Amerika'da Hamilelik

Canim cok sagol bilgiler icin. Peki bu menenjit asisini istersek yapiyolar mi tr de? Burada yaptirdiklarimizi gostermek icin dr den asi kagidi gibi bisi alip goturecegiz heralde dimi ?
Ucakta bebek icin ne gerekli oluyor canim ? Mesela ne olur ne olmaz diye mama aldin mi yanina ? Eger emzirdiysen nasil emzirdin ? Bebek arabasi aldin mi yanina hani ucagi beklerlen yatirmak icin ?
Bir de canim sen ic hatlarda uctun mu bebekle? Ya da diger kizlar ic hatlarda bebekle ucan var mi ? Nasil oluyor bebek nerede yatiyor, ic hatlarda ben bu puset mi besik mi neyse iste o zimbirtidan gormedim ve olmuyor da sanirim ?

Cok soru sordum canim kusura bakma.

Rica ederim ne demek sor tabii. Evet hem rotayi hem menenjiti yapiyorlar istersen ama ozelden aliyorsun devlet karsilamiyor. Doktordan doktora da degisiyor gerekli gorup gormedigi ama ben yaptiracagim.
Yapilan asilari gosteren bir belge mutlaka al canim hatta simdiye kadar olan tum bilgilerini al dogum kilosu bas cevresi sonra ne kadar zamanda ne kadar kilo aldigi topuk kani alindi mi isitme testi falan hepsini soruyor doktor.
Ucakla giderken arabaya konan anakucagi var ya kucuk bebekler icin onunla gittik bebek arabasi yoktu cunku. Ucaga binmeden once ucak basinda teslim aliyorlar. Ucakta bebekli kisiler icin ozel koltuklar var oraya oturdum daha once de soylemistim orada oturduk penye bi battaniyesi var onunla gogsumu kapatip emzirdim zaten karartiyorlar iceriyi kalkistan hemen sonra yemek vs zamaninda isiklar acik oluyor.
Evet mama aldim yanima ama gerek kalmadi emzirmek daha steril.
Bolca bebek bezi uc dort takim yedek. Bir tane cok kalin battaniye bir veya iki tane penye battaniye. Bebek yataginin altina sermek icin pamuklu bez ( temiz olsun diye sonucta baska bebekler de yatiyor)
Ucakta hep uyudu bizimki sagolsun yardim etti bize uyandikca altini degistrdm emzirdim uyumaya devam etti sanirim ucagin sesi hosuna gitti.
İc hat da uctum canm yine ic hatta da bebekli koltuklar var ama kisa ucuslarda kullanilmiyor pek benim kucagimda geldi cunku inis ve kalkislarda hep kapatmak gerekiyor ic hatta da inis kalkis haris 15 20dk zaman kaliyor onda da degmez zaten ac kapat. Merak etme kolayca gidersiniz insallah

Beaden Dogum belgesini hatirlatman cok iyi oldu..Hic aklima gelmemisti...Bir de ben bebise turk pasaportu cikarmadim,biz 90gunden fazla kalicaz acaba cikartmam gerekirmi turk pasaportu ? Cikartmam gerekirse benim esim turk vatandasi degil onun icin belgeleri de farkli olacaktir tr de dimi ...of yaa
tr de daha zor olcaktir bu evrak isleri sanirim..
Bir de 90 gunu gecerse vizesini uzatmak daha mi kolay olur acaba ?

nimrodel benim aklıma bişey gelmiyor yani özellikle arayıpta bulamadığım pek bişey olmadı. ben chicco carseat ve keyfit caddy kullanıyorum ve memnunum canım.

canım hayırlısı olsun inşallah açılıyordur. önemli olan bebişin iyi olması onu da öğrenmişsin ya:) belirtiler var zaten yakında güzel haberler alırız senden.

canım epidural takıldıktan sonra sonda takıp idrarı boşalttılar sonra çıkardılar bide doğumdan sonra tekrar yaptılar diye biliyorum yani bende takılı kalmadı sonda.

canını sıkmakla eline bişey geçmiyor canım aksine kendini strese sokuyorsun. onun nasibi bizim elimizde değil.biz yine şanslıyız hiç emmeyen annesiyle o bağı kuramayan biçok bebek var.
canım bizim de kontroller 2 ayda. ilk zamanlar sıktı sonra 2,4,6. aylarda oluyor.yani aşı zamanı, bi sonraki de 9 ve 12. aylarda olacak diye biliyorum. aşıları bende beaden gibi biliyorum. verem aşısı burda yapılmıyor. rota aşısı Tr de isteğe bağlı. ama menenjit aşısını bilmiyordum.dün biletimizi aldık nisanın 2sinde gidiyoruz:))) bir hafta önce 6 aylık kontrolümüz olacak aşılarımız var onları olacağız. 9-9,5 aylıkken dönmüş olacağız geldiğimizde de 9aylık aşısı yapılır diye düşünüyorum. yani Tr de denk gelmiyor. sizin ne zaman denk geliyor?
canım Berk son bir haftadır dönüyor ama gece çok hareketli değil henüz. ama ben hep battaniye kullandım ilk zamanlar beşiğin kenarlarına sıkıştırdım iyice. büyüdükçe üstünü açmaya başlayınca tulum düşündüm ama benim gördüklerim hep polardı ve ben polar kullanmak istemedim. bide ısıtacağından emin olamadım. polar türü şeyler Berk i terletiyor. o yüzden eşim şöyle bişey buldu battaniyenin uçlarını beşiğe bağladı ve işe yaradı bizim ki üstünü açamadı:) işe yaramasaydı tulum deneyecektim ama gerek kalmadı:)

Türkiye için Türk pasaportuna gerek yok diye biliyorum canım bizim havaalanında bi ücret ödeyip vize alabiliyormuşsun. bizde işler bu kadar basit. önemli olan Abd pasaportu..

