Amerika'da Hamilelik

Merhaba kizlar, ne zamandir cok giremiyorum nete. Oglum cok hareketli surekli onunla ilgileniyorum ve gunduz uykusu yok denecrk kadar az. Bu yuzden pek firsat olmuyor. Tr ye gelmemizden 1 hafta kadar sonra oglum emeklemeye basladi, 3-4 gundur de yerli yersiz heryeri tutup ayaga kalkiyor:) hic durduragi yok fildir fildir bi orda bi burda. Boyle olunca da malum:) isim baya zorlasti. Sizlerde iyisinizdir umarim bebislerinizle. Bu arada oglumun hala disi yok en buyuk biziz galiba ama disi cikan var mi? Yasini bulacak galiba disi. Bi arkadasin yasina bir ay kala cikti. Cok sorun etmiyorum ama baya huzursuzlandiriyor damaklari.

Cnm yolculugunuzun iyi gecmesine sevindim:) darisi donuse ben yumurta vermiyorum cnm biraz daha gecsin bakalim. Duru ne kadarlik oldu. Basladin mi biseyler vermeye.

Benim dogumumda acilmam 10cm oldugunda doktorum ve bir hemsireyle basladim ikinmaya. Kendim tuttum bacaklarimi. Zaten doktorun da hemsurenin de seni yonlendirme disinda bi etkisi yok bebek dogana kadar. Kendini cok korkutma arkadasinin zor oldu diye seninki de oyle olacak degil. Rahat olmaya calis cnm..

Biz ayni anda blw basladik.daha oncede bahsetmistim burda.
Guzel gidiyor simidilik , zamanla daha iyi olucak 😊
Sent from my i phone
Daha once bu yontemi duymamistim isim olarak ama arkadasim ogluna bu sekilde veriyor. Onu gordukce esimle bizde boyle yapalim dedik hep. Oglum ona ozel hazirladigim seyleri pek sevmiyor genelde. Sivi veya pure seklinde veriyordum. Doktorumuz kesinlikle pure diye tembihlemisti. Ama Tr ye gelince hersey degisti. Herkes agzina bisey tikistiriyor sofrada. Oda zaten masa hazirlandimi basindan gitmiyor istiyor. .Bizim yediklerimizden yiyor. Kati seylerde korkuyordum ama masallah cok guzel yiyor. Ekmek, kek, eriste, patates, pilav... Bilmiyorum iyi mi yapiyorum. Tuzlu veya sekerlu olanlarda oluyor cunku. Ama bunlari ben elimle veriyorum. Burda onun yemesine birakamiyorum. Eve dondugumuzde sandalyesine oturtup onune birakacagim. Acaba gec mi olur? Simdi 8. ayi bitirecegiz dondugumuzde 9,5 aylik olacak. Aklimin karisik oldugu bi zamanda tam denk geldi bu konu..

Ezocum ben d vitamini veriyorum. Doktor 4. ayda daha cok vitamin olanindan vermisti bizimki onu sevmediogurdu icmedi. Onun icinde demir de vardi. Sonra eskisine devam ettik. Gecen kontrolde sordum tr de demir veriyorlar biz vermicez mi diye. Oburunde demir vardi icmedi dedi. 9. ayda tahlil yapariz ona gore olmazsa veririz demisti cnm.
Bide ucakta emzirmeyi sormussun. Inis ve kalkista ben emzirmeye calistim bagli olmasi engel olmuyor ama bizimki pek emmedi merakli etrafa bakmaktan:)

