- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.241
Bekledigimden daha iyi gecti canim gece yolculugu olmasi iyi oldu Duru uyudu. Pusetli koltuk cok rahat anne icin de bebek icin de. Uyku duzenimiz bozuldu o konuda bayagi bocaladi Duru ilk gunler gunduzu gece, gecesi gunduz oldu yavrumun huzursuzdu tabi haliyle ama uyum saglamaya basladik yavas yavas.
Sevındım canım ii gecmesıne darısı basımıza:) aynen puset cok ii oluyomuş bız ayırttık o sekilde yoksa gercekten zor olurdu bızımde bozulcak vallaha uyku ama bızımki daha 2 aylık oluyo belki cabuk uyum saglar zaten hep uyuyoya kolay olur belki bılmıyorum :44:
Anladım canım zaten doktorda bakıp söyledi 1,25 ml dıye o doğru sanırım sağol yınedeKızlar bu arada biz asilarimizi tamamladik.6 aylik randevusu yapildi . Yasina kadar asi yok artik..
Birde tylenol degerleri icin sana verdigim link vardi ya o standartmis ezoemo . Mirada bi ise yaramamisti megersem az geliyormus ondan
Dr bebegin yasina kilo ve boyuna göre hesapliyor ne kadar vermen gerektigini. Bizimkini de bildigin elinde hesap makinasi ile hesapladi :) tuhafima gitti önce sorunca anlatti :)
Ayrica tylenol ise yaramazsa motrin de verebilirsin dedi. Onun dozajini daha az tuttu ve daha uzun araliklarla ver dedi. Tylenol gibi 4 saate bir degil
Bir de dis eti icin o jelleri kesinlikle önermedi. Bende sasirdim
Jellerin icinde benzocaine maddesi hic iyi bir sey degilmis bebekler icin ve yan etkilerini kotuymus
Dogal homeopetic olan icinde benzocaine olmayanlari verebilirsin dedi.
Sent from my i phone
Kizlar merhaba , nasilsiniz ?
Malum yavas yavas yaklasiyoruz doguma 3 ay kaldi ve kafamda deli sorular 😊 bebegin gobek kordonu dusmeden yikanmaz diyorlar ama annemler yikanir diyor bir de yaz gunu yikamadan olmaz cocugu , gobek kordonunu islatmadan yikamak mumkunmu gazli bez pek ise yaramaz gibi geliyor bir de agustos ayinda nasil giydirilmeli kisa kollu seyler giyince acaba usurmu siz tecrubeli anneler biraz bilgi verebilirseniz cok sevinirim
Sent from my iPhone 5 S
Sagol canim bakalim o zaman oyle yapicaz demekki yikamam bende gobegi dusene kadar , valla yaz cocugu olacagi icin kisa kollu kiyafetlere icim gitti aldim giydirip giydirmeme konusunda kararsiz kaldim ama haklisin nasil alisirsa oyle goder ☺️Canım slm hayırlısı az kalmış saglıkla al kucagınavallaha burda doktorlar önermiyolar yıkamayı göbek düşmeden bizimde 15 günde falam düştü ama yıkamadık düşene kadar doktor silebılırsın degdırmeden demişti öyle yaptık sende öyle yaparsın bebek zaten o kokmaz ki miss gıbı oluyolar:) hiç risk alma mıkrop falam kapar ne gerek varki bazen hemen dusuyo zaten yazında kısa gıydır cok sıcak oluyo hava bısey olmaz serınlerse hava bı yelek gıydırırsın yazlık vallaha burda kısın bıle ıncecık gıydırıyolar nasıl alısırsa öyle gıder cabuk hasta olmaz :)
kizlaaar herkese selaam biz 3 aylik olduk bugun :) oglusumla gunler cok hizli geciyor mayis sonu turkiyeye gidecegiz pusetli koltuklari nasil aldiniz online alininca pusetli diye seceenek var mi yas secince direkt pusetli veriyorlar mi? turiyeye giden arkadaslar terubeeri yazar msniz? kizlar hepiniz iyisinizdir insallah pek sk giremiyorum nete bebisler nasillar iyiler demiii
Sent from my i phone
Bekledigimden daha iyi gecti canim gece yolculugu olmasi iyi oldu Duru uyudu. Pusetli koltuk cok rahat anne icin de bebek icin de. Uyku duzenimiz bozuldu o konuda bayagi bocaladi Duru ilk gunler gunduzu gece, gecesi gunduz oldu yavrumun huzursuzdu tabi haliyle ama uyum saglamaya basladik yavas yavas.
