- 6 Aralık 2011
- 7.612
- 2.619
- 248
- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.201
Biraz buyumusmuyuz? :) Ben hala elimde adresler hergun ev ariyorum :) Bu fotografta bugun ev ararken cekildi.Umutlu ve israrciyim istedigim evi bulacam :))
Selam kizlaaarrr:)
Eski sayfalara hemen bi goz gezdirdim,herkese guzel dilekleri icin tesekkur ederim,insallah burdaki herkesin dogum yaptigi ve bebislerimizle payladim yaptigimiz zamanlarida goruruz.
Malum 4. cocuk olunca hayat bayagi yogun oluyomus:))
Ben daha yeni yeni toplaniyorum,hemoroid sorunu olunca bayagi zorlandim,cok sukur yavasta olsa gecicek ins.
Bebisimle yapisik ikiz gibiyiz:))benim sutum genelde yagli oldugu icin cocuklarda kabizlik oluyor((yusufumuzda da basladi malesef ona bide gaz sancisi eklenince meme de uyumaya basladik,sonumuz ne olur bilmem:)
Duzenimizi oturtunca gunluk paylasimlara baslariz ins.
Esracim kulaginda problem varmis heralde gecmis olsun cnm. Hamilelikte extra bir dert gercekten zorluyo insani,Rabbim en kisa zamanda sifa versin ins.
Ztar cnm hayirli olsun bebisin,guzel ve rahat bir hamilelik gecirirsin ins.
Cok dogru duzgun okuyamadim kacirdigim guzel haberler varsa arkadaslara gozunuzaydin diyeyim.
Baska hastalik veya problem yasiyan yoktur ins.
Arada telden girebiliyorum sadece,pc'yi acinca bebisin resimlerinden yollamaya calisicam.
Simdilik bu kadar Yusuf bey ikizini cagiriyo basladik aglmaya grsrz kizlar hepinizi cok optuk:)))
selam herkese,
ne yesem cikaricak seviyeye geldim, ne zormus hamilelik. sukrediyorum ama cok zorlaniyorum artikiyilessemde ben de bebege biseyler alsam keske
Masallahhamilelik sana yakisiyor, Bizimde ev sorunumuz var bende bebegi aldigim gibi firsat buldukca emlakcilari geziyorum dedigin gibi emlakci olmadan olmuyor , ins gonlumuze gore buluruz
Ne guzel Yusufcuk ve anne aski baslamis bile masallahh, bizimki halan oyle devam ediyoruz yapisik bir sekilde her isi yapmaya .canim sana gazsiz ve bol sutler dilerim dogumdan sonrae en onemli iki sey malum
Cok gecmis olsun umarim biran once atlatir hamileligin keyfini surmeye baslarsin
Tesekkur ederim Marlin cim.Simdiye kadar 3.5 kilo aldim.Bende 14.haftaya kadar sadece 500 gr. almistim ama 15.haftadan sonra basliyor :)) Umarim saglikli ve bebislere kilo alarak tamamlariz hepimiz.Ben cok istahli biri olmamama ragmen aliyorum :) Abur cubur yemiyorum.Dondurmayi haftada bir yiyorum.Hamur isi yemiyorum.Elimden geldigi kadar bebege yonelik beslenmeye calisyorum ama buna ragmen 15. haftadan sonra kilo aliniyor :)Umarim dedigin gibi olur ama benim kendi adima pek bir umudum yok :))) Alacakmisim gibi gozukuyor durum :) Dogumu zorlastirmadigi surece kiloyu onemsemiyorum.Bebisler gelsinde saglikla veririz kilolari :)
Bebek zorlamiyorsa hergun yurumeni tavsiye ederim.Cok ise yariyor.
