- Konu Sahibi citaknuray
-
kizlar hepiniize cook tsk ederim.. Allah razi olsun.. herkese hayirli dogumlar diliyorum.. ilk once Crazymmom ablacim sana.. bakalim caesamba dr ne dicek gercekten merak ettim.. bide dogurur gelirmissin :)))
bu arada serum mutlaka takiliyor, zaten ben biliyosunuz bakteri icin antibiyotik falanda aldim. 4 kere deldiler beni damari bulamadilar canim cok yanmisti gozunuzu korkutmak gibi olmasin..
ikinma bolumude cok kolay oldu epidural aldigim icin hic hissetmedim ..
cok sagol canim .. ben 39+1 dogum yaptim.. bebisimizde 3700 gr oldu ama hasteneden cikarlen 170 gr vermisti..bebism agliyo ben kactim opuyorum
Bugun kulagimdaki tikaniklik ve ugultu icin kulak burun bogazciya gittim.Iyice kontrol etti bir problem gormedigini soyledi.Adama diyorumki (adam diyorum cunku beni deli etti )
Sabahlari kalktigimda ve gunun belli zamanlarinda (surekli degil) sol kulagimda ugultu ve tikaniklik oluyor .Kulagimda heart beating gibi ses hissediyorum ve bu beni cok rahatsiz ediyor.
"Hiim hiiim.... evet,evet,anliyorum.Size duyma testi yapalim" dedi.Yahu benim duymayla ilgili bir sorunum yok .En ufak tikirtiyi bile duyuyorum diyorum.Olsun biz yinede yapali diyor.
Her zaman boyle oluyor.Hangi doktora hangi hastaneye gitsem.Sigortam var diye dunyanin gereksiz testini yapip dunyanin parasini aliyorlar sigorta sirketinden.
Sinirlendim bugun vaktim yok bu teste yarin ararim sizi dedim ciktim.Biliyorum bu kulak tikanikligi hamilelikten kaynaklaniyor.Kendi kadin dogumcumada sordugumda normal dedi.Tamam normal ama vardir bunun bir ilaci,damlasi.Rahatsiz ediyor beni bu durum.
Sonuc: Ya baska doktor bulucam yada pasa pasa o testi yaptirmaya gidecem.
Hamile kalmaya karar verdigimde de jinekologa gitmistim.(Surekli gittigim doktor.Bana demistiki hamile kalmaya karar verdiginde gel vitamin vereyim sana) Esimle gittik.Karar verdik bebek istiyoruz .Ben smear testimi filan olmustum biliyorsunuz.Vitamin icin geldim dedim.Adam bana bir test listesi cikartti iste iliskiden sonra hemen geleceksin spermler rahim icinde ne durumda bakicaz.Bunun yaninda bir ton kan testi soyledi.Iste 3-4 ay beklicez olmazsa gobekten bir kamera ile rahime inecez.
Bir dakika once bir deneyelim 5-6 ay haa olmadi siz bunlari deneyin uzerimde dedim.Iste 35 yasindasiniz simdiye kadar hamile kalmamaniz sizi riskli gruba sokar.
Yahu istemedik korunduk.Simdi istiyoruz diyorum ama duvarami,adamami...Illa tutturdu bu testleri olman lazim.
Ben bu testleri olmak istemiyorum .Once denicem .Olmazsa yapariz dedim.Listeyide aldim ciktim.Ertesi gun telefon actim sigorta sirketini.Listeyi faksladim.Toplam ne kadar dedim.$11.000
civari dediler.Resmen soygun.40 gun sonra hamile kalmistim.Para bende cikmasada istenen gereksiz testlerden gicik oluyorum.
Ben seruma,dikise raziyim :)) Beni de dusunurken stres yapan tek sey ikinma bolumu.
kizlar hepiniize cook tsk ederim.. Allah razi olsun.. herkese hayirli dogumlar diliyorum.. ilk once Crazymmom ablacim sana.. bakalim caesamba dr ne dicek gercekten merak ettim.. bide dogurur gelirmissin :)))
bu arada serum mutlaka takiliyor, zaten ben biliyosunuz bakteri icin antibiyotik falanda aldim. 4 kere deldiler beni damari bulamadilar canim cok yanmisti gozunuzu korkutmak gibi olmasin..
ikinma bolumude cok kolay oldu epidural aldigim icin hic hissetmedim ..
