Amerika'da Hamilelik

Kizlar online bebek malzemeleri alisveris yapabilecegim uygun guvenilir siteler var mi , indirimde diaper felan alabilecegim ve diger gerecler icin de?

Kizlar online bebek malzemeleri alisveris yapabilecegim uygun guvenilir siteler var mi , indirimde diaper felan alabilecegim ve diger gerecler icin de?

cogumuz daha alisverise baslamadik ama ben buradaki bir arkadasimin yaptigini anlatayim: amazon'dan subscribe and save ile abone oluyorlar kullandiklari diaper icin, oyle olunca shipping vermiyorlar, istedikleri aralikla (ayda bir, ayda iki, iki ayda bir falan) kapilarina geliyor diaper ve wipelar. ben bunu vitaminlerim ve kedi kumu icin kullaniyorum, cok memnunum.

onun disinda babies'r'us'un online satisi var ama nasildir bilmiyorum, henuz kullanmadim :)

bizde de iste senede 1di simdi iki senede bire cikardilar, ben de duzenli oluyorum. Sonucu beklerken hic stres olmadim ben ya, gayet monogamik olugumuz icin, ailede bu tur rahatsizliklar hic gorulmedigi icin riskim cok dusuk diye dusundugumden herhalde. Bizimkiler de gogus kontrolu yapiyor, bu ebe muayenesinde o da yapti. Kendimiz de yapmaliyiz onu duzenli ama ben ne aradigimi bilmedigim icin yokluyorum yokluyorum "ee?" deyip kaliyorum. Sorunlu kutle nasil bir his veriyor ki? Me.meler bir suru yag topagi gibi sey dolu zira, nasil ayirdedecegimi bilmiyorum. Silgi basi gibi sert oluyor diyorlar, bir onu biliyorum.

Mamografi ile ilgili oneri de yakin zamanda degismis miydi sanki? Radyodan hatirlar gibiyim de detayini unuttum. Doktorlar "nasil olur canim?" falan diye ayaklanmislardi yeni onerilen seye.

Benim bu yil sag gogsumde agri baslamisti.(Smear testiyle birlikte gogus kontrolumu olduktan 6 ay sonra basladi agri)Bir sure bekledim.Evde her regliden sonrada kontrol ediyordum.1 ay gecmedi agri.Doktora gittim tekrar.O da elle kontrol etti."Esra normalde 40 yas altina memografiyi onermiyoruz.Elle kontrolu oneriyoruz dedi" Hersey yolunda gozukuyor dedi.
Tabi benim agrilar gecmedi 3 hafta sonra tekrar doktorun kapisindaydim :) Doktor bu sefer beni memografiye yolladi.Megorafiyi oldugum yerden hem bana hem doktoruma sonuclar gitti.(Cok sukur temizdi)Soyle bir sey yaziyordu mektupta."Diger memografiyi 40 yasinda olmaniz gerekiyor".
Bir sure sonra anladikki benim agrilarim danacik sugarim yuzundenmis :) Gezerken cok cekiyor beni ,oda gogsume agri yapiyor.

Hani hep duyariz ya "agrirsa korkma" bu da dogru degilmis.Kotu kitlelerde agri yaparmis.
Neyse kapatayim bu sevimsiz konuyu.Allah hepimize saglik versin.
Bu arada gecen hafta sonu bebise alisverise ciktim.Dolandim durdum ne alacagimi bilemeden.Bizim bebisler kisin gelecek.Simdi hersey yazlik.Birde sasirdim ne almaliyim.Neler en gerekli olanlar.Sanirim bunun icin Melegim,Nuray ve Crazymom da yardim almam lazim :)) Bir battaniye alip ciktim :))

Ben de bir seyler almamak icin kendimi zor tutuyorum ama simdilik "window shopping" ile yetinmeye calisiyorum. Amazon'un bebeler kisminda dolaniyorum cogunlukla. Bir ara da gidip ikea'da ne var ne yok onlara bakacagiz, fikir olsun diye. Gecen bir humidifier aldik, asil bebek dogdugunda kullanmak icin ama burasi col iklimi, cok kuru havasi, simdiden kullanmaya baslayalim dedik, burnumun ici cok kuruyor yoksa. Bir de emzirme koltugunu erken alma ihtimalim var, belim agriyor cunku, belki rahat eder o koltukta. Aklimda olan seyler burada birisinin onerdigi swaddle/kundak battaniyesi, white noise cikaran bir alet (koyunlu var, cok sirin), bir tur baby carrier (mobywrap, ergo falan). Aslinda liste yapmak lazim, oyle dukkana gidip bakmakla olmuyor. Kiyafetleri en son alirim, boyu posu biraz belli olsun, 20. hafta ultrasonunda da...

Bu arada irilesen gobeklere destek olmak icin bir seyler varmis, hic biliyor musunuz? Agirligi one cok dusup karin kaslarini derisini falan cok zorlamasin diyeymis. Bir nevi sutyen gibi galiba?

