- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.081
selam herkese, umarim iyisinizdir. crazymom nasilsin acaba?
benim 3 ay bitti bulantilar gececek derken, berbat bir sekilde geri donduler. return of the living dead..
dua edin gecsin lutfen, cok kotu durumdayim. bebekim bana orada oldugunu hatirlatiyor diye rahat etmeye calisiyorum ama cokk zor. sizlerde durumlar nasil?
Selamlar Herkese,
Öncelikle Crazymom merak ediyorum,inşallah bebişle ikisi de çok iyidir.Silgicim inşallah seninde bir anda mide bulantıların kesilir.Ben bugün ikili test için ultrasona girdim,yaklaşık bir saat sürdü.Benim için keyifliydi bir saat boyunca bebişimi görmek, uzman ölçüm için uygun pozisyonu yakalayamadı bir türlü.Bizimki de inat çıktı:))sonunda birşeyler ölçtü. 2mm olarak belirledi ense kalınlığını,kan da aldılar.Ama biraz önce aradılar 2 hafta önce alınan kan örneğime bakıp karşılaştırarak herşeyin normal olduğunu söylediler.İnşallah hepimizin bütün testleri sonuçları hep sağlıklı ve güzel çıkar.Ekranda her yerini inceledim ama anlayamadık tabi cinsiyetini,uzman bir ara hareketlerinden bahsederken she dedi.Ben de nasıl yani she mi dedim,adam ben bütün bebeklere she diyorum dedi:)) erken şu an 6 hafta sonra cinsiyeti öğrenmeye gideceğim.Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Bir de birşey sormak istiyorum.Doktorumun bana verdiği vitamini sigortam karşılamıyormuş o yüzden generic olanlardan verdiler.Rite aid'in generic olanını aldım.Doktorun yazdığıyla birebir olmayacaktır.Bu konuda görüşü olan var mı? şimdiden teşekkür,sevgiler herkese
kızlar meraba..
ben size biraz farklı bir soru soracağım?
öncelikle amerikada dedğilim ve henüz hamile de değilim :)
ama istiyorum inşallah :) ama bebeklere ve bebek kıyafetlerine çok ilgim var..
mesela carters ve little me nin kıyafetlerini çok beğen iyorum ama yurtdışında satışdığı için alamıyorum
tr de de çok pahalıya satıyorlar, yurtdışında dah ucuz..
şimdi size sorum: bunları alabileceğimiz bir site var mı? türkiye ye de gönderen ve bi dünya kargo parası istemeyen ???
ben hic bilmiyorum Enabe.. burda devamli kullanilan Ebay ve Amazon siteleri var. ikiside cok guvenli siteler ama Turkiyeye gonderim yapiyolar mi hic bilgim yok
selam herkese, umarim iyisinizdir. crazymom nasilsin acaba?
benim 3 ay bitti bulantilar gececek derken, berbat bir sekilde geri donduler. return of the living dead..
dua edin gecsin lutfen, cok kotu durumdayim. bebekim bana orada oldugunu hatirlatiyor diye rahat etmeye calisiyorum ama cokk zor. sizlerde durumlar nasil?
kizlar merhaba
Crazymom u bende merak ediyorum. ins sorunsuz ogluna kavusmustur. darisi basimiza zaman cabuk geciyor.
ben bisi sorcam sizlere malum bizim tasinma islemi var burdan esya goturmeyecegiz zaten eskilerdi orda yeniden alcaz. alcaz ama tabi gitmeden belirlemek lazim.internetten bi kac yere bakiyorum. sizlerin bildigi hem guzel hemde biraz ucuz( burasi turkiyeye gore bana pahali geldi) yerler var mi? bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim.
Valla ikea diyecegim ama ikea'dan mobilya alirken dikkat etmek lazim. Atlanta'da var ikea, onu biliyorum. tabak bardak catal turu mutfak esyalari icin cok iyi, fiyatlar uygun kalite iyi. Mobilya olarak mesela kanepelerden falan uzak dur, cok pahalilar guzel de degiller. yatak-dresser falan alinabilir. Craigslisti tavsiye edecegim dogrusu, Atlanta gibi bir sehirde gayet aktif bir craigslist vardir. Insanlar mobilyalarini da satiyorlar, hatta bedava verenler bile oluyor. Yabana atma craigslisti, mesela biz iki kere esimin isi sebebiyle gecici olarak east coast'ta yasadik. Iki seferinde de aldigimiz esyalari craigslistte sattik, elden cikardik da geri geldik. Bayagi guzel, yepyeni, 2-3 ay kullanilmis seyler de sattik (lambalar, sandalyeler). Bu esyalarin bir kismini da yine craigslistten almistik yine oradan sattik. Craigsliste bir sans ver!
