- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.801
Ezoemo, biz donerken richmonddan dogum belgesini cikarttik gidip elden teslim aldik ki cabuk olsun. Bunun icin dogumdan sonra social security number ile ilgilenen ayni zamanda dogum belgesiyle ilgili evrak doldurtan gorevliye posta istemediginizi elden teslim almak istediginizi belirtin hatta evragi overnight olarak gondermesini soyledik. Belgenin hazirlanmasi icin 15 is gunu gerekiyor bilginiz olsun.
Dogum belgesini aldigimiz gun de pasaport randevusu ayarlamostik washington'da. Onu da expedite yaptik biletimiz ayni guneydi saat 12 de randevu vardi expedite icin 60 dolar ekstra verdik saat 3 te pasaport elimizdeydi.
Hnesli asilarin hemen hemen hepsi ayni sadece verem asisi Amerikada yok.
Rota asisi Turkiyede zorunlu degil ama yaptirabiliyorsun.
Turkiyede menenjit asisi yok yani zorunlu degil Amerikada iki doz olarak yapiliyor. Bunlar disinda ayni.
Bilginiz olsun umarim isinize yarar
Canim cok sagol bilgiler icin. Peki bu menenjit asisini istersek yapiyolar mi tr de? Burada yaptirdiklarimizi gostermek icin dr den asi kagidi gibi bisi alip goturecegiz heralde dimi ?
Ucakta bebek icin ne gerekli oluyor canim ? Mesela ne olur ne olmaz diye mama aldin mi yanina ? Eger emzirdiysen nasil emzirdin ? Bebek arabasi aldin mi yanina hani ucagi beklerlen yatirmak icin ?
Bir de canim sen ic hatlarda uctun mu bebekle? Ya da diger kizlar ic hatlarda bebekle ucan var mi ? Nasil oluyor bebek nerede yatiyor, ic hatlarda ben bu puset mi besik mi neyse iste o zimbirtidan gormedim ve olmuyor da sanirim ?
Cok soru sordum canim kusura bakma.
Kizlar wanillanin da dedigi gibi pasaport islemleri icin hem anneni hem babanin hem de bebegin olmasi lazim. Ebeveynlerden biri gelemiyorsa da imzali kagit lazim. Bebise foto cektirmek zor oldu 4 gunluktu :))) gozler acik kulaklar goruncek golge olmycak falan. Sagolsun wallmarttaki fotocu cocuk cok yardimci oldu.
Dogum belgesini herhangi bir ebeveyn gidip alabiliyor bebek vey anne babanin her ikisi de lazim degil.
Bizim bebisin Turkiye kimligi icin washingon konsolosluguna bildirim yaptik burada dogdu diye onlar Turkiyeye bildiriyor. Kutuk cikiyor sonra nufus cuzdani alinabiliyor.
Bu islem icin 2 ay bekledik ancak geldi kutuk sonra cikardik nufus cuzdanini.
Bir de aklinizda olsun konsolosluktan dogum belgesini apostilli alin yani yeminli tercuman tarafindan cevirtilip onaylansin Turkiye de lazim oluyor mesela bana sgk icin lazim oldu dogum parasi almak icin.
Size de belki baska bir sey icin lazim olur bir kopya almak lazim her zaman alinamiyor.
Bizim bebis Turk vatandasi henuz olamadigi icin o zamanlarda turkiyeye vize ile giris yapti 90 gunluk. Nufus cuzdani 90 gun icinde cikmasaydi vizesini uzatmamiz gerekecekti.
Aklima gelenler bunlar varsa sorularimiz beklerim.
nimrodel benim aklıma bişey gelmiyor yani özellikle arayıpta bulamadığım pek bişey olmadı. ben chicco carseat ve keyfit caddy kullanıyorum ve memnunum canım.Kizlar selamlar, benim dogumuma daha var ama rezene, kimyon, anason cayindan bahsetmissiniz. Amerika'da kolay bulabilio musunuz bunlari? Yoksa Mayis gibi ailem gelecek insallah Turkiye'den , onlardan mi isteyeyim gelirken getirsinler? Turkiye'den getirliecek baska birseyler var mi bana soyleyeceginiz, burada kolay bulunamayan? Yan yatma yastigi diye birsey var, burada hic kullanilmiyor mesela.. Amerika'da mutlaka sirt ustu yatirin diyorlar.. Ama faydasini goren de cok kisi var Turkiye'de.. Ne diosunuz?
