- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.021
Hackensack New Jersey 😊
Sent from my iPhone 5 S
uzakta degılmıs
Evet bi 5-6 saatlik yol ☺️
Sent from my iPhone 5 S
Ek gida icin aslinda 4 aylikken bir basla dene dedi,miranin kabizligi icin cunku 3.aydan sonra bizimki iyice formulaya alismisti ve sutum azaldi benimde.suan tamamen formuladayiz.ama demir bebisleri kabiz yapiyor cogunlukla...mira kimi zaman kabizdi ama cogunlukla kaka yapma araligi azaldi.ilk mamaya basladigimizda ki gunde sadece 1 kere veriyordum nerdeyse 3 hafta kaka yapmadi :) cok korkmustum...denemedigimiz kalmadi ama sonunda kendi kendine duzeldi...sonra zamanla haftada bir e simdilerde ise 2-3 gune bir yapiyor..
bu yuzden dr basla demisti ama ben baslamamistim..gecenlerde tekrar kakasi sert cikinca dr biraz soylenir gibi oldu neden soyledigimde baslamadin diye :) bizde boylece basladik..gercekten de ise yaradi,keske daha onceden dr dinlyeip verseymisim..
bu arada ben kabizligin anlamini yanlis biliyormusum..kaka yapamamak degilmis,...kaka yaparken bebegin ikinirken yuzunun kizarmasi,aglamasi,top seklinde ve sert diski olursa kabiz oluyormus...bunun disinda eger 2-3 haftada gecse eger kakasi yumusaksa ve yaparken bebek zorlanmiyorsa kabiz olmuyormus sadece sindirme sorunu diyorlar burda..o da bebekler buyudukce duzeliyormus..
burda ilk 4-6 ay arasi basladiginda sweet patato,prune,elma,armut,yellow squash,havuc ,avocado gibi basliyorsun...ozellikle elma armut prune bagirsaklari hemen calistirdigi icin ,miniklerin mideleri daha rahat hazmediyor..bizim dr yesil sebzeyle basla dedi ama ben cogunluu gaz yaptigi icin vermedim.
oglen 12 ile 3 arasi bir ogun ile basladim...yakinda iki ogune cikaricam ...o zaman sabah ve aksam ustu vericem...1 su bardagina yakin yiyor ve kasikla veriyorum...bir saat sonrasinda tekrar mamasini istiyor doymuyor cunku sanirim...
yani anlayacagin burda da her dr farkli geneli 6 aydan once onermiyor eger bebegin duzenli emiyor ve kakasini yapiyorsa..
Jumperoo 3,5 aylik civariydi biz basladik ..cunku bizimki ne yatmayi seviyor,ne bouncer hep ayaklari uzuerinde dikilmek istiyor..dr deneyin zaten begenmezse aglar istemez dedi..ilk zamanlar bataniye ile sirtina destek koyuyordum artik kendi kendine duruyor..ama tabiki 20-25 dk dan fazla durmuyor.biizimkisi bu yerde yurutec gibi gorunenlerden,tr dekiler nasil bilmiyorum..coook eskilerde kapiya asilanlar vardi onlar icin burda da 7-8 ay diye duymustum..
evt o kolye dis icin ama emziriken de eliyle oynuyorlar oyalaniyorlar boylece dikkatleri baska seylere dagilmiyor..:) bende burdaki arkadaslarda gordum
amerıka standartların gore uzak sayılmaz :):)
Wanilla cok sagol cevabin icin. Peki doktor ne zaman oturtabilirsin demisti? Bizimki de hic sirti yere gelsin istemio yatmaktan cok sıkildi. 4. Ayda destekle
Oturtmak istiorum ayin 12 sinde 4. Ay bitecek insallh.
Bize hediye gelmisti zipzip kapiya asilanlardan amerikadayken. Ustunde 4 aylikken kullanabilio yazio ya yine kafam karisti sen oole diyince ordakiler de 7-8 aylikken demisler ya. Ama ustunde 10 kgye kadar dio o zaman da tasimas bebegi die korkuorm
Oturtmak icin ben sormadim hic .4 aya yakindi basladim destekle oturtmaya ama bizimki onu da pek sevmedigi icin malesef cok uzun süre kalamiyo :) 5dk bile oturmuyordu .ama benim kucagimda destekle oturuyordu eger ilgisini ceken oyuncak falan olursa..
Simdilerde 10 dk falan oturuyor destekle sepetin icine koyuyorum ama 10 dk sonra sıkılıyor
7-8 ay diye duymustum ama ben onu dr sorar sana daha güvenilir bir bilgi veririm istersen ? Ayin sonuna dogru rand var dr ile 6 ay asilari olacak
Mira da 11 inde 6 ayi dolduracak :)) tam 2 ay var aralarinda demek ki
Sent from my i phone
Yolun duserse buralara beklerim misafirim olursun 😊
Sent from my iPhone 5 S
:) aa evet tam iki ayla abla oluosunuz. Canm sorarsan cok sevinirim kapiya asmali olanlardan bizimki hatta oturmayi da sorar misin?
Bu arada ozelden cevap yazmstim gordun mu?
bellımı olur. ama ben gecıcı surelıgıne burdayım. sadece 4aylıgına geldık :) nasıpse 32.haftamda gerı donuyoruz Turkıyeye.
