Amerika'da Hamilelik

Selam..
Mide bulantilari icin onerileriniz var midir hanimlar?

Valla asil cevabim kelin ilaci olsa basina surermis olacak ama beni nispeten rahatlatan bazi seyleri yazayim: oncelikle ginger -gingerli seker, ginger, ginger ale. cubuk kraker veya o tur bir sey, ekmek de ayni gorevi gorur herhalde -sanirim mideyi ne cok dolu ne cok bos birakmak lazim. bilmem tesaduf mu, ben et yedigimde daha rahat oluyordu midem, bir yerde proteinli besinlerin iyi geldigini okumustum, belki o yuzdendir. silgi de bulantidaslardan, belki onun da ekstra onerileri olur.

bak benim kullandigim vitaminin icinde ne var: Buy Rainbow Light Complete Prenatal System, Tablets & More | drugstore.com buradaki "ingredients" tabinde icerik var.

bu tablodaki icerigin hepsini alabilmek icin 6 tane aliyorsun gunde, serving size 6 tablet yani (orada da yaziyor). 6 tane olmasinin bazi sebepleri var. birincisi bu hapin icerigi sentetik degil dogal, o yuzden hacmi de biraz daha fazla oluyor. burada over the counter prenataller icinde -ozellikle dogal icerikli olanlar- en az 3 hap oluyor gunde. gunde 1 olanlara "horse pill" diyorlar, kocaman oluyor cunku onlar! ikincisi icinde bir cok mineral de var (demir, magnezyum vs.), bunlar da hacim artiriyor. piyasadaki (over the counter) prenatallerin iceriklerine cok baktim, en kapsamlisi bu, en onemlisi de "dogal" icerik oldugu icin saniyorum midemi rahatsiz etmedi diger vitaminler gibi. keske receteli olanlardan sample kullanma imkanim olsaydi, belki daha iyi icerik daha az hap/serving size ile alinabiliyordur onlarda kim bilir?

hemen hemen ayni icerik gunde 1 tablet olarak da alinabiliniyor ayni markanin diger bir urunuyle ama silgi'nin yasadigi sey oluyor o zaman da, butun icerik bir hapa girince hap cok buyuk oluyor, yutmasi (ve belki midede dissolutionu) zor oluyor.

ben hamile kalmaya calisirken basladim bunu almaya, uzun sure tutturamayinca da kutulari devirdim!!! aylardir alistim yani, gunde iki kere ucer ucer yutuyorum :)

Marlincim gecmis olsun.

kizlar merhaba herkes nasil? umarim hersey yolundadir
sadece son sayfaya bakabildim galiba haplardan konusulmus. benimde midemde hic yanma olmadi desem yeridir.. sadece vitamin ve demir kullandim

hastane icin ne gerekli ne gerekli degil diye bir arkadas sormustu simdi hatirlayamadim ismini canim kusura bkma ... ben Turkiyeden hastane cikisi almistim onu goturdum.. bunun yaninda iki takim daha aldim bebek icin.. ayrica sapka (cok onemli), corap, battaniyede onemli..
kendim icin iki takim pijama goturdum ama giymedim diyebilirim. ginderdigim resimde gordugunuz hastane kiyafetiyle takildim. ama birisi ziyeretime gelecegi zaman kendi pijamalarimi giydim :)) bunun yaninda lohusa taci, tarak, dis fircasi, goturdum.. hastaneden gerekli bebek icin tum cocuk bezi, islak mendili, gibi seyler veriliyor. benim icinde hasta bezi, (normal dogum oldugu icin ilk gun baya kanamam oldu 2. gun gecti )kagit havlu gibi seyler mevcut.. havlu goturulebilir. birde yine en onemli terlik.. terliksiz gitmeyin derim..simdilik aklima gelenler bunlar.. yine soru olursa cevaplarim opuyorum herkesi..

bu arada cinsiyeti belli olanlar varmi? prensler mi geliyor prensesler mi? :))))

Saol canım,o gün ufak bir akıntı geldi,devamı olmadı çok şükür.Ama önerin aklımda,inşallah gerek kalmaz.Sanırım fazla yoruyorum kendimi,hiç durmadan 8 saat yürüyünce arada tekliyorum:)Gece 2 oldu ben hala ayaktayım, ilerde bebiş olunca zaten uyku olmayacak:))yarın tatilim bol bol dinlenicem artık...Tavsiyelerin ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim,sevgiler

Marlin cok gecmis olsun. Kasiklarinda agri ile beraber gelmesi korkutucu olmustur. Bir daha tekrarlamamasina cok sevindim. Bundan sonra da tekrar etmez insallah..
İlk 3 ayi atlatsak rahat edecegim ben de. Bu carsamba doktorla randevum var kalp atislarini duyabilirmisiz pitirciklarimin.

