- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.101
ense kalinligi olcumunde benimde oyelydi. 10-15 dak surmustu ve olcum yapan kisi tek kelime bile etmemisti bizimle.isini yapti ve bizi gondermisti.ins sanada bi donus yapmazlar. birak aramasinlar :))))
cinsiyete gelince 20.haftada genel ultrasonda ogreneceksin. eger benimki gibi surerse bakmaya doyamayacaksin. kocaman olmus olcak ve bi 40 dakika suruyor. iki farkli doktor bakacak. seninde gormeni saglayacaklar. sen aglamadiysan iyi ben ilk kese olusmasindan bi basladim hemen her her gordugumde agladim. cok aglaktim iyice abarttim hamilelikte.
soylemeden edemeyecegim ama senin bebek bence erkek olcak. ogrendiginde haber et olurmu :))))
Insallah sonuclarin iyi cikar kokocum.Ne guzel dimi o minicik kalplerin atislarini duymak :)
bizde sehpa, aksesuar ufak tefek seyleri ikeadan aliyoruz hep, ama yatak odasi takimimiz hic saglam degil, birkac yilda dokulmeye basladi (ikea'dan).
bu arada 20. haftadaki genel ultrason 3'lu test mi oluyor canan? ikiliyi yaptiramadim hic rahat degilim ama buralarda hicbirini yaptirmayan tanidiklarimizda var..
kokocum senin benden rahat geciyor sanirim, masallah diyim. ben yemek yapamiyorum, en buyuk sorunum o. turk restoranlarini zengin ettik buradaki. bir an once kurtulup saglikli seyler yemek en guzeli. ayrica umarim test sonucun guzel cikar senin de, aramasalar bile ben arardim sanirim. bir de sonucu dr.una yolluyorlardir belki.
Herkese selamlarr,
Gecenin 3:30'u bi bakayim dedim topige tabi herkes yatiyor misil misil,biz oglusumla bakisiyoruz:)))
Kizlar hepinizden Allah razi olsun dualariniz icin ve merak etmissiniz soyle bi goz attim tek tek alinti yapamadim, hakkinizi helal edin.
Nuraycim dun gec olunca donemedim seni rahatsiz etmek istemedim cnm. Msn'den yazdim gorebildin mi bilmiyorum.
Gelelim doguma kizlar benim 4. Bebis biliyosunuz kolay olur diye beklerken cok zor bir dogum yaptim,Rabbime sukurler olsun oglumda bende iyiyiz simdi.
Benim diger dogumlarim 3-4 saat icerisinde baslayip biterdi,bunda suni sanciyi yavas yavas verdiler uzun surunce ben sancilardan halsiz dustum,epudral almayi dusunmuyordum mecbyren almak zorunda kaldim,bebis'in yuzu tersmis bir turlu kanala giremedi ve 1 saat ikinma maceramiz oldu,o yuzden yuzumuz kipkirmizi ciktik tahris olmus yavrusumun yuzu.
Birde stres oldugu icin kakasini yapmis,ama cok sukur yemeden cikti.
Simdi ikimizde iyiyiz Rabbim sizlere cok guzel dogumlar nasip etsin ins.
Bu dogumda anladim Rabbim bir nefeste kurtarsin duasi cok guzel ve yerinde bir dua,Rabbim hepinizi bir nefeste kurtarsin,sanci esnasinda dua ettim herkes icin.
Bu arada bebisin kilosu 3.550 gram ve 52 cm. Bi ara resimlerimizi de paylasiriz ins.
Simdilik bizden bu kadar en kisa zmnda toplanip araniza geri donerim ins.paylasimlarimiza dvm ederiz.