Bir ihtimal de su: oradaki turklerle baglantiya gecin, ozellikle universitedeyseniz oradaki diger ogrencilerle. gatech turk kayniyor!! tasinan, turkiye'ye donen vs. turkler mailing listlerinde esyalarini cok ucuza satiyor, onlardan edinirsiniz bazi seyleri.
kolay gelsin.
Selamlar Herkese,
Öncelikle Crazymom merak ediyorum,inşallah bebişle ikisi de çok iyidir.Silgicim inşallah seninde bir anda mide bulantıların kesilir.Ben bugün ikili test için ultrasona girdim,yaklaşık bir saat sürdü.Benim için keyifliydi bir saat boyunca bebişimi görmek, uzman ölçüm için uygun pozisyonu yakalayamadı bir türlü.Bizimki de inat çıktı:))sonunda birşeyler ölçtü. 2mm olarak belirledi ense kalınlığını,kan da aldılar.Ama biraz önce aradılar 2 hafta önce alınan kan örneğime bakıp karşılaştırarak herşeyin normal olduğunu söylediler.İnşallah hepimizin bütün testleri sonuçları hep sağlıklı ve güzel çıkar.Ekranda her yerini inceledim ama anlayamadık tabi cinsiyetini,uzman bir ara hareketlerinden bahsederken she dedi.Ben de nasıl yani she mi dedim,adam ben bütün bebeklere she diyorum dedi:)) erken şu an 6 hafta sonra cinsiyeti öğrenmeye gideceğim.Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Bir de birşey sormak istiyorum.Doktorumun bana verdiği vitamini sigortam karşılamıyormuş o yüzden generic olanlardan verdiler.Rite aid'in generic olanını aldım.Doktorun yazdığıyla birebir olmayacaktır.Bu konuda görüşü olan var mı? şimdiden teşekkür,sevgiler herkese
craymom nasil acaba kizlar yaa? acaba arasam mi? dogum yapmismidir ki? ne dersiniz
Benim de bugun NT screening ultrasonum vardi! Yalniz benimki 1 saat falan surmedi, tas catlasa 15-20 dakika. Benim icin cok keyifli degildi, beni yatirdi, karnimin uzerinde aleti gezdirdi gezdirdi, bir oraya bir buraya. Ekran (tek ekrandi) gorus alanimin disinda kaldi, kafami kaldirinca bir seyler goruyordum ekranda ama hicbir seyi ayirdetmek mumkun degildi. Ben de bir sure sonra "amaan" dedim, kapattim gozlerimi. Esim arkasinda kaldigi icin o gormus butun her seyi tabii, sonra soyledigine gore bebis bayagi hareketliymis, kiprasip duruyormus! ekrani ta olcup bicmeler bittikten sonra bana cevirip gosterdi, minigim ellenmis, kollanmis, insan haline burunmus iyice. ama bana gosterdigi kisa sure icinde hareket falan gormedim, kalp atisini gordum. benim icin en guzel an bu screeningden onceki ebe randevumdu, onda kalp atisi dinledik dopplerle, gumbur gumburdu yine. cok duygulandim aglayacaktim neredeyse. bebegin hareketlerini goremedim ama onemli degil, screening sonuclari guzel ciksin da ben gormesem de olur. icimde hareketlerini hissettigimde odesecegiz bugun hareketleri guzel guzel izleyen esimle de :)) Ben 1 hafta once kan vermistim, haftaya sonuclar belli olur dediler (bugun bana ense kalinligi falan soylemediler). hatta risk varsa arayacaklarmis, no news is good news dedi. ya sonuc ne olursa olsun arar soyler insan ya, muallakta kalmasak cikti mi cikmadi mi diye. valla cinsiyet minsiyet umrumda degil, zaten bu kadin da o sure icinde sadece ense kalinligi olctu, genitaliasina falan bakmamistir bile.