BLW icin hicbir zaman gec degil. 9.5 ayda biraz alismasi icin vakit gerekebilir, cunku "herkes agzina bir sey tikistiriyor sofrada" demissin, buna alismissa o beklentiye girebilir. BLW'de cocuga ozel yemek hazirlanmiyor, sadece kendi yemeginizi tuzsuz ya da coook az tuzla hazirliyorsunuz. Sekerli/tatli seyleri vermiyorum ben. Onune koyuyorsunuz o yiyor. Ona her ogunde dengeli bir secenek sunun, yedigini yer yemedigini yemez, teklif var israr yok. Arada dikkati dagilirsa agzina bir lokma veriyorum bazen, tadini alip sevince kendi devam ediyor. Bazen de kendisi yedirmemi istiyor, veriyorum. Ama onun isteginin aksine bir sey hic yapmiyorum, agzina tikma falan katiyen yok. Aileler geldiginde hep sorun oluyor, herkes agzina tikmak istiyor, bayagi gergin durumlar yasadik bu yuzden ama taviz vermedim. Dun ocak annelerinde cocugun alnindan bastirip zorla yemek yedirme falan okudum, cenem dustu saskinliktan. Yemek masasi zevkli bir yer olmali, kavga yeri degil. Sonra cocugum neden yemiyor? Iskenceye isteyerek gider mi insan? Ha zevkli derken, yemek yerken ona saklabanlik yapmak, video acmak vs. yapmayin, yedigine konsantre olsun. Ailelerle masaya oturunca o da ayri sorun, devamli dikkatini dagitiyorlar, herkes oturup onundekini yese cocuk da yiyecek ama ona buna laf yetistirmekten yiyemedigi oluyor. Normalde kendimiz 3 ogun yerken onu da oturtup beraber yiyoruz. Cocugun yeme aliskanliklarini baskalarina savunmak, mudahalelere karsi cikmak zor ama yapin bunu onun iyiligi icin.

Benim burada yazdiklarim ya da yazabileceklerim devede kulak, kitabi mutlaka alip okuyun.

Diger yolculari hic sallama bile, kendi ve bebegin rahatini dusun..inis kalkista emzir yada yutkunmasini sagliycak seyler yap...uyanik oldugu zamanlarda oyaliycak biseyler al oyuncak kitap vs..ergo yada tula carrier yaninda olsun ( eger babywear yapiyorsan tabi)
Birde yaninda tylenol al nolur nolmaz ucakta elinin altinda olmus olur..
Baska da birseye ihtiyacin olmaz sanirim..
Birde oturdugun zamanlarda mutlaka bebegin kucaginda loop belt ile bagli olsun..ani turbulanslara karsi daha guvenli olursunuz...
Iyi ucuslar

Sent from my i phone

Eminegul bayagi yogunsun :) keyfini cikarin tr nin, gerci buralarda bayagi guzel cicekler bocekler sonunda bahar gec de olsa geldi :))
Seninki bayagi adimliyor o zaman , ne guzel :)

Mira da emekler gibi su aralar ve 2 disi cikti...bayagidir uykusuzum diyebilirim:)
Dis icin cok endiselenme 16 aya kadar cikmamasini normal karsiliyormus tr deki doktorlar.bi ark kizi yasini doldurdu ve hala disi yok ordan biliyorum ben de.
Zaten cikmadan hemen once damaginda beyaz beyaz gorursun ..

Hnesli olsun sen yine de basla bir an once blw..biz miranin kabizligi yuzunden pureyle basladik dr a o zaman sormustum 6-7 aydan sonra yavas yavas gecersin blw e bebegin durumuna gore demisti..tr de kitabini bulamazsab web sayfasindan konuyla ilgili bayagi sey ogrenirsin.
Bende ordan cok okuyordum ve daha baska bu konuyla ilgili bircok blogdan .

Bu arada bizim kiz hala kabiz ben anlamiyorum dr lar birsey bulamiyorlar.pediatristi kolundaki egzamalarin pulpul dokuldugunu gorunce allerji uzmanina yolladi.
Bi test yapildi acaba sut balik sebze vs vs neye alerjisi var diye . Bisey cikmadi ..boylece aylarca egzama tedavisini bosunaymis cunku egzama degilmis onlar , baska bi tur allerji dedi allerji uzm dr.
Allerjik bi bebek yani burnu falan tikaniyor zaman zaman ..
Tr de de gostericem dr a biz gidene kadr hala gecmezse...

