Amerika'da Hamilelik

simit tarifini canan istiyor.. :)) gerci ben internetten bulmustum bi aralar ama istenilen gibi olmuyor diye yorumlar vardi yapmadim o yuzden. sana zahmet bi tarifi yazsan bi denesek.

hemen yazayim:
temel olarak suradaki tarifi kullaniyoruz: Ev Cini: Simitçiyeeaaaa... geldi

buna amerikan ortaminda cesitli uyarlamalarimiz var.
mesela pekmez diyor ya, aslinda uzum pekmezi degil seker pekmezi olmali. dukkanlarda baking kisminda "molasses" diye satilan sey tam ihtiyaciniz olan sey.
cok susam gidiyor haliyle, o yuzden marketten baharatlar kismindan alacaginiz susam yetmez. arap bakkallarda bulunabilecek (tulumbada da vardir belki?) battal boylardan almak lazim. beyaz susam alin, sonra onu yanmaz tavada sooyle guzelce kavurun kahverengiye donsun. simidin asil tadi kavrulmus susamdan geliyor malum ama firinda simitin pistigi sure yetmiyor susamlari kavurmaya.
biz un olarak ekmek unu kullaniyoruz, bazi unlar "high gluten bread flour" diye satiliyor, iste onlar bingo.
gercekten guzel yogurmak gerekiyor, sertce bir hamur oldugundan zor olabiliyor o is. esleriniz elini hamura soksun! biz bu isin cozumunu soyle bulduk: bizde ekmek makinesi var, bunu kendimiz de programlayabiliyoruz. 5 dakika preheat, 15-20 dakika "knead", 1 saat "rise" seklinde programlayinca mis gibi hamur hazir oluyor sabah uyandigimizda hemen pekmeze susama bulayip atiyoruz firina.

benim esim simitcimiz, simdi sehir disinda, geldiginde hala burada olursaniz ona simit yaptirip, seni zorla bize getirtip simit peynir domates yedirecegim ona gore.

Kokopelli asmissiniz walla:) tarifi yazdim bir kenara;ben becerip yapabilecegimi sanmiyorum ama belki esimi ikna edip yaptirabilirim! Keske sana yakin otursaymisizzzz;her pazar simit;beyaz peynir domatessss keyfi yapardik:))

tarifin yani sira verdigin ipuclari icin tesekkurler. ins yeni evimde deneyecegim...

ev toplama asamasindayim . gerci dinlenerek yaslilar gibiyim. peynir simit en cok ozledigim seylerden bi tanesi..

Turk bakkallarindan buluyorum Marlincim.Sana yakin varmi?

Madem konusu acildi ben de yazayim.2 senedir yapiyorum bu simitten kizlar denemelisiniz super oluyor.Kitchen add mikserde aldim :)) Hamur yogurma derdine yok.Hamuru harika yapiyor.

Bende saniyelik bicak batmasi gibi sancilar oluyordu ama saniyelik olup geciyordu. Seninki nasil bir seymis oyle, basinc gibi? Aman yat dinlen, zorlama kendini, gecer insallah.

evet o saniyelik meshur batmalari herkes diyor.. 4. haftada daha cok kasiklarimda birseyler hissediyordum.. bu aralar cok hissetmiyorum.. ya zaten dinleniyorum surekli de bi tuhaf yani :44::44:

bu tarz agralr sancilar oluyor tedirgin olma korkma. ama seni cok rahatsiz eden agrilar varsa tabiki biliyorsundur kanama falan olursa ozaman tedirgin olmaya basla.

yani daha once bir dusugum vardi.. onun agrisini biliyorum onun gibi degil bu.. gercekten gonlumu rahatlattin tesekkur ederim..

Benim de ilk aylarda kasik agrilarim batmalarim oluyordu.Doktoruma sordum.Kasik agrisindan korkma normal sayet gobek deliginin oradan agri girerse yaptigin isi birak dinlen dedi.Kahve rengi lekemde geldi 2 gun.O nun icinde korkma sayet pembe yada kirmizi gelirse hemen beni ara demisti.

Basindan bir dusuk gectigi icin korkularini anliyorum cokta haklisin ama bu korkular senin psikolojini bozar.Pozitif dusunmeye calis.Ya tekrar olursa deme.Iyi olacak de.Allah a emanet bebisini.Hic birsey olmayacak Allahin izniyle bebegini kucagina alacaksin.

