- Konu Sahibi citaknuray
-
ay niye soylemiyorsun? ben de merak ediyordum ama daha doktor bir sey demedi zannediyorum, yazdin da kacirdim mi acaba? kalp doktorunun bir sorun gormemis olmasina cok sevindim, insallah ileriki kontrollerde de her sey guzel cikar.
hemen yazdim canim dun gitmistik yazcaktim bi turlu firsat bulamadim.
bizde cok sevindik.2 doktor bakti yine bisi diycekler diye aklim cikti tutamadim kendimi. hamilelik zaten cok aglak yapti beni..
ama cok sukur bisi cikmadi.
Ay aksam aksam sinirim bozuldu.
Gecen hafta gittigimde kan sayimi testi yapmislardi, aksamina internetten baktip gormustum sonuclari. Alyuvar hemoglobin sayisi verilen normal deger araliginin altindaydi. Once panik oldum, amanin kansizlik mi basladi dedim ama benim hic oyle bir sorunum yoktu. Sonra arastirdim, hamilelikte vucuttaki kan miktari artiyor ama alyuvar gibi hucreler o kadar artmiyormus, hamileler icin o araliklar farkli oluyormus. 1. trimestr icin normal degerleri bulup baktimdi, o normal deger araligi icindeydi benimkiler, e iyi bari deyip rahatlamistim.
Simdi postadan bir mektup geldi hemsireden, kan sayiminiza gore aneminiz var (dusuk alyuvar), demir terapisine baslaman lazim, gunde 325mg ferrous sulfate hapi al diyor. Haydaa. Benim prenatalde zaten demir var, ekstra demir almak istemiyorum, zaten bulantim var daha fazla bulanti ve kabizlik yapmasin diye. Bu aldigim antibiyotigi kullanacagim 1 hafta, o mideme pek iyi gelmedi zaten. Baslarsam o bitince baslarim demire. Haftaya sali midwife visit'im var, ona sorarim bu taniyi koyarken hangi kritere gore koydunuz diye. Arada da pekmeze kuruuzume vereyim kendimi :) bir de adam gibi et yemeye baslayabilsem...
Sizlerin ilk trimestr kan olcumlerinizde rbc (alyuvar) hgb (hemoglobin) kac cikmisti, biliyorsaniz yazsaniza? benimkiler sirasiyla 3.81 ve 11.9mus, gercekten dusuk mu acaba. bakalim ebe ne diyecek.
anlasilabilir durumda mi bilmem ama hemen baktim kopyalayip gonderdim sana. bence korkulacak bisi yok. benim ebem demir hapi bile vermedi bana. 20 haftada bakariz demisti.20 hafta geceli cok oldu. yinede doktorun eben daha iyi bilir ama korkulcak bisi yok bence cunku seninkiler ile benim degerler arasinda cok fark yok gibi geldi. bu arada sen de mi kaiser permanente e gidiyordun ? benmi yanlis hatirliyorum.
Component Your result Standard range Units
WBC'S AUTO 9.2 4.0 - 11.0 thou/mcL
RBC, AUTO 3.99 4.2 - 5.4 mil/mcL
HGB 11.6 12.0 - 16.0 g/dL
HCT, AUTO 33.5 37 - 47 %
MCV 84.0 81 - 99 fl
MCH 29.2 27 - 35 pg/cell
MCHC 34.8 32 - 37 g/dL
RDW, BLOOD 13.1 11.5 - 14.5 %
PLATELETS,
AUTOMATED COUNT 242 130 - 400 thou/mcL
MPV 8.5 7.4 - 10.4 fl
valla gercekten degerlerimiz cok yakin, benim rbc senden birrazcik dusuk, hgb hct de seninkinden birrazzcik yuksek. diger degerlerim zaten bu "standard range"de.
benim de kaiser evet. memnun musun sen? doktorun kim, memnunsan ben de onu dusuneyim. ben oylesine bir tane secmistim ama sali gunu yeni bir tane sececegim. arkadasim birisini onermisti (kendi doktorunu yani), ebeye de soracagim, ona gore sececegim. senden de tavsiye alayim. ebeden memnunum, daha once (hamileligi bile dusunmezken) bir rahatsizlanip gittigimde cok guzel ilgilenmisti, o yuzden onu sectim (dougan). doktor kesinlestirecegim simdi iste.
turkiye'de ayni sehirde oturanlar hep doktor hastane muhabbeti yapiyor, bize de nasipmis :) keske tasiniyor olmasaydiniz.