vitamin konusunu silgi ile cok konustuk. 1-2 sayfa oncesine bakarsan orada da var bir kisim muhabbetler. ben ona rainbow light marka vitamini onerdim cunku icerigi en iyi vitaminlerden biri, dogal (sentetik degil) ve midemi cok rahat ettirdi benim. ben gunde 6 tane olan kucuk boylarindan aliyorum, ayni icerigi 1 kocaman hapa koyup gunde 1 tane diye de satiyorlar ama silgi onlari yutmakta zorlandigini soyledi. hapin icinde neler oldugunu gecen gun bir mesajda link koymustum, o linke bakip gorebilirsin (drugstore.com linkiydi). o websayfasindan diger bir suru markanin icerigine de bakip karsilastirabilirsin. vitaminlerle ilgili tek tavsiyem, eger mideni rahatsiz ettigini hissedersen hemen birak, baska bir marka al, hic kasma. o rahatsizlik zamanla gecmiyor, cekmeye degmez. Benim ebeye sordum, prenatal recetelemiyoruz, over the counterlar icinden sec al dedi, marka falan da onermedi. ben de kullandigima devam edecegim bu durumda. amazon subscribe and save ile 2 ayda bir otomatik geliyor, dukkandaki fiyatlara gore daha uygun oluyor oyle.
ben de meraktayim. dogum gerceklesince kendine geldiginde seni arardi bence. simdilik rahatsiz etmeyelim diyorum, belki labor'u uzun suruyordur, belki yorgun dusmustur dogumda dinleniyordur. ondan haber bekleyelim 1-2 gun. ama seni ararsa hemen yaz bize, cok merak ediyorum. insallah her sey cok guzeldir, bebegiyle koyun koyuna uyuyordur :)
Benim de bugun NT screening ultrasonum vardi! Yalniz benimki 1 saat falan surmedi, tas catlasa 15-20 dakika. Benim icin cok keyifli degildi, beni yatirdi, karnimin uzerinde aleti gezdirdi gezdirdi, bir oraya bir buraya. Ekran (tek ekrandi) gorus alanimin disinda kaldi, kafami kaldirinca bir seyler goruyordum ekranda ama hicbir seyi ayirdetmek mumkun degildi. Ben de bir sure sonra "amaan" dedim, kapattim gozlerimi. Esim arkasinda kaldigi icin o gormus butun her seyi tabii, sonra soyledigine gore bebis bayagi hareketliymis, kiprasip duruyormus! ekrani ta olcup bicmeler bittikten sonra bana cevirip gosterdi, minigim ellenmis, kollanmis, insan haline burunmus iyice. ama bana gosterdigi kisa sure icinde hareket falan gormedim, kalp atisini gordum. benim icin en guzel an bu screeningden onceki ebe randevumdu, onda kalp atisi dinledik dopplerle, gumbur gumburdu yine. cok duygulandim aglayacaktim neredeyse. bebegin hareketlerini goremedim ama onemli degil, screening sonuclari guzel ciksin da ben gormesem de olur. icimde hareketlerini hissettigimde odesecegiz bugun hareketleri guzel guzel izleyen esimle de :)) Ben 1 hafta once kan vermistim, haftaya sonuclar belli olur dediler (bugun bana ense kalinligi falan soylemediler). hatta risk varsa arayacaklarmis, no news is good news dedi. ya sonuc ne olursa olsun arar soyler insan ya, muallakta kalmasak cikti mi cikmadi mi diye. valla cinsiyet minsiyet umrumda degil, zaten bu kadin da o sure icinde sadece ense kalinligi olctu, genitaliasina falan bakmamistir bile.
vitamin konusunu silgi ile cok konustuk. 1-2 sayfa oncesine bakarsan orada da var bir kisim muhabbetler. ben ona rainbow
light marka vitamini onerdim cunku icerigi en iyi vitaminlerden biri, dogal (sentetik degil) ve midemi cok rahat ettirdi benim. ben
gunde 6 tane olan kucuk boylarindan aliyorum, ayni icerigi 1 kocaman hapa koyup gunde 1 tane diye de satiyorlar ama silgi
onlari yutmakta zorlandigini soyledi. hapin icinde neler oldugunu gecen gun bir mesajda link koymustum, o linke bakip
gorebilirsin (drugstore.com linkiydi). o websayfasindan diger bir suru markanin icerigine de bakip karsilastirabilirsin. vitaminlerle
ilgili tek tavsiyem, eger mideni rahatsiz ettigini hissedersen hemen birak, baska bir marka al, hic kasma. o rahatsizlik zamanla
gecmiyor, cekmeye degmez. Benim ebeye sordum, prenatal recetelemiyoruz, over the counterlar icinden sec al dedi, marka
falan da onermedi. ben de kullandigima devam edecegim bu durumda. amazon subscribe and save ile 2 ayda bir otomatik
geliyor, dukkandaki fiyatlara gore daha uygun oluyor oyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?