Ben onu gordum korse gibi birsey gobek destegi.Aynen dedigin gibi bei nevi sutyen.Benim karin buyurse dusunuyorum ondan.Gerci yazinda kullanamam ben onu sIkInti gelir bana.Bana kalsa ise sortla gelicem :)

Dun kizimla ilk defa okyanusta yuzduk :) Pek hosuma gitti.Gerci sadece sirt ustu yuzebildim.Diger turlu gobek ne kadar kucuk olsada basinc yapiyor gibi hissediyorsun.

Selam kizlaaarrr:)
Eski sayfalara hemen bi goz gezdirdim,herkese guzel dilekleri icin tesekkur ederim,insallah burdaki herkesin dogum yaptigi ve bebislerimizle payladim yaptigimiz zamanlarida goruruz.
Malum 4. cocuk olunca hayat bayagi yogun oluyomus:))
Ben daha yeni yeni toplaniyorum,hemoroid sorunu olunca bayagi zorlandim,cok sukur yavasta olsa gecicek ins.
Bebisimle yapisik ikiz gibiyiz:))benim sutum genelde yagli oldugu icin cocuklarda kabizlik oluyor((yusufumuzda da basladi malesef ona bide gaz sancisi eklenince meme de uyumaya basladik,sonumuz ne olur bilmem:)
Duzenimizi oturtunca gunluk paylasimlara baslariz ins.

Esracim kulaginda problem varmis heralde gecmis olsun cnm. Hamilelikte extra bir dert gercekten zorluyo insani,Rabbim en kisa zamanda sifa versin ins.

Ztar cnm hayirli olsun bebisin,guzel ve rahat bir hamilelik gecirirsin ins.

Cok dogru duzgun okuyamadim kacirdigim guzel haberler varsa arkadaslara gozunuzaydin diyeyim.
Baska hastalik veya problem yasiyan yoktur ins.

Arada telden girebiliyorum sadece,pc'yi acinca bebisin resimlerinden yollamaya calisicam.
Simdilik bu kadar Yusuf bey ikizini cagiriyo basladik aglmaya grsrz kizlar hepinizi cok optuk:)))

selam herkese,

ne yesem cikaricak seviyeye geldim, ne zormus hamilelik. sukrediyorum ama cok zorlaniyorum artik iyilessemde ben de bebege biseyler alsam keske

selam herkese,

ne yesem cikaricak seviyeye geldim, ne zormus hamilelik. sukrediyorum ama cok zorlaniyorum artik iyilessemde ben de bebege biseyler alsam keske

Oyyy, kiyamam. Senin bulantilar tam gaz devam yani Benim bulantilar bayagi bayagi gecti, cok ac kalirsam oguruyorum bir tek. Hala her seyi yiyemiyorum ama yiyebildiklerimde biraz cesitlenme oluyor yavas yavas. Seninki de gecsin bir an once insallah.

insallah kokocum ya gercekten cok mutsuzum artik ama sabretmekten baska da bisey yapamiyorum. senin gecmesine cok sevindim inan, zor bir durum cunku biliyorum.

Tesekkur ederim crazymom.Sanada kolay gelsin.Mis gibi koklaya koklaya op oglusunu benim icin :)

Selam Arkadaslar;

Crazymom firsat bulup yazmis; tesekkur ederiz...Firsat bulup yine de bizimle paylasimda bulunmussun.Yusuf bey ilgi bekler tabiki:) hepimizin zaten bebisler dogunca hayatimiz onlarla dolu olacak;simdiden zaten odak noktasi oldular.Cinsiyetler belli olunca sanirim alisveris macerasi daha zevkli olacak.Su an insan ne olacagini bilemedigi icin duygular da karisik oluyor.20.haftayi bekleyecegiz:)) forum sanirim o zaman senlenir...

Silgicim benim inan bugun aklimdaydin acaba bulantilari gecti mi diye.Malum hep diyorlar ya ilk trimester bitince hersey duzeliyormus diye.Insallah seninki de yakinda duzelecek;en azindan seni bu kadar perisan edecek halde olmaz umarim.
Ben malum bu siralar evdeyim...sanirim bebis dinlenmemi istiyor; is yerimde lisansimin gelmeme olayini arastirdim hicbir problem ve sorun yok.Sadece arastirma kisminda uzamadan dolayi beklemedeyim,artik gercekten inaniyorum ki herseyde bir hayir aramak lazim.Isin komik tarafi da lisan ciktip gel calis dediklerinde bir anda bir gobekle karsilasacaklar
Evde oldugum icin hareketsiz kalmamaya ve birden kilo almamaya calisiyorum.4.aya girdigim su gunlerde artik gobegimin eski halinden uzakta oldugunu farketmeye basladim;yakinda kendini daha cok hissettirecek gibi.Sevgiler herkese...

