- 25 Temmuz 2012
- 871
- 158
- 73
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.261
Merhaba kizlar, ne zamandir cok giremiyorum nete. Oglum cok hareketli surekli onunla ilgileniyorum ve gunduz uykusu yok denecrk kadar az. Bu yuzden pek firsat olmuyor. Tr ye gelmemizden 1 hafta kadar sonra oglum emeklemeye basladi, 3-4 gundur de yerli yersiz heryeri tutup ayaga kalkiyor:) hic durduragi yok fildir fildir bi orda bi burda. Boyle olunca da malum:) isim baya zorlasti. Sizlerde iyisinizdir umarim bebislerinizle. Bu arada oglumun hala disi yok en buyuk biziz galiba ama disi cikan var mi? Yasini bulacak galiba disi. Bi arkadasin yasina bir ay kala cikti. Cok sorun etmiyorum ama baya huzursuzlandiriyor damaklari.
ben yumurta vermiyorum cnm biraz daha gecsin bakalim. Duru ne kadarlik oldu. Basladin mi biseyler vermeye.
Cnm yolculugunuzun iyi gecmesine sevindim:) darisi donuseSaol canim bir turlu yazamadim geldik biz tr ye bi kac gun oldu. Ic hatlar ucaginda Duru agladi uykusu geldi bi turlu uyutamadik ama 2.ucakta cok sukur uyudu gece oldugu icin daha guzel uyudu. Pusetli koltuk kesinlikle cok buyuk rahatlik. Son 2 saat kala mizmizlandi ama o kadar idare ettik. Korktugumdan daha iyi gecti yolculugumuz. Bu arada bugun pirinc mamasini denedik cok sevmedi ama yedi biraz. Dr bize de corba yok dedi ama ben az da olsa tarhana vermek istiyorum 6. Ayda. Peki sen yumurta veriyormusun ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim dogumumda acilmam 10cm oldugunda doktorum ve bir hemsireyle basladim ikinmaya. Kendim tuttum bacaklarimi. Zaten doktorun da hemsurenin de seni yonlendirme disinda bi etkisi yok bebek dogana kadar. Kendini cok korkutma arkadasinin zor oldu diye seninki de oyle olacak degil. Rahat olmaya calis cnm..Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Güney kaliforniyadayım ve 30 haftalık hamileyim. En geç İki hafta içinde de doğum için hastane/dr seçimi yapacağım. Ancak iki hafta önce bir arkadaşım burada oldukça iyi bilinen a sınıf bir hastanede oldukça sıkıntılı bir doğum yaptı ve bu doğum beni oldukça gerdi. Normal+epidural doğum yapan arkadaşlar tecrübelerinz doğrultusunda yorum yazarsanız çok memnun olurum.
Arkadaşım high risk grubunda bir hamileydi. Bu sebepten dr ve hastane konusunda oldukça titiz davrandı. Ancak doğum yaptığı hafta(38) dr u tatildeydi ve haftasonuydu. Suyu patladığı için hastaneye gitmişler. Doğumu ile sadece bir hemşire ilgilemiş ki bir yandan bilgi girişi yapıyormuş. Fiziksel olarak yardımı sözkonusu olmamış. suni sancı, epidural.. Vs den sonra ıkınma aşamasında hemşire arkadaşımın annesine yardımcı olup olamayacağını sormuş ve anne şaşkınlıkla tamam demiş. "Bir bacağını anne bir bacağını arkadaşım kendi tutarak" ıkınmaya çalışmış.17-18 saat uğraşmaya rağmen bebeğin başı görünmediği için sezeryana almışlar. Bugün dr a bu durumdan duydukları rahatsızlığı ifade etmişler. Dr ise bunun normal olduğunu, normalde iki hastaya bir bazen her hastaya bir hemşirenin düştüğünü, doğuma katılan eş akraba vs den de yardım alınabildiğini söylemiş. Sonuç olarak durum geyet normalmiş.
Doğuma gerçekten bir hemşire mi katılıyor? Eğer eş anne arkadaş vs olmasaydı ne olacaktı? Sizlerde durum nasıldı? Durum gerçekten buysa siz nasıl başettiniz? Ben biraz korktumda...
Selamlar!
Aylaaar sonra bir bakayim foruma dedim baktim sizinkiler de buyumus katilar konusulmaya baslanmis. Size bir tavsiyem olacak, lutfen ciddiye alin, cocugunuzun yeme aliskanliklari acisindan cok onemli. Baby led weaning olayini arastirin ve bu yontemle katilara gecin. Bu isimle bir kitap var, amazondan alip okuyun, en derli toplu kaynak o. Cerealla pureyle bilmemneyle ugrasmayin. Bizim kiz bu yontemle yiyor, 16 aylik oldu bugun hala emiyor da. Yeme bizde stres sebebi olmadi hic, doktoru gelisimini mukemmel buluyor ve tahlilde demir seviyesi de iyi cikti. Bizzat kendimden ve uygulayan en az 3 arkadasimin guzel yiyen bebeklerinden yola cikarak yol yakinken BLW yapin derim!
Hepinize iyi geceler.
Daha once bu yontemi duymamistim isim olarak ama arkadasim ogluna bu sekilde veriyor. Onu gordukce esimle bizde boyle yapalim dedik hep. Oglum ona ozel hazirladigim seyleri pek sevmiyor genelde. Sivi veya pure seklinde veriyordum. Doktorumuz kesinlikle pure diye tembihlemisti. Ama Tr ye gelince hersey degisti. Herkes agzina bisey tikistiriyor sofrada. Oda zaten masa hazirlandimi basindan gitmiyor istiyor. .Bizim yediklerimizden yiyor. Kati seylerde korkuyordum ama masallah cok guzel yiyor. Ekmek, kek, eriste, patates, pilav... Bilmiyorum iyi mi yapiyorum. Tuzlu veya sekerlu olanlarda oluyor cunku. Ama bunlari ben elimle veriyorum. Burda onun yemesine birakamiyorum. Eve dondugumuzde sandalyesine oturtup onune birakacagim. Acaba gec mi olur? Simdi 8. ayi bitirecegiz dondugumuzde 9,5 aylik olacak. Aklimin karisik oldugu bi zamanda tam denk geldi bu konu..Biz ayni anda blw basladik.daha oncede bahsetmistim burda.
Guzel gidiyor simidilik , zamanla daha iyi olucak 😊
Sent from my i phone