Kokopelli asmissiniz walla:) tarifi yazdim bir kenara;ben becerip yapabilecegimi sanmiyorum ama belki esimi ikna edip yaptirabilirim! Keske sana yakin otursaymisizzzz;her pazar simit;beyaz peynir domatessss keyfi yapardik:))

Ben de "madem arkadaslari simit tarifi denemeye tesvik ettim, kendim de su pogaca tarifini deneyeyim" dedim. Kac hafta once ocak annelerinde biri pogaca demisti benim de canim cok cekmisti ama pastane pogacasi gibi olsun istiyordum, benim yaptiklarim guzel olsa da ayni tadi vermiyor. gecen burada su tarifi gordum http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/389266-esimin-nobet-pogacalari-pastane-pogacasi.html tarifi koyan da yapanlar da pek ovmus, ayni pastane pogacasi demis. ben de demin kalktim yogurdum hamuru (keske yarim olcu yapsaymisim cok olduuuu, esim de yok, donduracagim herhalde pisince yarisini!!!) mayalaniyor, insallah guzel kabarir guzel piser umitlerim suya dusmez. adresi olsa pogacalar guzel olsa alir cananin kapiya dayanirdim ama canan benden kaciyor :))) isirmiyorum halbuki, heheheh.

bu arada biz bol turk bulunan bir sehirdeki bir arkadaslara giderken evlilik/ev hediyesi ekmek makinesi almis, malzemeleriyle falan gidip evlerinde bu simidi de anlata anlata yapmistik, cok guzel olmustu. sonra onlar simit yapmaya devam etmisler ese dosta. bir gun tanimadiklari bir turkler de cikagelmis, burda simit pisiriliyormus diye. nasil oldu anlamadim ama tarif guzel bir tarif, bakin Esra da ok'i verdi :) Marlin sen simit de bence esin girisir bu ise, benim esim hamur yogurmayi cok seviyor nedense, ilk ben bir yapiyorum yapacagimi, hosuna giderse ikinci ve sonrakilerde elimden aliyor kendisi yoguruyor, bana da yamaklik dusuyor yok susama bula su bu. yine turkiye'den cok ozledigimiz, evde cok yapilmayan bir seyi de yapmayi kivirdik, ama onun ismini soylemem, biraz daha kulfetli cunku, canlariniz ister de yapamazsaniz uzulurum. simit ama gayet yapilabilir, gonul rahatligiyla simit simit simit diyorum, caniniz istesin de kocalara yaptirin :)))

Son düzenleme:

Kokocum ben 1 su bardagi ilik sutte kuru mayayi koyup 5 dakika karistirip uzerine bir cay bardagi sivi yag,bir cay bardagi su,tuz,bir tutam seker ,goz karari aldigi kadar un koyup kurtaricim mikserimde :)) yavas yavas karistiriyorum.Kulak bebesi kivami derler ya :)) iste o kivama gelince cukur bir kaba koyup uzerini kapatip mayalanmaya birakiyorum.Hamur sisip kocaman olunca yumurta buyuklugunde koparip elimle yuvarlak acip ( cay altligi kadar) icine beyaz peynir koyup elimle yuvarliyorum.yagli tepsiye dizip uzerine yumurta sarisi surup firina veriyorum.Hem kolay,hemde lezzetli :))

Ben az cok tahmin edebiliyorum o seyi bizde esimle bu sene denedik basarilida oldu :)) arada yapiyoruz.Tahmin ettigim seyse tabi.

Kizlaar en onemli seyi soylemeyi unuttum :))) Dun bir arkadasla telde konusuyorduk.Hissediyormusun bebegini diye sordu.Yok dedim.Aaaaa nasil olur hissetmen lazim filan deyince moralim bozuldu.Aksam yatmadan kizima "hadi bir ses ver icim rahatlsin annecim " dedim:)) yattim.Bugun pir pir kelebek misaliyiz :)) Akilli kizim benim annesinin sozunu dinledi :)) Sabahtan beri belki 4 defa hissettim.Sukurler olsun Allah a.Cokta guzel bir duyguymus kizlar darisi hepinizin basina :)

oo tarifler filan supersiniz ya, buralarda turk pastaneleri var neyse ki.. aksi takdirde mutfakla aram hic iyi degil ki artik kapisina bile cok ugramiyorum :) benim de canim ev pogacasi cekti ama yapamiyorum, gucumu toplayinca mayasiz bir tarif yaparim artik.

esra gozun aydin, 20. haftaya gelmissin resmen ya ne ara buyudu kerata o kadar darisi bizim basimiza. bende haftaya doktora gidicem insallah sorunsuzdur hersey, cinsiyet belli olur mu bilmiyorum?