500 gr. ile ilk trimestri kapattin yani! Benim daha 1 hafta var bitmesine, 1.5-2 kilo aldim bile. Topac olabilirim ocaga kadar :)) Bir de midem bulaniyor diye dogru duzgun yiyemiyordum iyi ki, hahaha. Ben hic abur cubur yemiyorum diyemem ama oyle abarti hic degil. Yani bana ve cocuga saglik sorunu yasatmasin, dogumu zorlastirmasin da cok aldirmiyorum. Ikinci trimestr'dan sonra her hafta icin 1 pound mu ne diyorlar normal kilo alimi, e yani icerde cocuk kemikleniyor yaglaniyor olacak o kadar. Ebru Salli kadarcik kilo alip dogurma hedefim yoktu, oyle bir hedef cok gercekdisi olur benim icin. Eksigimi itiraf edeyim: egzersiz. Zar zor tutturmusum dusecek gidecek diye korkumdan ne adam gibi bir yuruyuslere ciktim ne prenatal yoga yaptim, onlara baslasam yavastan iyi olacak. Sen hem guzel besleniyorsun hem egzersizini yapiyorsun sugar sagolsun, bence kilo yuzunden hic endiselenme, tam kararinda alacaksin.
Ben de ilk trimesteri dönemini 600-700 gr alarak kapattım.Ama bu haftadan itibaren artık daha hızlı almaya başladığımı farkettim:) Bende bulantı,kusma da olmadı,hamileliğim öncesi gibi yedim içtim ama işyerimde gün boyu ayakta ve yürüyerek mecburi egzersiz yaptığım için sanırım.Malum şimdi evde olunca o kadar hareket edemediğimden illaki fark söz konusu olacak.Ama dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da bebişler, aldığımız gibi sonrasında da vermeye çalışırız artık:))
Hic endiselenmiyor kilo icin hatta en son endiselenecegim sey :)) Alsamda cok cabuk veririm cunku bunyemi biliyorum.Herkes gibi dusundugum tek sey saglikla bebisime kavusmak.
Hic onu yemeyim sunu yemeyim diye dusunmuyorum.Hamilelikten oncede tatli yemezdim.Yedigim tatli ya evde yaptigim muhallebedir yada dondurma.Elimden geldigi kadar bol sebze , bol protein birazda karbonhidrat almaya calisiyorum.
Bir de hic hamileyim moduna girmedim sanirim bu yuzden asermedim.Ablamin ilk hamileliginde ( 9 ay sahit olmus biri olarak) yediklerine inanamamistim :) Etrafindaki herkes iki canlisin ye diye baski yapiyordu.O da hamileligin moduna girmis yatana kadar esinden istemedigi sey kalmiyordu :) Hic unutmuyorum birgun tek basina 1 kilo tatli yedi (adini soylemeyim cani isteyen olur ) Bakakalmistim :) Sonuc 29 kilo ile tamamlanan hamilelik.Gerci 1 yil sonra kilolar gitmisti. Ikinci bebiste hatasini anladi 11 kiloyla tamamlanan saglikli bir hamilelik yasadi.
Benim 15.haftadan sonra her hafta 1 pound basladi.Sugar sagolsun vallahi :) Canim yuremek istemesede butun gun evde diye vicdan yapip yuruyuse cikariyorum
Ben de ilk trimesteri dönemini 600-700 gr alarak kapattım.Ama bu haftadan itibaren artık daha hızlı almaya başladığımı farkettim:) Bende bulantı,kusma da olmadı,hamileliğim öncesi gibi yedim içtim ama işyerimde gün boyu ayakta ve yürüyerek mecburi egzersiz yaptığım için sanırım.Malum şimdi evde olunca o kadar hareket edemediğimden illaki fark söz konusu olacak.Ama dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da bebişler, aldığımız gibi sonrasında da vermeye çalışırız artık:))
Ab-bovvv diyorum ablanin 29 kilosuna!
