Amerika'da Hamilelik

ay niye soylemiyorsun? ben de merak ediyordum ama daha doktor bir sey demedi zannediyorum, yazdin da kacirdim mi acaba? kalp doktorunun bir sorun gormemis olmasina cok sevindim, insallah ileriki kontrollerde de her sey guzel cikar.

hemen yazdim canim dun gitmistik yazcaktim bi turlu firsat bulamadim.

bizde cok sevindik.2 doktor bakti yine bisi diycekler diye aklim cikti tutamadim kendimi. hamilelik zaten cok aglak yapti beni..
ama cok sukur bisi cikmadi.

bizde cok sevindik.2 doktor bakti yine bisi diycekler diye aklim cikti tutamadim kendimi. hamilelik zaten cok aglak yapti beni..

amaan, sorma, ben de iyice aglak oldum, ota b.ka agliyorum. komedi disinda bir sey izleyemez oldum, ya icim daraliyor ya da direkt basliyorum aglamaya. agladigimiz film olsun :))

anlasilabilir durumda mi bilmem ama hemen baktim kopyalayip gonderdim sana. bence korkulacak bisi yok. benim ebem demir hapi bile vermedi bana. 20 haftada bakariz demisti.20 hafta geceli cok oldu. yinede doktorun eben daha iyi bilir ama korkulcak bisi yok bence cunku seninkiler ile benim degerler arasinda cok fark yok gibi geldi. bu arada sen de mi kaiser permanente e gidiyordun ? benmi yanlis hatirliyorum.

Component Your result Standard range Units
WBC'S AUTO 9.2 4.0 - 11.0 thou/mcL
RBC, AUTO 3.99 4.2 - 5.4 mil/mcL
HGB 11.6 12.0 - 16.0 g/dL
HCT, AUTO 33.5 37 - 47 %
MCV 84.0 81 - 99 fl
MCH 29.2 27 - 35 pg/cell
MCHC 34.8 32 - 37 g/dL
RDW, BLOOD 13.1 11.5 - 14.5 %
PLATELETS,
AUTOMATED COUNT 242 130 - 400 thou/mcL
MPV 8.5 7.4 - 10.4 fl

Son düzenleme:

valla gercekten degerlerimiz cok yakin, benim rbc senden birrazcik dusuk, hgb hct de seninkinden birrazzcik yuksek. diger degerlerim zaten bu "standard range"de.

benim de kaiser evet. memnun musun sen? doktorun kim, memnunsan ben de onu dusuneyim. ben oylesine bir tane secmistim ama sali gunu yeni bir tane sececegim. arkadasim birisini onermisti (kendi doktorunu yani), ebeye de soracagim, ona gore sececegim. senden de tavsiye alayim. ebeden memnunum, daha once (hamileligi bile dusunmezken) bir rahatsizlanip gittigimde cok guzel ilgilenmisti, o yuzden onu sectim (dougan). doktor kesinlestirecegim simdi iste.

turkiye'de ayni sehirde oturanlar hep doktor hastane muhabbeti yapiyor, bize de nasipmis :) keske tasiniyor olmasaydiniz.

ben doktorumu ilk gittigimde gordum .ondan sonra hep ebeyle muhattap olduk. o yuzden doktor hakkinda bisi diyeem. ama ebe benim hayatimda gordugum iyi insanlardan bi tanesi. bu kadar tatli bir kadin olamaz. daha gorur gormez sariliyor cok uzme kendini diyor hep :)))benim yanliz oldugumu biliyor ingilizcede iyi olmayinca uzuluyor sanirim . ben cok memnundum kendisinden.adi BICH NGOC NGUYEN .

Kizlar ancak girebildim tum gecmisi okuyamadim soyle bi goz attim hemen yaziyorum,bugun cok yorgunum hemenn yaticam:))
Oncelikle Esracim hayirli haberlerini bekliyoruz cnm,Rabbim yuzunu guldursun ins.
Canancim bebisinin biseyi olmadigina cok sevindim,ben nedense basindan beri bisey cikmiycagina emindim cok sukur cnm.
Hayirlisiyla bebisini de vaktinde saglikla kucagina alirsinn ins.

