- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.101
Tesekkur ederim deneyecegim. 3 hafta sonra tr ye gidiyoruz orada baslarim diye dusunuyorum cunku aglarsa dayanamam, annemin yardimi olursa daha kolay olabilir .[
İnsallah faydasi olur hnesli :)
Sent from my i phone
Ins bakalim basarabilecekmiyiz
bence annen hıc dayanamaz. sahsen benımkı olsa al cocugu aglatma, ben senı boyle mı uyuttum derdı :):)
Oh ne guzel tecrube olmus. Ben bu yolculuk isini dusundukce stresleniyorum .Bu arada biz mirayla ikinci ucak seyahatimizi yaptik ama bu sefer ana-kız yalniz basimiza :) suan donüs yolundayiz alanda . Öyle gözümdr büyüttügüm gibi olmadi cok sükür, tr ucusunun pratigini yaptik heheheh :)
Sent from my i phone
9. Aydan once olmuyor diye okudum nette, dogru mudur ?Evet salgın varmış ve bende çok endiseliyim. Ben amerikada rutin yapılıyor diye duymuştum. Yan etkileri nedir diye merak ediyorum. Çünkü milli bir sporcunun kızı geçenlerde menenjit ten vefat etti ve sanırım onlar özelde yaptırmış ve asıdan sonra kızı menenjit olmuş.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım hayırlı olsun okulun:) yine tr yolları gorunmüş bizde mayısta gıdıcez kısmetse:) ıyı yolculuklar sımdıden canım oasapırt için nerden form doldurdunuz bızde basvurucaz postaneden basvuruluyo pasaport hız veren bıldıgım orda doldurulmuyomu acaba ben orda doldururuz dıye dusundu üm ama genelde 2 haftaya gelıyomuş ama eyer ıstersen Acil dıye ısteyebılırsın fark verip bılgın olsun merak etme cabuk gelır yusufcuga da masallah annesi buyuyo kıloda alır merak etme ama yemene cok ıı bakman lazım kahvaltı bıle cok gec yapıyosunKizlar herkese selam, nasilsiniz? o kadar yogunum ki iki satr yazamadm biz artik 2 aylik oldukbugun 2.ay asilarimiz vardi oglum cok aglamadi, simdi de uyuyor atesimiz de yok, insallah gece boyu eziyeti olmaz kuzumun. birkac gundur huzursuzdu ve uykulari duzensizlesmisti onun da yorgunlugundan olsa gerek uyuyor simdi sukur. ama biz cok kilo alamamisiz kizlar canim ona skldi 2 ayda 1900 gram almisiz normalde bazi bebekler bu kiloyu 1ayda aliyorlar. doktorum gelisimini gayet iyi buluyor ama henuz 5 kiloya ulasamadik boyumuz iyi 48.5 cm dogmustu 57.5 olmus bas cevremiz de iyi hatta koca kafaliyiz bile denebilir :) kilo takibi icin 1 hafta sonraya tekrar randevu aldim bakalim kac gram alacak benim pasam. sizin bebisler ilk 2 ayda ne kadar almislardi? sutum mu yagli degil anlamadim ki? ozel tavsiye edeceginiz yiyecekler var mi yiyeyim hemen?
bir diger mesele bana yine Turkiye yollari gorundu :) kisin hamileyken mulakata gitmistim Turkiyeye,sonra burs kazanmistim bahsetmistim burada sanirim. simdi university of GEorgia dan kabul aldim baslamam lazim ama vize statumu degistirmem gerekiyormus o yuzden oglusla yollara dusecegiz. ancak biz henuz oglumun pasaportunu almamistik...yaz sonu gideriz Turkiyeye diye. ama simdi isler acillesince hemen pasaport almamiz lazim, sizin surec nasil islemisti? dun foto cektirdik babasi internetten basvuru formlarini filan doldurdu evraklari hzirladik yarin evraklari verecegiz kac gunde gelmisti sizinkiler? internette 4-6hafta arasi yaziyor insallah o kadar uzun surmez.
bu arada yeni arkadaslar gelmis hepinizz hos geldiniz kizlar.hamileliklernz hayrli olsun ben Utah da yim ancak haziran basi tasinacagiz Georgia ya da Florida taraflarina oralara gelirseniz beklerim :) misafirim olun.
