Amerika'da Hamilelik

Merhab, birşeyi çok merak ediyorum çocuklarınıza konuşmayı nasıl öğrettiniz çift anadilleri mi var yoksa sadece türkçe mi konuşuyorlar bu süreçte nelerden faydalandınız? Merak ettiğim bir konu bu gerçekten, cevaplar mısınız?

Tesekkur ederim deneyecegim. 3 hafta sonra tr ye gidiyoruz orada baslarim diye dusunuyorum cunku aglarsa dayanamam, annemin yardimi olursa daha kolay olabilir .

Cocugum ıcın henuz konusamıcam ama 3yasında bı kazandıbımız var evde genel olarak Turkce konusuluyor. henuz yuvaya gıtmıyor ama cocuklar zehır gıbı, cızgıfılmlerden yada bazen kendı aramızdakı konusmalardan dılı (bızım ıcın almanca) ogrenmeye basladı. uzmanlarda zaten once kendı dılını ogrensın dıger gelır dıyor.

Tesekkur ederim deneyecegim. 3 hafta sonra tr ye gidiyoruz orada baslarim diye dusunuyorum cunku aglarsa dayanamam, annemin yardimi olursa daha kolay olabilir .

bence annen hıc dayanamaz. sahsen benımkı olsa al cocugu aglatma, ben senı boyle mı uyuttum derdı :):)

Walla bizimki daha kücük konusamiyor ama ben evde türkce konsuyorum , esim ing..
Esim turkce bilmedigi icin sadece benimle türkce ögrenecek , insallah konusur ilerde cunku ikimizde türkce konusmasini cok istiyoruz.

Sent from my i phone

Bu arada biz mirayla ikinci ucak seyahatimizi yaptik ama bu sefer ana-kız yalniz basimiza :) suan donüs yolundayiz alanda . Öyle gözümdr büyüttügüm gibi olmadi cok sükür, tr ucusunun pratigini yaptik heheheh :)

Sent from my i phone

6 aydir buradayim evet cok turk var ama bana denk gelmiyor sanirim 😊

Sent from my iPhone 5 S

Eger kimseyi tanimiyorsan sana tavsiyem dogum yapacagin hastanenin event lerine bak , orda hamile gruplari yada anne gruplari olabilir ve genelde ücretsizdirler. İclerinde türk olurmu bilmem ama sana orda manevi olarak büyük destek olur. Ben de kimseyi tanımıyordum ve dogumdan sonra hastanenin anne grubuna katildim ( bu anne grubundan da haberim olmazdi eger hamileyken arastirmasaydim) 15 anneyiz ve hepimizin bebekleri asagi yukari ayni donemlerde dogmuslar..
Ayda bir toplaniyoruz ama onun disinda da facebook da bi grup kurduk ve devamli iletisim halindeyiz. Süper faydali bisey

Sent from my i phone

Evet salgın varmış ve bende çok endiseliyim. Ben amerikada rutin yapılıyor diye duymuştum. Yan etkileri nedir diye merak ediyorum. Çünkü milli bir sporcunun kızı geçenlerde menenjit ten vefat etti ve sanırım onlar özelde yaptırmış ve asıdan sonra kızı menenjit olmuş.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar herkese selam, nasilsiniz? o kadar yogunum ki iki satr yazamadm biz artik 2 aylik olduk bugun 2.ay asilarimiz vardi oglum cok aglamadi, simdi de uyuyor atesimiz de yok, insallah gece boyu eziyeti olmaz kuzumun. birkac gundur huzursuzdu ve uykulari duzensizlesmisti onun da yorgunlugundan olsa gerek uyuyor simdi sukur. ama biz cok kilo alamamisiz kizlar canim ona skldi 2 ayda 1900 gram almisiz normalde bazi bebekler bu kiloyu 1ayda aliyorlar. doktorum gelisimini gayet iyi buluyor ama henuz 5 kiloya ulasamadik boyumuz iyi 48.5 cm dogmustu 57.5 olmus bas cevremiz de iyi hatta koca kafaliyiz bile denebilir :) kilo takibi icin 1 hafta sonraya tekrar randevu aldim bakalim kac gram alacak benim pasam. sizin bebisler ilk 2 ayda ne kadar almislardi? sutum mu yagli degil anlamadim ki? ozel tavsiye edeceginiz yiyecekler var mi yiyeyim hemen?

bir diger mesele bana yine Turkiye yollari gorundu :) kisin hamileyken mulakata gitmistim Turkiyeye,sonra burs kazanmistim bahsetmistim burada sanirim. simdi university of GEorgia dan kabul aldim baslamam lazim ama vize statumu degistirmem gerekiyormus o yuzden oglusla yollara dusecegiz. ancak biz henuz oglumun pasaportunu almamistik...yaz sonu gideriz Turkiyeye diye. ama simdi isler acillesince hemen pasaport almamiz lazim, sizin surec nasil islemisti? dun foto cektirdik babasi internetten basvuru formlarini filan doldurdu evraklari hzirladik yarin evraklari verecegiz kac gunde gelmisti sizinkiler? internette 4-6hafta arasi yaziyor insallah o kadar uzun surmez.

bu arada yeni arkadaslar gelmis hepinizz hos geldiniz kizlar.hamileliklernz hayrli olsun ben Utah da yim ancak haziran basi tasinacagiz Georgia ya da Florida taraflarina oralara gelirseniz beklerim :) misafirim olun.

