Amerika'da Hamilelik

Ayyy masallah barekallah Nuraycim Rabbim nazarlardan korusun,cok yakisikli Esat bey:))
Canim tekrardan Rabbim anali babali buyutsun ins.
Sutunun gelmesine sevindim benim de 3. de 3 gun sonra gelmisti biz farkedemedik sarilik olmustu yavrum hergun hastanelere git gel yapmistik((bunda eger gelmezse ac birakmamak gerektigini ogrendim biraz gec oldu ama:)))
Biz hala beklemedeyiz:)oglus memnun ben memnun bekliyoruz,annesinin sozunu dinliyor oglusum cumadan once gelmiycek heralde:)))
Bu arada yurumelere basladim,dun ablamla mall'e gittik 5 saat gezmisiz:))))
Eve geldik esim cok kizdi bi anda bu kadar niye yoruyosun kendini diye:)))
Bizde haberler simdilik boyle,carsamba kontrolumuz var bakalim ne haberlerle donucez.
Bu arada sadece en son sayfaya bakabildim,herkesler iyidir ins.
Gonlum sizlerle kizlar eger aniden dogum olursa hepinize tek tek dua etmeye calisicam aklimdasiniz

Bugun genetic counseling'e gittik. Adam anlatti anlatti, zaten bilmedigim bir sey soylemedi. Hatta bir noktada "dersinizi calismissiniz" dedi, hehehe. Bugun ikili test icin kan verdim, haftaya sali gunu nt screening icin ultrasonla ense olcum yapilacak. silgi miydi marlin mi bak unuttum, hani bu testler ayni gun olmamali mi diye sormustu. Goruldugu uzere benim iki test arasinda bir hafta zaman farki olacak. Normal degerlere bakilirken test gunu kac haftalik+gunlukseniz ona uygun degerlere bakiyorlardir (cunku forma yazdi en son ultrason tarihini ve o tarihte kac hafta+gunluk oldugunu). Simdi bunlar yapiliyor, 15. haftadan sonra 4lu test yapilacak, sonuclarina gore amniyo dusunecegim bakalim. umarim guzel cikar.

Tam counseling sirasinda telefon caldi, numarayi tanidigim icin actim. Benim ebenin hemsiresi imis. Gecen hafta verdigim idrarda infection cikmis. O gun internetteki urinalysis sonuclarina baktigimda her sey temizdi, sevinmistim, yazmistim da buraya hatta. ama galiba sonra idrari kultur yapip ona da bakiyorlar ve o kulturde bakteri cikmis. Gitmisken recete edilen antibiyotigi de edindik eczaneden. 7 gun antibiyotik kullanacagim simdi. Keske kullanmak zorunda olmasaydim ama UTI daha tehlikeli, umarim gider ve bir daha gelmez. Ne kadar dikkat ediyorum temizlige hijyene, bir turlu kurtulamiyorum UTi'dan. Bol bol su icmeye calisiyorum ama cabalarimi daha da artirmam gerek galiba!!!

Neyse iste boyle bizden haberler! crazymom hadi sira sende, cuma diyorsun madem cuma olsun ama daha fazla da bekleme, topige bir guzel bebek daha gelsin :) ne tatli Nuray'inki ya, yakinda olsa da sevsek azicik.

masalllah masallah. nasil yakisikli bisi . Allah bagislasin. darisi basimiza.
nuray oglun cok yakisikli. :))

Masallah masallah masallah canim Cok tatli bi bebek Rabbim hayirli omurler versin insallah... Darisi basimiza artik :) Ayy ben elindeki serum ignelerini gorunce dahada korku sardi Igne korkum oldugu icin ilk dikkatimi onlar cekiyo :))) Her dogum yapana serum takiyolar mi yaaaa :18::18::18:

Insallah butun testlerin sonuclari guzel cikar.

