Amerika'da Hamilelik

Canını sıkma canım sıkılınca ıyıce azalır elınden gelenı yapıyomusun zaten ınsallah acılır o göğsunde bak tr yede gıtcekmısınız onları düşün morelini yüksek tut:) bende asıları arastırmıstım cunkı 4. Ay bızde tr olucaz buyuk ıhtımal hepsi aynı gözüküyodu eminegül tr dönmüşmüydü o daha ıyı bılıypdur ama ordayda bize yazsın bari daha emin olallım siz bilet aldınızmı peki canım bide bebişi amerikan pasaportumu cıkarıcaksın.? Kimliği falam cok uzun sürüyomuş kimlik olmadanda tr pasaportta cıkmıyo ondan bende ilk amerikan pasaportu cıkarıcam kısmetse sonrada konsolosluga gıdıp nüfusu sorucam doğum belgesıni onaylatıp tr dende yapılıyo galıba kayıt daha kısa olıyo ama tam bılmıyom biz baya bı kalıcaz cunki lazım bana kimlikiği bakalım artık yada dırek konsolosluktan baslatıcam işlemi oda 2-3 ay sürüyomuş eşim bana tr postalıcak bende kimlikle tr pasaportunuda cıkarıcam öyle yani karısık anlattım galıba bıraz ama siz nasıl yapıcaksınız yada kızlar sız nasıl yapıyosunuz bu işlemleri

Canım cok gecmiş olsun yusufcuga yazık ona ama atlatmış masallah evet cok sıcak cok hasta edıyo bende kuzenımden bıluyorum sen kuızların dedıgı gıbı saglıklı ısıda tut 23 -25 arası bıldıgım zaten ıyıde gıydırıyosundur oyuzden korkma sıcak hadta ediyo hep aklında olsun canım sütünde artmış masallah darısı badımıza bol sütlü günleri olsun herkezin

Korkma bizimki de buyuk dogdu Allah veriyor kolayligini. 6 kilo normal dogum yapan insanlar biliyorum ben hem de normal dikislerle :)

Daha bilet almadik canim, esimin tatili mayista basliyor mayis ortasi gibi gideriz diyorduk ama belki ben erken giderim cok sıkıldım 1 sene oldu tr ye gitmeyeli. Ama tabi daha Durunun pasaportu yok bu hafta basvurucaz ins erkenden cikar. Tr pasaportu sart mi ? Turk kimligi icin konsolosluga gonderdik belgeleri bekliyoruz, ne zaman gelir hic bilmiyorum

Merhaba. Esim master ogrencisi olarak amerikaya gidecek. Ben de onun yanina gidip 2 yil kalmayi dusunuyorum. Bu arada bebisi de orda yapmayi planliyorum. Henuz hamile degilim. Seceneklerimiz california pennsilvania ve boston. Bu eyaletlere hamile olarak gittigimde dogum masraflarini karsilayacak sigorta yaptiramayacagimi soyluyolar. California boston ve pennsilvania da Saglik sigortasi hakkinda bilgisi olan var mi. Kapsami nedir, fiyati nedir. Hamileyken yapilir mi

Son düzenleme:
Canim ben Turkiye'deyim o yuzden bilemiyorum var mi orada ama humana veya milupa uretiyor olmadi gelen varsa istetirsin. Bu arada rezene vereceksen tohum halinde olmasi gerekiyormus onu demliyorsun hazir sallama cay olmuyormus aklinda olsun.

Cok saol tatlim irmik bulup deneyeyim haber veririm. Ben de optum oglusunu :)

Canim benim 37. Haftada 1 cmdi 39 a kadar baska acilmadi 40. Haftada 1.5 olmustu. Beklenen Dogum tarihinden 4 gun gectiginde suyum geldi hastaneye gittiimizde 3 cm olmustu sonra saatlerce 4 cmde kaldi sonra suni sanciyla dogurdum. Bir sekilde oluyor merak etme kolayca olur seninki de Allah yardimcin olsun

Maşallah 6 kiloda nasıl doğmuş toombişş:) bıraktım artık canım beklıyom bakalım ınsallah heycanlanmam cok sımdılık ıyıyım ıyı dusunuyorum biran önce kavusalım zaten masallah hiç agrım falam yok bı kadılma var karnımda acılmıstır ınsallah:) yok tr pasaportu sart degıl ben 3 aydan fazla kalıcagım için cıkışda tr pasaportuyla cıkmam lazım yoksa kacak olur gökcen:) ondan ben sonra mecbur cıkarıcam yani aslında nufus alsam cıkmadan onada gerek yok ama cok uzun suruyo nüfus işlemleri 2-3 ay ben onu bekleyemıcem cünki annemın mayıs başı cıkması lazım bende onla gıdıcem kısmetse ondan yani usa pasaportu 15 gune gelıyo dıye bılıyorum merak etme ama gecede kalma erken gıtmek ıstıyosan canım ben bu konularda bıraz acelecıyım sona bırakmaktan korkarım ne olur ne olmaz
Buarada canım bişey sorucam sana ve kuzlarda doğumda sonda taktılarmı idrar için benım arkadasım epidural yapıldıktan sonra takıldı doğumdan sonrada cıkardılar demıştıde sızede takıldımı?

