- 1 Mayıs 2013
- 151
- 7
- 48
- 43
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #9.281
Canim merhaba evet iste malum durumlardan giremiodum ki
Annem cok yardimci sagolsun ama gece uykusu gibi olmuyor ki mala bgladim valla beyin hucrelerimin öldugunu hissediorm.
Bizim henuz ates ishal yok cok sukur. Zaten kabiz benimki de :)
Peki kac dis cikardi bi kerede?
Kızım valla annen varsa yaninda yine rahatsin , ben de o da yokgeceleri uykusuzluktan zaten ayri bi mallik unutkanlik hat safhada bunun üstüne birde gündüzler eklenince huniyi kafama takma derecesindeyim..:) az kaldi artik disimi sıkıyorum..
Disi bigece biri ertesi gün digeri cikti..
Aden neden kabız ? Anne sütüyyle kabiz olmasi cok zor cünkü
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
umarım öyle olur ben de bu topik'i düşük yapan ve hamile kalmak isteyenler topiğinden (yanlış hatırlamıyorsam topiğn adını) neslee diye tatlı bir bayan aracılığıyla buldum...insan burada yazanları okuyunca kendıni hiç yalnız hissetmıyor cogu zaman yaşanan problemler birbirine benziyor ve bir diğer kişinin şansı döndüğünde diğer anne adayların da moral oluyor.aranıza daha yeni katıldım umarım ben de sizler gibi bebeğimi kucağıma alabilirim, sizlerle paylaşımlarda bulunmak beni çok mutlu eder...teşekkürler :)
Ya kabiz demiolar zaten de gece uykulari bozuldugundan beri yani 3 haftadr ilk baslarda bi gun yapio bi gun yapmiodu sonra 5 gun araya cevirdi simdi zeytin yagi rezeneyle yapio. Yani yine sivi kaka yine turuncu ama yapmio iste her gun
Yaa sizlere Allah kolaylik versin cok zor valla. Bizimki de sadece anne sutu aldgi icin bana tamamen bagli hazirabda ise baslycam son gunlerim bakalm ne olacak 😥
Mira nasil ne zaman geliosnz tr ye?
BLW icin hicbir zaman gec degil. 9.5 ayda biraz alismasi icin vakit gerekebilir, cunku "herkes agzina bir sey tikistiriyor sofrada" demissin, buna alismissa o beklentiye girebilir. BLW'de cocuga ozel yemek hazirlanmiyor, sadece kendi yemeginizi tuzsuz ya da coook az tuzla hazirliyorsunuz. Sekerli/tatli seyleri vermiyorum ben. Onune koyuyorsunuz o yiyor. Ona her ogunde dengeli bir secenek sunun, yedigini yer yemedigini yemez, teklif var israr yok. Arada dikkati dagilirsa agzina bir lokma veriyorum bazen, tadini alip sevince kendi devam ediyor. Bazen de kendisi yedirmemi istiyor, veriyorum. Ama onun isteginin aksine bir sey hic yapmiyorum, agzina tikma falan katiyen yok. Aileler geldiginde hep sorun oluyor, herkes agzina tikmak istiyor, bayagi gergin durumlar yasadik bu yuzden ama taviz vermedim. Dun ocak annelerinde cocugun alnindan bastirip zorla yemek yedirme falan okudum, cenem dustu saskinliktan. Yemek masasi zevkli bir yer olmali, kavga yeri degil. Sonra cocugum neden yemiyor? Iskenceye isteyerek gider mi insan? Ha zevkli derken, yemek yerken ona saklabanlik yapmak, video acmak vs. yapmayin, yedigine konsantre olsun. Ailelerle masaya oturunca o da ayri sorun, devamli dikkatini dagitiyorlar, herkes oturup onundekini yese cocuk da yiyecek ama ona buna laf yetistirmekten yiyemedigi oluyor. Normalde kendimiz 3 ogun yerken onu da oturtup beraber yiyoruz. Cocugun yeme aliskanliklarini baskalarina savunmak, mudahalelere karsi cikmak zor ama yapin bunu onun iyiligi icin.
Benim burada yazdiklarim ya da yazabileceklerim devede kulak, kitabi mutlaka alip okuyun.
