- Konu Sahibi citaknuray
-
kizlar gecmisi okumadan herkese merhabalar
06.14.12 de dogumu yaptim cok sukur..carsamba gecesi sanciyla hastaneye gittik. hastaneye gidince sancim gitti korkudan mi ne :))) sonra suni sanci verdiler saba 5te iyice artti sancilarim.. bu arada acilma 5 santim olmustu. sonra epidural aldim.. Aman Allahim nasil bir rahatlama anlatamam. butun gece uyumamistim , sonra uyudum tv izledik.. bende sanci falan yok ama. doktorum 12 de geldi. dedi acilma 10 cm olmus. parti baslasin :)))
doktorlarla muhabbet ede ede , gule gule dogumumu yarin icinde yaptim Allah cok sukur..
herkese gercekten cok rahat bir dogum diliyorum.. 2 tane dikisim var. Dr amaya gerek yok bile kendi kaybolacak dedi.
bebisiminde sagligi yerinde cok sukur. ilk 2 gun sutum gelmedi , baya endiselendik ama 3 gun gelmeye basladi ve suan emiyor. geceleri 1 saatte bir kalkiyorum emzirmek icin. mama vermek istemiyorum cunku...annemde komposto yapti. kayisi ve uzumden. sutu co arttiriyor tavsiye ederim. eger sizin de sut arttirici bildiginiz bisiler varsa soyleyin sevinrim...eger bir sorunuz olursa cevaplarim .bugunden itibaren biraz duzeni oturttuk .. foruma girmeye calisicam
buda bebisimin resimleri... masallah demeyi unutmayin lutfen :)))Eki Görüntüle 447160 Eki Görüntüle 447161 Eki Görüntüle 447162
06.14.12 de dogumu yaptim cok sukur..carsamba gecesi sanciyla hastaneye gittik. hastaneye gidince sancim gitti korkudan mi ne :))) sonra suni sanci verdiler saba 5te iyice artti sancilarim.. bu arada acilma 5 santim olmustu. sonra epidural aldim.. Aman Allahim nasil bir rahatlama anlatamam. butun gece uyumamistim , sonra uyudum tv izledik.. bende sanci falan yok ama. doktorum 12 de geldi. dedi acilma 10 cm olmus. parti baslasin :)))
doktorlarla muhabbet ede ede , gule gule dogumumu yarin icinde yaptim Allah cok sukur..
herkese gercekten cok rahat bir dogum diliyorum.. 2 tane dikisim var. Dr amaya gerek yok bile kendi kaybolacak dedi.
bebisiminde sagligi yerinde cok sukur. ilk 2 gun sutum gelmedi , baya endiselendik ama 3 gun gelmeye basladi ve suan emiyor. geceleri 1 saatte bir kalkiyorum emzirmek icin. mama vermek istemiyorum cunku...annemde komposto yapti. kayisi ve uzumden. sutu co arttiriyor tavsiye ederim. eger sizin de sut arttirici bildiginiz bisiler varsa soyleyin sevinrim...eger bir sorunuz olursa cevaplarim .bugunden itibaren biraz duzeni oturttuk .. foruma girmeye calisicam
buda bebisimin resimleri... masallah demeyi unutmayin lutfen :)))Eki Görüntüle 447160 Eki Görüntüle 447161 Eki Görüntüle 447162
Eyvahlar olsunYa ben ozenle amerika'da bulunabilen, buradaki malzemelerle yapilabilen seyleri saydimdiii Buradaki hanimlar arasinda mutfak konusunda en beceriksizi benim buyuk ihtimalle, o yuzden bu saydigim seyleri kesin herkes yapabiliyordur ya! yapmasi basit malzemelerini bulmak kolay seyler. Yoksa saymaya kalksam besleyici neler neler sayacagim canimizin isteyecegi guzelim Turk mutfagindan :))[/
:))) turk mutfagina hic girme kokocum o zaman asermeyen ben bile aseririm.Ben beynimin o tarafini resetledim :)) Anne yemekleriyle ilgili hicbir sey hatirlamiyorum :)))
bende turk mutfagi ve anne yemegi diye yanip tutusmustum. hattta haziranda turkiyeye gitcem diye havalara ucuyordum. benim kizin saglik sorunu birde tasinma islemi cikinca gitmekte suya dustu. nasil hayeller kuruyordum ama bilemezsiniz. bu hafta sonu abimin dugunu var en uzuldugumde ona dahi gidememek. cunku topu topu iki kardesiz. onuda goremeyecegim. saglik olsun diye avutuyorum kendimi(
Bugun genetic counseling'e gittik. Adam anlatti anlatti, zaten bilmedigim bir sey soylemedi. Hatta bir noktada "dersinizi calismissiniz" dedi, hehehe. Bugun ikili test icin kan verdim, haftaya sali gunu nt screening icin ultrasonla ense olcum yapilacak. silgi miydi marlin mi bak unuttum, hani bu testler ayni gun olmamali mi diye sormustu. Goruldugu uzere benim iki test arasinda bir hafta zaman farki olacak. Normal degerlere bakilirken test gunu kac haftalik+gunlukseniz ona uygun degerlere bakiyorlardir (cunku forma yazdi en son ultrason tarihini ve o tarihte kac hafta+gunluk oldugunu). Simdi bunlar yapiliyor, 15. haftadan sonra 4lu test yapilacak, sonuclarina gore amniyo dusunecegim bakalim. umarim guzel cikar.