bu arada koko ve marlin siz 3lu test ne zaman yaptiricaksiniz? haftaya dra sorucam ama gec olmaz umarim, o da bisey soylemedi son kontrolde..

ztar bende de oluyodu ki hala ilginc seyler oluyor arada. ben uzun sure adet belirtileri yasadim mesela, hatta artik hamile degilimdir deyip sacimi bile boyatmistim. bu arada sacini boyatmayi dusunen var mi? ne cok soru sordum.

yaaaaaaaa, ne guzellll, ben de istiyorummmm!!! en merakla bekledigim sey o. hep diyorlar kelebek gibi kus kanadi gibi bir his oluyormus onceleri. ne guzeldir kim bilir :))))

bende direkt 4lu yapacaklar, 24unde o da. Bir hafta sonraya vermisti randevuyu ama dedim belki amniyo yaptirmam gerekecek sonuclara gore, daha erken olsun, 24u oldu.

ben sacimi boyatmiyorum ya, renginden memnunum, beyaz da cok yok, ugrasamayacak kadar tembel de oluncaaaaa...

Senin bu tarif bu kk'daki tarife cok benziyor, sadece miktarlar biraz daha az. Yaptim bu pogacalari, gercekten de soylendigi gibi pofuduk pofuduk yumusacik oldu. Lakin o aradigim "pastane pogacasi" tadi yok, daha onceden yaptigim mayali ev pogacasi gibi oldu yine. Guzel guzel olmasina da iste "baska turlu bir sey benim istedigim" :)) Ay cildiriciiim, ne koyuyorlar icine acaba? mahlep falan mi koyuyorlar ki? Turkiye'ye gidince dayanacam guzel pogaca yapan bir pastanenin kapisina o olacak, belki gobegime kiyamayip verirler tarifi :))) bu evcini simit tarifini simit firinindan almis ya, oyle kaynagina inecegim!

Gece gece sayfayi okuyunca aciktim yahu:)) hamaratlar cok aramizda, ben bu konuda tembelim ya;pasta borek isinden pek anlamam.Kirk yilda bir yaparim:)ama sanki evde kalinca sikintidan girisecem gibi bu tariflere...Esracim ne kadar guzel ya,ben de bir an once o hissi yasamak istiyorum.Daha zamanimiz var bizim tabi ama merakla bekliyoruz iste.
Silgicim bana sadece 2li yaptilar, 3lu yapmayacagiz dediler.Oysaki ben yapsinlar istemistim.Birini yapinca digerini yapmiyoruz dediler anlamadim walla.Sadece 3lu yerine alpha diye bir kan testi yapacaklar sanirim ama ondan da emin degilim.35 yas ve uzeri olursa test asamalarinin hepsinden geciyorsunuz falan dediler.Acikcasi bir ara kafama taktim hayir 3luyu de istiyorum diye ama bilmiyorum haftaya kontrollerim var,yine sorarim.Senin sigortan basladi sanirim; sen 3lu mu yaptiracaksin.Insallah tum test sonuclari herkesin cok guzel cikar.

he he :)) cok alemsin ya.. canan senden kacmiyor. ben seni daha once bulsaydim sen kacardin benden haberin yok. o yuzden sukret haline....

bi pastane pogacasi tarifi gecen ben internetten buldum bi deneyin isterseniz cok yagli geldi ama ben sevdim. sicak sicak...

1 paket oda ısısında margarin
1 tatlı kaşığı maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta(bir sarı üstüne)
2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
İçi içineynir+maydonoz
lık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.Yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.

tebrik ederim. daha siki ve kuvvetli tekmeler yemen dilegiyle :))))

basladi evet sigortam marlincim, yani 3lu yaptiricam sanirim. doktorla konusucam haftaya. ben birini yapinca birini yapmiyoruz gibi bisey duymadim, acaba eyaletler arasi degisen bisey mi bilmiyorum. ben de 35 altiyim, bakalim 4lu yapacaklar mi. insallah sonuclar guzel cikarda hepimizin hic gerek kalmaz. 20. haftada detayli ultrason varmis bir de, burada okumustum bende.
bu arada kandiliniz kutlu olsun.

Ayy dimi silgicim buyudu kereta :))) Benimde 16. Haftaya kadar sanki gecmemisti.Hergun hesapliyordum.Simdi gunler su gibi geciyor sanki.Az kaldi seninde .Cok sevindim sigortanin baslamasina bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…