- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.161
O arada da biz yardimci oluruz :)) Prenatal aliyorsun degil mi, folik asit en cok simdi lazim!
tebrikler... saglikla kucagina alirsin ins. biz demistik zaten cift cizgiyi gormustuk hep birlikteee..
8.haftadan once randevu vermeyip beni cildirtmislardi. 8+3 te ilk muayenemi alttan bakilarak olmustum.
bebegin hayirli olsun. Allah tamamina erdirsin .
ztarcim gozun aydin, cok sevindim. umarim saglikla hamileligini devam ettirirsin. ben adetim gectikten 1 hafta sonra falan gitmistim galiba, dr.da tekrar idrar testi yapildi sonra lab.a kan testi icin gittim gebeligi kesinlestirme amaciyla.
inanmiyorum ya 4 defa cokmus, bana sadace ilk gittigimde vaginal bakti dr., sonra 1 ay sonra gittigimde de abdominal bakildi.
ben de tamam diyorum herseye yaa, bu gittigimde daha cadi olmaya karar verdim
a
cok tesekkur ederim silgicim ya mutlu ettiniz beni guzel dileklerinizleeamin diyorum guzel dualariniza.. ben biraz bekleyeyim diyorum.. eger o iradeyi gosterebilirsem.. ama hamile kalmadan hemen once doktora kontrole gitmistim dusukten sonra durumlar ne alemde diye, o zaman alttan bakti ne igrenc biseymis yaa.. abdominal bakabildikten sonra neden vajinal bakiolar ki onu anlamadim :44::44:
ozellikle hamileligin ilk haftalarinda rahimde ve yumurtaliklarda olan biteni daha iyi gorebilmek icin vajinal ultrason gerekiyor. karindan olunca uzak kaldigi icin goruntu yeterince kaliteli olmuyor. abdominal ve vajinal ayni degil yani ilk baslarda. ocak annelerinde birisi vardi, vajinal istemedigi icin hep karindan ultrason bakmislar haftalar geliyor geciyo bunda bir kese gorunuyor baska bir sey yok. bos gebelik diye uzuntulere dusuyor, kurtaj icin rapor almak icin hastaneye gidiyor. oradaki doktor biraz da zorla ikna edip vajinal bakiyor ve voila, bebek orada gayet iyi durumda. bu en aklimda kalan ornek ama alttan bakilmayi reddettigi icin boyle muallakta kalip gereksiz uzulen cok ornek okudum bu forumda. aman sen de karindan baktirip gereksiz uzulme.
vajinal ultrasona niye bu kadar direniyor kadinlar anlamiyorum. niye igrenc oldugunu dusunuyorsun mesela? ne bileyim benim yumurta takibi, kist takibi zirt pirt tedavi surecimde hep vajinal bakildi, hamilelikten sonraki ikisi de oyleydi, fiziksel bir rahatsizlik veren bir sey degil. psikolojik mi verdigi rahatsizlik acaba?
Hayırlı olsun Ztar, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Ben adetimden 2 gün önce çift çizgiyi görmüştüm, gittiğim klinikte de kan testi yapmadılar,idrarla yine hamileliğimi onayladılar.Ayrıca 9.haftamda ilk doktor kontrolüme gittim.Vajinal muayene olmuştum, doktorum da zaten sürekli özür dileyerek canımı acıtmamaya çalışmıştı:))smear testi vs. için bakıldı. sonra da karından ultrasona bakıldı.Buara da amerika da ultrason olayı çok az diye duymuştum, ama ben bugüne kadar 3 kere girdim.Gerçi birisi 2li test içindi.İlkinde bebeği görmek için bakıldı.2.kontrolde de yine bakıldı.Çok kısa süreliydi. Ama diğer kontrollerimizde de ultrasonda bebişi görecekmiyiz bilmiyorum.
tesekkur ederim mrlin. evet benim ilk hamileligimde doktorum bir 6. haftada bakmisti ultrasonla bi de 20. haftaya vermisti ultrason randevusu.. tum hamilelik boyunca 2 defa falan girebiliyorsun diye biliyorum ama her arkadasin tecrubesi de farkli farkli burda..
benim bugun 5. haftam sata gore insaallah hersey yolunda gider.. 8. haftamda insaallah gidecegim doktora.. seninn vajinal ultrason muydu yoksa bildigin doktor mu kontrol etti ? bana ilkinde vajinal ultrason yapmislardi ..
ya simdi vajinaldan kasit vajinal ultrason mu?? yoksa vajinal muayene mi.. cunku benim bildigim ikisini de yapabiliolar,, ben ikisinden de hoslanmadim ama yaptirdim cunku yaoptirmam gerekiyordu.. doktorum yine isterse yine yaptiririm tabikii sagliktan kiymetli degil.. ama hoslanmadim yani.. heleki dusukten sonra vajinal muayene ile rahimi falan kontrol etti.. o cok fenaydi.. hem de can yakici.. ama noldu.. sonunda rahat ettimmi . ettim..
yani yaptirmam gerekio da igrenc yaptirmam kafasinda degilim.. hoslanmiyorum ama gerekirse yaptiririm.. yeterki hersey guzel olsun..
