- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.161
yok canim ya bize doktor hicbirsey demedi hatta soracaktim unuttumTUrkiyede herkes kullaniyormus bebislere... yani havalar da bi isinsa oglani alip yuruyuse ciksam, en azindan gunesten alir vitamini...elma yagi ben de kullandim canim bize dokunmadi. dedigim gibi yediginden olabilir canim ya agir seyler dokunablir patlican avakado tahin cikolata vs...
yapma yaa aksilik iste, neyse pasaportu hizli alirsiniz sorun olmaz o zaman. valla ben dogumdan sonra doktorumdan raandevu almamisim o kadar yogundum ki unutmusum yazik aradi beni 40im gectikten sonra. ben yine yogunluktan gidemedim iste pazartesi gittgimizde bakalim dedi haftaya geleyim dedim oylece kaldi haftaya gidecegim kanamanin bitmesini bekler doktor sanirim canim. bebisteki kizarikliklar yediginden olabilir inek sutu alerjisi olabilir ve cikolata.. benim bbebis cikolata yedigimde fisir fisir kabariyordu gerci simdi alisti datatliyi bilmiyorumki canim her tatli yapmaz ama
Hmm alerjidir belki , farkli biseylermi yedin son gunlerde ? Elma yagi sadece surdugun yere yapar die dusunuyorum ama sen enniyisi dr danis. Birde bisey daha elma yagi cok keskin ve kuvvetli bir yag , birebir baska bir yag ile karistirmadan surme , bebislerin citleri newborn iken cok ince, tahris edip o bolgeyi yakabilir
Evet canım alerjık bencede yağı inceltmeyı okumustum bende ama karnına falam uygulamadıgımdan ayak altına azıcık surmustum karnına surerrsem dedıgın gıbı karıstırım zaten ınceltırım mutlaka sagol canım bılgı ıcınfarklı degılde cook tatlı cıkolata goflet halley falam yedım gunde 3-4 tane o yaptı bence ondanda supelenıyorum artık yemıyorum zaten:)
Herkese merhaba.
Gülsüm ben. 14 haftalık hamileyim. Eşim Amerika'da çalışıyor, ben İstanbul'dayım. Bir yıllığına gitmişti ama şimdi temelli kalmayı düşnüyor. Ben de yanına gideceğim muhtemelen. Bebiş biraz zamansız oldu iyi ki olmuş o ayrı. Her şey çok belirsiz olduğu için canım sıkılıyor ayrıca burada yalnızım zorlanıyorum. Amerika da beni korkutuyor hem bebek hem uzakta bir ülke kaygılıyım. Sizlere yazayım dedim üye olur olmaz.
Herkese iyi akşamlar...
swan25=wanilla
Sağolun kızlar ,doğumgunu için nerde yapacağımıza karar verdik.ilk doğumgunu olunca eşi dostu yaklaşık 40 kişilik bir davetli listesi çıkardım .süslemeler vs.party citi sen ve amazondan alacağım sanırım minni mouse karakekterli,yada prenses ikisinden karakterli birini tercih edeceğim .mezeler ,yemekler ,pastalar içinde menü oluşturmaya çalışıyorum açık büfe şeklinde sunum yapmayı planlıyorum .yani herseyi bizzat kendim yapacağım .( pasta ve kurabiyesi 1 rakımlı şeker hamurundan yapacağım .düşündüklerim şimdilik bunlar .doğumgunu resimleride ayrıca koyarım :)) .