Hepinizi cok cok optuk oglusumla:))
Gözünüz aydın tebrik ederim Crazymom, Allah sağlıklı,mutlu bir ömür versin inşallah...Çok mutlu oldum ve rahatladım:) Sırada Kkbr vardı sanırım.Hepimiz sırayla ve sağlıkla alalım bebişleri kucağa inşallah:))
Buarada ben yine kafama bişe taktım:) Tr uzman bir arkadaşla konuştuk,sizin orada yapılan nasıl ikili test oluyor dedi,beni işkillendirdi:) kan testi ile ultrasonun ölçümünün en fazla 3 gün olması gerekiyormuş.Bu süre daha uzunsa testi yaptırmaya bile gerek yokmuş dedi.Ama dedim burda bu testin yapılacağı süre olan 11-14 haftalar arasında kan alınıyor ve belli bir günde ultrason yapılıyor dedim.Neyse dedim daha sonra bu konuyu daha önce kafama takmıştım,sonuçlarda normal denildi.Heralde bu riski göze alacak değil ya doktorlar.Bu arada doktora sordum generic vitaminleri de içebilirsin dedi.Sigorta da doktorunuz vitamin yazarken bizimli irtibata geçsin dedi,hangilerini kapsadığını bildiriririz dedi. Doktorum bana verdiği vitamin 80$ civarındayı,generic olanı 1$ aldım.Sigorta pahalı olunca yan çiziyor sanırım:)
Ultrasonda biz film gibi izledik resmen, patlamış mısır falanda olsaydı tam sinema olacaktı bizeağzını açıp kapadığını, el kol hareketlerini herşeyi gördük, hatta abarttıp kime benziyor söylemlerine bile girdik:)) Bizim uzmanda ölçüm sonucu söylemedi ben kağıtta gördüm,sordum normal dedi.Kan örneğiyle bakıp 1 hafta sonr arayacağız.Ama 1 saat sonrada sonucu öğrenmem şaşırtıcı oldu.Bekleme işkencesinden kurtuldum ama bu seferde o kadar kan aldılar,bugünkü kanla ölçselerdi diye söylendim.Taze kan vermişim yahu boşa gitti:)
benim 20. hafta ultrasonu randevum tam dogumgunume denk geliyor! 40 dakika suruyor oldugu bilgisine ise cok sevindim, yayila yayila izlerim, daha guzel dogumgunu hediyesi olur mu? :)
ya her seferinde gorunce duyunca icim bir hos oluyor, hani evde yalniz olsak aglardim ziril ziril da simdi adamlara malzeme cikarmayalim diye gozlerimin yasardigi ile kaliyorum. demin "the business of being born" diye bir documentary izliyordum (netflixte streaming var), evde dogum yapan kadinlari falan gosterdi bir suru. cocuk oradan cikiyor, hoop ben cesmeleri aciyorum. 10 dakika sonra ayni goruntu, bende de ayni cesmeler.
anneler hisseder derler ama ben pek hissetmiyorum kiz midir oglan midir. arada agzimdan "oglan" cikiyor ama onun sebebi buyuk ihtimalle yakin arkadaslarimizin elimizde buyumekte olan oglu. bebek yerine oglan diyoruz resmen onun yuzunden, cok tatli :) bakalim ogrenince hemen tabii ki buraya da yazacagim!!!
bilmiyorum bizim ense olcumlerini ayni kadin mi yapti ama aynen agzini acip tek kelime etmedi. yattigim yerde "eyvah, ters bir sey gordu de o yuzden mi soylemiyor?" diye endise ettim biraz, kendim de goremeyince ekrani. sonra koyverdim, endiseye gerek yok hatun suratsiz galiba dedim, yattim oyle. randevunun sonunda soylesin diye azicik usteledik gibi yaptik ama hic orali olmadi. ha bu arada ebeye bu anemi isini sordum, al sen demir al dedi ama mideyi cok rahatsiz etmeye bir turunu yazdi, ne garip degil mi degerlerimiz o kadar yakindi halbuki. Yarin alirim haplari artik.
Herkese selamlarr,
Gecenin 3:30'u bi bakayim dedim topige tabi herkes yatiyor misil misil,biz oglusumla bakisiyoruz:)))
Kizlar hepinizden Allah razi olsun dualariniz icin ve merak etmissiniz soyle bi goz attim tek tek alinti yapamadim, hakkinizi helal edin.
Nuraycim dun gec olunca donemedim seni rahatsiz etmek istemedim cnm. Msn'den yazdim gorebildin mi bilmiyorum.
Gelelim doguma kizlar benim 4. Bebis biliyosunuz kolay olur diye beklerken cok zor bir dogum yaptim,Rabbime sukurler olsun oglumda bende iyiyiz simdi.
