Amerika'da Hamilelik

Biraz buyumusmuyuz? :) Ben hala elimde adresler hergun ev ariyorum :) Bu fotografta bugun ev ararken cekildi.Umutlu ve israrciyim istedigim evi bulacam :))

Masallah hamilelik sana yakisiyor, Bizimde ev sorunumuz var bende bebegi aldigim gibi firsat buldukca emlakcilari geziyorum dedigin gibi emlakci olmadan olmuyor , ins gonlumuze gore buluruz

Ne guzel Yusufcuk ve anne aski baslamis bile masallahh, bizimki halan oyle devam ediyoruz yapisik bir sekilde her isi yapmaya .canim sana gazsiz ve bol sutler dilerim dogumdan sonrae en onemli iki sey malum

selam herkese,

ne yesem cikaricak seviyeye geldim, ne zormus hamilelik. sukrediyorum ama cok zorlaniyorum artik iyilessemde ben de bebege biseyler alsam keske

Cok gecmis olsun umarim biran once atlatir hamileligin keyfini surmeye baslarsin

Tesekkur ederim Melegim34. Ay insallah biran evvel ikimizde begendigimiz evlere kavusuruz.

500 gr. ile ilk trimestri kapattin yani! Benim daha 1 hafta var bitmesine, 1.5-2 kilo aldim bile. Topac olabilirim ocaga kadar :)) Bir de midem bulaniyor diye dogru duzgun yiyemiyordum iyi ki, hahaha. Ben hic abur cubur yemiyorum diyemem ama oyle abarti hic degil. Yani bana ve cocuga saglik sorunu yasatmasin, dogumu zorlastirmasin da cok aldirmiyorum. Ikinci trimestr'dan sonra her hafta icin 1 pound mu ne diyorlar normal kilo alimi, e yani icerde cocuk kemikleniyor yaglaniyor olacak o kadar. Ebru Salli kadarcik kilo alip dogurma hedefim yoktu, oyle bir hedef cok gercekdisi olur benim icin. Eksigimi itiraf edeyim: egzersiz. Zar zor tutturmusum dusecek gidecek diye korkumdan ne adam gibi bir yuruyuslere ciktim ne prenatal yoga yaptim, onlara baslasam yavastan iyi olacak. Sen hem guzel besleniyorsun hem egzersizini yapiyorsun sugar sagolsun, bence kilo yuzunden hic endiselenme, tam kararinda alacaksin.

Hic endiselenmiyor kilo icin hatta en son endiselenecegim sey :)) Alsamda cok cabuk veririm cunku bunyemi biliyorum.Herkes gibi dusundugum tek sey saglikla bebisime kavusmak.
Hic onu yemeyim sunu yemeyim diye dusunmuyorum.Hamilelikten oncede tatli yemezdim.Yedigim tatli ya evde yaptigim muhallebedir yada dondurma.Elimden geldigi kadar bol sebze , bol protein birazda karbonhidrat almaya calisiyorum.
Bir de hic hamileyim moduna girmedim sanirim bu yuzden asermedim.Ablamin ilk hamileliginde ( 9 ay sahit olmus biri olarak) yediklerine inanamamistim :) Etrafindaki herkes iki canlisin ye diye baski yapiyordu.O da hamileligin moduna girmis yatana kadar esinden istemedigi sey kalmiyordu :) Hic unutmuyorum birgun tek basina 1 kilo tatli yedi (adini soylemeyim cani isteyen olur ) Bakakalmistim :) Sonuc 29 kilo ile tamamlanan hamilelik.Gerci 1 yil sonra kilolar gitmisti. Ikinci bebiste hatasini anladi 11 kiloyla tamamlanan saglikli bir hamilelik yasadi.

Benim 15.haftadan sonra her hafta 1 pound basladi.Sugar sagolsun vallahi :) Canim yuremek istemesede butun gun evde diye vicdan yapip yuruyuse cikariyorum

Ben de ilk trimesteri dönemini 600-700 gr alarak kapattım.Ama bu haftadan itibaren artık daha hızlı almaya başladığımı farkettim:) Bende bulantı,kusma da olmadı,hamileliğim öncesi gibi yedim içtim ama işyerimde gün boyu ayakta ve yürüyerek mecburi egzersiz yaptığım için sanırım.Malum şimdi evde olunca o kadar hareket edemediğimden illaki fark söz konusu olacak.Ama dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da bebişler, aldığımız gibi sonrasında da vermeye çalışırız artık:))

Sen de hic tiksinme olmadimi? Ben de bulanti hic olmadi ama bir cok seyi yemek istemedim.Yeni yeni geciyor.Bunlara sutte dahildi Cok uzuluyorum icemedigim icin.Bugun kararliyim ama ogursemde burnumu tikayip o sutu icmeye baslayacam.

Ab-bovvv diyorum ablanin 29 kilosuna!