Bir de playyard ve travel set oneriniz var mii :) Crib aldik bi tane ama bi tane de odaya koymalik ve tasimasi kolay olacak bir playyard almak istiyoruz. Basit modelleri var, on the go diye gecen, hem ebatlari da kucuk.. Graco'nun. Onlardan almayi dusunduk ama bir yandan da aklim diger modellerde, cuddle cove ya da napper vs ozelligi olanlarda...
canım hayırlısı olsun inşallah açılıyordur. önemli olan bebişin iyi olması onu da öğrenmişsin ya:) belirtiler var zaten yakında güzel haberler alırız senden.Tahmin ettim canım sagol acıkladıgın için tekrardanben de bi heycanla gittim masalkah herseyde ii gecen hafta kan almışlardı o idrar boyu kilosu hersey güzel masallah ama alttan bakmadı bende acılma varmı dıye catlıyom meraktan ama bakmayınca bişeyde soramadın size bu haftada baktılar dımı hetkeze bakılıyo cunkı ben anlamadım ama pazartesı kontrol var artık bakarlar bı zahmet heralde surda kac gün kaldı 41 haftaya kadar normal süre gecerse alıyoruz dedi bekliyoz yani karnım sertlesıyo asagıdan cıkacak gıbı prenses ıteliyo hep bakalım canım öyle yAni inşallah acılıyodur bmyle şimdilik
canım epidural takıldıktan sonra sonda takıp idrarı boşalttılar sonra çıkardılar bide doğumdan sonra tekrar yaptılar diye biliyorum yani bende takılı kalmadı sonda.Maşallah 6 kiloda nasıl doğmuş toombişş:) bıraktım artık canım beklıyom bakalım ınsallah heycanlanmam cok sımdılık ıyıyım ıyı dusunuyorum biran önce kavusalımzaten masallah hiç agrım falam yok bı kadılma var karnımda acılmıstır ınsallah:) yok tr pasaportu sart degıl ben 3 aydan fazla kalıcagım için cıkışda tr pasaportuyla cıkmam lazım yoksa kacak olur gökcen:) ondan ben sonra mecbur cıkarıcam yani aslında nufus alsam cıkmadan onada gerek yok ama cok uzun suruyo nüfus işlemleri 2-3 ay ben onu bekleyemıcem cünki annemın mayıs başı cıkması lazım bende onla gıdıcem kısmetse ondan yani usa pasaportu 15 gune gelıyo dıye bılıyorum merak etme ama gecede kalma erken gıtmek ıstıyosan canım ben bu konularda bıraz acelecıyım sona bırakmaktan korkarım ne olur ne olmaz
Buarada canım bişey sorucam sana ve kuzlarda doğumda sonda taktılarmı idrar için benım arkadasım epidural yapıldıktan sonra takıldı doğumdan sonrada cıkardılar demıştıde sızede takıldımı?
canını sıkmakla eline bişey geçmiyor canım aksine kendini strese sokuyorsun. onun nasibi bizim elimizde değil.biz yine şanslıyız hiç emmeyen annesiyle o bağı kuramayan biçok bebek var.Uyumadigi zamanlar acikmadan emziriyorum 5 dk da olsa her seferinde o gogsumden baslatiyorum.Simdiye kadar kilosu iyiydi ama bu belirleyici olamaz cunku bu problemimiz en son doktor kontrolumuzden 1 hafta falan once basladi.
Bir dahaki kontrolumuzde 2 ay sonra. Sizinde boyle mi olmustu yoksa her ay gidiyormusunuz doktora? Ben yine de onumuzdeki ay kilosunu tarttirmak istiyorum iste o zaman belli olacak doyuyormu doymuyor mu. Bu ay iyi olsa bile onumuzdeki aylar tek gogusle ne kadar idare edicez bilmiyorum, dusundukce canim sIkIliyor
Bu arada canim Berkin asilari siz Turkiyedeyken denk gelecek mi? Duru'nun asilar biz Turkiyedeyken denk geliyor. Burada yapilan butun asilari Tr de de yapiyorlar mi bir bilgin var mi?
Diger sorum da Berk donmeye baslamistir artik gece uyurken ne giydiriyorsun ya da ustune bisey ortebiliyormusun? Suan biz yapiskanli polar kundakla yatiriyoruz ama donmeye baslayinca o olmaz, battaniyeden de korkarim. Aklima uyku tulumu geliyor.