Canım ben almıyorum vıtamin bana demır ılacı kabızlık ilacı bıde kasılma agrısı için ilaç verıldı onlarda az kaldı yani vitamın almıyorum ondan verıyoruz aslında emzırırkende vıtamın almak ıı bence ben bı doktora sorayım onu gıdınce sagol canımd3 arastırdım bu dız normal dıyo zaten ustunde de okadar yazıyo öyle verıyorum bakalım acaba sızlerınki nadıl dıye merak ettım bıde tr de bu vıtamınlerın ıcerıgı kotuymuş burdan goturucem artık bıde diş jeli ve ates düşğrücü götüreyım dıyorum buarada canım sıze doktor önerdımı bi ates dusurucu agrı kesıcı yanı asıdan sonra falan vermek için gerekirse bizim diyer asılarda tr de olcagından burdan götureyım dıyorum dr da sorucam Haklısın canm ya okadar doğum sancıdı amelıyat korkmadım ama o zaman allah bı güç verıyo sanki korku gecıyo cok acayip yani benm gözüm kararır hastanelerde düşün okadar seyı nasıl atlattım allah yardım ettı valksha şimdi kolaydan kırkuyom bakılcak mecbur dedıgın gıbı kısa suruyo artık dayancaz
Evet canım tr dede hep verıyolarmış hattaga ben burdan gotureyım dıyorum gıderkendeaynen güneş gördummu bende koyuyorum günese hemen. Mınnoşlar gunes alsın vallaha bılemedım canım ya ne yaptı ama abur cubur çikolata tatlı cok yedım ben buara oda olabılır dikkat edıyorum artık canımda istıyo ama napalım minnoş ıı olsunda sagol canım bılgı için
gotur canim, agri kesici de gotur asilar orada olacaksa lazim olur ben Turkiyedeki ilaclarin icerigine guvenemiyorum artikbize doktor asidan sonra tylenol verebilrsin dedi... daha once de grip olmustu gittigimizde 2 aylik olana kadar hic bir ilaci kullanmayacaksin demisti canim ama bu defa ilac onerdi (2.ayi bitirince sanirim) oglusumun atesi biraz yuksldi bende tylenol verdim duzeldi canim.birde pisik kremi olarak desitin oneririrm harikaa giderken ondan da gotur canim... ben dogumdn sonra 20kisilik devasa bir yas pastayi 3 gunde tek basima bitirmistim :))) sonra da yusufun her yeri kabarmisti cocukken de ne zaman cikolata yesem kabarirdimm malesef kestim cikolatayi
Oncelıkle hayırlı olsun :) Bencede burdan yana hıc korkun olmasın. Burda hersey cok rahat. Hep benmı denk geldım bılmıyorım ama hosgoru sonsuz. Adamlar tembellıgın kıtabını yazmıs :) herseyın kolayı var. hamılelıgın ve bebegı buyutmen gayet rahat olu :)
Çok teşekkürler. Evet eşim de öyle diyor...
İnşallah dediğin gibi çok çabuk atlarım alışma sürecini. Zaten düşünüyorum da bebekle ilgileniyor olacağım.
Daha önce eşimin taşınma sürecinde 2 hafta kaldım. Gerçekten dediğin gibi her şey çok rahat insanların hepsi birbirinden iyi, canayakın.
Bu arada muhtemel doğum tarihlerimiz yakınmış, cinsiyet belli mi? :)
Herkese iyi pazalar...
Masallah serra123 cok az kalmis yasina :) yurumeye basladi mi ?
Ben de simdiden dusunuyorum dogum gunu icin zira zaman supper hizli geciyor :)
Sent from my i phone
Wanilla:Henüz yürümüyor ,kanepe kenarlarında tutunarak yürüyor.doktor normal diyor :)
Evet cok çabuk geçiyor zaman .bugunlerde menu yapmakla geçiyor zamanım :) kızlar sizin doktor da tüberküloz testi yaptırdımı bebeklerinize? Türkiye'den olduğumuz için biz geçen gün yaptık şükür birşey yok .
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
cok az kalmis artik yurumesine annesi :)
tuberkuloz testi hem anne hem baba turk oldugu icin mi yapildi ? nasil oluyor ?