Ben seruma,dikise raziyim :)) Beni de dusunurken stres yapan tek sey ikinma bolumu.

ins. test sonucun guzel cikarda gerek kalmaz amniyo testine .. bu arada gecmis olsun enfeksiyon icin benimde hamileligimin 8.ayinda olmustu ve karnimin alt tarafin agri icinde kalmisti ben once dogum sancisi sanistim ama meger enfeksiyon mus .Bu tip uriner enfeksiyonlar hamilelikte cok tehlike bu yuzden antibiotik kullanmak kacilmaz genelde verilen antibiotik burda tek cesit oluyor oda bebege zarar vermeyen oluyor tabii olarak ben kullandim hemde cok defa , icin rahat olsun bebege gercekten birsey olmuyor en azindan kendimde tecrube edindim..

Masallah kirkbir kere masallah canim
Allah anali babali buyutmeyi nasip eder ins. darisi oncelikle crazmom in ve diger kizlarin dasina
Bu cok buyuk mutluluk kizlar ins hayirlisi ile sizlerde yasarsiniz

Canim allah razi olsun simdiden bizi hatirlayip dua etme niyetine , bu niyette oldugun icin simdiden dualarin ulasir ins bizlere ... Allah yar ve yardimcin olsun tez vakitte dogurursun ins .Bizi merakta birakma canim haberlerini dort gozle bekliyoruz

Nuraycım,çok tatlı oğluşun maşallah:) Allah sizlerle beraber mutlu,sağlıklı güzel bir ömür nasip etsin inşallah.Darısı bizlerin başına

Insallah butun testlerin sonuclari guzel cikar.

Sagolun arkadaslar. Bu testlerle ilgili beni sevindiren tek sey ne biliyor musunuz? Haftaya nt screening yapilirken bebisi bir kez daha gorecek olmak :)) Yoksa teee Agustos sonunda diger ultrasonum. Sonuclari da guzel ciksa da daha da sevinsem :)

Benim buradaki bir arkadas da 2. trimestrinda olmustu, hatta onda agri sizi yoktu, birden idrarda kan gelince panik olmustu. Ondan biliyordum UTI riskinin hamilelikte daha fazla olugunu ve bebelere zararsiz antibiyotikler verdiklerini. dun yine de emin olmak icin tr'daki kadin dogumcu kayinvalideme sordum, o da sorun degil kullan deyince bugun basladim 7 gunluk antibiyotige. insallah guzelce temizlenir gider bakteriler ve bir daha da gelmez. artik kendime "su icccc su icccccc" diye hatirlatacak bir duzenek falan kurmayi dusunuyorum!!!

bir de ilginc tarafi, okuduklarima gore hamilelerde UTI bazen hic belirti gostermeyebiliyormus, oyle yanma su bu olmuyormus. bu yuzden kontrollerde idrar tahlili almaya baslamislar, sikayet yoksa da hastalik varsa tespit edelim diye. dilerim kimse ugrasmasin bu infectionlarla, aman tahlillerinizi ihmal etmeyin kizlar!

kizlar bgn kontrolumuz vardi 30+6 yiz bugun, doktor 36. haftadan sonra bebegin donup donmedigine baktiklarini soyledi, cati muayenesi de mi o zaman yapiliyor , tecrubeli hamisler sizin ne zaman yapildi?

Bir de hastahane icin kimisi hic birsey goturme diyor ama hicbirseysiz de olmaz doktor da hic birsey getirmesen de olur dedi ama ben rahat edemem ne tavsiye edersiniz?

Allah anali babali buyutsun darisi bizlere kacinci haftanda oldu dogumun ne kadar dogdu kucuk bey?

