- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.221
Anladim canim tesekkur ederimYok aliyordu uykusunda ama gunduz
son artik biraktigi donemde memeyi huysuzlaniyordu , memeden sut gelmesini beklemek istemiyordu cunku biberon daha kolay diye
Sent from my i phone
Rica ederim canim. Insallah begenmissindir. Sizinde gelmis gununuz ne guzel:) kayinvalidenlerle mi donuyordunuz yoksa onlar gitmis miydi?.
Berk sevdi valla. Herkes merakla onu bekledigi icin butun ilgi onda eee oda dort kose :) boston cok soguk oldugu icin disari ciksakta ustu kapaliydi hep. Buraya geleli gunes gordu yavrum ama sari oldugu icin gozler kisik kisik:) etrafi inceliyor merakla. Hemde daha hareketlendi geleli hergun yeni bisey ogrenip yapiyor:)
Duru icinde cok iyi olacak annesi. Sende rahatlarsin biraz. Prensesi de mincirmak icin bekliyordur herkes:).
Rica ederim canim. Insallah begenmissindir. Sizinde gelmis gununuz ne guzel:) kayinvalidenlerle mi donuyordunuz yoksa onlar gitmis miydi?.
Berk sevdi valla. Herkes merakla onu bekledigi icin butun ilgi onda eee oda dort kose :) boston cok soguk oldugu icin disari ciksakta ustu kapaliydi hep. Buraya geleli gunes gordu yavrum ama sari oldugu icin gozler kisik kisik:) etrafi inceliyor merakla. Hemde daha hareketlendi geleli hergun yeni bisey ogrenip yapiyor:)
Duru icinde cok iyi olacak annesi. Sende rahatlarsin biraz. Prensesi de mincirmak icin bekliyordur herkes:).
Cok tesekkur ederim deneyecegimHnesli okuyunca yazmak istedim ben bu cereal cok arastirdim da :) sonunda evde kendim yapmaya basladim...pakette satilanlar yerine evde kendin yapman hem daha kolay hem icin rahat eder..
ben sahsen nutrition degeri olmadigi icin 4 aydan sonra dr ver dediysede dinlemedim..ama son zamanlarda 6.ay regression girince uykusuzluk mizmizlik dizboyu tabi dr aradim.cereal ver yine dedi.bayagi bir arastirdim.
burda wegmans diye bir market var ordan organic kahve rengi pirinc aldim..tepsiye koyup tozunu ufleyerek bahcede temizledim (annelerimizden ogrendigimiz pirinc yikama islemini yapamiyorsun pirincin kuru olmasi lazim) sonra bende magic bullet var onda iyice toz haline gelene kadar gecirdim.
su ile pisiriyorum..kivamini sen istedigin gibi ayarlayabilirsin.ben meyve puresi ile karistirdigim icin biraz koyu yapiyorum puding kivamina yakin.meyve ile iyice sulaniyor cunku..oglenleri bunu veriyorum..bir dene bakalim...
bizim dr sarilari atlayip yesil sebzelerle basla dedi...sweet beans yaptim miraya gaz yapti bi dahada vermedim..genelde meyve sebze olarakda sweet patatos squash yapiyorum..firina veriyorum hepsini sonra kucuk posetlere/kaplara koyup kucuk kucuk dondurucuya atiyorum.
dondurucudan cikardiktan sonra tuketilmezse de atiyorum...
disari cikarken de rahat aliyor.dolaptan alip cantaya atiyorum gidecegimiz yere kadar anca cozuluyor zaten..
bir dene bakalim cereal ama kabiz yapabilir aklinda olsun...
Cok tesekkur ederim deneyecegimgenelde suda hasliyorlar galiba sen firinda nasil yapiyorsun ?
