıkışda tr pasaportuyla cıkmam lazım yoksa kacak olur gökcen:) ondan ben sonra mecbur cıkarıcam yani aslında nufus alsam cıkmadan onada gerek yok ama cok uzun suruyo nüfus işlemleri 2-3 ay ben onu bekleyemıcem cünki annemın mayıs başı cıkması lazım bende onla gıdıcem kısmetse ondan yani usa pasaportu 15 gune gelıyo dıye bılıyorum merak etme ama gecede kalma erken gıtmek ıstıyosan canım ben bu konularda bıraz acelecıyım sona bırakmaktan korkarım ne olur ne olmaz
Buarada canım bişey sorucam sana ve kuzlarda doğumda sonda taktılarmı idrar için benım arkadasım epidural yapıldıktan sonra takıldı doğumdan sonrada cıkardılar demıştıde sızede takıldımı?
Canim benim 37. Haftada 1 cmdi 39 a kadar baska acilmadi 40. Haftada 1.5 olmustu. Beklenen Dogum tarihinden 4 gun gectiginde suyum geldi hastaneye gittiimizde 3 cm olmustu sonra saatlerce 4 cmde kaldi sonra suni sanciyla dogurdum. Bir sekilde oluyor merak etme kolayca olur seninki de Allah yardimcin olsun
Yaa oyle mi e ben erken gidersem tr ye ben de 3 aydan fazla kaliyorum ve bizimde yok tr pasaportumuz. Eminmisin 3 ay olduguna 6 olmasin?
Sonda taktilar canim bana da cunku tuvalete gidemiyorsun epidural aldiktan sonra.
Ayy ne güzel herkez gıdıyor turkiyeye maşallah:) cok sevınıyorum duyunca herkeze hayırlı yolculuklar olsun inşalllah sevdıklerımıze kavusalım sag salım:) canım senın baya cabuk gelmiş kimlik maşşallah ya ben aradım konsoloslugu yazanlara baktım hepsi 2-3 ay dıyo sevındım sımdı senınkını okuyunca ınsallah bızımkıde gelır hemen pasaportuda yaz bıze sen yıne deneyımını nasılsa cıkarcaz bızlerde ıyı olur canımooo kizlar selamlar,bayagidir giremedim bloga,ama masallah herkes bebislerine kavusmus,ne guzel...:)bekleyen var mi daha bebis ,geriye donuk okuyamadim blogu ?
Eminegul oglusun buyumustur iyice ,solidlere basladin mi ? bizimki 5 aylik artik neredeyse..yakinda turkiyeye gidicem ve yanimda neler goturmem lazim bilemedim kizlar,sizin bir tavsiyeniz varmi ?hani boyle tr de bulamazsin ,gitmeden yanina al diyeceginiz tarzda seyler ?Biz bayagi bi kalacagiz cunku esim goreve gideceginden..
Tr kimligi icin basvurduktan 3 hafta icinde geldi..cok uzun surmuyor,benim pasaportum ondan da kisa surdu...Amerika pasaportuna da bu hafta basvuracagiz.Anne ve babanin yaninda olmasi gerekiyor (eger tek bir aile uyesi gidicekse basvuru icin onun icnde ayri bir form dolduruyorsunuz),bebegin birth certificade,anne babanin driver license fotokopisi yada fotolu gecerli kimlik ,bebek icin foto falan aklimda kalan belgeler..post office web sayfasinda da var zaten .ha birde doldurmaniz gereken bir form var.....Normalde 4-6 hafta da geliyormus,fakat acil ise ekstra bir ucret karsiliginda 2-3 haftada da geliyormus pasaport...Bu hafta gittigimde daha detayli bilgi veririm sizlere...
Burda bizim sogumuz karimiz bitmedi daha,cok sikildik,eve kapali kalmadik hic hep disardayiz hergun ,ama bu soguk kat kat giyinmek falan bizi cok yordu,Tr ye gitmeye can atiyoruz,deniz kum gunes ohhh :)
Ayy ne güzel herkez gıdıyor turkiyeye maşallah:) cok sevınıyorum duyunca herkeze hayırlı yolculuklar olsun inşalllah sevdıklerımıze kavusalım sag salım:) canım senın baya cabuk gelmiş kimlik maşşallah ya ben aradım konsoloslugu yazanlara baktım hepsi 2-3 ay dıyo sevındım sımdı senınkını okuyunca ınsallah bızımkıde gelır hemen pasaportuda yaz bıze sen yıne deneyımını nasılsa cıkarcaz bızlerde ıyı olur canımvallalha tr bulursun herseyi bence. Benım deneyımım yok suan gerçi buarada bekleyen ben varım 3 gunuz kaldı canım doğuma burda ga ılacları falan ıyı dıyolar ama senınkı buyumuş maşallah gaz sorunu gecmiştir varsada zaten kıyafet cok ucuz burda bence turkıyeye gore bol bol gotur benim aklıma gelenler bunlar canım
Canını sıkma canım sıkılınca ıyıce azalır elınden gelenı yapıyomusun zaten ınsallah acılır o göğsunde bak tr yede gıtcekmısınız onları düşün morelini yüksek tut:) bende asıları arastırmıstım cunkı 4. Ay bızde tr olucaz buyuk ıhtımal hepsi aynı gözüküyodu eminegül tr dönmüşmüydü o daha ıyı bılıypdur ama ordayda bize yazsın bari daha emin olallımsiz bilet aldınızmı peki canım bide bebişi amerikan pasaportumu cıkarıcaksın.? Kimliği falam cok uzun sürüyomuş kimlik olmadanda tr pasaportta cıkmıyo ondan bende ilk amerikan pasaportu cıkarıcam kısmetse sonrada konsolosluga gıdıp nüfusu sorucam doğum belgesıni onaylatıp tr dende yapılıyo galıba kayıt daha kısa olıyo ama tam bılmıyom biz baya bı kalıcaz cunki lazım bana kimlikiği bakalım artık yada dırek konsolosluktan baslatıcam işlemi oda 2-3 ay sürüyomuş eşim bana tr postalıcak bende kimlikle tr pasaportunuda cıkarıcam öyle yani karısık anlattım galıba bıraz ama siz nasıl yapıcaksınız yada kızlar sız nasıl yapıyosunuz bu işlemleri
Valla bilmiyorum tohum etkili oluyormus sallama olan belki hafifletilmistirHazir sallama cay neden olmuyormus canim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?