Benim diger dogumlarim 3-4 saat icerisinde baslayip biterdi,bunda suni sanciyi yavas yavas verdiler uzun surunce ben sancilardan halsiz dustum,epudral almayi dusunmuyordum mecbyren almak zorunda kaldim,bebis'in yuzu tersmis bir turlu kanala giremedi ve 1 saat ikinma maceramiz oldu,o yuzden yuzumuz kipkirmizi ciktik tahris olmus yavrusumun yuzu.
Bu dogumda anladim Rabbim bir nefeste kurtarsin duasi cok guzel ve yerinde bir dua,Rabbim hepinizi bir nefeste kurtarsin,sanci esnasinda dua ettim herkes icin.
Bu arada bebisin kilosu 3.550 gram ve 52 cm. Bi ara resimlerimizi de paylasiriz ins.
Simdilik bizden bu kadar en kisa zmnda toplanip araniza geri donerim ins.paylasimlarimiza dvm ederiz.
ayni hastaneye gittigimiz icin ben cevap vereyim. 20. haftadaki genel ultrasonun bu genetik hastaliklarla alakasi yok. 20. haftada artik butun kan testleri yapilmis oluyor, hatta amniyo falan da yapilmis bitmis olmasi gerekiyor. uclu test sadece kan testi, kan aliyorlar icindeki uc maddenin miktarina gore sonuc cikariyorlar. 20. hafta ultasonunda artik uzuvlari olusmus olmasi gerekiyor ya bebenin, onlara bakiyorlar, evirip cevirip her seyin yolunda oldugunu teyid ediyorlar, cinsiyetine bakiyorlar. sanirim kafa etrafini, ust bacak kemik uzunlugunu falan olcuyorlar.
ya bu kan testleri, ense olcumleri falan secenek sadece. eger sonuc ne cikarsa ciksin bebegi aldirmayacagini biliyorsan hic gerek yok bile. ikiliyi yaptirmadim diye uzulme, uclu test dedigin de ikili testte baktiklari maddelere bakiyor, ustune bir maddeye daha bakiyor, sonuclari daha "dogru" ve de zamanlama acisindan cok gec degil. onun sonucuna gore amniyo'ya karar verebilirsin mesela, cok gec olmaz. sakin uzulme bu testler yuzunden.
valla son bir haftadir daha oncesine gore daha iyiyim, verdikleri antibiyotik beni bir sarsmisti ama o da bitti simdi. hep sen geliyorsun aklima (salata yapinca da esra ve sen) acaba bulantilari daha iyi midir onun da diyorum. belki bu son ataktir, son bir artip sonra azalarak gecer bulantilar. ben cok yemek pisirmiyorum dogrusu, daha bir "cig" modundayim, ama yiyorum bir seyler.
Herkese selamlarr,
Herkese selamlarr,
benim ebem vitaminden baska bisey vermedi valla. ama vardir bi bildigi sanirim :)) yarin benimde kontrolum var bildigim kadariyla son tahliller yapilcak bundan sonra artik rutin kontroller olcak. belki yarindan sonra bisiler yazar bana .
guzel bir dogun gunu hediyesine simdiden hazir ol ozaman .umarim benimki gibi gecer. uzun uzun bakarsin. ozaman bizimle ilk ilgilenen kadin(demistim 2 kisi bakti diye) cok tatliydi.sohbet etti. guzelce gosterdi. ikincisi biraz suratsizdi. sana ins guler yuzlu kisiler denk gelir.
oglan diyorsaniz oglandir. ben gebe kaldigimdan buyana kiz diyordum oylede oldu. hayirlisi diyelim saglikli olsunda evlatlarimiz. ben cok hareketli dedigin icin erkek olabilecegini dusunmekteyim. kizlar tembel oluyorlar. benimkide oyle :))))
Herkese selamlarr,
selam arkadaslar .. basindan beri size soruyorum danisiyorum.. bugun adetim 3 gun gecince tekrar test yaptim ve pozitif cikti.. sanirim hamileyim.. Insaallah hersey guzel olur..
kacinci haftanizda doktora gttinizz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?