Canim allah razi olsun simdiden bizi hatirlayip dua etme niyetine , bu niyette oldugun icin simdiden dualarin ulasir ins bizlere ... Allah yar ve yardimcin olsun tez vakitte dogurursun ins .Bizi merakta birakma canim haberlerini dort gozle bekliyoruz
kizlar hepiniize cook tsk ederim.. Allah razi olsun.. herkese hayirli dogumlar diliyorum.. ilk once Crazymmom ablacim sana.. bakalim caesamba dr ne dicek gercekten merak ettim.. bide dogurur gelirmissin:))
Valla Nuraycim bugun kasilmalar cok oldu hatta bi ara dakika tuttum bayagi yakindi birbirine ama duzenli degildi,esim bunlar artci heralde diyor:)))gercegi sonra gelicek diyor:))
Bizim bu 4. Ama bugun sanci girince ben suratimi eksittikce esimin yuzundeki ifadeyi gormeliydiniz:)))ben onu doguma sokarsam heralde beni birakip onla ilgilenmek zorunda kalicaklar:))))
Yarin oglen eger extra bisey olmazsa en gec aksam sizi haberdar ederim gelismelerden ins...
Hepinizi cok cok opuyorum kizlarrrr,kendinize cok iyi bakin:)
Oncelikle gecmis olsun Esra'cim, umarim bu ugultu sorununa bir cozum bulabilirsin. Yani ilaci damlasi yoksa, cekmek zorundaysak da oyle soylesinler degil mi, ne gereksiz test kakalamaya calisiyor ki?
Vitamin icin gittiginizdeki muhabbete de ayri guldum (sinirden). Yasin 35 olabilir, ama o zaman bile en az 6 ay zamanlamali deneyip olmazsa tetkik ve tedavilere girisilir, daha oyle bismillah ilk aydan ne gerek var. O post-coital test mesela, biz tedaviye basladigimiz halde yapilmadi, oyle gereksiz bir sey. Gobekten kamera ile rahime inme laparaskopi falan herhalde, ondan once hsg yapilir, hsg'yi es gecip kameralar bilmemneler yine gereksiz. Yani bak, biz gerektigi icin tedavi olduk, bizim tedaviyle karsilastirildiginda bile gereksiz seyler soylemis. Iyi ki kanmamissin. Ha bazi kan testleri var, en azindan bizim eyalette hamile kalmak istedigini soyleyen ciftlere yapilmasi yasal mecburiyet (bunlar genelde std testleri, hiv falan) ama seninkinin istedigi testler cok daha fazlasi idi galiba!
Benim sigortada "bu test gereksiz mi acaba?" derdim hic olmuyor cunku hastane/lab ve sigorta ayni sey, yani gereksiz islemlerin ucreti kendi ceplerinden cikiyor. Ha, oyle olunca gerekli testleri yapmazlar mi diye endise edilebilir ama hic oyle bir durumla karsilasmadim -bir tek toxoplasmosis icin test yapmadilar istesem de, gereksiz dediler cesitli gerekcelerle- o kadar. Esimin sigortasi farkli, doktoru ayri buluyor, lab'e ayri yere gidiyor, sonuclarini 1 hafta bekliyor falan. Benim her sey 1 binada, sonuclari internet hesabimdan goruyorum, esim kiskaniyor. Cok cesit cesit bu sigorta ve saglik isleri bu ulkede, umarim hepimize iyi doktorlar, iyi saglik personeli denk gelir, hele cocuktu dogumdu onlara emanetiz.
Tekrar gecmis olsun. Bebekler icin kulagina sutunuzden damlatin derler, sana ne damlatsak? :))
Herkese selamlarrrr,
Kizlar guzel dilekleriniz icin tesekkurler en yakin zmnda guzel haberler veririm ins. sizeee
Herkesten tek tek alinti yapamadim gecmisi tam da okuyamadim kesik kesik okuyabiliyorum malum ev curcuna:)))
Esracim test sonuclarin ne zmn cikicak? Yoksa cikti da ben mi kacirdim,guzel sonuclar alirsin insallah cnm hepimiz sevincine ortak oluruz:)))
Kokocum sende yakinda gidiceksin heralde test icin,cnm senin sonuclarinda temiz cikar insallah,guzel haberlerinizi bekliyoruz.
Canancim senin bebisin durumu nasil?guzel haberler almissindir sende ins. Uzun zmndir aklima geliyosun bi turlu soramadim hakkini helal et.
Kkbr,Marlin,Silgi,Cemrecik ve ismi aklima gelmiyen diger arkadaslar herkes iyidir ins.
Benden sonra en yakin kkbr'in dogumu vardi hatirladigim kadariyla,cnm iyisindir ins. seninle alisverisleri paylasicaktik hakkini helal et yazamadim bidaha,bir ara gene en son alisverislerim hakkinda konusuruz ins.
Topigimize yeni arkadaslar katilmis onlara da hosgeldiniz demek istiyorum,Rabbim guzel paylasimlarda bulundursun hepimizi ins.