Canm kabiz degil
O zaman , sindirim sistleri daha cok yavas anca ogrenirlermis..miraya ne rezene ne zeytin yagi hicbirsey islemiyor malesef. Dr miralax die bi ilac verdi , normalde cocuklar icin degil onu az dozda verdi.o bile ise yaramadi. En son alerjimi die dusundu testler yapili alerji de degil yani butun olasiliklara bakti hala kabiz :) bebek rahatsa mutluysa kaka yaparken hersey normal dedi..kaka yapaken agliyorsa asil kabiz grubuna sokuyorlar
Endise etme sende :)
Biz ayin 15 inde once almanya ayin sonundada trye gecicez , son dakka planlamiz degisti gecenlerde o yuzden bileti falan degistirmek zorunda kaldik
Sent from my i phone
Eminegul bayagi yogunsun :) keyfini cikarin tr nin, gerci buralarda bayagi guzel cicekler bocekler sonunda bahar gec de olsa geldi :))
Seninki bayagi adimliyor o zaman , ne guzel :)
Mira da emekler gibi su aralar ve 2 disi cikti...bayagidir uykusuzum diyebilirim:)
Dis icin cok endiselenme 16 aya kadar cikmamasini normal karsiliyormus tr deki doktorlar.bi ark kizi yasini doldurdu ve hala disi yok ordan biliyorum ben de.
Zaten cikmadan hemen once damaginda beyaz beyaz gorursun ..
Hnesli olsun sen yine de basla bir an once blw..biz miranin kabizligi yuzunden pureyle basladik dr a o zaman sormustum 6-7 aydan sonra yavas yavas gecersin blw e bebegin durumuna gore demisti..tr de kitabini bulamazsab web sayfasindan konuyla ilgili bayagi sey ogrenirsin.
Bende ordan cok okuyordum ve daha baska bu konuyla ilgili bircok blogdan .
Bu arada bizim kiz hala kabiz ben anlamiyorum dr lar birsey bulamiyorlar.pediatristi kolundaki egzamalarin pulpul dokuldugunu gorunce allerji uzmanina yolladi.
Bi test yapildi acaba sut balik sebze vs vs neye alerjisi var diye . Bisey cikmadi ..boylece aylarca egzama tedavisini bosunaymis cunku egzama degilmis onlar , baska bi tur allerji dedi allerji uzm dr.
Allerjik bi bebek yani burnu falan tikaniyor zaman zaman ..
Tr de de gostericem dr a biz gidene kadr hala gecmezse...
Sent from my i phone
Evet canim cok sukr kabiz degil aglamio da ama ikinio habire :)))
Olsun az kalmis yine de buraya gelmenize. Ankaraya yolun dusersr goruselim sevinirim :)
Bu arada mama sandalyesi ne aldiniz canim var mi tavsiyen?
Bende bumbo seat var sende mama sandalyesi simdiden lazim mi ek gidaya gececegiz bi dahaki aya
Evet canim cok sukr kabiz degil aglamio da ama ikinio habire :)))
Olsun az kalmis yine de buraya gelmenize. Ankaraya yolun dusersr goruselim sevinirim :)
Bu arada mama sandalyesi ne aldiniz canim var mi tavsiyen?
Bende bumbo seat var sende mama sandalyesi simdiden lazim mi ek gidaya gececegiz bi dahaki aya
Ahh cok istiyorum aslinda ank gitmek , candan dostlarim var orda.
Insallah eger gelirsem seninle de gorusmek cok isterim ☺️
Bandirma ist izm ant da olucaz ama kesin . Eger senin yolun buralardan birine denk gelirse yine gorusuruz 😊
Sent from my i phone
Canim buranin tadini cikaracagiz ama yagmuru buraya getirdik 2 haftadir yagmur yagiyor sansimizaneyse sans napalim.
Canim adimlama derken artik kanepe kenarlarinda gidiyor hemde ne hirsla:) onu basarmanin verdigi mutluluk ve gazla bi gidiyor ki sorma. Eee bende malum pesinde, yoksa kafayi vuruyor dusuyor. Herhalleri ayri guzelmis valla. Mira da emekler gibiyse 10 gune ilerletir. Cok hizli farkediyor hareketleri. Cok farkli bisey onlari izlemek. Zamani gelince bi sonraki adimi yapmak icin ugrasiyorlar. Emeklemeye ugrasiyordu onu yapti, emekler durumdan oturmaya calisti. Onu yapti tutunup kalkmaya sonra adimlamaya. Bakalim bi sonraki adim ne olacak:) Dislerde erkenci Mira, masallah. Bizimkinde daha agiz akintisi ve kasinti disinda belirti yok. Oda 3-4 . ayindan beri var. endise etmiyorumda ciksada cocugum rahatlasa diyorum.
Kabizlik icin herseyi denemissindir ama ben yine de bildigimi okudugumu soyleyim. Zeytinyagi icirebilirsin, kuru kayisi kaynatip suyunu icireni duydum yada filenin icine koyup emebilir. Hurmada iyi geliyor sanirim filede onuda verebilirsin cnm. Kabizlik zor allah kolaylik versin cnm. Alerjik degildir insallah gecer. Oglumun yuzunde puturlukler vardi. Doktor egzama gibi bisey demisti. Duydun mu bilmiyorum ama hydrolatum diye bi krem var cok yogun onu onerdi baya iyi geldi. Egzama degil dedin ama kuruluguna iyi gelebilir. Sizin oranin havasi nasil bilmem ama bizim burada kis cok kuru geciyor. Benim yuzumde mahvoldu bu kremi kullandim baya nemlendirdi. Ilac degil vazelinle ayni icerigi hemen hemen onun krem halini dusun.