Sevındım canım ii gecmesıne darısı basımıza:) aynen puset cok ii oluyomuş bız ayırttık o sekilde yoksa gercekten zor olurdu bızımde bozulcak vallaha uyku ama bızımki daha 2 aylık oluyo belki cabuk uyum saglar zaten hep uyuyoya kolay olur belki bılmıyorum :44:
Umarim sizin yolculukta rahat olur canim. Senin ki daha 2 aylik olacak dedigin gibi bol bol uyur
Canım slm hayırlı olsun yusufcuk büyüdü abi oldu maşallah bizim minmoşda 40 çıktı kırkını uçurduk ıkı aya az kaldı maşallah zaman nasıl geçiyo hiç anlaşılmıyo cok hızlı:26: biz bileti aldık ama eşim yaptı işlemi yanlız bebek seçınce zaten cıkıyo secenekler puset bütün uçaklarda oluyomuş zorunlu olarak yani taşıyolarmış eşim söyledı o uçaklarda çalıştı daha önceden bılıyo yüklenıyomuş tüm uçuşlarda puset yanlız sorun o pusetın baglanılan yerde koltugun bos olması yoksa sadece pencer kenera verıyolar bebeklılere ama kucagında götürüyosun oda cok zor biz önce yer bulamadık sonra acentadan bı tanıdık bulduk o yardımcı oldu puset baglanan sıradan rzerve yaptı ama bu seferde annem ayrı yerde oturcakneyse bunada şükür napalım sende önceden bak mutlaka hemen check in yap ki dolmadan o yerler rahat gıdın canım
Benımde merak ettiğim uçak kalkıp inerken emzirme mevzusu daha önced konustuk gercı oluyomuş ama bugün eşim o şekilde olmaz dıyo cocuk kucaga bağlanıyo cunki sonucta nasıl yan yatırıp emzircez bende onu anlamadımyapan arkadaslar nasıl yaptınız yaa olmadı emzık verıcem zaten ama emse yutkunsa daha ıı kulakları ıcın ama bılemedım bende
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Güney kaliforniyadayım ve 30 haftalık hamileyim. En geç İki hafta içinde de doğum için hastane/dr seçimi yapacağım. Ancak iki hafta önce bir arkadaşım burada oldukça iyi bilinen a sınıf bir hastanede oldukça sıkıntılı bir doğum yaptı ve bu doğum beni oldukça gerdi. Normal+epidural doğum yapan arkadaşlar tecrübelerinz doğrultusunda yorum yazarsanız çok memnun olurum.
Arkadaşım high risk grubunda bir hamileydi. Bu sebepten dr ve hastane konusunda oldukça titiz davrandı. Ancak doğum yaptığı hafta(38) dr u tatildeydi ve haftasonuydu. Suyu patladığı için hastaneye gitmişler. Doğumu ile sadece bir hemşire ilgilemiş ki bir yandan bilgi girişi yapıyormuş. Fiziksel olarak yardımı sözkonusu olmamış. suni sancı, epidural.. Vs den sonra ıkınma aşamasında hemşire arkadaşımın annesine yardımcı olup olamayacağını sormuş ve anne şaşkınlıkla tamam demiş. "Bir bacağını anne bir bacağını arkadaşım kendi tutarak" ıkınmaya çalışmış.17-18 saat uğraşmaya rağmen bebeğin başı görünmediği için sezeryana almışlar. Bugün dr a bu durumdan duydukları rahatsızlığı ifade etmişler. Dr ise bunun normal olduğunu, normalde iki hastaya bir bazen her hastaya bir hemşirenin düştüğünü, doğuma katılan eş akraba vs den de yardım alınabildiğini söylemiş. Sonuç olarak durum geyet normalmiş.
Doğuma gerçekten bir hemşire mi katılıyor? Eğer eş anne arkadaş vs olmasaydı ne olacaktı? Sizlerde durum nasıldı? Durum gerçekten buysa siz nasıl başettiniz? Ben biraz korktumda...