KUbraUSA sanirim sen de benim gbi yalniz olacaksin. ben hamilelikte dogumda herseyde yalnizdim canim. inanki dogumda annemin olmasinin bana bi faydasi olmazdi cunku herseyi esimle yaptik cook yardimci oldu sagolsun, amaaa dogumdan sonra bebek bakim kismi taam bir maceraozellikle ilk bir ay ne uyudum ne yedim ne ictim ki benim bebgim oyle huysuz bir bebis de degil 4-5 gune bir gaz sancisi olurdu ki artik o da olmuyor.. oyle aglamasi da yok ama ben acemi esim acemi cok yiprandik gozunu korkutmak istemem canim ama kendine guvenemez isen birileri gelsin ailen olmak zorunda degil konu komus olur gelip bebegi 1 saat bile tutsa sen uyusn ya da bi kap yemek yapip gelse bile kar. biz duzeni oturtana kadar ev o kadar daginikti ki cop ev gibi gerci hala oyle islerin ucunu koyverdim gitti baslarda mukemmeliyetciligimden dolayi her isi yapayim derken baktim helak oluyorum saldim gitti onceligim bebisim :) esim de elinden geleni yapmaya calisiyor ama o da yoruldu yazik. son olarak bebisimin az kilo almasi canimi skar oldu bunun sebebini de turkieyde olmayisima yalniz olusuma bagliyorum bazi gunler oluyor kahvaltimi saat 4te yapiyorum :) annem olsa oyle mi olurdu mis gibi pisisrirdi yerdik esim de pisiriyor ama adamcagizin elinde birsey gelmiyor ki corba pilav yani mesele su bebise bakmaya biri gelmesin bebise sen en guzel sekilde bakarsin hic endiselenme ama bebisten dolayi diger islere firsatin kalmayacak hazir ol canim bulasik utu camasir ev temizligi yemek vs. istedigin gibi olmuyor ama sen de benim gibi saldim cayira dersen sorun yok o zaman mutlu mesut yasarsiniz amaa oncelikle hamilelginde bebek bakimi ile ilgili cok kitap okuyup video izlemeni tavsiye ederim canim cunku hastaneden eve gelince afallayip kaliyorsun.mesela ben bebisimi ilk hafta besleyemedim oglum cok kilo kaybetti eger onceden boyle birseyle karsilasacagimi bilseydim daha rahat olurdum gerilmezdim ve birkac gun mama verirdim vs vs bunun gibi yasayip gorunce aaa ben ne yapacagim simdi ne olacak panigine kapildigim cok olay oldu her defasinda doktora gittik ama bebisimizin gayet saglikli oldugu hberiyle evimize donduk :) oglan 63 gunluk belki 15 defa doktora gitmisizdir :) olsun en azindan kafam rahatladi kendimi yiyip bitirmedim iste basimda bir buyuk olmamasinin sonucu eger anacim olsa beni bir durum karsisinda saknlestirir ve tecrubesiyle o durumun normal oldgunu bana anlatirdi.. oglani sag selamet buyuteyim yeminle bu konuda expert olacam valla
Kizlar bebisleri buyuyenler ek gidaya gecmis hayrli olsun Turkiyeye gtme mevzusu konusulmus bakarsniz ucakta denk gelriz kizlar :)
son olarak bebisime 2-3aylik donemlerde neler yapayim sarkilar soyluyorum hikayeler anlatiyorum cingirak almis babasi ama henuz eline alip tam anlamyla kontrol edemiyor. oyun halisi alaym mi kizlar tam zamani mi smdi? salincak aldik onun donrncesi vardi ama skldi ondan biz de yeni hayvanlar sekiller filan alip yeni oyuncaklar taktik donencesine :) bizden haberler boyle kizlar Yusufcuk hepinizi opuyoooo
herkesi optuuk
Ezocum merak ediyordun ya pasaportumuz bugun geldi. Tam 2 hafta sonra elimizde oldu. Islemleri hizlandirmadik, pasaport islemlerini yapan adam simdi hizlandirmayin genelde 3 haftada geliyor, internetten takip edin eger hala isleme koymadilarsa hizlandirirsiniz demisti bizde bu ayin sonunu bekliyorduk eger hala isleme koymadilarsa hizlandiracaktik ama 2 haftada geldi. Siz de boyle yapabilirsiniz. Nufus cuzdanimiz da geldi gectigimiz haftaici ama o uzun surdu 4 ya da 5 hafta oldu. Bilgin olsun istedim canim
Minik gokcen napiyo , her sey yolunda mi ?