Türkiye için Türk pasaportuna gerek yok diye biliyorum canım bizim havaalanında bi ücret ödeyip vize alabiliyormuşsun. bizde işler bu kadar basit. önemli olan Abd pasaportu..Daha bilet almadik canim, esimin tatili mayista basliyor mayis ortasi gibi gideriz diyorduk ama belki ben erken giderim cok sıkıldım 1 sene oldu tr ye gitmeyeli. Ama tabi daha Durunun pasaportu yok bu hafta basvurucaz ins erkenden cikar. Tr pasaportu sart mi ? Turk kimligi icin konsolosluga gonderdik belgeleri bekliyoruz, ne zaman gelir hic bilmiyorum
Hazir sallama cay neden olmuyormus canim ?
canım biz dün aldık bileti bebek için olan koltuklar var thy yi aradık ondan ayarladık.bizde aktarma gideceğiz iç hattan ama onun koltuk ayarlamasını yapamıyorlarmış o gün hava alanında yapabilirsiniz dediler. zaten o önemli değil 1,5 saat idare edilirde sonrası önemli olan. sende mi aktarma gideceksin?Canim cok sagol bilgiler icin. Peki bu menenjit asisini istersek yapiyolar mi tr de? Burada yaptirdiklarimizi gostermek icin dr den asi kagidi gibi bisi alip goturecegiz heralde dimi ?
Ucakta bebek icin ne gerekli oluyor canim ? Mesela ne olur ne olmaz diye mama aldin mi yanina ? Eger emzirdiysen nasil emzirdin ? Bebek arabasi aldin mi yanina hani ucagi beklerlen yatirmak icin ?
Bir de canim sen ic hatlarda uctun mu bebekle? Ya da diger kizlar ic hatlarda bebekle ucan var mi ? Nasil oluyor bebek nerede yatiyor, ic hatlarda ben bu puset mi besik mi neyse iste o zimbirtidan gormedim ve olmuyor da sanirim ?
Cok soru sordum canim kusura bakma.
bayadır yoktun wanilla hoşgeldin:) oğlum büyüdü 6 ay bitmek üzere.. seninki d büyümüş maşallah. ek gıdaya daha başlamadım ama arada meyve ve yaptığım çorbalardan az az veriyorum doyacak kadar değil yani. bide nadir cereal veriyorum. 6,5 aylıkken kontrolümüz var o zamana kadar böyle devam. siz başladınız mı? bende Tr ye gideceğim ama özellikle götüreceğim pek bişey yok.oğlum için ateş düşürücü ve diş zamanı geldiğinden diş jeli götüreceğim:) adını bilmiyorum ama bi jel varmış çok etkiliymiş ondan alacağım yanıma.ooo kizlar selamlar,bayagidir giremedim bloga,ama masallah herkes bebislerine kavusmus,ne guzel...:)bekleyen var mi daha bebis ,geriye donuk okuyamadim blogu ?
Eminegul oglusun buyumustur iyice ,solidlere basladin mi ? bizimki 5 aylik artik neredeyse..yakinda turkiyeye gidicem ve yanimda neler goturmem lazim bilemedim kizlar,sizin bir tavsiyeniz varmi ?hani boyle tr de bulamazsin ,gitmeden yanina al diyeceginiz tarzda seyler ?Biz bayagi bi kalacagiz cunku esim goreve gideceginden..
Tr kimligi icin basvurduktan 3 hafta icinde geldi..cok uzun surmuyor,benim pasaportum ondan da kisa surdu...Amerika pasaportuna da bu hafta basvuracagiz.Anne ve babanin yaninda olmasi gerekiyor (eger tek bir aile uyesi gidicekse basvuru icin onun icnde ayri bir form dolduruyorsunuz),bebegin birth certificade,anne babanin driver license fotokopisi yada fotolu gecerli kimlik ,bebek icin foto falan aklimda kalan belgeler..post office web sayfasinda da var zaten .ha birde doldurmaniz gereken bir form var.....Normalde 4-6 hafta da geliyormus,fakat acil ise ekstra bir ucret karsiliginda 2-3 haftada da geliyormus pasaport...Bu hafta gittigimde daha detayli bilgi veririm sizlere...