Valla benim baslangic BMI normal kategorisindeydi, o gruptakilere 25-35pound arasi kilo almalari tavsiye ediliyor, hedefim o aralikta kalmak. Okudugum seyler hep "sakin ha "eating for two" moduna girmeyin!" diyordu, ben de girmedim. Hamilelikten hemen once follos da olsa bir diyet yapiyordum, karbonhidrati azaltma seklinde. Hic yemiyorum degildi ama eve ekmek almiyordum mesela. Guzel de kilo vermis, hedefime ulasmama .4 pound kalmisti. Hamile kaldigimi ogrenince diyet kafasini da bir kenara biraktim. Normalde hic meyve yemezdim, cok tatli gelir canim istemezdi. Hamilelikte meyve yemeye basladim (bulantilar sirasinda yiyebildigim seylerden biriydi). Bulantilari bastirmak icin pretzel, ekmek falan yedim. Bir de simdi canim istedigi icin tuzlu peynir ve adini anmayacagim baska tuzlu seyler yer oldum (vucut su tutuyor tuzlu yiyince). Yeme miktari cok degismese de yenilen seylerin turu degisti. Yedigim seylerin %100u olmasa da %90i faydali bebege, o acidan "yarasin yavruma!" diyorum :) Iste bir de egzersize baslasam, kanayan yaram o :)

Hehe, dusunsenize, belki seneye bu zamanlarda burada "Emzirsem de gitmiyor gobek" falan diye sikayet edecegiz. Ben yine "hic egzersiz yapamiyorum" diye dirdirlanip kicimi kaldirip egzersiz yapmayacagim muhtemelen :)

Son düzenleme:

Bu sene Tr.ye gittigimde ablamla hamilelik fotograflarina bakiyorduk ayni tepkiyi tekrar biz de verdik ab-bovvv :))))))))
Aynen oyle iki kisilik yemeyin diyor butun uzmanlar.Ben de tuzlu, tam yagli beyaz peynire bayiliyorum .Tuzlu olmasina ragmen cok tuketiyorum.Sut icemiyorum peynirle kapatayim arayi diye dusunuyorum.Kesinlikle ben de dort dortluk beslenemiyorum.Butun gun calisip herseyi pisirmeye zaman olmayinca mumkun degil cok iyi beslenmek.Elimden geleni yapiyorum.
Bazen canim cok zararli seyler istiyor :) Bilhassa hafta sonu arkadaslar geldiginde.Sarap.buz gibi bira,kahve gibi :)
Cok acimasizlar onumde goturuyorlar :) Bizde gectik bu yollarda daha bunun emzirmesi var .O hoooooo diyerekten :)
Sutumuz gelsinde varsin 1 sene daha icmeyelim di mi :)))

Bu sene Tr.ye gittigimde ablamla hamilelik fotograflarina bakiyorduk ayni tepkiyi tekrar biz de verdik ab-bovvv :))))))))
Aynen oyle iki kisilik yemeyin diyor butun uzmanlar.Ben de tuzlu, tam yagli beyaz peynire bayiliyorum .Tuzlu olmasina ragmen cok tuketiyorum.Sut icemiyorum peynirle kapatayim arayi diye dusunuyorum.Kesinlikle ben de dort dortluk beslenemiyorum.Butun gun calisip herseyi pisirmeye zaman olmayinca mumkun degil cok iyi beslenmek.Elimden geleni yapiyorum.
Bazen canim cok zararli seyler istiyor :) Bilhassa hafta sonu arkadaslar geldiginde.Sarap.buz gibi bira,kahve gibi :)
Cok acimasizlar onumde goturuyorlar :) Bizde gectik bu yollarda daha bunun emzirmesi var .O hoooooo diyerekten :)
Sutumuz gelsinde varsin 1 sene daha icmeyelim di mi :)))

Ben hiçbir şeyden tiksinmedim:)) Allah'tan normal yiyen biriyim,yoksa hamilelik moduna girip iki kişilik yesem ben de kilo alırdım.Benim ablamda hamile olduğunu duyduğu an kilo alanlardan.Tatlı falan da yemez,ama iki kişilik hatta 3 kişilik falan yerdi.30 kiloya yakın aldığını bilirim,sonradan eziyet şeklinde verdi:)) Beyaz peyniri nerden buluyorsunuz bu arada?
Feta dışında ben bizdeki gibi güzel peynir yiyemedim hep mozeralla,provolone,cheddar...Özlemim beyaz peynir ve simit Canı çeken olmasın sakın..Bagel falan kesmiyor beni, annem gelirse inşallah isteyeceğim:))

İnşallah seneye bu zamanlar yavruların güzel hallerinden sohbet ederiz

ya arkadaslar benim vajinamin sag tarafinda bir agri var.. basinc gibi .. agri gibi.. azcik ayakta kalsam daha artiyor.. size de oluomuydu ne bu ya

28indeki yapilan testler sonucu bende demir hapina basliyorum artik. hatta basladim. ama gunde 2 kere sen kac kere alacaksin demir hapini.

vitamin + demir hapi kullandigim ilaclar.
aslinda bende geceleri sik olmasada kramplar oluyor. aman o nasil kramptir ya. acisi felaket sorduk normal dendi. turkiyede sanirim magnezyum veriyorlar bu tur kramplar icin. sizlere daha erken ama varmi kramp giren?