Bu arada dun 4. Ay asilarimiz ve kontrolumuz vardi. Bir onceki asida Durunun bacagi kizardi sisti ateslendi cok aglamisti yavrum
. Bu sefer doktora gitmeden yarim saat once verdim ates dusurucuyu, tekrar aksam da verdim Allaha sukur geceyi atesssiz atlattik. Doktor rice cereale baslayabiliriz dedi sanirim bu kati gidaya gecisten once midesini alistirmak icinmis. Sen vermismiydin canim
? Bir de ne kadar verdim gunde, bize bir yemek kasigi ile baslayabilirsiniz dedi sabahlari. Su ya da sut ile karistirabilirsiniz dedi. Sutu ben tr de doktorlar belli bir zamana kadar vermiyorlar diye biliyorum ama bizimki zarari olmaz dedi. 6. Ayda sari sebzelere baslayin dedi sizin de ayni miydi? Sen neler vermistin 6. Ayda?
Hnesli okuyunca yazmak istedim ben bu cereal cok arastirdim da :) sonunda evde kendim yapmaya basladim...pakette satilanlar yerine evde kendin yapman hem daha kolay hem icin rahat eder..
ben sahsen nutrition degeri olmadigi icin 4 aydan sonra dr ver dediysede dinlemedim..ama son zamanlarda 6.ay regression girince uykusuzluk mizmizlik dizboyu tabi dr aradim.cereal ver yine dedi.bayagi bir arastirdim.
burda wegmans diye bir market var ordan organic kahve rengi pirinc aldim..tepsiye koyup tozunu ufleyerek bahcede temizledim (annelerimizden ogrendigimiz pirinc yikama islemini yapamiyorsun pirincin kuru olmasi lazim) sonra bende magic bullet var onda iyice toz haline gelene kadar gecirdim.
su ile pisiriyorum..kivamini sen istedigin gibi ayarlayabilirsin.ben meyve puresi ile karistirdigim icin biraz koyu yapiyorum puding kivamina yakin.meyve ile iyice sulaniyor cunku..oglenleri bunu veriyorum..bir dene bakalim...
bizim dr sarilari atlayip yesil sebzelerle basla dedi...sweet beans yaptim miraya gaz yapti bi dahada vermedim..genelde meyve sebze olarakda sweet patatos squash yapiyorum..firina veriyorum hepsini sonra kucuk posetlere/kaplara koyup kucuk kucuk dondurucuya atiyorum.
dondurucudan cikardiktan sonra tuketilmezse de atiyorum...
disari cikarken de rahat aliyor.dolaptan alip cantaya atiyorum gidecegimiz yere kadar anca cozuluyor zaten..
bir dene bakalim cereal ama kabiz yapabilir aklinda olsun...
arkadaşlar bebeğim şu an 6 aylık ağustosta türkiyeye gitmeyi istiyorum. LAX den türk hava yolları ile 13 saat sürüyor :s tecrübesi olan varsa lütfen akıl versin nasıl yaptınız? bebek ağladı mı? diğer yolcular falan beni korkutuyor.
Hayırlı akşamlar arkadaşlar. Güney kaliforniyadayım ve 30 haftalık hamileyim. En geç İki hafta içinde de doğum için hastane/dr seçimi yapacağım. Ancak iki hafta önce bir arkadaşım burada oldukça iyi bilinen a sınıf bir hastanede oldukça sıkıntılı bir doğum yaptı ve bu doğum beni oldukça gerdi. Normal+epidural doğum yapan arkadaşlar tecrübelerinz doğrultusunda yorum yazarsanız çok memnun olurum.
Arkadaşım high risk grubunda bir hamileydi. Bu sebepten dr ve hastane konusunda oldukça titiz davrandı. Ancak doğum yaptığı hafta(38) dr u tatildeydi ve haftasonuydu. Suyu patladığı için hastaneye gitmişler. Doğumu ile sadece bir hemşire ilgilemiş ki bir yandan bilgi girişi yapıyormuş. Fiziksel olarak yardımı sözkonusu olmamış. suni sancı, epidural.. Vs den sonra ıkınma aşamasında hemşire arkadaşımın annesine yardımcı olup olamayacağını sormuş ve anne şaşkınlıkla tamam demiş. "Bir bacağını anne bir bacağını arkadaşım kendi tutarak" ıkınmaya çalışmış.17-18 saat uğraşmaya rağmen bebeğin başı görünmediği için sezeryana almışlar. Bugün dr a bu durumdan duydukları rahatsızlığı ifade etmişler. Dr ise bunun normal olduğunu, normalde iki hastaya bir bazen her hastaya bir hemşirenin düştüğünü, doğuma katılan eş akraba vs den de yardım alınabildiğini söylemiş. Sonuç olarak durum geyet normalmiş.