Burda bizim sogumuz karimiz bitmedi daha,cok sikildik,eve kapali kalmadik hic hep disardayiz hergun ,ama bu soguk kat kat giyinmek falan bizi cok yordu,Tr ye gitmeye can atiyoruz,deniz kum gunes ohhh :)
Turkiyeye gelecek arkadaslar hangi sehire geliyorlar?
reward ben boston dayım ama bu konuya dair hiç bi bilgim yok malesefMerhaba. Esim master ogrencisi olarak amerikaya gidecek. Ben de onun yanina gidip 2 yil kalmayi dusunuyorum. Bu arada bebisi de orda yapmayi planliyorum. Henuz hamile degilim. Seceneklerimiz california pennsilvania ve boston. Bu eyaletlere hamile olarak gittigimde dogum masraflarini karsilayacak sigorta yaptiramayacagimi soyluyolar. California boston ve pennsilvania da Saglik sigortasi hakkinda bilgisi olan var mi. Kapsami nedir, fiyati nedir. Hamileyken yapilir mi
bayadır yoktun wanilla hoşgeldin:) oğlum büyüdü 6 ay bitmek üzere.. seninki d büyümüş maşallah. ek gıdaya daha başlamadım ama arada meyve ve yaptığım çorbalardan az az veriyorum doyacak kadar değil yani. bide nadir cereal veriyorum. 6,5 aylıkken kontrolümüz var o zamana kadar böyle devam. siz başladınız mı? bende Tr ye gideceğim ama özellikle götüreceğim pek bişey yok.oğlum için ateş düşürücü ve diş zamanı geldiğinden diş jeli götüreceğim:) adını bilmiyorum ama bi jel varmış çok etkiliymiş ondan alacağım yanıma.
bizim burada çok soğuk ama biz hafta içi pek çıkmıyoruz. bende can atıyorum gitmeye gisekte bi ısınsak güneş görsek artık:))
wanilla hep soracağım unutuyorum o resim(avatar mı oluyor) kızının resmi mi ?
çok düzenli vermedim cerealı 2 -3 kez anca.çok doyacak kadar da yemedi benim böcek. o yüzden pek anlamadım. zaten verme niyetim gece uyusun diyeydi çünkü bizim uykular çok düzensiz gece. muzu çok sevdi hergün veriyorum 3-4 gündür 2parmak kalınlığında yiyor. elinden zor alıyorum. şu fileler var görmüşsündür belki onunla veriyorum çok iyi oldu. boğazına kaçma derdi yok:) kabızlık için genelde zeytinyağı içiriyorlar. ama haftada bir norml diye okudum bu forumda anne sütüyle beslenen çocuklarda. ateş düşürücü tylenol ama diş jelini daha sormadım arkadaşa tam oda bilmiyordu bakıp söyleyecekti. öğrenip yazarım buraya.Evet Eminegul85 ,ara ara baktim bloga ama yazamadim ,kiz yuzunden...ya bir de bu Blog da geriye donup okumam gerekiyor yani vakit lazim,oyle facebok gbi kolay degilCereal fark ettimi gece uykularinda ,daha uzun uyuyormus bebekler falan diye okumustum bi yerde ?
Biz daha baslamadik tam anlmiyla,Mirada kabizlikda degil (burda bebek sert kaka yapmadan kabizlik demiyorlar)ama haftada bir kaka yapiyordu.o yuzden prune juice veriyorum kasikla.onun disinda baska birseye baslamadik..
Ben de ates dusurucu ve dis icin jellerden alacagim.Senin duydugun marka hangisi ?
çok tatlı ve minik:) maşallahEvet emineGul85 ,mira 3 gunlukken cekmistim :)
çok düzenli vermedim cerealı 2 -3 kez anca.çok doyacak kadar da yemedi benim böcek. o yüzden pek anlamadım. zaten verme niyetim gece uyusun diyeydi çünkü bizim uykular çok düzensiz gece. muzu çok sevdi hergün veriyorum 3-4 gündür 2parmak kalınlığında yiyor. elinden zor alıyorum. şu fileler var görmüşsündür belki onunla veriyorum çok iyi oldu. boğazına kaçma derdi yok:) kabızlık için genelde zeytinyağı içiriyorlar. ama haftada bir norml diye okudum bu forumda anne sütüyle beslenen çocuklarda. ateş düşürücü tylenol ama diş jelini daha sormadım arkadaşa tam oda bilmiyordu bakıp söyleyecekti. öğrenip yazarım buraya.
dişlik kısmı var ama buzluğa atıldığını bilmiyordum onun. şuan iyi olduğuna sevindim.. devamlı mı veriyorsun prune juice. emmeyi bırakmasına üzüldüm ama hayırlısı canım.. 3 aydan sonra akılları erdiği için biberona alışıyorlar diy duymuştum bende öncesinde pek anlamıyorlarmış ama. doğruymuş demek.Evet bende aldim onlardan birkac tane ,dis icin de iyiymis onlar buzluga atiyormussun ...zeytinyagi,caylar,ilaclar,neler denemedim,ama sanirim bizim kizin biraz gec olgunlasti digestive sistemi simdi iyi normale dondu...ama kesinlikle prune juice etkisi var :)
Biizim kiz cok kolikti dr dedi mama verin gunde 1-2 kez ,2 aylikken basladik formulaya..zaten o yuzden kaka problemi olustu...zamanla biberona cok alisti,yaklasik 2 hafta kadar once de emmeyi birakti...pompaliyorum ben de vakit buldukca biberondan veriyorum,ama bebegin emmesine benzemiyor ,pompadan az geliyor...
