- 25 Temmuz 2012
- 871
- 158
- 73
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #8.841
ayyyyy ne güzel yerdeymiş senin akrabalar:))) didim çok güzel önceki sene gittik bayıldımmmmm.... eşimde geçen gün netten marmaris otellerine bakıyordu tatil için:) hiç gitmedik belki bizde geliriz:)))Sağol canım bilgiler için önemli bilgiler bunlar vallaha hepimize lazımbiz izmir e gelıyoruz izmirliyim annemin evi orda ama teyzemler bırı dıdımde biri marmarıste oralarda gıdıcez buyuk ıhtımal canım bı kac sey sormak istedım ben kutuk 2 ayda geldı sonra nüfus cıkardık demişin basvurduktan sonra hem kutuk olup hem nufusu çıkarıp yollamıyolarmı eline yani nüfus için bidahamı gıdılıyo anlamdım? Bide ben bişey okumuştum doğum belgesini tescili için konsolosluğa verıyosun onlar onaylayıp nüfus müd yolluyomuş baglı oldugun sende tr deyken gıdıp ordanda cıkarabılıyosun kimliği ama. Bılmıyom tam yanı onaylayıp elıne verıyolarmı onlar ı yolluyo oyle daha mı hızlı olur onları sormak lazım bende nasılsa gıdıcez kayıda ozman sorarız dıye dusundum bide ben tr pasaport cıkarıcam babamız yanımzıda degıl onun ıcın muafakatname lazımmıs onuda alıcaz gıtmısken aman işler cok valaha allah bıtırmesın bide doğum parası demişssin ama çalısıyosun galiba tr de dimi çalışanşar alabıloyo sadece dıye bılıyorum ben yoksa bizde alabılıyomuyuz? Bende nufusunu yaptırmak istıyorum lazım cünki tr dede hem doktor ıcın hem pasaport için önemli dediğin gibi 3 ay veriliyo vize benimde bildiğim artık bızd eöyle giricez kimlik gelmezse sonrada tr pasaportu cıkarıcaz ozmana kadar zaten nüfsu cıkar heralde
evet bebekle nasıl olur uçak yolculuğu bilemem.. bana da eşin dönsün sen biraz daha kal diyorlar ama bende cesaret edemediğimden beraber döneceğiz.Dogru soyluyorsun nasibi ne kadarsa o kadar alacak. ben boyle canimi sıktıkca tr ye gidesim geliyor. Normalde Mayista gidecektik esimin tatili o zaman basliyor ama ben bu aralar nisanda ben onden gitsemmi diye dusunmeye basladim. Bir tarAftan da korkuyorum ilk defa bebekle gidicem ve esim de olmayacak kafam karisik anlayacagin. Evet biz de ic hatlardan ucus yapacagiz.
Duru'nun 6 aylik asilari trde olacak ins.
Battaniye isini cok guzel dusunmussunuz :) ben de dun uyku tulumu baktim polardi alacaktim ama arkasinda sapkasi vardi sirt ustu yatiyor rahatsiz eder diye dusunup vazgectim. Gerci bizimkinin o zamanlari nisan mayisa geliyor o zaman polar cok sicak yapabilir. Ince uyku tulumu da olmaz sanirim.
Bu arada bu bebiklerin disleri ne zaman cikacak :)
en kısa zamanda öğrenip yazarım buraya...Canim dis jelinin adini ogrenince buraya da yazarmisin bizimde dis zamanimiz tr de olacak
evet canım onlar, güzel bişey düşünmüşler..File dedigin su emzik gibi ucu fileli bisiler var onlar mi canim?