Valla benim baslangic BMI normal kategorisindeydi, o gruptakilere 25-35pound arasi kilo almalari tavsiye ediliyor, hedefim o aralikta kalmak. Okudugum seyler hep "sakin ha "eating for two" moduna girmeyin!" diyordu, ben de girmedim. Hamilelikten hemen once follos da olsa bir diyet yapiyordum, karbonhidrati azaltma seklinde. Hic yemiyorum degildi ama eve ekmek almiyordum mesela. Guzel de kilo vermis, hedefime ulasmama .4 pound kalmisti. Hamile kaldigimi ogrenince diyet kafasini da bir kenara biraktim. Normalde hic meyve yemezdim, cok tatli gelir canim istemezdi. Hamilelikte meyve yemeye basladim (bulantilar sirasinda yiyebildigim seylerden biriydi). Bulantilari bastirmak icin pretzel, ekmek falan yedim. Bir de simdi canim istedigi icin tuzlu peynir ve adini anmayacagim baska tuzlu seyler yer oldum (vucut su tutuyor tuzlu yiyince). Yeme miktari cok degismese de yenilen seylerin turu degisti. Yedigim seylerin %100u olmasa da %90i faydali bebege, o acidan "yarasin yavruma!" diyorum :) Iste bir de egzersize baslasam, kanayan yaram o :)
Ab-bovvv diyorum ablanin 29 kilosuna!
Valla benim baslangic BMI normal kategorisindeydi, o gruptakilere 25-35pound arasi kilo almalari tavsiye ediliyor, hedefim o aralikta kalmak. Okudugum seyler hep "sakin ha "eating for two" moduna girmeyin!" diyordu, ben de girmedim. Hamilelikten hemen once follos da olsa bir diyet yapiyordum, karbonhidrati azaltma seklinde. Hic yemiyorum degildi ama eve ekmek almiyordum mesela. Guzel de kilo vermis, hedefime ulasmama .4 pound kalmisti. Hamile kaldigimi ogrenince diyet kafasini da bir kenara biraktim. Normalde hic meyve yemezdim, cok tatli gelir canim istemezdi. Hamilelikte meyve yemeye basladim (bulantilar sirasinda yiyebildigim seylerden biriydi). Bulantilari bastirmak icin pretzel, ekmek falan yedim. Bir de simdi canim istedigi icin tuzlu peynir ve adini anmayacagim baska tuzlu seyler yer oldum (vucut su tutuyor tuzlu yiyince). Yeme miktari cok degismese de yenilen seylerin turu degisti. Yedigim seylerin %100u olmasa da %90i faydali bebege, o acidan "yarasin yavruma!" diyorum :) Iste bir de egzersize baslasam, kanayan yaram o :)
Hehe, dusunsenize, belki seneye bu zamanlarda burada "Emzirsem de gitmiyor gobek" falan diye sikayet edecegiz. Ben yine "hic egzersiz yapamiyorum" diye dirdirlanip kicimi kaldirip egzersiz yapmayacagim muhtemelen :)
icinde biraz kalsiyum var ama kalsiyumu fazla abartmamalarinin bir sebebi var. O reviewi yazan neden bahsettigini bilmiyor akillim, ben de gordugumde gulmustum. Daha once Marlin'e cevaben mi yazmistim ne, kalsiyum demir emilimini azaltiyor. Yani hapin icindeki demirden daha iyi faydalanabilmen icin hapta cok kalsiyum olmamasi gerekiyor. Yine ayni sebepten vitaminini sutle, kalsiyum katkili portakal suyuyla falan alma, arada 1-2 saat olsun. Ben ekstra kalsiyum hapi almiyorum cunku (tahtaya vuralim) gunde yarim kilodan fazla sut iciyorum, ustune peynir/yogurt yedigim de cok oluyor. Daha onceden de guzel sut icerdim o yuzden kalsiyum benim icin sorun olmayacak diye dusunuyorum. Sen eksikligini hissediyorsan (mesela fay gibi temizlik malzemelerine, duvar boyasina aseriyorsan!!! ciddiyim!) doktorunla konus, belki hap yazar. Onu da vitamininden 1-2 saat once ya da sonra alman lazim.
bana prenatal disinda demir verdiler (ama daha onu konusacagim ebeyle) magnezyum falan vermediler (henuz?).