çok hatırlamıyorum canım ama fazla sürmemişti galiba. nasıl oldu biraz düzelme var mı? ben ayağa kalkıp sallaya şaarkı söyleye bişekilde emzirmeye çalışıyordum süt gelmeye başladığı zaman biraz da kendi devam ediyordu.bu bücürükler şekilden şekle sokuyor insanı valla.Peki ne kadar surdu bu durum canim ? Sen ne yaptin emmedigi zaman ? Off cok zor bir durum yaa . Canim ben senin dis jeline netten bi bakayim dedim gelatin varmis icinde gordun mu bilmiyorum, Sanirim sen de dikkat ediyordun buna.
hoşgeldin arkadaşım hayırlı olsun hamileliğin:) aynı sorunu bende yaşadım nereye dokunsam kıvılcım çıkardım:))) saçlarım tel tel havalardaydı:) ama geçmesi için hiçbişeyde yapmadım.. hamilelikten olduğunu düşündüğüm için hoşuma bile gitmişti:)Arkadaslar merhaba , bende new jersey de yasiyorum araniza katilmak istedim
5 aylik hamileyim ve ciddi bir sorunum var dokundugum hersey beni carpiyor feci bir elektrik yuklemesi var uzerimde ne yaptiysam cozum bulamadim sizlerin fikirleri varsa lutfen yardimci olabilir misiniz
bende brookline dayım:)Cambrıdge/MA :) ya sen?
Eminegül ne yapti acaba gitti mi trye ?
yok canım daha buradayım. benim haylazdan hiç fırsat olmuyor merhaba demeye ama hergün okuyorum. haftaya çrş gidiyoruz. sen gelemiyormuşsun bende aynı uçaga denk gelebilecekmiyiz diye düşünüyordum:)
Sent from my i phone
çok hatırlamıyorum canım ama fazla sürmemişti galiba. nasıl oldu biraz düzelme var mı? ben ayağa kalkıp sallaya şaarkı söyleye bişekilde emzirmeye çalışıyordum süt gelmeye başladığı zaman biraz da kendi devam ediyordu.bu bücürükler şekilden şekle sokuyor insanı valla.
ayy ogün çok telaşlı bigün yaşamıştık jelin içeriğine bakmak aklıma bile gelmemiş. hemen alıp çıkmıştık.neyse uyardığın için çok sağol canım:)
hoşgeldin arkadaşım hayırlı olsun hamileliğin:) aynı sorunu bende yaşadım nereye dokunsam kıvılcım çıkardım:))) saçlarım tel tel havalardaydı:) ama geçmesi için hiçbişeyde yapmadım.. hamilelikten olduğunu düşündüğüm için hoşuma bile gitmişti:)
bende brookline dayım:)
çok hatırlamıyorum canım ama fazla sürmemişti galiba. nasıl oldu biraz düzelme var mı? ben ayağa kalkıp sallaya şaarkı söyleye bişekilde emzirmeye çalışıyordum süt gelmeye başladığı zaman biraz da kendi devam ediyordu.bu bücürükler şekilden şekle sokuyor insanı valla.
ayy ogün çok telaşlı bigün yaşamıştık jelin içeriğine bakmak aklıma bile gelmemiş. hemen alıp çıkmıştık.neyse uyardığın için çok sağol canım:)
hoşgeldin arkadaşım hayırlı olsun hamileliğin:) aynı sorunu bende yaşadım nereye dokunsam kıvılcım çıkardım:))) saçlarım tel tel havalardaydı:) ama geçmesi için hiçbişeyde yapmadım.. hamilelikten olduğunu düşündüğüm için hoşuma bile gitmişti:)
bende brookline dayım:)
herkesciklere merhabaaaa:)
nasılsınız kızlar, prens ve prensesler nasıllar:)
bugün öğleden sonra randevumuz ve aşılarımız var.off çok gerginim aşıdan dolayı geçenkinde ateşimiz çıkmıştı bir hafta geçmedi. yine olacak diye ödüm patlıyor tam yolculuk öncesiinşallah sorunsuz atlatırız..bakalım doktorumuz ne diyecek hem de çok meraktayım:)
Iyıyız canım sen nadılsın az kalmış yolculuğa ıı yolculuklar şimdidenherkesciklere merhabaaaa:)
nasılsınız kızlar, prens ve prensesler nasıllar:)
bugün öğleden sonra randevumuz ve aşılarımız var.off çok gerginim aşıdan dolayı geçenkinde ateşimiz çıkmıştı bir hafta geçmedi. yine olacak diye ödüm patlıyor tam yolculuk öncesiinşallah sorunsuz atlatırız..bakalım doktorumuz ne diyecek hem de çok meraktayım:)
Hnesli cok sagol ,ben de yaptim sayende :)
Tabiki de sorarim . 24 nisanda randevumuz o zamana kadr aklina baska bisey gelirse söyle onlarida sorarim 😉
Evt msjini aldim hatta cvp bile yazdim sen gördünmü 😁
Sent from my i phone
Hadi ya az bi sure kalmis e dogumu burda yapabilseydin bari
Sent from my iPhone 5 S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?