Kizlar bu topik bizim hamilelik,dogum,bebek buyutme ve dert paylasma( hepsi birden) topigimiz, o yuzden hic eksilmeyiz hep cogaliriz ins:))))
Amin cnm,insallah Rabbim herkesin gonlundekini hakkinda hayirli eylesin,test sonucu bekleyenlerin yuzunu guldursun,skintisi olanlarin skintisini gidersin,dogum yapicak olanlari bi nefeste kurtarsin ve senin gibi yapmis olanlara da yavrusuyla bir omur boyu saglik sihhat versin,dert keder gostermesin ins.
Dogum yapar yapmaz en kisa surede sizlere haber ulastirmaya calisicam.
kizlar hepiniize cook tsk ederim.. Allah razi olsun.. herkese hayirli dogumlar diliyorum.. ilk once Crazymmom ablacim sana.. bakalim caesamba dr ne dicek gercekten merak ettim.. bide dogurur gelirmissin:))
Valla Nuraycim bugun kasilmalar cok oldu hatta bi ara dakika tuttum bayagi yakindi birbirine ama duzenli degildi,esim bunlar artci heralde diyor:)))gercegi sonra gelicek diyor:))
Bizim bu 4. Ama bugun sanci girince ben suratimi eksittikce esimin yuzundeki ifadeyi gormeliydiniz:)))ben onu doguma sokarsam heralde beni birakip onla ilgilenmek zorunda kalicaklar:))))
Yarin oglen eger extra bisey olmazsa en gec aksam sizi haberdar ederim gelismelerden ins...
Yok canim sonuclar cikmadi daha.10-14 gun arasi demislerdi.Ben Cuma gunu aramayi dusunuyorum.Insallah iyi cikar .
silgi'cim bana verilen nitrofurantoin monohydrate idi, microbid diyor, 7 gun kullaniliyormus. hamilelikte urethrea (cis yaptigimiz yer) bir sekilde bakterilere daha acik oluyormus, dedigin gibi temizlikle de mumkun degil engellemek. bir kere antibiyotik kullaninca geri gelmese bari!!!
senin su insurance baslasa ben de rahatlayacagim vallahi. vaktiyle ne doktor ne hastane bildigim bir yerde hastalanmistim, booyle ortada kalmistim bir basima da o geliyor aklima. doktor/tedavi ihtiyaci olup da bunun onunde engeli olanlara uzuluyorum o yuzden. neyse ki az kaldi.
kayinvalidenin kadin dogumcu olmasi turkiye'ye gittigimde isime yarayacak, tatilde doktor aramak zorunda kalmam. kesin muaynehanesinde yatirip ultrasonda kendi gormek isteyecek torunu, o arada ben de bir kez daha gormus olacagim :))
hehe hakikaten ya insurance sorunum bitmiyo, biz simdilik ozel bir sigortaya basvurduk ki effective date july 1st diye card yolladilar. ozel olmasina ragmen neredeyse 1 ay sonrasina verdiler. ondan sonra sigorta konusunda rahatliycam ins :))
umarim bakteri sorununu ilaclarla bir kerede bitiririz ve bana soylenen hep "su"ydu. su an az az icmeye basladim. bulantilar azaldi mi bu arada?
esra'cim sana da gecmis olsun, para tuzagi mi cok mu pipirikliler bilmiyorum ama insani deli ediyorlar gercekten. benimde dunden beri inanilmaz bas agrim var, onceden majezik'i iciyodum rahatliyodum, su an onu da yapamiyorum. bunye borcok yonden etkileniyo sanirim hamilelikte, bir de ben hala hasta modundayim. belki sundan kurtulsam normale donucem.eskiler diyor ya "kendinizi cok dinlemeyinn" bana boyle bir eski lazim :)
Silgicim sana da cok gecmis olsun.Bas agrisida hamileliktenSadece Tynenol icebiliyoruz aklinda bulunsun.Baska agri kesicilerden sakin icme canim.Bana bir liste verdiler over-the counter ilaclar icin.Listede sadece icebilecegimiz Tynenol var agri kesici olarak.
ibuprofen,Advil vb. kesinlikle icme canim.Umarim bulantilarin azalmistir.
Esra: Ya bir de pricing'i de farkli oluyor sigorta olunca. Benim discide yapiyorlar onu. Eger sen cebinden odeyeceksen atiyorum $100 istedikleri bir proseduru sigortana $500 diye raporluyorlar. Yani senin o $6K'lik fatura cikmis testlerin gercek masrafi herhalde yarisindan bile azdir. MRI degil, ultrason degil, kan testi yani.
Silgi: Bas agrina gecmis olsun, Esra'nin dedigi gibi tylenol tek secenek. Bir de soguk kompres falan gibi ev tedavileri denedin mi, belki bas agrinin cevap verdigi bir sey cikar.