Gelelim bugunku kontrolumuze:))
Bugun doktorumuz tekrar cati muayenesi yapti 1 cm aciklik olmus:)dunku kasilmalarimiz bundan dolayiymis.
Pazartesi gunu 40 haftalik oluyoruz doktorumuz beklemek istemedigini soyledi cunku benim troidim var,bu yuzden Beklemek tehlikeli olabilirmis.Zaten bebek gelisimini tamamlamis olucak dedi ve bizim fikrimizi sordu.
Pazartesiye kadar bebis kendiliginden gelmezse,pazartesi gece saat 11:00 icin hastaneye yatisini yapalim dedi.
Vaginal kapsulle Suni sanci vericekler dogum hizlansin diye,hayirlisi bakalim bizde o gune kadar gelmezse tmm dedik,biz finale cok yaklastik:)yani en fazla 5 gunumuz kaldi:)))
Rabbim hepimizi bir nefeste kurtarsin ins.

Bizde haberler boyle,bu arada bugun acayip bir dogum enerjisi geldi bana, ablamla bir guzel temizlige girdik:)))
Su son zamanlarda enerji gelirmis lafina inanmiyordum cok cunku parmagimi oynatmaya halim olmuyodu ama dogruymus tecrubeyle sabittir:)))

bende su cati muayensinden cok korkuyorum ne acayip kimimiz serumdan kimimiz ikinmadan bense cati muayenesinden cok korkuyorum :)
bebek umarim kendiliginden gelir suni sanciyla daha cok aci cekersin sanirim. gerci epidural alacaksan acin azalir.
Allah bir nefeste kurtarsin once seni sonra tum dogum yapacaklari :))

Ayyy senin adinada cok heyecanlandim... Insallah hersey cok yolunda gider... Allah yardimcin olsun .. Bende oyle bekliyorum, daha zamanimiz var zaten tabi erken gelmek istemezse bebisim :) Benimde ayin 28 inde randevum var.. Ne yapacaklar hicbi fikrim yok... Bakalim hayirlisi artik :) Bak nolur sancin geldigi zaman dua etmeye basla bizler icinde

Bu arada ben biseyler aldim cvs ten :) Nuk emzik, Dr browns cubuklu biberon, pampers huggies bez islak mendil, pudra, j&j baby sampuan gibi seyler aldim... j&j urunlerinin icinde kanserojen madde var diyolar ama ne yapsam bilmiyorum... Umarim hepsinden memnun kalirim... Sen bi dogumunu yap insallah, bebisin aldiklarini kullansin sonra yazarsin sonuclari Allah izin verirse canim :)))

arkadaslar herkese merhaba, cok fazla sayfa vardı hepsini okuyamadım genel bir goz attım. Kusura bakmayın simdiden daha once konusulduysa simdi soracagım konu.
Ben 4 aylık hamileyim Turkiyedeyim, oglusumu Amerikada dogurmak istiyorum, bunu da ileride alternatifi olsun, vize kuyruklarında cile cekmesin vs. gibi bir cok nedenden dolayı istiyorum. Burda calısıyorum, her sene en az 1-2 hafta zaten is icin ABD geliyorum ama tabi hic bebegimi abd'de dogururum gitmisken arastırayım demedim 7. ayı gecirmeden orda olmam gerek bu da en azından 2,5-3 ay kadar orada kalacagım demek oluyor. Esim de benimle gelecek, yalnıs kalmayacagım cok sukur. Bir de cok yakın olmasa da arkadaslar-tanıdıklar var. Ev kiralamamız gerekecek hastane yakınlarında, hastane masrafları, dr masrafları vs baya cok olacak internetten arastırdıgım kadarıyla. Burdaki sigortam orada dogumu karsılamıyor malesef ben de en uygun ne sekilde yapabiliriz onu arastırıyorum. Hangi eyalet daha uygun hem hastane hem de kira vs acısından? hastaneler hakkında neler soyleyebilirsiniz, masraflar? gerekmedikce sezeryan olmayı dusunmuyorum bu da zaten ABD de yaygın olan uygulamaymıs. Simdi burda hamileligimin ilk ayından beri dr kontrolundeyim 2li tramam yapıldı, 25 inde 3lu tarama olacak, diger testler ultrasoundlar felan hepsi var ama yine okudugum kadarı ile ABD'deki doktorum bunları kendi yapmak istermis bunlar da test vs icin ekstra masraf demek oluyor. Cok ciddi rakamlar okudum internette ve bir o kadar da farklı, kimisi dogum icin 4000$ derken kimisi 20.000diyor, bana net bir rakam veremez kimse biliyorum tabi her dogum farklıdır, karsılasılacak ekstrem durumlarda (allah korusun) bu fiyatlar artabilir, ama en azından kendi tecrubelerinizden bahsederseniz fikir sahibi olurum. abddeki hastanelerle de irtibata geciyorum bu arada.. cok uzun yazdım, daha da cok sorum var aslında medicaid diye birsey duydum mesela, ama yine bu konuda da o kadar cok sey okudum ki kafam iyice karıstı. Orada yasayan dogumu birebir tecrube eden-edecek sizlerin fikirleri-tavsiyeleri cok onemli benim icin. yardımcı olur musunuz acaba?