Bu sene Tr.ye gittigimde ablamla hamilelik fotograflarina bakiyorduk ayni tepkiyi tekrar biz de verdik ab-bovvv :))))))))
Aynen oyle iki kisilik yemeyin diyor butun uzmanlar.Ben de tuzlu, tam yagli beyaz peynire bayiliyorum .Tuzlu olmasina ragmen cok tuketiyorum.Sut icemiyorum peynirle kapatayim arayi diye dusunuyorum.Kesinlikle ben de dort dortluk beslenemiyorum.Butun gun calisip herseyi pisirmeye zaman olmayinca mumkun degil cok iyi beslenmek.Elimden geleni yapiyorum.
Bazen canim cok zararli seyler istiyor :) Bilhassa hafta sonu arkadaslar geldiginde.Sarap.buz gibi bira,kahve gibi :)
Cok acimasizlar onumde goturuyorlar :) Bizde gectik bu yollarda daha bunun emzirmesi var .O hoooooo diyerekten :)
Sutumuz gelsinde varsin 1 sene daha icmeyelim di mi :)))
Ben hiçbir şeyden tiksinmedim:)) Allah'tan normal yiyen biriyim,yoksa hamilelik moduna girip iki kişilik yesem ben de kilo alırdım.Benim ablamda hamile olduğunu duyduğu an kilo alanlardan.Tatlı falan da yemez,ama iki kişilik hatta 3 kişilik falan yerdi.30 kiloya yakın aldığını bilirim,sonradan eziyet şeklinde verdi:)) Beyaz peyniri nerden buluyorsunuz bu arada?
Feta dışında ben bizdeki gibi güzel peynir yiyemedimhep mozeralla,provolone,cheddar...Özlemim beyaz peynir ve simit Canı çeken olmasın sakın..Bagel falan kesmiyor beni, annem gelirse inşallah isteyeceğim:))
İnşallah seneye bu zamanlar yavruların güzel hallerinden sohbet ederiz
ya arkadaslar benim vajinamin sag tarafinda bir agri var.. basinc gibi .. agri gibi.. azcik ayakta kalsam daha artiyor.. size de oluomuydu ne bu ya
ya arkadaslar benim vajinamin sag tarafinda bir agri var.. basinc gibi .. agri gibi.. azcik ayakta kalsam daha artiyor.. size de oluomuydu ne bu ya
28indeki yapilan testler sonucu bende demir hapina basliyorum artik. hatta basladim. ama gunde 2 kere sen kac kere alacaksin demir hapini.
vitamin + demir hapi kullandigim ilaclar.
aslinda bende geceleri sik olmasada kramplar oluyor. aman o nasil kramptir ya. acisi felaket sorduk normal dendi. turkiyede sanirim magnezyum veriyorlar bu tur kramplar icin. sizlere daha erken ama varmi kramp giren?
Beyaz peyniri ben Trader Joe's dan buluyorum. Yasadiginiz yere yakin vardir. Orada "garden of eden" diye sarili/yesilli ambalaji olan bir feta cheese markasi var, o bizim peynirler gibi, cok guzel cok lezzetli. Yunan fetalarini sevmiyorum, tadi bir garip, kokuyor cok feci. Bu hic oyle degil. O olmadi yakinda bir "arap bakkal" var orada sut diyari marka silindir kutular icinde peynir oluyor fena degil. onu cok tercih etmiyorum cunku suyunun icinde olmasina ragmen hemen bozuluveriyor. ben parmesan da cok seviyorum salataya falan. bu yumusak goat cheeselerden (pastorize sutten olacak) ya krakerle ya salataya guzel oluyor yine, hele uzumlu cevizli salatalara. boyle yaziyorum ama bunlar bulunabilecek seyler diye, caniniz cekerse kosun gidin alin :) Cheddarlar oyle cesitli ki, biz english coastal cheddar aliyoruz, boyle crumble eden turlerden, turuncu kasar kivaminda olanlari hic sevmiyorum. bir de string cheeseler var, boyle minik silindirler halinde tek tek paketlenmis halde satiliyor, onlar hem guzel hem de cok pratik. cocuklar buyuyunce mecbur tanisacaksiniz o peynirlerle :)))
biz yakin zamanda turk marketine gittik, oradan doldurduk turk peynirlerinden.
biz evde simit yapiyoruz, bayagi bayagi oluyor. ilgilenirsen tarifini vereyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?