Kizlar ancak girebildim tum gecmisi okuyamadim soyle bi goz attim hemen yaziyorum,bugun cok yorgunum hemenn yaticam:))
Oncelikle Esracim hayirli haberlerini bekliyoruz cnm,Rabbim yuzunu guldursun ins.
Canancim bebisinin biseyi olmadigina cok sevindim,ben nedense basindan beri bisey cikmiycagina emindim cok sukur cnm.
Hayirlisiyla bebisini de vaktinde saglikla kucagina alirsinn ins.
Gelelim bugunku kontrolumuze:))
Bugun doktorumuz tekrar cati muayenesi yapti 1 cm aciklik olmus:)dunku kasilmalarimiz bundan dolayiymis.
Pazartesi gunu 40 haftalik oluyoruz doktorumuz beklemek istemedigini soyledi cunku benim troidim var,bu yuzden Beklemek tehlikeli olabilirmis.Zaten bebek gelisimini tamamlamis olucak dedi ve bizim fikrimizi sordu.
Pazartesiye kadar bebis kendiliginden gelmezse,pazartesi gece saat 11:00 icin hastaneye yatisini yapalim dedi.
Vaginal kapsulle Suni sanci vericekler dogum hizlansin diye,hayirlisi bakalim bizde o gune kadar gelmezse tmm dedik,biz finale cok yaklastik:)yani en fazla 5 gunumuz kaldi:)))
Rabbim hepimizi bir nefeste kurtarsin ins.
Bizde haberler boyle,bu arada bugun acayip bir dogum enerjisi geldi bana, ablamla bir guzel temizlige girdik:)))
Su son zamanlarda enerji gelirmis lafina inanmiyordum cok cunku parmagimi oynatmaya halim olmuyodu ama dogruymus tecrubeyle sabittir:)))
Herkese selamlarrrr,
Kizlar guzel dilekleriniz icin tesekkurler en yakin zmnda guzel haberler veririm ins. sizeee
Herkesten tek tek alinti yapamadim gecmisi tam da okuyamadim kesik kesik okuyabiliyorum malum ev curcuna:)))
Esracim test sonuclarin ne zmn cikicak? Yoksa cikti da ben mi kacirdim,guzel sonuclar alirsin insallah cnm hepimiz sevincine ortak oluruz:)))
Kokocum sende yakinda gidiceksin heralde test icin,cnm senin sonuclarinda temiz cikar insallah,guzel haberlerinizi bekliyoruz.
Canancim senin bebisin durumu nasil?guzel haberler almissindir sende ins. Uzun zmndir aklima geliyosun bi turlu soramadim hakkini helal et.
Kkbr,Marlin,Silgi,Cemrecik ve ismi aklima gelmiyen diger arkadaslar herkes iyidir ins.
Benden sonra en yakin kkbr'in dogumu vardi hatirladigim kadariyla,cnm iyisindir ins. seninle alisverisleri paylasicaktik hakkini helal et yazamadim bidaha,bir ara gene en son alisverislerim hakkinda konusuruz ins.
Topigimize yeni arkadaslar katilmis onlara da hosgeldiniz demek istiyorum,Rabbim guzel paylasimlarda bulundursun hepimizi ins.
Kizlar bu topik bizim hamilelik,dogum,bebek buyutme ve dert paylasma( hepsi birden) topigimiz, o yuzden hic eksilmeyiz hep cogaliriz ins:))))
Amin cnm,insallah Rabbim herkesin gonlundekini hakkinda hayirli eylesin,test sonucu bekleyenlerin yuzunu guldursun,skintisi olanlarin skintisini gidersin,dogum yapicak olanlari bi nefeste kurtarsin ve senin gibi yapmis olanlara da yavrusuyla bir omur boyu saglik sihhat versin,dert keder gostermesin ins.
