- 25 Temmuz 2012
- 871
- 158
- 73
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.061
Beaden sen sormuştun daha önce doktorumuzun dediklerini biraz aktarayım:)
ek gıdaya düzenli başlıyoruz artık. ilk başlarda tadı çok keskin olmayan gıdalardan başlayın ve püre olarak verin dedi. 2 hafta 1 öğün,sonra 2 öğüne çıkaracağız. 6-8 tatlı kaşığı oluyormuş bir öğün. klasik şeyler: elma,armut,muz,kabak,havuç,patates gibi şeyler. tuz yok. 1 yaşına kadar inek sütü ürünleri,bal ve yumurta yok. en çok yumurtaya şaşırdım özellikle dedim sarısını Tr de veriyorlar diye ama biz önermiyoruz dedi. sebze-meyve-tahıl olarak gruplandırdı. tahıl olarak cereal ı söyledi. biraz basit gibi geldi bana Tr ye göre ama tam da bilmiyorum.
wanilla sen çoktan başlamıştın ek gıdaya. cereal vermek istemediğini yazmışsın onun yerine tahıl grubu olarak ne verilebilir? bizimki zaten cereal ı sevmedi. bide dün öğlen havuç haşladım verdim çok az yedi sonra ağzını kapattı kendini geri çekti hep böyle mi olacak yemeyecek mi diye gözüm korktubide dün yaptığım havucu bugünde versem olur mu sen nasıl yapıyorsun? bide dün azcık havuç yedi ya sabah ki kakası(kusura bakmayın kızlar) turuncuydu havuçtan mı oldu ki acaba?
sağolun kızlar. evet çok yakınız:) 2-3 hafta önceydi galiba cts hava çok güzeldi yürüyüşe geldik oraya. evet cnm Tr ye gidiyoruz. 2,5 ay kalacağız. sen ne zaman dönüyorsun?
Linki goremedim
sağolun kızlar. çok şükür aşılarımızı olduk. dün sabah biraz ateşi oldu bir sefer tylenol verdim. ozamandan beride olmadı şükür. sadece biraz mızmız. 2,5 ayda 1250gr almış. bana az gibi geldi ama doktor iyi dedi.
ezocum az kaldı evet, teşekkürler iyi dileklerin için:) darısı hepinize:) minik Gökçencik nasıl, iyi gidiyordur umarım.. Gökçen i, Duru yu, Mira yı bütün bebişleri öpüyorum
Amin canım bizde alıcaz bıletımızı kısmetse mayıs basıgökçencik ii ablası emiyo uyuyo şimdilik ii bende rezene falM ıcıyorum gaz olmadın diye arada gece oluyo ıkınıyo oyle şimdilik bizde öpüyoruz canım
Buarada canım sana ve kızlara sorayım yıne bı ay sonraki kontrolde nadıl baktılar size dikiş yerıne falanmı bakıyolar alttan bakmıyolardır umarımokadar baktılarki doğumdada sürekli bıde bebısı cevırmeye calıştılar ondan bıktım artık korkuyorum gerci sizin hep normal doğum ondan degısık olabilir oda var
ne guzel :) bayagıda kalıyormussunuz, azcı kemıklerınız ısınır :):) bız hazıran sonunda donuyoruz nasıpse kısmetse :):)
o hafta bızde bayagı dolandık oralarda kampuste felan vakıt gecırık :)
sıze hayırlı yolculuklar sımdıden bebısınle :)
Sizinde az kalmis canim hadi hayirlisi:) masallah minik prensese annesini uzmuyor demek:) aman gaz olmasin masallah.Amin canım bizde alıcaz bıletımızı kısmetse mayıs basıgökçencik ii ablası emiyo uyuyo şimdilik ii bende rezene falM ıcıyorum gaz olmadın diye arada gece oluyo ıkınıyo oyle şimdilik bizde öpüyoruz canım
Buarada canım sana ve kızlara sorayım yıne bı ay sonraki kontrolde nadıl baktılar size dikiş yerıne falanmı bakıyolar alttan bakmıyolardır umarımokadar baktılarki doğumdada sürekli bıde bebısı cevırmeye calıştılar ondan bıktım artık korkuyorum gerci sizin hep normal doğum ondan degısık olabilir oda var
Sizinde az kalmis canim hadi hayirlisi:) masallah minik prensese annesini uzmuyor demek:) aman gaz olmasin masallah.
Benim kontrolde cnm dedigin gibi oldu malesef,meme kontrolu yapmisti bide smear ornegi almisti canim. Senin de sezeryan dikislerine bakar muhtemelen.
Beaden sen sormuştun daha önce doktorumuzun dediklerini biraz aktarayım:)
ek gıdaya düzenli başlıyoruz artık. ilk başlarda tadı çok keskin olmayan gıdalardan başlayın ve püre olarak verin dedi. 2 hafta 1 öğün,sonra 2 öğüne çıkaracağız. 6-8 tatlı kaşığı oluyormuş bir öğün. klasik şeyler: elma,armut,muz,kabak,havuç,patates gibi şeyler. tuz yok. 1 yaşına kadar inek sütü ürünleri,bal ve yumurta yok. en çok yumurtaya şaşırdım özellikle dedim sarısını Tr de veriyorlar diye ama biz önermiyoruz dedi. sebze-meyve-tahıl olarak gruplandırdı. tahıl olarak cereal ı söyledi. biraz basit gibi geldi bana Tr ye göre ama tam da bilmiyorum.
wanilla sen çoktan başlamıştın ek gıdaya. cereal vermek istemediğini yazmışsın onun yerine tahıl grubu olarak ne verilebilir? bizimki zaten cereal ı sevmedi. bide dün öğlen havuç haşladım verdim çok az yedi sonra ağzını kapattı kendini geri çekti hep böyle mi olacak yemeyecek mi diye gözüm korktubide dün yaptığım havucu bugünde versem olur mu sen nasıl yapıyorsun? bide dün azcık havuç yedi ya sabah ki kakası(kusura bakmayın kızlar) turuncuydu havuçtan mı oldu ki acaba?