burda hep sırtüstü yatırın diyorlar canım bende son 20 güne kadar öyle yatırdım ama artık yan yatırıyorum öyle daha iyi uyutuyorum bi müddet sonra kendi sırt üstüne geri dönüyor. bebek senin odanda yatacaktır herhalde canım zaten hık dese sen uyanırsın merak etme:)Canım hosgeldin hayırlı olsunburdao caylar karısık satılıyo genelde bebek magzalarında falam ben tek satılan gormedım kimyon vardır belki ama tek rezene anason hıc bılmıyorum ıstersen getırsınler ben acı elma yagı ıstemiştım gaz ıcın bebişe pişik için bephanten getırdı annem cok ıyımış pişik kremi hem normalide var oda göğüse sürmelilk bide lohusa şerbeti için lohusa lekeri getırdı annem aklıma gelenler bunlar canım benım bunları isteyebılırsın bide tulum burda hep polyaster satılıyo tr de pamuklu bulma imkanı var ondanda isteyebılırsın o yan yatma yastıgı bende burda goremedım pek dedıgın gıbı sırt ustu dıyolar bende korkuyom sırt ustu kussa cocuk allah korusun kuzlar siz nadıl yatırıyosunuz genelde yanmı?
burda hep sırtüstü yatırın diyorlar canım bende son 20 güne kadar öyle yatırdım ama artık yan yatırıyorum öyle daha iyi uyutuyorum bi müddet sonra kendi sırt üstüne geri dönüyor. bebek senin odanda yatacaktır herhalde canım zaten hık dese sen uyanırsın merak etme:)
pişik kremi desitin diye bi marka var geçen arkadaşım söylemişti onu aldım kızarıklık vardı oğlumun poposunda baya iyi geldi aklınızda olsun canım Tr ye giderken yanımda yedek götüreceğim bi tane daha:)
Canım vize uzatmak daha rahat demişin nasıl oluyo o bılıyomusunuz benım hiç bilgim yok uzatmak kolaysa öylemı yapsak acsba? Cünki diyer girişlerde zaten nüfus cüz olucak gerçi onuda bılmıyorum ben şimdi usa pasaportuyla gırdınız tr kimliğide var kapıda bi üç ay vize bide kimlik olunca. Artı 3 ay dahamı eklıyolar yoksa direk kimşiği var diye işlem yapılıp süresiz vizemi basıyo pasaporta nasıl bi işlem yapıyolar ben onuda bılmıyorum bilen varmı?
Evet canim uzatiliyor bildigim kadariylaNufus cuzdani olmadan vize uzatilabiliyor mu peki ?
Canım hosgeldin hayırlı olsunburdao caylar karısık satılıyo genelde bebek magzalarında falam ben tek satılan gormedım kimyon vardır belki ama tek rezene anason hıc bılmıyorum ıstersen getırsınler ben acı elma yagı ıstemiştım gaz ıcın bebişe pişik için bephanten getırdı annem cok ıyımış pişik kremi hem normalide var oda göğüse sürmelilk bide lohusa şerbeti için lohusa lekeri getırdı annem aklıma gelenler bunlar canım benım bunları isteyebılırsın bide tulum burda hep polyaster satılıyo tr de pamuklu bulma imkanı var ondanda isteyebılırsın o yan yatma yastıgı bende burda goremedım pek dedıgın gıbı sırt ustu dıyolar bende korkuyom sırt ustu kussa cocuk allah korusun kuzlar siz nadıl yatırıyosunuz genelde yanmı?
evet bebekle nasıl olur uçak yolculuğu bilemem.. bana da eşin dönsün sen biraz daha kal diyorlar ama bende cesaret edemediğimden beraber döneceğiz.
aşılarda 15-20 farketmiyor. bizim aşılar 4,5 aylıkken denk geldi sonraki de 6,5 aya denk geliyor. eğer böyle bi fark varsa gelince de yaptırabilirsin doktorunla konuşup.