Ben de oyle yapayim madem thank youFırın posetine koyuyorum kendi buharı ve suyu ile pisiyor,
Haslamada vitaminlerin cogu gidiyormus ve suyu ile atiliyormus
Fırında özellikle sweet patato havuc gibi sert olanlari atiyorum cabucak pişiyor zaten
Sent from my i phone
Ben de oyle yapayim madem thank you
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhabalar araniza katilmak icin sabirsizlaniyorum:)) sizlerden ogrenecegim cok sey varr,sevgilerr
Bu arada dun 4. Ay asilarimiz ve kontrolumuz vardi. Bir onceki asida Durunun bacagi kizardi sisti ateslendi cok aglamisti yavrum
. Bu sefer doktora gitmeden yarim saat once verdim ates dusurucuyu, tekrar aksam da verdim Allaha sukur geceyi atesssiz atlattik. Doktor rice cereale baslayabiliriz dedi sanirim bu kati gidaya gecisten once midesini alistirmak icinmis. Sen vermismiydin canim
? Bir de ne kadar verdim gunde, bize bir yemek kasigi ile baslayabilirsiniz dedi sabahlari. Su ya da sut ile karistirabilirsiniz dedi. Sutu ben tr de doktorlar belli bir zamana kadar vermiyorlar diye biliyorum ama bizimki zarari olmaz dedi. 6. Ayda sari sebzelere baslayin dedi sizin de ayni miydi? Sen neler vermistin 6. Ayda?
Kızlar bızde 1 ay kontrolumuzu olduk şükür herşey ii hepatıt b de yapıldı ikincisi minnoşuma onda bıle agladı bu 2. Ay asılarında nasıl olcak bılmıyorum yazık ya cokta yapıyolar karma zatüriye menenjit cocuk felci ve zehirli ishal gerçi bu ikisi damlaymış ama sized bunlar yapıldı dimi 2. Ay cok yaa:44: bızde gıtmeden yapalım dedı doktoru aslında bı hafta önce olucak ama napalım ucustanda 3 gun once olucakkki takip için ben şimdiden korkuyorum ateşi olucak diye acaba gıtmeden taylonol versemmi bilemedim ya yoksa yapıldıktan sonramı versem doktorada sorucam ama ates olmadan vereyımmı yoksa olırsamı verılcek dıye siz nasıl yaptınız kızlar zor gecıyo sanırım genelde ondan soruyorum bıde yola cıkıcaz kolay atlatsın mınnoşum hasta olmasın korkuyorum :18: tavsiyelerinizi beklıyorum
Buarada bende kontrole gıttım cok güzel gectı eli hafıf bı doktor vardı sansımada o geldı yıne cok kolay oldu vıtamınde verdi bebişede d3 devam bide demir verdi doktor bebişe siz verıyomusunuz?
Hadi gecmis olsun :) asilarin 2 tanesi igne digerleri oraldş yanlis hatirlamiyorsam. İlk asilarinda atesi cikmadiysa ikincisini de bekle bence ciksrsa verirsin . Tylenol cok hizli etki edio zaten. Atesi cikmadan bosuna vermemis olursun.. D3 emzirirken veryorlar Zaten de demir duymamistim.
Vallaha forum sesiz cok kimseler yok canım kac gündür giriyorum biara yanlışmı gırıyorum dedım hattagasağol canım bilgi için ilk aşı hepatit b aşısı oldu yeni doğunca bide 1. Ay onu diyosan cok şükür onlarda olmadı ateş dediğin gibi olursa verırız olmadı doktorada bı danışayım cok vurulvücak çünkü ve genelde ateş yapan aşılar malesef 2 tane ağız 3 tane aşu( menejit,zatüriye,karma) bızıe vetılen formda yazıyo böyle gözüküyo yazık çoçuğuma yaa verem burda yok bıldığım ben tr gıdınce 3. Ayda yaptırıcam onu arada yaptırıcam yani bıze doktor bi ilaç yazmış ağrı kesici ateş düşğrücü onu verıcez ben tylenol yazar sanmıştım ama baska cocuklar için şırıngasıda yok ne kadar verıcem anlamadım ki 1.25ml dedi ama çay kaşığının 4/1 yapıyo yazan siz ne kadar verıyosunuz canım bızım d3 verdiğim şırınga var onla versem ne kadar verılıyo onuda sormam lazım aklıma takılıyo cok falam verırım dıye korktum yada az verırım bı işe yaramaz
Hadi gecmis olsun :) asilarin 2 tanesi igne digerleri oraldş yanlis hatirlamiyorsam. İlk asilarinda atesi cikmadiysa ikincisini de bekle bence ciksrsa verirsin . Tylenol cok hizli etki edio zaten. Atesi cikmadan bosuna vermemis olursun.. D3 emzirirken veryorlar Zaten de demir duymamistim.