Canim ben Turkiye'deyim o yuzden bilemiyorum var mi orada ama humana veya milupa uretiyor olmadi gelen varsa istetirsin. Bu arada rezene vereceksen tohum halinde olmasi gerekiyormus onu demliyorsun hazir sallama cay olmuyormus aklinda olsun.

Hazir sallama cay neden olmuyormus canim ?

Canim siz pasaport islemlerini hizlandirmistiniz degil mi ? Nasil yaptiniz ve kac gunde geldi ?

Yaa oyle mi e ben erken gidersem tr ye ben de 3 aydan fazla kaliyorum ve bizimde yok tr pasaportumuz. Eminmisin 3 ay olduguna 6 olmasin?

Sonda taktilar canim bana da cunku tuvalete gidemiyorsun epidural aldiktan sonra.

Doğru canım herkezın farklı oluyo takmamak lazım ama bende kavusalım ıstıyom bıran önce ondan bırazda telasım beklıcez artık nezman gelırse ılk bebekde gec gelebılıyo dedı doktorda gercı kızlar bıraz zamncı oluyo bılıypsun ama hıc bellı olmaz tabi tembelde olabılır artık 3-4 kadar acılayımda gerısı allah kerım zaten hastanede yaparlar bişey dedıgın gıbı olmadı sunu sancı arkadan epidural olur bakalım artık allah bılir olsunda anlatıyım uzun uzun amin inşallah canım kolay olur cok sagol:)

Yaa oyle mi e ben erken gidersem tr ye ben de 3 aydan fazla kaliyorum ve bizimde yok tr pasaportumuz. Eminmisin 3 ay olduguna 6 olmasin?

Sonda taktilar canim bana da cunku tuvalete gidemiyorsun epidural aldiktan sonra.

Evet canım sımdı esımede sordum o cok gırıs cıkıs yapıyo du bıara bılıyo cunkı tr de girişte vize alıcaksın bebeğe oda 3 aylık verıyolar sadece tr kımlığı olursa galıba 3 ay daha eklenıyomuş aklında olsun kimliği gelır belki ama ozmana kimlikle gırersın ama aklında olsun yada pasaport cıkarın sen gıt onden esın gelıcek zaten kımlıkte gelır ozmana tr de muracat edın tr pasaportuna cıkıyo hemen zaten sonrada tr pasaportuyla cıkıs yapıcaksın turkıyeden amerıkaya cıkış ve girişdede usa pasaportunu gösterceksin aklında olsun ben bunları cok arastırdım

ooo kizlar selamlar,bayagidir giremedim bloga,ama masallah herkes bebislerine kavusmus,ne guzel...:)bekleyen var mi daha bebis ,geriye donuk okuyamadim blogu ?
Eminegul oglusun buyumustur iyice ,solidlere basladin mi ? bizimki 5 aylik artik neredeyse..yakinda turkiyeye gidicem ve yanimda neler goturmem lazim bilemedim kizlar,sizin bir tavsiyeniz varmi ?hani boyle tr de bulamazsin ,gitmeden yanina al diyeceginiz tarzda seyler ?Biz bayagi bi kalacagiz cunku esim goreve gideceginden..
Tr kimligi icin basvurduktan 3 hafta icinde geldi..cok uzun surmuyor,benim pasaportum ondan da kisa surdu...Amerika pasaportuna da bu hafta basvuracagiz.Anne ve babanin yaninda olmasi gerekiyor (eger tek bir aile uyesi gidicekse basvuru icin onun icnde ayri bir form dolduruyorsunuz),bebegin birth certificade,anne babanin driver license fotokopisi yada fotolu gecerli kimlik ,bebek icin foto falan aklimda kalan belgeler..post office web sayfasinda da var zaten .ha birde doldurmaniz gereken bir form var.....Normalde 4-6 hafta da geliyormus,fakat acil ise ekstra bir ucret karsiliginda 2-3 haftada da geliyormus pasaport...Bu hafta gittigimde daha detayli bilgi veririm sizlere...
Burda bizim sogumuz karimiz bitmedi daha,cok sikildik,eve kapali kalmadik hic hep disardayiz hergun ,ama bu soguk kat kat giyinmek falan bizi cok yordu,Tr ye gitmeye can atiyoruz,deniz kum gunes ohhh :)