Ben o tur "zararli" seyleri hic istemiyorum neyse ki, bir de onlari istesem o hoo. Sigara icmezdim zaten, bira hic sevmem, sarap oyle ortama uymak icin. Simdi hic aramiyorum, babamiz hepimiz icin iciyor :)) Kahve cok aramam normalde de, decaf latte severdim, onu da decaf de olsa kafein oluyor diye icmiyorum pek, cok aramiyorum da. Benim "vice"im caydi, amanin tam bir caykoliktim. Demlik demlik cay demlenirdi evde, bilgisayar basinda yazmaya kasarken kupa kupa gotururdum (bardak kesmezdi). Hamile kalmaya calisirken 'ya nasil birakacagim, kafalari yerim?" derdim. Daha hamile kaldigimi ogrenmeden 1 gun once "hmm, bu sabah cay da demlemeyeyim" dedim, ertesi gun de test + cikinca cay icmez oldum. isin garibi canim hic cekmiyor da, boyle bicakla keser gibi kestim, ben de sastim bu ise. hatta twiningsin decaf caylari var, onlari da severek icerdim, hamile kalirsam bunlardan devam ederim derdim, onlardan iyice tiksindim. simdi dusuk riskim de azaldi diye kendime gunde 1 bardak acik cay izni verdim, ama canim cok isteyecek de icecegim (useniyorum cunku demlemeye!) cayla cok guzel giden bir sey olursa sofrada oyle anca. Eylul'de turkiye'de deniz kenarinda balikciya ya da nevizadeye gidersek bir raki icmeyi ozleyebilirim, bakalim oyle olacak mi?

Sen de sık disini azicik, karsinda icip ozendirenlere karsi gobegini oksa nispet yap eheheh.

Beyaz peyniri ben Trader Joe's dan buluyorum. Yasadiginiz yere yakin vardir. Orada "garden of eden" diye sarili/yesilli ambalaji olan bir feta cheese markasi var, o bizim peynirler gibi, cok guzel cok lezzetli. Yunan fetalarini sevmiyorum, tadi bir garip, kokuyor cok feci. Bu hic oyle degil. O olmadi yakinda bir "arap bakkal" var orada sut diyari marka silindir kutular icinde peynir oluyor fena degil. onu cok tercih etmiyorum cunku suyunun icinde olmasina ragmen hemen bozuluveriyor. ben parmesan da cok seviyorum salataya falan. bu yumusak goat cheeselerden (pastorize sutten olacak) ya krakerle ya salataya guzel oluyor yine, hele uzumlu cevizli salatalara. boyle yaziyorum ama bunlar bulunabilecek seyler diye, caniniz cekerse kosun gidin alin :) Cheddarlar oyle cesitli ki, biz english coastal cheddar aliyoruz, boyle crumble eden turlerden, turuncu kasar kivaminda olanlari hic sevmiyorum. bir de string cheeseler var, boyle minik silindirler halinde tek tek paketlenmis halde satiliyor, onlar hem guzel hem de cok pratik. cocuklar buyuyunce mecbur tanisacaksiniz o peynirlerle :)))

biz yakin zamanda turk marketine gittik, oradan doldurduk turk peynirlerinden.

biz evde simit yapiyoruz, bayagi bayagi oluyor. ilgilenirsen tarifini vereyim?

ya arkadaslar benim vajinamin sag tarafinda bir agri var.. basinc gibi .. agri gibi.. azcik ayakta kalsam daha artiyor.. size de oluomuydu ne bu ya

Bende saniyelik bicak batmasi gibi sancilar oluyordu ama saniyelik olup geciyordu. Seninki nasil bir seymis oyle, basinc gibi? Aman yat dinlen, zorlama kendini, gecer insallah.

bu tarz agralr sancilar oluyor tedirgin olma korkma. ama seni cok rahatsiz eden agrilar varsa tabiki biliyorsundur kanama falan olursa ozaman tedirgin olmaya basla.

ben de yeni basladim demire. bana once ferrous sulfate 325 mg vermislerdi (mektupta yazan), sonra ebe gorusmemizde mide icin daha iyi diyerek ferrous gluconate 325 mg verdi. Bunun icinde efektif olarak 37 mg mi ne demir oluyormus. ben de dukkanda 18 mg demir iceren bir hap buldum, o yuzden gunde iki tane aliyorum, toplam 36 ediyor, 1 yaklasik sonuc :)) kabiz yapacak diye korktum ama sukur sindirim sistemimi zorlamadi. onun disinda prenatallere devam + omega 3/dha paketlerim.

bende oyle kramp degil de ligament agrisi oldugu soylenen turden seyler oluyor, gelip geciyor, surekli degil.

simit tarifini canan istiyor.. :)) gerci ben internetten bulmustum bi aralar ama istenilen gibi olmuyor diye yorumlar vardi yapmadim o yuzden. sana zahmet bi tarifi yazsan bi denesek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…