Kizlar icinizde benim gibi yalniz olan var mi ? Ben new jersey e gelin geldim esimle ikimiziz sadece burda kimsem yok aksama kadar evde vakit olduruyorum ustelik dogum zamani nasil olacak bilemiyorum kimse olmayacak yanimda tek basima nasil altindan kalkarim bilemiyorum yardimci olun lutfen 😔
Sent from my iPhone 5 S
Insallah canim aynen dedigin gibi allah yardim eder bi sekilde altindan kalkariz ☺️ bir de insanin cevresinde kimse olmayinca cok sikiliyor caresiz oluyor uzucu bir durum aslindaAllahın ıznıyle esın olucak yanında. Ben dogumda gerı donmus olucam ama burda ayn ısenın gıbı olan bı arkadasım var. Ikıncı cocugunu dogurdu 3hafta once. Nasıl yaptın o kadar seyı yalnız dedım ( ben bıraz nazlıyımda) valla mecbur kalınca Allah oyle bı kuvvet verıyo kı dedı. Sımdı ıkıncı dogdu, yıne dogumda yalnızdı, evde yalnız. Ama halledıyor masallah. Sende halledersın esınle bırlıkte ınsallah :)
Allahın ıznıyle esın olucak yanında. Ben dogumda gerı donmus olucam ama burda ayn ısenın gıbı olan bı arkadasım var. Ikıncı cocugunu dogurdu 3hafta once. Nasıl yaptın o kadar seyı yalnız dedım ( ben bıraz nazlıyımda) valla mecbur kalınca Allah oyle bı kuvvet verıyo kı dedı. Sımdı ıkıncı dogdu, yıne dogumda yalnızdı, evde yalnız. Ama halledıyor masallah. Sende halledersın esınle bırlıkte ınsallah :)
Biz erken basladigimiz icin tahil grubunu cok detayli konusmadik.ama onumuzdeki 6.ay randevusunda sorucaktim ben de ..haslamadan ziyade firina atiyorum ben , haslayinca besin degerleri daha cok kayboluyormus ..
Birde sevmedigi hoslanmadigi birsey olursa icerisine bir kac dilim mango kesip ekliyorum o zaman herseyi yiyor.
Kakasi da normal havuc genelde yedigi zamanki sekli ve rengiyle cikiyor :) hic ogutulmemis gibi gorunuyor :)
Yazmayi unutmusum Genelde az yapiyorum ama artarsa ertesi gune veriyorum yada coksa dondurucuya atiyorum
Sent from my i phone
Allah razi olsun hosbulduk canim , insallah dediginiz gibi allah yardim eder kolay olur bende anneme gel diyorum ama onuda suruklemek istemiyorum buralara kadar esim zaten hep destek sagolsun sanirim ben burda yalniz oldugum icin tedirgin oldumCanım hayırlu olsun bebişin öncelikle hoş geldin:) üzülme allah yardım eder eşinde yanında benımde kimsem yok anlıyorum seni ama annem geldı doğuma tabi cok yardımcı oluyo ınsana destek manevi ama eşinde sana olur hiç merak etme birlikte halledersınuz hem böyle durumlar eslerı daha cok baglıyo bırbırıneınan benım annem geldı doğumda yanımda ol korkarım defim ama ben odadan yolladım dayanamıyo dşye rahatsız bide yine eşim destek oldu hep onla ıkındık:) allah kolaylığını verıyo sen merak etme alkah rast getırsın
Merhaba anneler ben Tr de yaşıyorum 2013 haziran annesiyim bir şey merak ettim. Acaba orada menenjit aşısı devletin aşı programında var mı. Buraya yeni geldi ve bazı bebekler Menenjit e yakalanmış. Suriye lerden gelmiş diye konuşuyor herkes. Burada devletin aşı programında yok. Ama doktorlar öneriyor yapılmasını. Aşı yeni olduğu için çok arada kaldım. Özel yaptırmalı miyim acaba bebeği olan ya da bilgisi olan anneler ne düşünüyor bu konuda. Sizler yaptirdiniz mi acaba 😕
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kizlar icinizde benim gibi yalniz olan var mi ? Ben new jersey e gelin geldim esimle ikimiziz sadece burda kimsem yok aksama kadar evde vakit olduruyorum ustelik dogum zamani nasil olacak bilemiyorum kimse olmayacak yanimda tek basima nasil altindan kalkarim bilemiyorum yardimci olun lutfen 😔
Bence hic korkma ben de yalniz dogum yaptim..o kismi kolay zaten ..
Ama eve gidince bebekle yalniz olman zor olur yani esin yada baska biri yaninda kalmaki cunku lohusalik bana gore dogumdan daha zor geldi...
Sent from my iPhone 5 S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?