Mide bulantilari konusunda onerilerinize cok tesekkur ederim hanimlar.
Havucu mutlaka deneyecegim sanki bastirirmis gibi geldi bana da.
Proteinlerin iyi oldugunu ben de biliyorum ama sut yumurta peynir bunlar cok midemi bulandiriyor, dusunmesi bile oyle tuylerim diken diken oluyor.
İyi beslenmek lazim ama mide bulantilari buna engel oluyor. Et yemeye calisiyorum ben de ama sebzeler yaz mevsiminde daha iyi gidiyor. :)

Selamlar..

Canim benim ilk hamileligim dusukle gerceklesti ki 12 haftalik olmustu ve o zaman midem cok bulanmisti ..dedigin gibi etli yemekleri yiyemedim bende ama ikinci hamileligimde inanirmisin hic midem bulanmadi aksine et ve peynire aserdim ...valla mide bulantilarim oldugu zaman genelde ekmek yedim o biraz daha iyi geliyordu malum mide asitini belki emiyordur ondan rahatliyordum ..senin bu konuda deneme yanilma yapman gerek yoksa inan birine iyi gelen sana iyi gelmiyor gerci hamileligin ileri saflarinda da mide yanmalari baslayacak oda sorun oluyor neyse bende hep kotu haber vericisi oldum kusura bakma canim ben olanlari soyluyum dedim ama bilmem sana ne kadar yardimci olabilir

Bugun aklima geldi, benim de sonradan farkettigim bir sey: zeytin. Yesil ya da siyah farketmiyor, zeytin yiyince cok guzel bastiriyor mideyi. Tuzlu tuzlu da ondan mi bilmem.
Su siralar dengeli beslenecegim diye kasmayacaksin Kathleen, miden neyi kaldiriyorsa onu yiyeceksin. Yiyemediklerinin yerine yiyebildiklerini yiyeceksin. Sut icemiyorsan yogurt mesela. Esra Silgi icin salata onermisti mesela, salatalara ceviz, kuru ya da normal uzum, parmesan peyniri gibi seyler ekleyerek (artik hangisini yiyebiliyorsan) zenginlestirebilirsin. Bence cok iyi fikir.

Selam kizlar,
Kac gundur takip edemiyorum sayfalarda ilerlememis zaten.
Ben bu gece 11:00 de hastaneye yatiyorum ins.
Acilmamiz cabuk ilerlememis 2cm sadece,doktorum daha fazla beklemeyelim bu gece olsun dedi,sabaha karsi kavusmus okuruz oglusumuza ins.
Hepinizi opuyorum dualarimdasiniz.

İnşallah sağlıkla oğluşunu kucağına alırsın.İkinizinde güzel sağlık haberlerinizi bekliyoruz.Bizim de dualarımız seninle

Allah yardimcin olsun. Bir avazda ins saglikla ogluna kavusursun. iyi haberlerini bekliyoruz.

Allah yardimcin olsun Crazymom.Insallah cok kolay bir dogum olur.Saglikla ogluna kavusursun.

ablacim hayirli haberini bekliyorum insallah kolay bir dogum olur.. Allah yardimcin olsun dularimiz seninle..

Allah yardimcin olsun, umarim en rahat sekilde atlatir ve bebisini kucagina alirsin.

Ayy canim benim insallah hersey cok guzel gider... Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin melegini... Cok kolay bi dogum olur insallah... Bol bol hurma ye :) Dualarimiz seninle ama asil seninkiler kabul olacak simdi sende bize dua et insallah

Kolay gelsin, simdiden de gecmis olsun. Heyecanla bekliyoruz haberlerini, umarim her sey cok guzel gecer, guzel bir dogum olur.

Canim insallah kolay bir dogum olur saglicakla kucagina alirsin bebisini. Bizim icin de kokla onu.

cok tesekkurler Marlincim, yolladıgın sayfa acılmadı bende ama ugrasa ugrasa bir yerlere ulastım :) Allah saglıkla kucaklamak nasip etsin hepimizin bebislerini, benim onumde karar vermek icin 1 ayım var, isalla amerikaya gelirsem foruma tekrar donecegim :)

hepimizi allah kurtarsın, 1 avazda doguralım isalla :)

selam herkese, umarim iyisinizdir. crazymom nasilsin acaba?

benim 3 ay bitti bulantilar gececek derken, berbat bir sekilde geri donduler. return of the living dead..
dua edin gecsin lutfen, cok kotu durumdayim. bebekim bana orada oldugunu hatirlatiyor diye rahat etmeye calisiyorum ama cokk zor. sizlerde durumlar nasil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…