"Sen almanya ya gidecektin nisan sonu. Orda misin?" Diye soracaktim az once cevap yazmissin:)))
Merhaba kizlar, ne zamandir cok giremiyorum nete. Oglum cok hareketli surekli onunla ilgileniyorum ve gunduz uykusu yok denecrk kadar az. Bu yuzden pek firsat olmuyor. Tr ye gelmemizden 1 hafta kadar sonra oglum emeklemeye basladi, 3-4 gundur de yerli yersiz heryeri tutup ayaga kalkiyor:) hic durduragi yok fildir fildir bi orda bi burda. Boyle olunca da malum:) isim baya zorlasti. Sizlerde iyisinizdir umarim bebislerinizle. Bu arada oglumun hala disi yok en buyuk biziz galiba ama disi cikan var mi? Yasini bulacak galiba disi. Bi arkadasin yasina bir ay kala cikti. Cok sorun etmiyorum ama baya huzursuzlandiriyor damaklari.
Cnm yolculugunuzun iyi gecmesine sevindim:) darisi donuseben yumurta vermiyorum cnm biraz daha gecsin bakalim. Duru ne kadarlik oldu. Basladin mi biseyler vermeye...
Kizlar merhabalar. Umarim herkes bebisleriyle iyidir. Biz iyiyiz Duru burada daha bir hareketlendi ve buyudu. Wanilla ve Beaden bebeklerinizin disleri cikmis, Allah kolaylik versin ins kisa zamanda uykulari duzene girer. Televizyonda bi programda cocuk doktorundan duydum. Dis cikarirken cocuklariniza hemen dis jeli vs. kullanmayin, pirasa verin eline kemirsin pirasanin suyu agri kesici ozellige sahiptir diyordu. Bir de hurmayi elinizde ezip dislerine surun o da agriyi keser dedi. Bir deneyin isterseniz belki faydasi olur.
Ezocum, yolculuk ne zaman minik gokcen nasil?
Swan uzun zamandir yazmiyorsun Yusufcuk ve sen iyisinizdir umarim.
Canım slm sağol bızde ıyıyız buyuyoruz anca gırebıldım bende yolculuk 41 kere masallah ii geçti uyudu pusette hep uçak sallandıkca beşik geldi ona:) ben hast aoldum cok yorgunluk terledım soğudum sıtma tuttu ğöğüslerim şişti falam ilaçla cok zor sursum taylonol aldım hep bugun ıyıyım daha asılarımızda ıı gectı şükür ateş olmadı yanlız bı gun süt ciğerıne kactı galıba sızde hıc oldumu bılmıyorum aklımız cıktı nefes alıyo ama alırken hııı dıye ses cıkarıyo sankı alamıyomus gıbı sırtına vurduk ters cevırdık falam oyle gectı heralde yatarak ıctı ondan sımdı dık tutuyorum sukur olmuyo diş jeli demır agrı kesıcı d3 hepsını ben getırdım gelırken amerıkadan diş jelide organık susam sokagının resmı var ustunde hattaga onu almıstım öyle canımKizlar merhabalar. Umarim herkes bebisleriyle iyidir. Biz iyiyiz Duru burada daha bir hareketlendi ve buyudu. Wanilla ve Beaden bebeklerinizin disleri cikmis, Allah kolaylik versin ins kisa zamanda uykulari duzene girer. Televizyonda bi programda cocuk doktorundan duydum. Dis cikarirken cocuklariniza hemen dis jeli vs. kullanmayin, pirasa verin eline kemirsin pirasanin suyu agri kesici ozellige sahiptir diyordu. Bir de hurmayi elinizde ezip dislerine surun o da agriyi keser dedi. Bir deneyin isterseniz belki faydasi olur.
Ezocum, yolculuk ne zaman minik gokcen nasil?
Swan uzun zamandir yazmiyorsun Yusufcuk ve sen iyisinizdir umarim.
Selamlar kizlar ve nihayet 1 yasindayiz.cokguzel oldu Hersey cok yoruldum AMA kizim icin Hersey helal olsun.birkac resim dogumgunu den
Ayy canım maşallah cook güzel olmuş nice güzel yasları olsun uzun saglıklı ömürleri olsun ınsallah:) darısı basımıza bende isterım kızceme böyle yapmak kısmetse:)
Selamlar kizlar ve nihayet 1 yasindayiz.cokguzel oldu Hersey cok yoruldum AMA kizim icin Hersey helal olsun.birkac resim dogumgunu den
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?