Vallaha forum sesiz cok kimseler yok canım kac gündür giriyorum biara yanlışmı gırıyorum dedım hattagasağol canım bilgi için ilk aşı hepatit b aşısı oldu yeni doğunca bide 1. Ay onu diyosan cok şükür onlarda olmadı ateş dediğin gibi olursa verırız olmadı doktorada bı danışayım cok vurulvücak çünkü ve genelde ateş yapan aşılar malesef 2 tane ağız 3 tane aşu( menejit,zatüriye,karma) bızıe vetılen formda yazıyo böyle gözüküyo yazık çoçuğuma yaa verem burda yok bıldığım ben tr gıdınce 3. Ayda yaptırıcam onu arada yaptırıcam yani bıze doktor bi ilaç yazmış ağrı kesici ateş düşğrücü onu verıcez ben tylenol yazar sanmıştım ama baska cocuklar için şırıngasıda yok ne kadar verıcem anlamadım ki 1.25ml dedi ama çay kaşığının 4/1 yapıyo yazan siz ne kadar verıyosunuz canım bızım d3 verdiğim şırınga var onla versem ne kadar verılıyo onuda sormam lazım aklıma takılıyo cok falam verırım dıye korktum yada az verırım bı işe yaramaz
http://www.knowyourdose.org/sites/default/files/CHPA_Pediatrics_DosingChart_FINAL[1].pdf
Bu linkinteki olculeri ben dr sordum dogru dedi.sende bir druna danis daha kucuk seninki
Sent from my i phone
Canim bu asilar hepimizin korkusu oldu. Neyseki bu sefer sikintisiz gecirmissiniz. Gecmis olsun:)
Canim bizede doktor 5-5,5 aylikken gunde bir defa,ne kadar yerse cereal ver demisti. Bizimki pek sevmedi bende cok ustunde durmadim 4-5 kez anca vermisimdir. Bi doktor arkadasimda nekadarda olsa katki maddesi vardir illa verceksen pirinci hasla ez ver demisti. Onuda pek yapmadim:) bana da su yada formulayla yap demisti. gecenki randevumuzda inek sutu ve urunleri 1 yasa kadar verme dedi. Senin doktor niye oyle dediki? Sutunu sagip onunlada yapabilirsin aslinda emme sikintin vardi, en azindan senin sutunden tuketmis olur. Bizim randevumuz 6,5 aylikkendi ozaman konusuruz kati gidayi demisti tr ye gelis falan derken duzenli olarak 7. ayda basladik diyebilirim ama hala tam duzen degil. Oncesinde ara ara tadimlik verdim. Ilk bir hafta tek ogun sonra 2 ogun olarak basladik. Elma,armut,muz, Tatli patates,yesil kabak, balkabagi,havuc,yogurt corbasi, tarhana corbasi, bezelye. Simdiye kadar bunlari verdim canim. Doktorda corbalar disinda digerlerini saymisti zaten. Aklinda olsun canim bizim doktor 1 yasa kadar yumurtayida onermiyor tr de oneriyorlar ama. Bali da onermiyorlar onu biliyorsundur. Insallah bilgiler isine yarar :) yesinde buyusun minnoslar:) ne gun yolculuk icini ferah tut cok iyi gecer insallah.
Kızlar herkez ıyımi? Bebişler nasıllar biz iyiyiz büyüyoruz hızla:) hnesli vardınmı tr canım nadıl geçti yolculuk bizede az kaldı yaz yolculugunuda bızede:) bebişletın uyku düzenıde bozuluyomu acaba malum saat farkı var alıştımı senın bebiş tr saatıne
Bekledigimden daha iyi gecti canim gece yolculugu olmasi iyi oldu Duru uyudu. Pusetli koltuk cok rahat anne icin de bebek icin de. Uyku duzenimiz bozuldu o konuda bayagi bocaladi Duru ilk gunler gunduzu gece, gecesi gunduz oldu yavrumun huzursuzdu tabi haliyle ama uyum saglamaya basladik yavas yavas.
Ay hadi yine iyi gecmis hnesli, o kadar olmasi normal uzun yol bebişler de yoruluyor..bakalim biz napicaz , dislerimizden dolayi ayrica bi huzursuzluk var mira da , uyumuyor ve uyutmuyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?