Ayy ne güzel herkez gıdıyor turkiyeye maşallah:) cok sevınıyorum duyunca herkeze hayırlı yolculuklar olsun inşalllah sevdıklerımıze kavusalım sag salım:) canım senın baya cabuk gelmiş kimlik maşşallah ya ben aradım konsoloslugu yazanlara baktım hepsi 2-3 ay dıyo sevındım sımdı senınkını okuyunca ınsallah bızımkıde gelır hemen pasaportuda yaz bıze sen yıne deneyımını nasılsa cıkarcaz bızlerde ıyı olur canım vallalha tr bulursun herseyi bence. Benım deneyımım yok suan gerçi buarada bekleyen ben varım 3 gunuz kaldı canım doğuma burda ga ılacları falan ıyı dıyolar ama senınkı buyumuş maşallah gaz sorunu gecmiştir varsada zaten kıyafet cok ucuz burda bence turkıyeye gore bol bol gotur benim aklıma gelenler bunlar canım

Ezoemo,ne kadar az kalmis ,artik eli kulaginda :) umarim en kisa zamanda saglikla alirsin bebegini kucagina,ve dunyanin en guzel duygusunu yasamaya...
Kimlik cabuk geldi evet,biz sahsen basvuru yaptik konsolosluga ama posta ile de yapsan ayni hiz da oluyor,daha once evlilik cuzdani islemlerimizi ve kendi kimligimi posta yoluyla yapmistim ben de(burda evlendigimiz icin) o da cabucak gelmisti,onlar 6 haftayi bulur diyorlar ne olur ne olmaz diye ama 3 haftaya geliyor genelde..
Mira cok gazli bi bebekti ve kolik krizleri tutuyordu ilk 3 ay mahvolduk diebilirim...cok yorucu ve uzucu de oluyor tabi ,aglamalarina elinden birsey gelmiyor..ama Dr.Harvey Karp in Happiest Baby On The Blog ,kitabini yada DVD sini almanizi tavsiye ederim,biz cok gec kesfettik megerse amerikada yikiliyor adamin kitabi..Gec duydugumuz halde bile cok isimize yaradi,daha onceden bilseydik,ilk 3 ayimiz kabus giibi gecmezdi eminim..
Yeni annecikler ve yakinda olucaklara soyleyebilecegim teksey alin okuyun yada bizim gibi dvdsini alin daha kestirmesinden :)

Ben pasaportu alinca ayrintili yazarim tabiki...Tr pasaportunuda tr den cikaricam artik orda daha kolay...

Ezoemo, biz donerken richmonddan dogum belgesini cikarttik gidip elden teslim aldik ki cabuk olsun. Bunun icin dogumdan sonra social security number ile ilgilenen ayni zamanda dogum belgesiyle ilgili evrak doldurtan gorevliye posta istemediginizi elden teslim almak istediginizi belirtin hatta evragi overnight olarak gondermesini soyledik. Belgenin hazirlanmasi icin 15 is gunu gerekiyor bilginiz olsun.
Dogum belgesini aldigimiz gun de pasaport randevusu ayarlamostik washington'da. Onu da expedite yaptik biletimiz ayni guneydi saat 12 de randevu vardi expedite icin 60 dolar ekstra verdik saat 3 te pasaport elimizdeydi.
Hnesli asilarin hemen hemen hepsi ayni sadece verem asisi Amerikada yok.
Rota asisi Turkiyede zorunlu degil ama yaptirabiliyorsun.
Turkiyede menenjit asisi yok yani zorunlu degil Amerikada iki doz olarak yapiliyor. Bunlar disinda ayni.
Bilginiz olsun umarim isinize yarar

Kizlar wanillanin da dedigi gibi pasaport islemleri icin hem anneni hem babanin hem de bebegin olmasi lazim. Ebeveynlerden biri gelemiyorsa da imzali kagit lazim. Bebise foto cektirmek zor oldu 4 gunluktu :))) gozler acik kulaklar goruncek golge olmycak falan. Sagolsun wallmarttaki fotocu cocuk cok yardimci oldu.
Dogum belgesini herhangi bir ebeveyn gidip alabiliyor bebek vey anne babanin her ikisi de lazim degil.
Bizim bebisin Turkiye kimligi icin washingon konsolosluguna bildirim yaptik burada dogdu diye onlar Turkiyeye bildiriyor. Kutuk cikiyor sonra nufus cuzdani alinabiliyor.
Bu islem icin 2 ay bekledik ancak geldi kutuk sonra cikardik nufus cuzdanini.
Bir de aklinizda olsun konsolosluktan dogum belgesini apostilli alin yani yeminli tercuman tarafindan cevirtilip onaylansin Turkiye de lazim oluyor mesela bana sgk icin lazim oldu dogum parasi almak icin.
Size de belki baska bir sey icin lazim olur bir kopya almak lazim her zaman alinamiyor.
Bizim bebis Turk vatandasi henuz olamadigi icin o zamanlarda turkiyeye vize ile giris yapti 90 gunluk. Nufus cuzdani 90 gun icinde cikmasaydi vizesini uzatmamiz gerekecekti.
Aklima gelenler bunlar varsa sorularimiz beklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…