Benim bulantilar hala tam gecmedi. Gun icinde daha iyiyim aksamlari cosuyor. Buna da sukur diyorum, artik 12. haftada mi gecer 13. haftada mi, o zaman gecsin raziyim diyorum, az kaldi hadi gayret diyorum. Birkac hafta once geceleri sizar kalirdim, simdi enerji durumum daha iyi gibi, onu farkediyorum. Az kaldi duze cikacagiz sen de dayan silgiiiii!
canan'cim umarim hareketleri de hissetmeye baslariz, gobekte hareket eden bisey de tuhaf olsa gerek. o duyguyu merak ediyorum cok.
esra'cim tylenol'u bilmiyodum ama artik cok mecbur kalmadikca ilac kullanmak istemiyorum ya. zaman gectikce daha cok vicdan azabi cekmeye basliyor insan yedikleri, ictikleri konusunda. sizin salata tavsiyelerinizden sonra bol bol salata yapmaya basladim bu arada, iyi geldi sanki onlar bana :) mide durumuma gore ileride brokoli, ispanakta eklerim bakalim.
ve bulantidasim :)) insallahh gecer en kisa surede ama 12'ye yaklastikca azaliyor gibi. ikimiz de atlaticaz, biraz rahatladikca buna daha fazla inaniyorum. ve aynen bende aksamlari daha kotu oluyorum, morning sickness ne ki :)
Herkese selamlarrrr,
Kizlar guzel dilekleriniz icin tesekkurler en yakin zmnda guzel haberler veririm ins. sizeee
Herkesten tek tek alinti yapamadim gecmisi tam da okuyamadim kesik kesik okuyabiliyorum malum ev curcuna:)))
Esracim test sonuclarin ne zmn cikicak? Yoksa cikti da ben mi kacirdim,guzel sonuclar alirsin insallah cnm hepimiz sevincine ortak oluruz:)))
Kokocum sende yakinda gidiceksin heralde test icin,cnm senin sonuclarinda temiz cikar insallah,guzel haberlerinizi bekliyoruz.
Canancim senin bebisin durumu nasil?guzel haberler almissindir sende ins. Uzun zmndir aklima geliyosun bi turlu soramadim hakkini helal et.
Kkbr,Marlin,Silgi,Cemrecik ve ismi aklima gelmiyen diger arkadaslar herkes iyidir ins.
Benden sonra en yakin kkbr'in dogumu vardi hatirladigim kadariyla,cnm iyisindir ins. seninle alisverisleri paylasicaktik hakkini helal et yazamadim bidaha,bir ara gene en son alisverislerim hakkinda konusuruz ins.
Topigimize yeni arkadaslar katilmis onlara da hosgeldiniz demek istiyorum,Rabbim guzel paylasimlarda bulundursun hepimizi ins.
Kizlar bu topik bizim hamilelik,dogum,bebek buyutme ve dert paylasma( hepsi birden) topigimiz, o yuzden hic eksilmeyiz hep cogaliriz ins:))))
Amin cnm,insallah Rabbim herkesin gonlundekini hakkinda hayirli eylesin,test sonucu bekleyenlerin yuzunu guldursun,skintisi olanlarin skintisini gidersin,dogum yapicak olanlari bi nefeste kurtarsin ve senin gibi yapmis olanlara da yavrusuyla bir omur boyu saglik sihhat versin,dert keder gostermesin ins.
Dogum yapar yapmaz en kisa surede sizlere haber ulastirmaya calisicam.
benim bebisi kalp doktoru gordu. bir sorun gormedigini ancak dikkatli olmamiz gerektigini soyledi. artik yeni tasincagimiz yerde baktiracagiz tekrar. ilginiz merakiniz icin tesekkurler.
sanada Allah kolayliklar versin. zaten 3 cocuk birde dogum arefesi yinede firsat blup iyi yaziyorsun. Allah bir avazda kurtarsin darisi basimiza olsun ins.
seninde guzel dogum hikayeni okumayi ve bebegini gormek icin sabirsizlaniyorum ben.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
benim bebisi kalp doktoru gordu. bir sorun gormedigini ancak dikkatli olmamiz gerektigini soyledi. artik yeni tasincagimiz yerde baktiracagiz tekrar. ilginiz merakiniz icin tesekkurler.
merhaba kizlar,
boyle bi topik olduguna cok sevindim.
ben de amerikadayim ama hamis degilim.
mart ayinda dusuk yaptim.
denemeye devam ediyoruz bakalim ne zaman gelcek tekrar.
o zaman gelirim size sorularimi sormaya.
biz dallas,tx tayix simdilik. ogrenciyim, F1 vizem var, sigortam da var.
ay bi gelseydi bebis gidecek doktorum da var,
calistgm yer zaten hastane.
hayirlisi Rabbim den.
hepinizi tebrik ediyorum bol bol.
opuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?