Canım hayırlı olsun okulun:) yine tr yolları gorunmüş bizde mayısta gıdıcez kısmetse:) ıyı yolculuklar sımdıden canım oasapırt için nerden form doldurdunuz bızde basvurucaz postaneden basvuruluyo pasaport hız veren bıldıgım orda doldurulmuyomu acaba ben orda doldururuz dıye dusundu üm ama genelde 2 haftaya gelıyomuş ama eyer ıstersen Acil dıye ısteyebılırsın fark verip bılgın olsun merak etme cabuk gelır yusufcuga da masallah annesi buyuyo kıloda alır merak etme ama yemene cok ıı bakman lazım kahvaltı bıle cok gec yapıyosuncok ıyı yemen lazım hele bu aylar bu sutunu cok etkılıyo ınan bana canım bebiş için dikkat et bak farkı goruceksın rezene iç buarada ve bol su:)
Evet salgın varmış ve bende çok endiseliyim. Ben amerikada rutin yapılıyor diye duymuştum. Yan etkileri nedir diye merak ediyorum. Çünkü milli bir sporcunun kızı geçenlerde menenjit ten vefat etti ve sanırım onlar özelde yaptırmış ve asıdan sonra kızı menenjit olmuş.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhabaa. ''amerika'' temasını alınca hemen daldım araya öncelikle özur dılerım. hamıle degılım hatta henuz dugunum bıle olmadı 3 agustosta olucak fakat 20 agustosta mississippide yaşamaya başlayacağım. bu konuyla ılgılı biryer göremedım bana yardımcı olursanız coook sevınırım. burdan ne almalıyım ne göturmelıyım. esım ve ben arkeologuz orada farklı alanda mastera devam edecegız. esım ocak ayında gıttı ama malum ''erkek'' oldugundan sordugum sorulara ''bılemedımkı hayatım ben onları buralar guzel işte'' şeklinde cevap veriyor. sorma ıstedıgım bı cok soru var. alısverısımı nerden yapmalıyım? yemek takımı vs tr den göturemem oradan hangı markalı porselen tava tencere ve nereden bakmalıyım. bebişlerinizi çok öperım ve cevaplarnızı beklerıım:)
Kizlar herkese selam, nasilsiniz? o kadar yogunum ki iki satr yazamadm biz artik 2 aylik oldukbugun 2.ay asilarimiz vardi oglum cok aglamadi, simdi de uyuyor atesimiz de yok, insallah gece boyu eziyeti olmaz kuzumun. birkac gundur huzursuzdu ve uykulari duzensizlesmisti onun da yorgunlugundan olsa gerek uyuyor simdi sukur. ama biz cok kilo alamamisiz kizlar canim ona skldi 2 ayda 1900 gram almisiz normalde bazi bebekler bu kiloyu 1ayda aliyorlar. doktorum gelisimini gayet iyi buluyor ama henuz 5 kiloya ulasamadik boyumuz iyi 48.5 cm dogmustu 57.5 olmus bas cevremiz de iyi hatta koca kafaliyiz bile denebilir :) kilo takibi icin 1 hafta sonraya tekrar randevu aldim bakalim kac gram alacak benim pasam. sizin bebisler ilk 2 ayda ne kadar almislardi? sutum mu yagli degil anlamadim ki? ozel tavsiye edeceginiz yiyecekler var mi yiyeyim hemen?
bir diger mesele bana yine Turkiye yollari gorundu :) kisin hamileyken mulakata gitmistim Turkiyeye,sonra burs kazanmistim bahsetmistim burada sanirim. simdi university of GEorgia dan kabul aldim baslamam lazim ama vize statumu degistirmem gerekiyormus o yuzden oglusla yollara dusecegiz. ancak biz henuz oglumun pasaportunu almamistik...yaz sonu gideriz Turkiyeye diye. ama simdi isler acillesince hemen pasaport almamiz lazim, sizin surec nasil islemisti? dun foto cektirdik babasi internetten basvuru formlarini filan doldurdu evraklari hzirladik yarin evraklari verecegiz kac gunde gelmisti sizinkiler? internette 4-6hafta arasi yaziyor insallah o kadar uzun surmez.
bu arada yeni arkadaslar gelmis hepinizz hos geldiniz kizlar.hamileliklernz hayrli olsun ben Utah da yim ancak haziran basi tasinacagiz Georgia ya da Florida taraflarina oralara gelirseniz beklerim :) misafirim olun.