Sent from my i phone

Cok sagol kokopelli , bende yakinda tr ye gidicem ve bizim icin de bi savas baslicak hissediyorum :)
Simdiden tembihledim evdekilere bu konuyla ilgili
Pureye basladigim zamanlarda masada bizimle otururken onune bos kase , tabak ve kasigini koyuyorum ben .bireysel yeme aliskanligi icin onemliymis diye okumustum bir kac yerde.ilk zamanlarda oynuyordu ama suanda kasigi agzina goturmeye calisiyor bayagi bi eglenceli izlemesi:)
Kaseyi ilk kez dolu koydum gecenlerde sonunda beraber banyoya girdik:))
Zorla yemek yedirme olayi cok fena ve malesef biizm kulturumuzde cok
var

Cok

Sent from my i phone

Sağol canım bilgi için bakalım sorucam gıdınce bıdaha emzırmede dedıgın gıbı kızlarda soyledi engel olmuyomuş kemer zaten bakıcaz artık az kaldı bızımde baya sızın ufaklıkta maşallah erken yırucek annesı heralde asıl yuruyunce yandık hahaha hıc oturmak yok:)) ek gıdayada bende alıcam o kıtaptan tr satılıyomuş bakalım bız nasıl yapıcaz:)

Canım hayırlı olsun öncelikle az kalmış artık hayırlı kolay doğumların olsun inşallah sağlıkla kavuş mınnosuna:) hiç kendını korkutma bende cook okudum sordum ama. Herkezın farklı oluyo kötü düşünme öyle böyle oluyo sonunda bebeişine kavusmak var ondan ınsanda korku olmuyo sahsen bende öyle oldu cok korkagım normalde ve gercekten zor bı doğum yasadım ama allah sukur oluyo bi şekilde benımde 15 saat sürdü ve sonu sezeryan malesef aynen tek hemsıre oluyo doktor gelıp gıdıyo ve ıkınmada gelıyolar ondan once sen ıkınıyosun benımde esım tuttu bacagımı yazık masaj yaptı onla saydık 10 kadar hattaga:) bizim minnakta kafayı cevırdı son anlarda ve gelmedı birazda iriymiş maşallah bızım doktor vakuma karsıydı ve 3 saat ıkınmadan ve basını dondurememelerınden sonra acil sezeryana alındım ve hemen doğdu mınnak epidurall sancının buyuk kısmını alıyo ben ıkınma kısmında zorladım cunkı 2 saat o his vardı ama ıkınma dıyolar tabı arada ben ıkındın napıyım:)) ama hep kafasını cevırmeye calıstılar mesela onları hıssetmedım ağrı olarak sırf ıkınma hıssı ıkınınca rahatlıyosun zaten bı süre bacaklarına masaj yapsın esın rahat bırak ıkınmadıgın anlarda cok işe yarıyo canım umarım pırt dıye doğar hayırlısıyla korkma kimse olmasa yanında onlar zaten ılgılenıyo bıde bana yataga bışey taktılar ayaklarımı ona yasladım bıde carsaf sardılar ona tutunup cektım kendımı arada kendı ısımı kendım gordum yani hiç merak etme allah tüm hamilleri bi avazda kurtarsın o yolda kalan yok sonunda bebişin var onu düşün

Bakalım benim maceram nasıl olacak :) dediğiniz gibi Allah kolaylığını versin inşallah (doğumda da emzirmede de).
Bir sorum daha var. Bebekleriniz için hangi arabaları aldınız? Buradan araba alıp dönelim istiyoruz ancak henüz karar vermedik.

Dogum icin cok cesitli pozisyonlar var .ayakta , squad, dizlerinin ustune gibi...ozellikle squadi cok duydum cok rahat oluyormus..birde yan yatarak...bunlari arastirip ogrenebilirsin detayli.
Ben squad planlamama ragmen sancilar artinca dizlerimin ustunde rahat ettim..ikinmalar iyice artinca ayna ile dogumu izlemek istedigimden yatma poz dondum..dr sen hangi sekil rahat ederseb onu kabul ederler..
Benim dogum 3 saat bile surmedi .Aksam 9 u geciyordu odaya girdim.11.20 gece mira dogdu..
Bol bol yuru ..saatlerce gun icerisinde yurumebi sagliycak isler bul yap..bnm dogumumu hizlandirdi ..birde egzersiz yap ..hafif seyler..
Insallah saglikla kavusursunuz..