Doğuma gerçekten bir hemşire mi katılıyor? Eğer eş anne arkadaş vs olmasaydı ne olacaktı? Sizlerde durum nasıldı? Durum gerçekten buysa siz nasıl başettiniz? Ben biraz korktumda...
Canım slm hayırlı olsun yusufcuk büyüdü abi oldu maşallah bizim minmoşda 40 çıktı kırkını uçurduk ıkı aya az kaldı maşallah zaman nasıl geçiyo hiç anlaşılmıyo cok hızlı:26: biz bileti aldık ama eşim yaptı işlemi yanlız bebek seçınce zaten cıkıyo secenekler puset bütün uçaklarda oluyomuş zorunlu olarak yani taşıyolarmış eşim söyledı o uçaklarda çalıştı daha önceden bılıyo yüklenıyomuş tüm uçuşlarda puset yanlız sorun o pusetın baglanılan yerde koltugun bos olması yoksa sadece pencer kenera verıyolar bebeklılere ama kucagında götürüyosun oda cok zor biz önce yer bulamadık sonra acentadan bı tanıdık bulduk o yardımcı oldu puset baglanan sıradan rzerve yaptı ama bu seferde annem ayrı yerde oturcakneyse bunada şükür napalım sende önceden bak mutlaka hemen check in yap ki dolmadan o yerler rahat gıdın canım
Benımde merak ettiğim uçak kalkıp inerken emzirme mevzusu daha önced konustuk gercı oluyomuş ama bugün eşim o şekilde olmaz dıyo cocuk kucaga bağlanıyo cunki sonucta nasıl yan yatırıp emzircez bende onu anlamadımyapan arkadaslar nasıl yaptınız yaa olmadı emzık verıcem zaten ama emse yutkunsa daha ıı kulakları ıcın ama bılemedım bende
Ben de guney kaliforniyada yaptim dogumu hic anormal bir durum olmadi. Suni sanci verildi, epidural almadim. Ebe dogurtacakti ama baska doguma gittigi icin doktor geldi. Bizim hastanede kim o anda gorevliyse o giriyor, ben guveniyordum, sorun etmedim. Doguran benim, a kisisi veya b kisisi dogumu yaptirmis farketmiyor aslinda. Esim bacagimi tuttu, digerini ben, oyle ikindik. Odada yalniz kaldigimiz bile oldu, hahaha, cok komikti, simdi cikiverirse kocam tutabilir mi diyerek ikindim. Hemsire doktora yardim etti. Yani ekstra insanlar olsa da ne yapacaklar ki? Korkma hic, endise etme, her dogum farkli oluyor. Icin rahat etsin istersen bir doula tutabilirsin?
Selamlar!
Aylaaar sonra bir bakayim foruma dedim baktim sizinkiler de buyumus katilar konusulmaya baslanmis. Size bir tavsiyem olacak, lutfen ciddiye alin, cocugunuzun yeme aliskanliklari acisindan cok onemli. Baby led weaning olayini arastirin ve bu yontemle katilara gecin. Bu isimle bir kitap var, amazondan alip okuyun, en derli toplu kaynak o. Cerealla pureyle bilmemneyle ugrasmayin. Bizim kiz bu yontemle yiyor, 16 aylik oldu bugun hala emiyor da. Yeme bizde stres sebebi olmadi hic, doktoru gelisimini mukemmel buluyor ve tahlilde demir seviyesi de iyi cikti. Bizzat kendimden ve uygulayan en az 3 arkadasimin guzel yiyen bebeklerinden yola cikarak yol yakinken BLW yapin derim!
Hepinize iyi geceler.
Biz ayni anda blw basladik.daha oncede bahsetmistim burda.
Guzel gidiyor simidilik , zamanla daha iyi olucak 😊
Kacıncı ayda basladınız tam,ben hamileyken cok arastirmistim blw olayini..
Biraz tecrubelerini anlatsana ? Yakında ben de tamamen kesicem pureyi asama asama gidiyoruz..
Sent from my i phone
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?