Benim vajinal ultrason değildi,sadece doktor kontrolüydü.Ama Tr de vajinal ultrasona girmiştim.Bilirim:)) Amerika ya gelmeden Tr deki kontrollerimde bana rahim ağzında yara var denmişti.Bir doktor yarayı yakacağız demişti,kaçıp başka doktora gitmiştim,hiç doğum yapmadığın için yakma işlemi olmaz,ilaçla tedavi denmişti.O zamanlar hamile falan değildim.Birgün hamile kalıp doğurursan yakılır dendi.Sonraki kontrollerimde hep yara olduğu, ama kontrol altında olduğu söylendi.Amerikaya gelmeden önce gittiğim kontrollde yaranın değişik boyu aldığı söylendi.Acil tedavi ol,amerika seyahatini ertele dedi doktor.Ben tabi hemen tanıdıklarımın çok iyi bulduğu başka doktora gittim aynı gün içinde.Doktor yara falan olmadığını herşeyin yolunda olduğunu söyledi.Bir doktor her kontorlümde yara var diyor, diğer doktor ne yarası nerdeymiş yahu diyor! Benim halimi düşünsenize.Tr deki bazı doktorlara inanın güvenim ve inancım kalmamıştı.Daha hamile değilken gittiğim kontrollerde, yaşım ilerlemeden hamile kalmam gerektiği yoksa doktor doktor gezeceğim söylenmişti.Hatta bir doktor,rahim yapın nedeniyle erken doğum ve düşük tehliken var demişti.Şimdi hamileyim ve gittiğim her kontrolde çok şükür herşey yolunda.İnşallah hepimizinde böyle sorunsuz geçer.Diyeceğim şu ki bazen bizler kafamıza takıp sorun ediyoruz ama benim yukarıdaki anlattığım örneklerde de bazı doktorlarımız insanın duygularıyla nasıl oynuyor,neler yapabiliyor şaşıyorum:))
@Koko, 12. haftada elle mi muayene ettiler yani bir alet takiyolar vb? bana o tarz bisey burada hic yapilmadi, vaginal derken vaginal ultrasound sadece.
Herkese iyi haftasonlari dilerim bu arada..
Yok yok alet takma falan yok. Ultrasonu daha onceden yapmislardi, bu sefer (ayiptir soylemesi) sadece parmakla iceriden yokluyor, o sirada karninin ustunden diger eliyle yokluyor, rahim nerede agzi nerede buyuklugu nasil falan diye el yoklamasi yani. Sanirim her ay ebe muayenesine gittigimde boyle yapacaklar, arti bir de doppler ile kalp atisi dinletiyor o kadar. 20. haftada ikinci ultrson. Insallah her sey yolunda gider de daha karmasik muayenelere gerek kalmaz.
ha ben ultrasondan bahsediyorsun saniyorum. cunku vajinal muayene bana ancak gecen hafta (12. haftam) yapildi, daha once hic yapilmadi. O zaman da sadece rahimi ve rahim agzini yokladi, o kadar. rahim agzinin kapali oldugunu gormek, rahim buyuklugunun olmasi gerektigi boyda oldugunu gormek icin yapti. canim kesinlikle acimadi. daha onceki haftalarda rahim daha kucukken de yapiyorlar mi acaba boyle bir sey? senin o dusukten sonraki sanirim bundan cok daha kapsmli bir muayene miydi acaba, cati muayenesi dedikleri gibi? canin acidigina gore oyle olmali. valla ben sey diyorum: vajinamdan 3 kiloluk bebek cikaracagim doktorun ebenin iki parmagi neymis? :)))
ya benim hem vajinadan para aliolar ya nedir adi bi ogrenemedim o meredi ondan yapti. hemde rahimimi inceledi.. bide zenci uzun boylu bi hatun benim doktor.. parmagini soktu bastirdi bilmem ne yapti biseyler acidi yani.. rahimin durumunu kontrol etti.. hamilelikle acilara alismak lazim aslinda
pap smear mi yapti? benim onun vakti gelmedigi icin yapmadi, vakti olsa yapacakti. vakti geldiginde yapilmasi daha iyi, oralarda virus mirus istemeyiz su siralar :)
Cogunuz icin belki erken ama acep aranizda Baby Carrier almayi dusunen varmi , varsa hangi markalari dusundunuz ,benim kullandigim bir tane vardi hic memnum kalmadim simdi de felek felek arastirmadayim; soyle hava gecirebilen, rahat edebilecegimiz bir sey bulursam hemen alicam .malum push chair ile undergrand gibi yerlerde travel etmek cok zor,
Su marka iyi gibi sanki BabyBjorn bilen varmi bu markayi
heh iste ondan yapti
bana onu aslinda ilk hamileligimde bebegimin kalbinin durdugunu ogrendigim gun yapacaklardi.. ben hamilelikte cok kurcalamasini isteiom asami
neyse dusukten sonraki muayenede kasla goz arasinda yapti. bende dedim ki hamile kalirsam tekrarlicakmisin bunu.. bir sene suresi var dedi.. bir seneyi gecince tekrarlamak gerekiomus.. neyse su anlik yirttim gorunuyor cok sukur
Enteresan... bana pap smear yapildiginda bir pamuklu cubugu surtturuveriyor, oyle parca alma bilmeme olmuyor??? Bizimkiler yaklasik 2 senede bir yapiyorlar, her sene yapmaya gerek yokmus, onlarin yalancisiyim. Ben gecen sene yaptirdigim icin atlattik bu sene ama yapmam gerek dese de sorun degil. Speculum yerlestirme kismi rahatsiz ama swabbing isi kolay oluyor.
Bir de aklinda bulunsun, bu testte yokladiklari yer rahim agzi, rahimin kendisi degil. Zaten cervix kapali, icerisi de "occupied" su anda, o yuzden baska turlu bir sey olsa hamilelere yapamazlar :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?