Biraz buyumusmuyuz? :) Ben hala elimde adresler hergun ev ariyorum :) Bu fotografta bugun ev ararken cekildi.Umutlu ve israrciyim istedigim evi bulacam :))

Eklentiler

• $IMG_3968.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 58
esracim tesekkur ederim, umarim senin kulak sorunun da azalmistir. hamile oldugun belli oluyor artik bence ve cok yakismis hamilelik. benim de gobek buyuyo gibi sanki ama kilom degismiyor henuz. emlakci olayina girmeden istedigin tarzda ev bulamiyorsun ben amerika'da bunu anladim ama bol sans size :)

marlincim sen de benim aklimdan gectin ve simdi seni sorucaktim. ben dinlenmene cok sevindim senin, cunku azda olsa kanamam oldu demistin bir ara. calisabildigin kadar calisirsin artik sonrasinda, su kritik aylarda biraz dinlenmen bebek ve senin icin de guzel. ayrica sagol, insallah atlatirim. simdi de 4 ay bitsin gecicek diyorum. teselli hep.

cananveirfan ve cemrecik sesiniz cikmiyor sizin de. nuray, crazymom mesguller sanirim. kendinize iyi bakin..

Tesekkur ederim canim.Silgi cim kulaklarim tam gaz uguldamaya devam :) hic azalmadi malesef.Bu fotograf tam emlakcidan cikarken cekildi :) Dedigin gibi istedigin evi bulabilmek icin emlakci sart.

Esra süper görünüyorsun.Zayıf olduğun için hamile olduğun belli oluyor,şişman birinde o göbek sayılmaz bence:)) Gördüğüm kadarıyla ilerleyen dönemlerde de seni hep fit göreceğiz.İnşallah bizler de senin gibi fıstık modunda geçiririz hamileliği.Buarada bu ayına kadar kaç kilo aldın? Ben de bugün kendimi söyle bir seyrettim artık göbiş oluşuyor:) Benim kilom pek değişmedi ama hissediyorum artık almaya başlıyorum gibi.Buarada umarım gönlüne göre bir ev bulursun.Ben İstanbulda her yıl ev değiştirmiş biri olarak, ev arama ve taşınma çilesini çok iyi bilirim.Benim şu an oturduğum evde minicik,ilerde bebek büyüdüğünde sanırım daha büyük bir eve geçme planları yapabiliriz

Silgicim evet belli bir süre dinlenme belki bebiş ve benim için iyi olacak.Evet çok yorulup ayakta kaldığım birgün hafif bir lekelenmem olmuştu.O bile korkutmaya yetmişti beni.İnşallah sen de sıkıntılarını atlatınca daha da güzel geçireceksin hamileliğini.İnşallah tez zamanda istediğini yer içersin,mide bulantısından da eser kalmaz umarım.

Biraz buyumusmuyuz? :) Ben hala elimde adresler hergun ev ariyorum :) Bu fotografta bugun ev ararken cekildi.Umutlu ve israrciyim istedigim evi bulacam :))

Yalniz senin gobek de tam kiz gobegiymis. Hani erkeklerinki one dogru cikar top gibi olur, kizlarinki yayvan olur, daha duz olur derler ya. Istisnalar haricinde dogru bence o. Tabii dogruysa benim oglan geliyor, zira gobegim azar azar ciktikca tam bir top seklinde ileri dogru cikiyor. Bu carsamba haftalik resmimizi cekince koyayim ben de. Seninki kadar cikmadi tabii de birkac hafta oncesine gore buyudu.

Umarim en kisa zamanda gonlune gore ev bulursun. Gecen gun bir ihtimalden bahsetmistin, begenmedin mi onu?

Tesekkur ederim Marlin cim.Simdiye kadar 3.5 kilo aldim.Bende 14.haftaya kadar sadece 500 gr. almistim ama 15.haftadan sonra basliyor :)) Umarim saglikli ve bebislere kilo alarak tamamlariz hepimiz.Ben cok istahli biri olmamama ragmen aliyorum :) Abur cubur yemiyorum.Dondurmayi haftada bir yiyorum.Hamur isi yemiyorum.Elimden geldigi kadar bebege yonelik beslenmeye calisyorum ama buna ragmen 15. haftadan sonra kilo aliniyor :)Umarim dedigin gibi olur ama benim kendi adima pek bir umudum yok :))) Alacakmisim gibi gozukuyor durum :) Dogumu zorlastirmadigi surece kiloyu onemsemiyorum.Bebisler gelsinde saglikla veririz kilolari :)
Bebek zorlamiyorsa hergun yurumeni tavsiye ederim.Cok ise yariyor.

O gobek 16.haftaya kadar cok yaniltiyor haberin olsun :)) Benimde ilk ciktiginda kucuk top yutmus gibiydim.Etrafimdaki herkes erkek dedi :) Son 3 haftadir benim gobus dedigin gibi yayginlasmaya basladi :)

Sabirsizlikla bekliyorum fotolari hepinizden :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…