battaniye eşimin fikriydi:) polar sıcak gelir mayısta ve çok sağlıklı gelmiyor bana tenine değmiyor ama yine de bilemedim. pamuklu olanı da vardır belki araştırmak lazım. bizim yöntemi uygulamak istersen ayrıntıları verebilirim:)))))))
bizim daha dişimiz çıkmadı ama burda okuyorum 4,5 aylıkken falan çıkan varmış. bizimkiyle aynı aylık olanlardan 2 diş çıkaran var...beklemedeyiz bakalım bizde.. çok kaşınıyor dişleri elin tamamı ağızda genelde:)
Canım evet cok güzel yerler ikiside bende cok sevıyorum izmirimide tabi cok sevıyorumbence gıdın marmarise cok güzel oluyo koyları falam cok güzel didimi sevdıysen orayıda seversınız hattaga ben temmuzda olucam kısmetse orda olursanız görüşürüz taa amerikada konysup orda görüşğrğz belki kısmetya teyzemlerin evi içmelerde gelin kahve içelim bebişleri görelim birbirimizin ayy ne güzel:) tr dıyınce ıcım acılıyo bende gıdene kadar yakladık 2 sene olmuş olcak yani 2 sene sonea gıdıcem dusun cook özledım bebişi evet yanımda yatıcak odada ama korkuyom yınede yapıcaz artık sizde öyle yapmısınız demekki güvenli bı zararı yok o pişik kremını bılıyorum canım ben burda cok mesur cok ıyı fıyatıda cok uygun bencede götür ama annem bephanten pişik kremı var bebek için onu getıdı oda cok ıyıymıs herkez cok met edıyo aklında olsun canım kocaman bıde cok yogun baya gıdıyomuş bı tüp
Ay evet izmir de mugla da cok guzel yerler :) nese artik az kalmis gelmene hasret giderirsin :))
Vizeyi uzat bence daha kolay olur canim pasaport cikartmak zorunda degilsin. Peki nufus cuzdani var mi tr icin?
Kizlar selamlar, benim dogumuma daha var ama rezene, kimyon, anason cayindan bahsetmissiniz. Amerika'da kolay bulabilio musunuz bunlari? Yoksa Mayis gibi ailem gelecek insallah Turkiye'den , onlardan mi isteyeyim gelirken getirsinler? Turkiye'den getirliecek baska birseyler var mi bana soyleyeceginiz, burada kolay bulunamayan? Yan yatma yastigi diye birsey var, burada hic kullanilmiyor mesela.. Amerika'da mutlaka sirt ustu yatirin diyorlar.. Ama faydasini goren de cok kisi var Turkiye'de.. Ne diosunuz?
Bir de playyard ve travel set oneriniz var mii :) Crib aldik bi tane ama bi tane de odaya koymalik ve tasimasi kolay olacak bir playyard almak istiyoruz. Basit modelleri var, on the go diye gecen, hem ebatlari da kucuk.. Graco'nun. Onlardan almayi dusunduk ama bir yandan da aklim diger modellerde, cuddle cove ya da napper vs ozelligi olanlarda...
evet nufus cuzdani aldik tr icin.. ,bir ark ile konustum bugun oda dediki amerikan pasaportu varsa ve tr kimligi de varsa,kimlik ile istedigi kadar kalabilir,ama sadece amerikan pas var ise vizesini uzatmak durumunda kalirsin demisti..yani tr pasaportu flan da cikarmama gerek yokmus..
Anladım canım siz döndünüz adres yok diye öyle yaptınız benımde jetın sonradan düştübizim adres var ozman daha kusa süruyo düyosun ozaman öyle yapıyım ben direk burdaki adrese yollasınlar cok sagol kafama takılıyodu hangısı daha kusa sürer diye ben burdan basvurayım öyle devam etsin işlem cok sagol bılgı için canım buarada süper hava alanından yapılıyosa uzatma ama nüfus olmadanda neye göre uzatıyolarki acaba onu havaalanından ıyıce öğrenmek lazım sanırım inşallah dediğin gibi kolaysa öyle yaparız cok uğraşmayız evet canım cok güzel yerler cok özledım ınsallah hayırlısyla gideriz artık hasret gıderırız mayıs gıbı dusunuyoruz ınsallah:)
bakalım bizde şansımızı deneyeceğiz...
Aynen oyle demek istedim anlatamadim sanirim emzirirken yaziyorum hep kafam yerinde degil kizlar idare edin cok yoruluyorum ben siz de oyle misiniz? Kakasi bi dert gazi bi dert o yuzden uyuyamiyor yavrum perisan oluyor
Canim konsolosluga mutlaka sor ne kadar zamanda gelir diye olur mu belki degisiyordur eyalete gore hani konsolosluga uzak yakin vs ne bileyim garantiye al
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?