KUbraUSA sanirim sen de benim gbi yalniz olacaksin. ben hamilelikte dogumda herseyde yalnizdim canim. inanki dogumda annemin olmasinin bana bi faydasi olmazdi cunku herseyi esimle yaptik cook yardimci oldu sagolsun, amaaa dogumdan sonra bebek bakim kismi taam bir macera ozellikle ilk bir ay ne uyudum ne yedim ne ictim ki benim bebgim oyle huysuz bir bebis de degil 4-5 gune bir gaz sancisi olurdu ki artik o da olmuyor.. oyle aglamasi da yok ama ben acemi esim acemi cok yiprandik gozunu korkutmak istemem canim ama kendine guvenemez isen birileri gelsin ailen olmak zorunda degil konu komus olur gelip bebegi 1 saat bile tutsa sen uyusn ya da bi kap yemek yapip gelse bile kar. biz duzeni oturtana kadar ev o kadar daginikti ki cop ev gibi gerci hala oyle islerin ucunu koyverdim gitti baslarda mukemmeliyetciligimden dolayi her isi yapayim derken baktim helak oluyorum saldim gitti onceligim bebisim :) esim de elinden geleni yapmaya calisiyor ama o da yoruldu yazik. son olarak bebisimin az kilo almasi canimi skar oldu bunun sebebini de turkieyde olmayisima yalniz olusuma bagliyorum bazi gunler oluyor kahvaltimi saat 4te yapiyorum :) annem olsa oyle mi olurdu mis gibi pisisrirdi yerdik esim de pisiriyor ama adamcagizin elinde birsey gelmiyor ki corba pilav yani mesele su bebise bakmaya biri gelmesin bebise sen en guzel sekilde bakarsin hic endiselenme ama bebisten dolayi diger islere firsatin kalmayacak hazir ol canim bulasik utu camasir ev temizligi yemek vs. istedigin gibi olmuyor ama sen de benim gibi saldim cayira dersen sorun yok o zaman mutlu mesut yasarsiniz amaa oncelikle hamilelginde bebek bakimi ile ilgili cok kitap okuyup video izlemeni tavsiye ederim canim cunku hastaneden eve gelince afallayip kaliyorsun.mesela ben bebisimi ilk hafta besleyemedim oglum cok kilo kaybetti eger onceden boyle birseyle karsilasacagimi bilseydim daha rahat olurdum gerilmezdim ve birkac gun mama verirdim vs vs bunun gibi yasayip gorunce aaa ben ne yapacagim simdi ne olacak panigine kapildigim cok olay oldu her defasinda doktora gittik ama bebisimizin gayet saglikli oldugu hberiyle evimize donduk :) oglan 63 gunluk belki 15 defa doktora gitmisizdir :) olsun en azindan kafam rahatladi kendimi yiyip bitirmedim iste basimda bir buyuk olmamasinin sonucu eger anacim olsa beni bir durum karsisinda saknlestirir ve tecrubesiyle o durumun normal oldgunu bana anlatirdi.. oglani sag selamet buyuteyim yeminle bu konuda expert olacam valla

Kizlar bebisleri buyuyenler ek gidaya gecmis hayrli olsun Turkiyeye gtme mevzusu konusulmus bakarsniz ucakta denk gelriz kizlar :)
son olarak bebisime 2-3aylik donemlerde neler yapayim sarkilar soyluyorum hikayeler anlatiyorum cingirak almis babasi ama henuz eline alip tam anlamyla kontrol edemiyor. oyun halisi alaym mi kizlar tam zamani mi smdi? salincak aldik onun donrncesi vardi ama skldi ondan biz de yeni hayvanlar sekiller filan alip yeni oyuncaklar taktik donencesine :) bizden haberler boyle kizlar Yusufcuk hepinizi opuyoooo
herkesi optuuk

merhabaa. ''amerika'' temasını alınca hemen daldım araya öncelikle özur dılerım. hamıle degılım hatta henuz dugunum bıle olmadı 3 agustosta olucak fakat 20 agustosta mississippide yaşamaya başlayacağım. bu konuyla ılgılı biryer göremedım bana yardımcı olursanız coook sevınırım. burdan ne almalıyım ne göturmelıyım. esım ve ben arkeologuz orada farklı alanda mastera devam edecegız. esım ocak ayında gıttı ama malum ''erkek'' oldugundan sordugum sorulara ''bılemedımkı hayatım ben onları buralar guzel işte'' şeklinde cevap veriyor. sorma ıstedıgım bı cok soru var. alısverısımı nerden yapmalıyım? yemek takımı vs tr den göturemem oradan hangı markalı porselen tava tencere ve nereden bakmalıyım. bebişlerinizi çok öperım ve cevaplarnızı beklerıım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…