KUbraUSA sanirim sen de benim gbi yalniz olacaksin. ben hamilelikte dogumda herseyde yalnizdim canim. inanki dogumda annemin olmasinin bana bi faydasi olmazdi cunku herseyi esimle yaptik cook yardimci oldu sagolsun, amaaa dogumdan sonra bebek bakim kismi taam bir maceraozellikle ilk bir ay ne uyudum ne yedim ne ictim ki benim bebgim oyle huysuz bir bebis de degil 4-5 gune bir gaz sancisi olurdu ki artik o da olmuyor.. oyle aglamasi da yok ama ben acemi esim acemi cok yiprandik gozunu korkutmak istemem canim ama kendine guvenemez isen birileri gelsin ailen olmak zorunda degil konu komus olur gelip bebegi 1 saat bile tutsa sen uyusn ya da bi kap yemek yapip gelse bile kar. biz duzeni oturtana kadar ev o kadar daginikti ki cop ev gibi gerci hala oyle islerin ucunu koyverdim gitti baslarda mukemmeliyetciligimden dolayi her isi yapayim derken baktim helak oluyorum saldim gitti onceligim bebisim :) esim de elinden geleni yapmaya calisiyor ama o da yoruldu yazik. son olarak bebisimin az kilo almasi canimi skar oldu bunun sebebini de turkieyde olmayisima yalniz olusuma bagliyorum bazi gunler oluyor kahvaltimi saat 4te yapiyorum :) annem olsa oyle mi olurdu mis gibi pisisrirdi yerdik esim de pisiriyor ama adamcagizin elinde birsey gelmiyor ki corba pilav yani mesele su bebise bakmaya biri gelmesin bebise sen en guzel sekilde bakarsin hic endiselenme ama bebisten dolayi diger islere firsatin kalmayacak hazir ol canim bulasik utu camasir ev temizligi yemek vs. istedigin gibi olmuyor ama sen de benim gibi saldim cayira dersen sorun yok o zaman mutlu mesut yasarsiniz amaa oncelikle hamilelginde bebek bakimi ile ilgili cok kitap okuyup video izlemeni tavsiye ederim canim cunku hastaneden eve gelince afallayip kaliyorsun.mesela ben bebisimi ilk hafta besleyemedim oglum cok kilo kaybetti eger onceden boyle birseyle karsilasacagimi bilseydim daha rahat olurdum gerilmezdim ve birkac gun mama verirdim vs vs bunun gibi yasayip gorunce aaa ben ne yapacagim simdi ne olacak panigine kapildigim cok olay oldu her defasinda doktora gittik ama bebisimizin gayet saglikli oldugu hberiyle evimize donduk :) oglan 63 gunluk belki 15 defa doktora gitmisizdir :) olsun en azindan kafam rahatladi kendimi yiyip bitirmedim iste basimda bir buyuk olmamasinin sonucu eger anacim olsa beni bir durum karsisinda saknlestirir ve tecrubesiyle o durumun normal oldgunu bana anlatirdi.. oglani sag selamet buyuteyim yeminle bu konuda expert olacam valla
Kizlar bebisleri buyuyenler ek gidaya gecmis hayrli olsun Turkiyeye gtme mevzusu konusulmus bakarsniz ucakta denk gelriz kizlar :)
son olarak bebisime 2-3aylik donemlerde neler yapayim sarkilar soyluyorum hikayeler anlatiyorum cingirak almis babasi ama henuz eline alip tam anlamyla kontrol edemiyor. oyun halisi alaym mi kizlar tam zamani mi smdi? salincak aldik onun donrncesi vardi ama skldi ondan biz de yeni hayvanlar sekiller filan alip yeni oyuncaklar taktik donencesine :) bizden haberler boyle kizlar Yusufcuk hepinizi opuyoooo
herkesi optuuk
Masallah cogu gitmis azi kalmis , su bebeklerin ilk 3 ayi gecince hersey düzeliyor :) ahh ama o ilk üc ay yok mu cok fena :)
Okulun da hayirli olsun, vize bahanesiyle tr ye gidiceksin iste yine ne güzel :)
Boy kilo ölcümlerine de cok takilma derim her bebek farkli
Yazim yarim kalmis tamamliyorum :)
Pasaportunu da cabucak alirsin , hizli ulastirma servisleri var ekstra ücret karsiliginda eline hemen ulasir .
Form cok kolay usps ofisinde veriyorlar hata foto da orda cekiyor cogu
Google da aratirsan fiyat listesi cıkar hic hatirlayamadim suan ne kadardi
Sent from my i phone
evet canım dediğin gibi hakikaten, her yediği şeye görede değişiyor :)Biz erken basladigimiz icin tahil grubunu cok detayli konusmadik.ama onumuzdeki 6.ay randevusunda sorucaktim ben de ..haslamadan ziyade firina atiyorum ben , haslayinca besin degerleri daha cok kayboluyormus ..
Birde sevmedigi hoslanmadigi birsey olursa icerisine bir kac dilim mango kesip ekliyorum o zaman herseyi yiyor.