canan gozun aydin, sonucun guzel cikmasina cok sevindim insallah sen de sorunsuz kucagina alirsin saglikli bebegini.

yachin ben detayli bilgi veremiycem ama tur sirketleri var diye duydum turkiye'de. sirf dogum icin insanlari getiren, hastaneyi ayarlayan vb. onlari arastirabilirsin belki. bebegini saglikla dogurursun insallah sen de.

yagmurdamlasi hosgeldin :) insallah sen de kisa surede bebegine kavusursun..

crazymommmm az kalmis ya, kolayca dogumun gecer ins. cok heyecanlisindir sen simdi, Allah yardimcin olsun ve guzel haberlerini bekliyoruz..

Ayy canim cok sevimdim 19 unda oldugunu soylemistim ama bir turlu firsat bulup gelemedim buraya benim su veletten dolayi ..cok sukur iyi cikmis sonuclarin ..

Allah yardimcin canim dularim seninle ..

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle dualarımız crazymom için:)) Ben bile heyecanlandım,inşallah güzel doğum haberlerini alırız.

Canan gözün aydın,çok sevindim.İnşallah sende sağlıkla bebişini kucağına alırsın.

Yağmur damlası hoşgeldin aramıza.Burda çok deneyimli ve bilgi sahibi arkadaşlar var.Eminim paylaşımlarından çok güzel şeyler öğreneceksindir.

Yachin, ben Amerika'da yeni olduğum için çok fazla detaylı bilgi veremem.Ben medical assistance programına uygun bulunduğum için masraflar hakkında bilgim yok.Ama bu kartın çıkması eyaletler arası farklılık gösteriyor.Ben maryland eyaletindeyim.Burda sanırım daha kolay ve çabuk çıkıyor.Daha detaylı bilgiyi diğer arkadaşlar verebilir sanırım.

Herkese güzel bir gün dilerim.

Sonuclari sadece doktora sormustum hersey yolunda diyince istemedim.Olsaydi yazardim hemen.Bozulmasin sinirin.Bak Canan in sonuclari ile cok fark yok.Dedigin gibi ete biraz agirlik.Kuru uzum ve pekmez.

Canim Allah yardimci olsun.Insallah bebis kendiliginden gelir suni sanciya gerek kalmaz.Cok kolay bir dogum olur.Dualarim seninle.

Yagmurdamlasi hosgeldin aramiza :) Insallah en kisa zamanda bebisin gelir.

Kizlar merhaba, hazir aklima gelmisken ve unutmadan size hamileligim boyunca scan sonuclarini kiyas yaptip kontrol ettigim bi site vardi onun linkini yaziyorum sizlere ,simdi belki bazi hamisler icin erken ama olsun zaman cabuk geciyor gecen yil bu zamanlarda ben hamile degildim ama simdi kucagimda suan bir velet var ve kipir kipir rahat durmuyorki yazayim alla alla dur oglum dur surda iki cumle yazayim teyzelere ...evt kizlar ins isinize yarar
Ultrason - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Op. Dr. Hakan KILAVUZ Resmi Web Sitesi

Herkese merhaba.
Guzel dilekleriniz ve sicak karsilamariniz icin tesekkur ederim.
Su an is icin İspanya'ya geldim pazar gunu donecegim sonra aktif katilacagim foruma insallah. Ucak beni cok zorladi inanilmaz midem bulandi neyse ki bir kaza yasamadik :) Cok cabuk yoruluyorum hamileligin zorluklarini iyiden iyiye hissetmeye basladim. Cok cabuk yoruluyorum sabahlari cok zor uyaniyorum..
Melegim ingiltere'de nerede yasiyorsun? Biz bir sure Nottingham'da yasadik..
Crazymom insallah rahat bir dogum olur. Bebisini bizler icin de kokla.
Pek iyi okuyamadim Amerika'da saat kad bilmiyorum keyifli gunler dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…