Dogum yapar yapmaz en kisa surede sizlere haber ulastirmaya calisicam.
Valla Nuraycim bugun kasilmalar cok oldu hatta bi ara dakika tuttum bayagi yakindi birbirine ama duzenli degildi,esim bunlar artci heralde diyor:)))gercegi sonra gelicek diyor:))
Bizim bu 4. Ama bugun sanci girince ben suratimi eksittikce esimin yuzundeki ifadeyi gormeliydiniz:)))ben onu doguma sokarsam heralde beni birakip onla ilgilenmek zorunda kalicaklar:))))
Yarin oglen eger extra bisey olmazsa en gec aksam sizi haberdar ederim gelismelerden ins...
Hepinizi cok cok opuyorum kizlarrrr,kendinize cok iyi bakin:)
bizde cok sevindik.2 doktor bakti yine bisi diycekler diye aklim cikti tutamadim kendimi. hamilelik zaten cok aglak yapti beni..
arkadaslar herkese merhaba, cok fazla sayfa vardı hepsini okuyamadım genel bir goz attım. Kusura bakmayın simdiden daha once konusulduysa simdi soracagım konu.
Ben 4 aylık hamileyim Turkiyedeyim, oglusumu Amerikada dogurmak istiyorum, bunu da ileride alternatifi olsun, vize kuyruklarında cile cekmesin vs. gibi bir cok nedenden dolayı istiyorum. Burda calısıyorum, her sene en az 1-2 hafta zaten is icin ABD geliyorum ama tabi hic bebegimi abd'de dogururum gitmisken arastırayım demedim7. ayı gecirmeden orda olmam gerek bu da en azından 2,5-3 ay kadar orada kalacagım demek oluyor. Esim de benimle gelecek, yalnıs kalmayacagım cok sukur. Bir de cok yakın olmasa da arkadaslar-tanıdıklar var. Ev kiralamamız gerekecek hastane yakınlarında, hastane masrafları, dr masrafları vs baya cok olacak internetten arastırdıgım kadarıyla. Burdaki sigortam orada dogumu karsılamıyor malesef ben de en uygun ne sekilde yapabiliriz onu arastırıyorum. Hangi eyalet daha uygun hem hastane hem de kira vs acısından? hastaneler hakkında neler soyleyebilirsiniz, masraflar? gerekmedikce sezeryan olmayı dusunmuyorum bu da zaten ABD de yaygın olan uygulamaymıs. Simdi burda hamileligimin ilk ayından beri dr kontrolundeyim 2li tramam yapıldı, 25 inde 3lu tarama olacak, diger testler ultrasoundlar felan hepsi var ama yine okudugum kadarı ile ABD'deki doktorum bunları kendi yapmak istermis bunlar da test vs icin ekstra masraf demek oluyor. Cok ciddi rakamlar okudum internette ve bir o kadar da farklı, kimisi dogum icin 4000$ derken kimisi 20.000diyor, bana net bir rakam veremez kimse biliyorum tabi her dogum farklıdır, karsılasılacak ekstrem durumlarda (allah korusun) bu fiyatlar artabilir, ama en azından kendi tecrubelerinizden bahsederseniz fikir sahibi olurum. abddeki hastanelerle de irtibata geciyorum bu arada.. cok uzun yazdım, daha da cok sorum var aslında medicaid diye birsey duydum mesela, ama yine bu konuda da o kadar cok sey okudum ki kafam iyice karıstı. Orada yasayan dogumu birebir tecrube eden-edecek sizlerin fikirleri-tavsiyeleri cok onemli benim icin. yardımcı olur musunuz acaba?
yagmurdamlasi hosgeldin :) insallah sen de kisa surede bebegine kavusursun..merhaba kizlar,
boyle bi topik olduguna cok sevindim.
ben de amerikadayim ama hamis degilim.
mart ayinda dusuk yaptim.
denemeye devam ediyoruz bakalim ne zaman gelcek tekrar.
o zaman gelirim size sorularimi sormaya.
biz dallas,tx tayix simdilik. ogrenciyim, F1 vizem var, sigortam da var.
ay bi gelseydi bebis gidecek doktorum da var,
calistgm yer zaten hastane.
hayirlisi Rabbim den.
hepinizi tebrik ediyorum bol bol.
opuyorum..