Bebek arabasi bugaboo kullaniyoruz.camaleonn ve bee modelini..ilk alti ay basineti ve car seat ile kullndk ..suanda hem havalar isindi hem de byudugu icin kndi koltugunu kullaniyoruz.

Sent from my i phone

Merhaba canim oncelikle hayirli olsun bebegin insallah sag salim kucagina alirsin. Ben virginia'da epidurallae normal dogum yaptim. Benim de yanimda annem ve esim ardi sadece 1 hemsire geldi doktor kafa gorununceye kadar yoktu prosedur boyleymks. Ama yardim edecek kimse olmasaydi musait baska emsire de yardina gelirdi. Mesela ben dogumdan sonra bayildim kan kaybindan etrafimda 7 8 hemsire vardi hepsi de ikgilendi yani yardima muhtac olursan esiremezler diye dusunuyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben chicco liteway plus kullaniyorum cok memnunum. Travel sistem olmasi onemli bence cunku bebek kucukken uyuyor disarida arabada falan genelde ve hic kipirdatmadan pusetten alip arabaya veya gidecegin ere goturebiliosun. Tek elle acilip kapanmasi,az yer kaplamasi ve baston modeller icin tam yatmasi onemli.

Site yorumlarına bakarak anladığım ilerleyen zamanda bebeğinde büyümesiyle arabanın ağırlığı anneler için sıkıntı oluyor, En fazla bir yıl sonra bastona geçiliyormuş. Siz bu ağırlık sorununu yaşadız mı? Baston(hafif) +carseat kullanımlı bir sistem gördünüz mü? Ayrıca bugün türk alışveriş sitelerine baktımda, burada baston pusetler türkiyeye göre ne kadar uygun!!

Canim litewayplus baston puset ama travel sistem. Turkiyede boyle olan tek araba. Amerika her zaman daha ucuz. Benmki baston oldgu icin agir dgil ama su anda car seat agirligindan dolayi agir tabii ikisi bir arada kullandgmz icin

Kizlaaarr merhabaaa ben uzun suredir giremiyorum siteye bu blw sistemi icin tr de kitap var demissiniz adini yazabilir misiniz?
Bizim minnosun uyku duzeni ozellkle gece mahfoldu dis sanirim. Hangi marka dis jeli onerdi oradaki doktorlar yardimci olur musunuz?
Wanilla senin de dis problemi varmis nasil simdi bitti mi ates ishal falan oldu mu? Ne kadar surede cikti?
Cok uykusuz ve yorgunum😭😭😭😭

Araba secimi aslinda senin tarzina ve istegine kalmis bisey, tr bilmiorum ama burda o kadar cok cesit varki her keseye ve aileye hitap eden ben secerken cok zorlanmistim hamileyken. Sonra alicam dedim ..magazalari dolasip bir sürü denedim actim kapadim car seat yerlestirdim. Orda bulunan diger müsterilere falan da sorarim tecrubeleri icin...ilk bi kac ay car seat ile uyumlu frame kullandim graconun. O kadar hafif ve acip katlamasi kolayki. Umberalla strollerin koltuksuz olanini dusun.
Sen ben hafif olsun istiyorum diyorsan umbrella düsünebilirsin ama travel sistem olan arabalr da o kdr agir degil , artik cogu tek elle acilip kapanıyor .
Illa car seat ile uyumlu olacak diye bir sarti da yok. Aldigin arabaya uygun car seat adaptoru alip yine kullanabiliyorsun car seat.
Umbrella strolllerlarin cogunda süspansiyon yok ve koltuklari sabit.yani bebegini kendi yüzüne dogru bakarak oturtamiyorsun.
Daha cok toddler olunca kullaniliyor burda ..
Ben umbrella stroller yerine kolay katlanabilen hem car seat ile kullandigim hemde kendi koltugunu istedigim gbi cevirip kullanabildigim bir model aldim.
Umbrella stroller bana oyuncak gibi geldi , kullanirken bozar yada kirarim gibi hissettim nedense :)
Yani sen deneyip bak en garantilisi o, parkta falan da yürürken gördügün ailelere de sorup fikir alabilirsin.
Hahha ben bi ara gördügüm herkesi durdurup soruyodum targette parkta mall da falan:)
Bir arkadasim yeni bi ürün aldi
mesela linkini veriyim katlaninca umbrella gibi uzun ince degilde kücük canta sekline giriyor ayrica ucakta falan basüstü dolabina bile sigiyor :)