bana da ilk muayenede yaptilar idrar testini sonra arayip bakteri oldugunu soylediler, amoxicillin diye bir antibiyotik kullandim 10 gun boyunca. o donem esra'yla da yazismistik, o da baska sebepten ayni ilaci kullanmis. gecen gittigimde tekrar bakmadi dr, bu antibiyotikten sonra (penisilinmis) hemen ortaya cikmaz, yoktur vb vb diye ya da paranoyagim ya sigortam yok diye adam temmuz'u bekliyor da olabilir (kendisi turk bu arada). hamilelerin cogunda oluyormus, temizlikle vb alakali degil bu durum. gecen gittigimde bu antibiyotik zarar verir mi diye sordugumda, zararli olsa verirmiyimmmm diye guldu dr.
bu da boyle bir animdir :))
gecmis olsun ayrica..
ve kadin dogumcu kayinvalidem olsa 7/24 ararim ne sanslisinn :)

kizlar hepiniize cook tsk ederim.. Allah razi olsun.. herkese hayirli dogumlar diliyorum.. ilk once Crazymmom ablacim sana.. bakalim caesamba dr ne dicek gercekten merak ettim.. bide dogurur gelirmissin :)))

bu arada serum mutlaka takiliyor, zaten ben biliyosunuz bakteri icin antibiyotik falanda aldim. 4 kere deldiler beni damari bulamadilar canim cok yanmisti gozunuzu korkutmak gibi olmasin..
ikinma bolumude cok kolay oldu epidural aldigim icin hic hissetmedim ..

Allah anali babali buyutsun darisi bizlere kacinci haftanda oldu dogumun ne kadar dogdu kucuk bey?

cok sagol canim .. ben 39+1 dogum yaptim.. bebisimizde 3700 gr oldu ama hasteneden cikarlen 170 gr vermisti..bebism agliyo ben kactim opuyorum

nuraycim ne tarz bir bakteri, idrar vb miydi? zarari oluyor mu dogumda antibiyotigin? dr bana da verebileceklerini soyledi

selam,
sana ve doguma bir noktada gidecek hepimize faydali olmasini umarak benim hastanenin web sayfasindan alinti yapiyorum "hastaneye neler getirmeliyim?" sorusuna cevaben yazilanlari. ben henuz cok dusunmedim ne gotururum diye ama bu liste gayet iyi gorundu gozume. Nuray ve crazymom yazsinlar bakalim ne diyecekler. (not: benim hastane birth plan'ini daha onceden aliyor, doguma gittiginde goturmen gerekmiyor o yuzden).

For you
insurance card
toiletries (toothbrush, toothpaste, lip balm, brush, hair clip or band, lotion, cosmetics)
nightgown or robe (if you prefer to wear your own)
non-skid slippers
hand fan or spray mist bottle
underwear (and your favorite brand of sanitary pad if desired)
supportive bra or nursing bra (for breastfeeding mothers)
comfortable, loose-fitting clothing to wear home
relaxing music or audio programs (check out our childbirth podcasts)
camera if you want to take pictures or record video
cell phone and numbers for friends and relatives you plan to call
eyeglasses and contact lens supplies
snacks, a change of clothes, and toiletries for your partner
leave valuables (jewelry, money) and electrical appliances (curling iron, hair dryer) at home

For baby
infant safety seat (required by law to be in the car when you leave the hospital)
outfit for going home (undershirt, outer garment, hat depending on the weather)
receiving blankets
mittens (many babies have long fingernails and can scratch their faces)

silgi'cim bana verilen nitrofurantoin monohydrate idi, microbid diyor, 7 gun kullaniliyormus. hamilelikte urethrea (cis yaptigimiz yer) bir sekilde bakterilere daha acik oluyormus, dedigin gibi temizlikle de mumkun degil engellemek. bir kere antibiyotik kullaninca geri gelmese bari!!!

senin su insurance baslasa ben de rahatlayacagim vallahi. vaktiyle ne doktor ne hastane bildigim bir yerde hastalanmistim, booyle ortada kalmistim bir basima da o geliyor aklima. doktor/tedavi ihtiyaci olup da bunun onunde engeli olanlara uzuluyorum o yuzden. neyse ki az kaldi.

kayinvalidenin kadin dogumcu olmasi turkiye'ye gittigimde isime yarayacak, tatilde doktor aramak zorunda kalmam. kesin muaynehanesinde yatirip ultrasonda kendi gormek isteyecek torunu, o arada ben de bir kez daha gormus olacagim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…