Kizlar ancak girebildim tum gecmisi okuyamadim soyle bi goz attim hemen yaziyorum,bugun cok yorgunum hemenn yaticam:))
Oncelikle Esracim hayirli haberlerini bekliyoruz cnm,Rabbim yuzunu guldursun ins.
Canancim bebisinin biseyi olmadigina cok sevindim,ben nedense basindan beri bisey cikmiycagina emindim cok sukur cnm.
Bugun doktorumuz tekrar cati muayenesi yapti 1 cm aciklik olmus:)dunku kasilmalarimiz bundan dolayiymis.
Pazartesi gunu 40 haftalik oluyoruz doktorumuz beklemek istemedigini soyledi cunku benim troidim var,bu yuzden Beklemek tehlikeli olabilirmis.Zaten bebek gelisimini tamamlamis olucak dedi ve bizim fikrimizi sordu.
Pazartesiye kadar bebis kendiliginden gelmezse,pazartesi gece saat 11:00 icin hastaneye yatisini yapalim dedi.
Vaginal kapsulle Suni sanci vericekler dogum hizlansin diye,hayirlisi bakalim bizde o gune kadar gelmezse tmm dedik,biz finale cok yaklastik:)yani en fazla 5 gunumuz kaldi:)))
Bizde haberler boyle,bu arada bugun acayip bir dogum enerjisi geldi bana, ablamla bir guzel temizlige girdik:)))
Su son zamanlarda enerji gelirmis lafina inanmiyordum cok cunku parmagimi oynatmaya halim olmuyodu ama dogruymus tecrubeyle sabittir:)))
Ay aksam aksam sinirim bozuldu.
Gecen hafta gittigimde kan sayimi testi yapmislardi, aksamina internetten baktip gormustum sonuclari. Alyuvar hemoglobin sayisi verilen normal deger araliginin altindaydi. Once panik oldum, amanin kansizlik mi basladi dedim ama benim hic oyle bir sorunum yoktu. Sonra arastirdim, hamilelikte vucuttaki kan miktari artiyor ama alyuvar gibi hucreler o kadar artmiyormus, hamileler icin o araliklar farkli oluyormus. 1. trimestr icin normal degerleri bulup baktimdi, o normal deger araligi icindeydi benimkiler, e iyi bari deyip rahatlamistim.
Simdi postadan bir mektup geldi hemsireden, kan sayiminiza gore aneminiz var (dusuk alyuvar), demir terapisine baslaman lazim, gunde 325mg ferrous sulfate hapi al diyor. Haydaa. Benim prenatalde zaten demir var, ekstra demir almak istemiyorum, zaten bulantim var daha fazla bulanti ve kabizlik yapmasin diye. Bu aldigim antibiyotigi kullanacagim 1 hafta, o mideme pek iyi gelmedi zaten. Baslarsam o bitince baslarim demire. Haftaya sali midwife visit'im var, ona sorarim bu taniyi koyarken hangi kritere gore koydunuz diye. Arada da pekmeze kuruuzume vereyim kendimi :) bir de adam gibi et yemeye baslayabilsem...
Sizlerin ilk trimestr kan olcumlerinizde rbc (alyuvar) hgb (hemoglobin) kac cikmisti, biliyorsaniz yazsaniza? benimkiler sirasiyla 3.81 ve 11.9mus, gercekten dusuk mu acaba. bakalim ebe ne diyecek.
merhaba kizlar,
boyle bi topik olduguna cok sevindim.
ben de amerikadayim ama hamis degilim.
mart ayinda dusuk yaptim.
denemeye devam ediyoruz bakalim ne zaman gelcek tekrar.
o zaman gelirim size sorularimi sormaya.
biz dallas,tx tayix simdilik. ogrenciyim, F1 vizem var, sigortam da var.
ay bi gelseydi bebis gidecek doktorum da var,
calistgm yer zaten hastane.
hayirlisi Rabbim den.
hepinizi tebrik ediyorum bol bol.
opuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?