Hazir sallama cay neden olmuyormus canim ?

canım bazıları rezeneyi kaynatıp bebeğe direk veriyor bebek için olmaz demiş olabilir beaden.doğal olması açısından.

canım biz dün aldık bileti bebek için olan koltuklar var thy yi aradık ondan ayarladık.bizde aktarma gideceğiz iç hattan ama onun koltuk ayarlamasını yapamıyorlarmış o gün hava alanında yapabilirsiniz dediler. zaten o önemli değil 1,5 saat idare edilirde sonrası önemli olan. sende mi aktarma gideceksin?
bebek arabasını sorduk uçağa alınmıyor bagaja vermeniz lazım dedi teldeki bayan. ama puseti alabilirsiniz dedi. ben beaden arabası uçağın içine alınıyor diye yazdığını hatırladım ama yanlış mı hatırladım bilemedim?

bayadır yoktun wanilla hoşgeldin:) oğlum büyüdü 6 ay bitmek üzere.. seninki d büyümüş maşallah. ek gıdaya daha başlamadım ama arada meyve ve yaptığım çorbalardan az az veriyorum doyacak kadar değil yani. bide nadir cereal veriyorum. 6,5 aylıkken kontrolümüz var o zamana kadar böyle devam. siz başladınız mı? bende Tr ye gideceğim ama özellikle götüreceğim pek bişey yok.oğlum için ateş düşürücü ve diş zamanı geldiğinden diş jeli götüreceğim:) adını bilmiyorum ama bi jel varmış çok etkiliymiş ondan alacağım yanıma.
bizim burada çok soğuk ama biz hafta içi pek çıkmıyoruz. bende can atıyorum gitmeye gisekte bi ısınsak güneş görsek artık:))

reward ben boston dayım ama bu konuya dair hiç bi bilgim yok malesef

Evet Eminegul85 ,ara ara baktim bloga ama yazamadim ,kiz yuzunden...ya bir de bu Blog da geriye donup okumam gerekiyor yani vakit lazim,oyle facebok gbi kolay degil Cereal fark ettimi gece uykularinda ,daha uzun uyuyormus bebekler falan diye okumustum bi yerde ?
Biz daha baslamadik tam anlmiyla,Mirada kabizlikda degil (burda bebek sert kaka yapmadan kabizlik demiyorlar)ama haftada bir kaka yapiyordu.o yuzden prune juice veriyorum kasikla.onun disinda baska birseye baslamadik..
Ben de ates dusurucu ve dis icin jellerden alacagim.Senin duydugun marka hangisi ?

çok düzenli vermedim cerealı 2 -3 kez anca.çok doyacak kadar da yemedi benim böcek. o yüzden pek anlamadım. zaten verme niyetim gece uyusun diyeydi çünkü bizim uykular çok düzensiz gece. muzu çok sevdi hergün veriyorum 3-4 gündür 2parmak kalınlığında yiyor. elinden zor alıyorum. şu fileler var görmüşsündür belki onunla veriyorum çok iyi oldu. boğazına kaçma derdi yok:) kabızlık için genelde zeytinyağı içiriyorlar. ama haftada bir norml diye okudum bu forumda anne sütüyle beslenen çocuklarda. ateş düşürücü tylenol ama diş jelini daha sormadım arkadaşa tam oda bilmiyordu bakıp söyleyecekti. öğrenip yazarım buraya.

Evet bende aldim onlardan birkac tane ,dis icin de iyiymis onlar buzluga atiyormussun ...zeytinyagi,caylar,ilaclar,neler denemedim,ama sanirim bizim kizin biraz gec olgunlasti digestive sistemi simdi iyi normale dondu...ama kesinlikle prune juice etkisi var :)
Biizim kiz cok kolikti dr dedi mama verin gunde 1-2 kez ,2 aylikken basladik formulaya..zaten o yuzden kaka problemi olustu...zamanla biberona cok alisti,yaklasik 2 hafta kadar once de emmeyi birakti...pompaliyorum ben de vakit buldukca biberondan veriyorum,ama bebegin emmesine benzemiyor ,pompadan az geliyor...
siz nerden ucacaksniz tr ye ?
bende nisan icin bilet bakiyorum suan

dişlik kısmı var ama buzluğa atıldığını bilmiyordum onun. şuan iyi olduğuna sevindim.. devamlı mı veriyorsun prune juice. emmeyi bırakmasına üzüldüm ama hayırlısı canım.. 3 aydan sonra akılları erdiği için biberona alışıyorlar diy duymuştum bende öncesinde pek anlamıyorlarmış ama. doğruymuş demek.
biz boston washington, washington istanbul uçacağız canım. sen nerden uçacaksın?

Evet muzu falan buzluga atabilirsin onunla ,hem dis etlerini rahatlatiyor buzlu olunca hemde muzu emerek eritiyor yine ,hava soguk olmayacagindan yazin vermek daha rahat olucaktir...
Ben yalniz ucucam mirayla..bir de once bi almanyaya gitmek istiyorum 1 hafta kadar,onun icin vize almam gerekicek sanirim green cardim olsa da istiyorlar galiba.
eger yetistiremezsem direkt washingtondn ist ucarim ... ucakta denk gelsek ne guzel olur :) eger planim degisirse sizin ucaga bakarim bilet icin :)

Vizeyi uzat bence daha kolay olur canim pasaport cikartmak zorunda degilsin. Peki nufus cuzdani var mi tr icin?

Anakucagina izin verebilirler ama calisana gore degisiyor. Biz ucagin kapisinda teslim ettik inince aldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…