Kızlar size bişwy danışmak istıyorum şimdi bizim minnoş daha 22 günlük ve emme olarak 2 saat 3 saatte bi emiyo yanlız tek göğüsden. Bazen 10 ama genelde 15-20 dk emiyo sonra uyuyo yoruluyo yani sonuçta bı ordan bı burdan veremıyorum ben bı sağ göğüs bi sonrakine emme saatınde öbürü şeklinde devam edıyorum siz iki göğüsdendemi verıyodunuz yenı doğduğundada yoksa 2-3 aylık oluncamı her ıkısundende verıcez 15 dk bi göğüs 15 diyer göğüs galib ozaman yorulmaz bılemedım sız nasıl yaptınız ve yapıyosunuz? Buarada kilosu ii şükür alıyo masallah zaten tombiş doğdu biliyosunuz
İki gögüsten verirsen daha iyi..cünkü birinden emmeye baslayinca diger gögüs de otomatik olarak süt toplaniyor.eger toplamda 20 dk emiyorsa bi gögsünden .10 dakika bir gogsunden 10 dk diger gogsunden emzir . İki gogus dogar dogmaz kullanabilirsin onun icin bebeklerde bir yas sınırı yok
Anladım canım öyle yapıyım ozaman bundan sonra bende peki son verdiğin göğüsündenmi başlıcaktık bi dahaki verişte öyle bişey hatırlıyorum sanki sagol buarada cevap için
Kızlar size bişwy danışmak istıyorum şimdi bizim minnoş daha 22 günlük ve emme olarak 2 saat 3 saatte bi emiyo yanlız tek göğüsden. Bazen 10 ama genelde 15-20 dk emiyo sonra uyuyo yoruluyo yani sonuçta bı ordan bı burdan veremıyorum ben bı sağ göğüs bi sonrakine emme saatınde öbürü şeklinde devam edıyorum siz iki göğüsdendemi verıyodunuz yenı doğduğundada yoksa 2-3 aylık oluncamı her ıkısundende verıcez 15 dk bi göğüs 15 diyer göğüs galib ozaman yorulmaz bılemedım sız nasıl yaptınız ve yapıyosunuz? Buarada kilosu ii şükür alıyo masallah zaten tombiş doğdu biliyosunuz
Kizlar merhabaaa
Yeni gelen arkadaslar hosgeldinizzz
Bebisleri buyutenlere kolay gelsinn wanilla swan hnesli eminegul ezoemo herkese selamm
Coktandir okuyamiyorum geriye donuk cok az bakabildim. Site guncellemesinden beri hep sorun yasiyorum sifremi kabul etmio reset atiorm falan neyse aliscam :))
Biz iyiyiz oglumla buyumeye calisiorz 4 aylik olcaz 12 side. Haftaya doktor kontrolumuz var asilarimiz var. İlk 3 ayda cektigimi sikintilarin cogu geride kaldi cok sukur. Simdilerde yatmaktan sıkildi oturasi kosasi var :))) bizden haberler boyle sizler nasilsiniz?
Swan ezo iyi misiniz atlattiniz mi dikisi kanamaydi vs gecmistir iyi olmussunuzdur.
Hnesli sen nasilsin kizin nasil? En son meme seciodu :)) gecmistir insallah. Seninle dogum tarihlerimiz cok yakin gelismeleri paylasalim. Mesela gunduz uykulari nasil benimki hic sevmio gunduz uykulari yarimsaat 40 dk maksimum. Gece fena degil ama gunden gune fark edio belli olmuo.
Wanilla mira da 6 aylik olacak 12 sinde nasil bir duygu rahatlanio ku 6 aylikken biraz? Bana hic buyumycekmis gibi ekio bi yandan da hic buyumesin istiorm :))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Beaden walla pek bi fark yok 4 aylik halinden :) biraz gündüz uykulari artti o kadar , hatta su son 10 gündür 6. Ay regression a girdi yine gece uykulari bozuldu ve cok acikiyor doymuyor ama bunlar gecici düZelir bi süre sonra , ben zombi gibiyim tabi uykusuzluktan :)
Ayy kiyamamm neyse geceek dedigin gibi Allah saglik versin de.
Bizimki de 31 martta saatler ileri alindigindan beri sasirdi iyice. Aksam 9 da anca uyuyo deli gibi uykusu olsa da kivranio. Sabah da 5 6 gibi son uyanis maalesef az uyuyo gece zaten gunduz yok gibi uykusu
Sent from my i phone
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?