Kakasi da normal havuc genelde yedigi zamanki sekli ve rengiyle cikiyor :) hic ogutulmemis gibi gorunuyor :)
Sent from my i phone
yaaa benim de kafam karıştı bunları okuyunca. ne yapcaz şimdi pekiBurda menenjit asisi yok, yapilmiyor.istesen de satilmiyor diye biliyorum..
Menenjit 3.dunya ulkelerinde gorulen bi rahatsizlik olarak goruluyor burda ve evet suriyelilerdeb gecmesi olagan ama onlar olmasaydi da genelde hac/umre seferleri icin gidilen yerlerdende gecebiliyor.
Su an tr de menenjit salgini varmis ama devlet sanirim sakliyor yada acil seviyesinde gostermiyorlar
Ben gittigimde yaptiracagim bebegime hatta burda olsa keske gitmeden yaptirsam
Sent from my i phone
evet canım yakın, hatta bu akşam yolcuyuz:) darısı hepinize:) bi atlatsaydık şu uzuuuuun yolu, gözümde çok büyüyorEminegul yolculugun yakindi sanirim, hayirli yolculuklar ve kolay gelsin bebekle.
hadi gözün aydın canım sen baya kalacakmışsın:)))Ben de biletimi aldim bugün cok sükür , 26 nisanda burdan önce almanya 2 hafta ordayiz sonra da tr ye ucucaz eylüle kadar ordayiz kizlar :))
Sent from my i phone
Tebrik ederim canim kabul almissin, hadi gozun aydinKizlar herkese selam, nasilsiniz? o kadar yogunum ki iki satr yazamadm biz artik 2 aylik oldukbugun 2.ay asilarimiz vardi oglum cok aglamadi, simdi de uyuyor atesimiz de yok, insallah gece boyu eziyeti olmaz kuzumun. birkac gundur huzursuzdu ve uykulari duzensizlesmisti onun da yorgunlugundan olsa gerek uyuyor simdi sukur. ama biz cok kilo alamamisiz kizlar canim ona skldi 2 ayda 1900 gram almisiz normalde bazi bebekler bu kiloyu 1ayda aliyorlar. doktorum gelisimini gayet iyi buluyor ama henuz 5 kiloya ulasamadik boyumuz iyi 48.5 cm dogmustu 57.5 olmus bas cevremiz de iyi hatta koca kafaliyiz bile denebilir :) kilo takibi icin 1 hafta sonraya tekrar randevu aldim bakalim kac gram alacak benim pasam. sizin bebisler ilk 2 ayda ne kadar almislardi? sutum mu yagli degil anlamadim ki? ozel tavsiye edeceginiz yiyecekler var mi yiyeyim hemen?
herkesi optuuk
Ezocum, Swan anlatmis biz de aynisini yaptik, fiyatta ayni. Fotoyu postanede de cektirebiliyorsun biz orada cektirdik. Bir de postanedeki gorevli bize hizlandirirsak hemen gelebilecegini soyledi, swana 3 hafta demisler. Siz yine de sorun.Canım ya siz bu pasaporta nerden basvurdunuz postanedenmi? Bide ordansa evrakları ordamı doldurdunuz yoksa önceden cıktımı alıp doldurmak gerekıyo? Doğum belgesını ve ayak kartını fot ıstıyolar galiba dimi? Ve don olarak ayıptır sormadı ne kadar tuttu canım acil bilgı lazım bana:) cok sagol şimdiden
evet canım dediğin gibi hakikaten, her yediği şeye görede değişiyor :)
yaaa benim de kafam karıştı bunları okuyunca. ne yapcaz şimdi peki
evet canım yakın, hatta bu akşam yolcuyuz:) darısı hepinize:) bi atlatsaydık şu uzuuuuun yolu, gözümde çok büyüyor((
hadi gözün aydın canım sen baya kalacakmışsın:)))
Ben de biletimi aldim bugün cok sükür , 26 nisanda burdan önce almanya 2 hafta ordayiz sonra da tr ye ucucaz eylüle kadar ordayiz kizlar :))
Sent from my i phone
Masallah cogu gitmis azi kalmis , su bebeklerin ilk 3 ayi gecince hersey düzeliyor :) ahh ama o ilk üc ay yok mu cok fena :)
Okulun da hayirli olsun, vize bahanesiyle tr ye gidiceksin iste yine ne güzel :)
Boy kilo ölcümlerine de cok takilma derim her bebek farkli
Sent from my i phone
Ben de biletimi aldim bugün cok sükür , 26 nisanda burdan önce almanya 2 hafta ordayiz sonra da tr ye ucucaz eylüle kadar ordayiz kizlar :))
Sent from my i phone
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?