https://m.youtube.com/watch?v=smrS73Uvyy0#

Sent from my i phone

Sent from my i phone

Araba konusu gerçekten vakit alan birşeymiş. Bir tane alıp sonra nerden aldım demek de istemiyor insan. Önceliğim hafif kaliteli sağlam olması. Rüyamda uppababy cruz almıştım :) araba koltuğunu veya kendi uturma koltuğunu takabiliyorsunuz koltuğuyla 10kg ağırlığında. Siz hangi markanın hangi modeli aldınız?

Sent from my i phone

Canim merhaba evet iste malum durumlardan giremiodum ki
Annem cok yardimci sagolsun ama gece uykusu gibi olmuyor ki mala bgladim valla beyin hucrelerimin öldugunu hissediorm.
Bizim henuz ates ishal yok cok sukur. Zaten kabiz benimki de :)
Peki kac dis cikardi bi kerede?

Uppa baby de güzel ona da bakmistim.saglam bi frame onunkisi de .
Biz suan bugaboo cameleon ve bee modelini kullaniyoruz.gidecegim yere göre ikisinden birini aliyorum.ikisinin de car seat adaptorü var.mira uyuyorsa onu uyandirmadan direk carseat ile takiyorum.
Kg olarak bilemiyorum ama cameleon 16-17 lb bee modeli de ondan daha hafif herhalde 14-15 lb dur diye düsünüyorum.belli bi noktadan sonra kilosuna bakmadim acikcasi cünkü kullaniö rahatlligi ve güvenli olmasi benim icin daha öncelikliydi.
Biraz pahali ama inan birkac cocukla eskiycek tarzda arabalar degil.
Cameleon modelini rough terrain oldugu icin kisin dizimize kadar karda bile cok rahat kullandik.tek elle istedigim yere hareket ettirebiliyorum.
Ama ilk aylarda kullandigim graco frame olani karda bi kere kullandim canim cikti yoruldum resmen.ve tekerlekleri islandiktan sonra gacir gucur yapmaya basladi.ancak mall da falan kullanilabilcek bir araba o mesela.düz kuru zeminde gider cok rahat.ama tr nin cukurlu yollari icin hic düsünemiyorum bile ..:)
Cameleon ve bee modelinin ucak ile seyahat de tasimak icin cantalari var bildigin valiz gibi . İcine arabadan haric diaper battaniye yada ne sigiyorsa koyuyorum.firmalar zaten bebek arabalari ve car seatleri icin para almiyorlar.
Tr ye gidip uzun kalacagim icin bee modelini aldim.katlaninca babamin arabasina sigicak ebata giriyor .tek elle aciliyor. Cameleon a gore daha kücük.yalniz seyahat yaptigim zamanlarda da burda onu kullanmaya basladim.
Ama onu disinda günlük cameleon kullaniyoruuz.gecenlerde piknige gittik mesela ve cameleon aldim yanima.mira uyudugunda bile sadece koltugunu cikarip cimlerin üzerine koyabiliyorum .
Esim ve bende cok seviyoruz ve biliyoruzki kirilcak bozulcak bir araba degil.zaten 3 yıl da garantili..
Uppa cruz yada vista düsünüyorsan biraz daha fazla ödeyip bugaboo almani tavsiye ederim

Sent from my i phone

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…