siz nerden ucacaksniz tr ye ?
bende nisan icin bilet bakiyorum suan
dişlik kısmı var ama buzluğa atıldığını bilmiyordum onun. şuan iyi olduğuna sevindim.. devamlı mı veriyorsun prune juice. emmeyi bırakmasına üzüldüm ama hayırlısı canım.. 3 aydan sonra akılları erdiği için biberona alışıyorlar diy duymuştum bende öncesinde pek anlamıyorlarmış ama. doğruymuş demek.
biz boston washington, washington istanbul uçacağız canım. sen nerden uçacaksın?
Vizeyi uzat bence daha kolay olur canim pasaport cikartmak zorunda degilsin. Peki nufus cuzdani var mi tr icin?Beaden Dogum belgesini hatirlatman cok iyi oldu..Hic aklima gelmemisti...Bir de ben bebise turk pasaportu cikarmadim,biz 90gunden fazla kalicaz acaba cikartmam gerekirmi turk pasaportu ? Cikartmam gerekirse benim esim turk vatandasi degil onun icin belgeleri de farkli olacaktir tr de dimi...of yaa
tr de daha zor olcaktir bu evrak isleri sanirim..
Bir de 90 gunu gecerse vizesini uzatmak daha mi kolay olur acaba ?
reward ben boston dayım ama bu konuya dair hiç bi bilgim yok malesef
canını sıkmakla eline bişey geçmiyor canım aksine kendini strese sokuyorsun. onun nasibi bizim elimizde değil.biz yine şanslıyız hiç emmeyen annesiyle o bağı kuramayan biçok bebek var.
canım bizim de kontroller 2 ayda. ilk zamanlar sıktı sonra 2,4,6. aylarda oluyor.yani aşı zamanı, bi sonraki de 9 ve 12. aylarda olacak diye biliyorum. aşıları bende beaden gibi biliyorum. verem aşısı burda yapılmıyor. rota aşısı Tr de isteğe bağlı. ama menenjit aşısını bilmiyordum.dün biletimizi aldık nisanın 2sinde gidiyoruz:))) bir hafta önce 6 aylık kontrolümüz olacak aşılarımız var onları olacağız. 9-9,5 aylıkken dönmüş olacağız geldiğimizde de 9aylık aşısı yapılır diye düşünüyorum. yani Tr de denk gelmiyor. sizin ne zaman denk geliyor?
canım Berk son bir haftadır dönüyor ama gece çok hareketli değil henüz. ama ben hep battaniye kullandım ilk zamanlar beşiğin kenarlarına sıkıştırdım iyice. büyüdükçe üstünü açmaya başlayınca tulum düşündüm ama benim gördüklerim hep polardı ve ben polar kullanmak istemedim. bide ısıtacağından emin olamadım. polar türü şeyler Berk i terletiyor. o yüzden eşim şöyle bişey buldu battaniyenin uçlarını beşiğe bağladı ve işe yaradı bizim ki üstünü açamadı:) işe yaramasaydı tulum deneyecektim ama gerek kalmadı:)
Türkiye için Türk pasaportuna gerek yok diye biliyorum canım bizim havaalanında bi ücret ödeyip vize alabiliyormuşsun. bizde işler bu kadar basit. önemli olan Abd pasaportu..
canım bazıları rezeneyi kaynatıp bebeğe direk veriyor bebek için olmaz demiş olabilir beaden.doğal olması açısından.
canım biz dün aldık bileti bebek için olan koltuklar var thy yi aradık ondan ayarladık.bizde aktarma gideceğiz iç hattan ama onun koltuk ayarlamasını yapamıyorlarmış o gün hava alanında yapabilirsiniz dediler. zaten o önemli değil 1,5 saat idare edilirde sonrası önemli olan. sende mi aktarma gideceksin?
bebek arabasını sorduk uçağa alınmıyor bagaja vermeniz lazım dedi teldeki bayan. ama puseti alabilirsiniz dedi. ben beaden arabası uçağın içine alınıyor diye yazdığını hatırladım ama yanlış mı hatırladım bilemedim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?