Tam counseling sirasinda telefon caldi, numarayi tanidigim icin actim. Benim ebenin hemsiresi imis. Gecen hafta verdigim idrarda infection cikmis. O gun internetteki urinalysis sonuclarina baktigimda her sey temizdi, sevinmistim, yazmistim da buraya hatta. ama galiba sonra idrari kultur yapip ona da bakiyorlar ve o kulturde bakteri cikmis. Gitmisken recete edilen antibiyotigi de edindik eczaneden. 7 gun antibiyotik kullanacagim simdi. Keske kullanmak zorunda olmasaydim ama UTI daha tehlikeli, umarim gider ve bir daha gelmez. Ne kadar dikkat ediyorum temizlige hijyene, bir turlu kurtulamiyorum UTi'dan. Bol bol su icmeye calisiyorum ama cabalarimi daha da artirmam gerek galiba!!!
Neyse iste boyle bizden haberler! crazymom hadi sira sende, cuma diyorsun madem cuma olsun ama daha fazla da bekleme, topige bir guzel bebek daha gelsin :) ne tatli Nuray'inki ya, yakinda olsa da sevsek azicik.
bende turk mutfagi ve anne yemegi diye yanip tutusmustum. hattta haziranda turkiyeye gitcem diye havalara ucuyordum. benim kizin saglik sorunu birde tasinma islemi cikinca gitmekte suya dustu. nasil hayeller kuruyordum ama bilemezsiniz. bu hafta sonu abimin dugunu var en uzuldugumde ona dahi gidememek. cunku topu topu iki kardesiz. onuda goremeyecegim. saglik olsun diye avutuyorum kendimi(
Dedigin gibi Cana cim saglik olsun.Guzel kizininda sagligi cok iyi olacak Allah in izniyle dogumdan sonra anne ,kiz beraber gidersiniz artik :)
Masallah masallah masallah canimCok tatli bi bebek Rabbim hayirli omurler versin insallah... Darisi basimiza artik :) Ayy ben elindeki serum ignelerini gorunce dahada korku sardi Igne korkum oldugu icin ilk dikkatimi onlar cekiyo :))) Her dogum yapana serum takiyolar mi yaaaa :18::18::18:
Bugun genetic counseling'e gittik. Adam anlatti anlatti, zaten bilmedigim bir sey soylemedi. Hatta bir noktada "dersinizi calismissiniz" dedi, hehehe. Bugun ikili test icin kan verdim, haftaya sali gunu nt screening icin ultrasonla ense olcum yapilacak. silgi miydi marlin mi bak unuttum, hani bu testler ayni gun olmamali mi diye sormustu. Goruldugu uzere benim iki test arasinda bir hafta zaman farki olacak. Normal degerlere bakilirken test gunu kac haftalik+gunlukseniz ona uygun degerlere bakiyorlardir (cunku forma yazdi en son ultrason tarihini ve o tarihte kac hafta+gunluk oldugunu). Simdi bunlar yapiliyor, 15. haftadan sonra 4lu test yapilacak, sonuclarina gore amniyo dusunecegim bakalim. umarim guzel cikar.
Tam counseling sirasinda telefon caldi, numarayi tanidigim icin actim. Benim ebenin hemsiresi imis. Gecen hafta verdigim idrarda infection cikmis. O gun internetteki urinalysis sonuclarina baktigimda her sey temizdi, sevinmistim, yazmistim da buraya hatta. ama galiba sonra idrari kultur yapip ona da bakiyorlar ve o kulturde bakteri cikmis. Gitmisken recete edilen antibiyotigi de edindik eczaneden. 7 gun antibiyotik kullanacagim simdi. Keske kullanmak zorunda olmasaydim ama UTI daha tehlikeli, umarim gider ve bir daha gelmez. Ne kadar dikkat ediyorum temizlige hijyene, bir turlu kurtulamiyorum UTi'dan. Bol bol su icmeye calisiyorum ama cabalarimi daha da artirmam gerek galiba!!!
Neyse iste boyle bizden haberler! crazymom hadi sira sende, cuma diyorsun madem cuma olsun ama daha fazla da bekleme, topige bir guzel bebek daha gelsin :) ne tatli Nuray'inki ya, yakinda olsa da sevsek azicik.
Insallah butun testlerin sonuclari guzel cikar.
ins. test sonucun guzel cikarda gerek kalmaz amniyo testine .. bu arada gecmis olsun enfeksiyon icin benimde hamileligimin 8.ayinda olmustu ve karnimin alt tarafin agri icinde kalmisti ben once dogum sancisi sanistim ama meger enfeksiyon mus .Bu tip uriner enfeksiyonlar hamilelikte cok tehlike bu yuzden antibiotik kullanmak kacilmaz genelde verilen antibiotik burda tek cesit oluyor oda bebege zarar vermeyen oluyor tabii olarak ben kullandim hemde cok defa , icin rahat olsun bebege gercekten birsey olmuyor en azindan kendimde tecrube edindim..
Allah anali babali buyutsun darisi bizlere kacinci haftanda oldu dogumun ne kadar dogdu kucuk bey?
kizlar hepiniize cook tsk ederim.. Allah razi olsun.. herkese hayirli dogumlar diliyorum.. ilk once Crazymmom ablacim sana.. bakalim caesamba dr ne dicek gercekten merak ettim.. bide dogurur gelirmissin :)))
bu arada serum mutlaka takiliyor, zaten ben biliyosunuz bakteri icin antibiyotik falanda aldim. 4 kere deldiler beni damari bulamadilar canim cok yanmisti gozunuzu korkutmak gibi olmasin..
ikinma bolumude cok kolay oldu epidural aldigim icin hic hissetmedim ..
cok sagol canim .. ben 39+1 dogum yaptim.. bebisimizde 3700 gr oldu ama hasteneden cikarlen 170 gr vermisti..bebism agliyo ben kactim opuyorum
kizlar bgn kontrolumuz vardi 30+6 yiz bugun, doktor 36. haftadan sonra bebegin donup donmedigine baktiklarini soyledi, cati muayenesi de mi o zaman yapiliyor , tecrubeli hamisler sizin ne zaman yapildi?
Bir de hastahane icin kimisi hic birsey goturme diyor ama hicbirseysiz de olmaz doktor da hic birsey getirmesen de olur dedi ama ben rahat edemem ne tavsiye edersiniz?
bana da ilk muayenede yaptilar idrar testini sonra arayip bakteri oldugunu soylediler, amoxicillin diye bir antibiyotik kullandim 10 gun boyunca. o donem esra'yla da yazismistik, o da baska sebepten ayni ilaci kullanmis. gecen gittigimde tekrar bakmadi dr, bu antibiyotikten sonra (penisilinmis) hemen ortaya cikmaz, yoktur vb vb diye ya da paranoyagim ya sigortam yok diye adam temmuz'u bekliyor da olabilir (kendisi turk bu arada). hamilelerin cogunda oluyormus, temizlikle vb alakali degil bu durum. gecen gittigimde bu antibiyotik zarar verir mi diye sordugumda, zararli olsa verirmiyimmmm diye guldu dr.
bu da boyle bir animdir :))
gecmis olsun ayrica..
ve kadin dogumcu kayinvalidem olsa 7/24 ararim ne sanslisinn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?