- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.481
Aman iyi ki yirtmissin. Peki esinin sigortasi uzerinden bir sigorta yapman mumkun mu? Sen olmazsa bebek icin en azindan? Valla sigorta migorta icin her ihtimali dusunup arkamizi saglama almamiz lazim, siz bunu bir arastirin, bilginiz olsun. Baksana hamilelik preexisting condition diye sigorta almak istesen de yapmiyorlarmis. Insallah isin tehlikede olmaz, en azindan Lara gelene kadar!
oh cok sukur yirtmissin, hadi buyuk gecmis olsun, allahtan bir daha yasamazsin ins. yani cekilmez hamile hamile bu stres, yaa sigortasiz dogum yapmak mumkun degilmi oralarda ya durumu iyi olmayan ne yapiyor , sokaktami doguruyorlar, nasil is anlamadim,sizi basindan beri takip ediyorumda bu sigorta isi epey muhim oralarda ,sigortan varsa yirttin yoksa ayvayi yedin durumlari var sanki
kizlar betam iki katina cikmamis ama doktorun dedigine gore %60 lik bi artis gostermis ve bu da normal bir rakammis.. iyi dedi doktor ama ultrason randevusu versinler dedi.. kalp atisini duyduktan sonra dusuk riski %5 e iner dedi falan.. aslinda kotu birsey demedi.. ama ben korktum yahu.. yani bana 25 ine kadar yine sabir yollari gozuktu.. cok dua ediyorum cok..
Guzel haber almissin ztar.Ne kaldi surda 25 ne.Korkma.Pozitif dusun.Biraz baska seylerle ilgilen.Hem zaman cabuk gecer hem bu kadar stres olmazsin.
Insallah hersey yolunda gidecek senin ve bebegin icin.
Esim kendi isini kuruyor .Bu yuzden son 2 aydir onunda sigorta benim sigortamin uzerinden.Su dogumu atlatirsam gerisi kolay.Esim ya ozel sigorta yaptirir yada ben yeni ise girdigim zaman sigortam olur.Cocuk icin endiseli degilim cunku cocuklara zaten devletten sigorta baglaniyor hemen (sayet isimi kaybedersem) .Tek endisem kasimin sonuna kadar sigortali olmak.Gerci biraz once bir kac yeri aradim .Sayet isten cikartmalar devam ederde cikarilirsam 2 ay is yeri oduyor daha sonra Cobra diye bir sirkete $ 813 ayda odeme yaparsam 18 ay sigorta devam ediyor.Iki ayi sirketten olsa son 2-3 ayi ben odesem $ 20000 ile yine dogumu kurtaririm.
ah var ya bu insanoglu ne beter ne nankor yaa... hem istiodumki guzel bi haber alayim.. hatta ikinci kere aradim dedim ki ama bu deger iki katina cikmamis dedim.. doktor da iki katina cikmak zorunda olmadigini soyledi %60 lik bir artis yeterli dedi.. test sonucu guzel dedi.. ama tabi hersey ultrasonda belli olacak.. Rabbim insaallah bu sevindirici haberleri artirarak devam ettirsin.. hakikaten de 25 ine bisey kalmadi.. bu zamani da en iyi duayla degerlendirebilirim.. saol esra yaa cok destek oldun benim gibi psikolojik deliye
Ayyy $20.000 yazmisim.Delimiyim ne :))) Iki bin dolara bitiririm isi demek istedim :))
ah var ya bu insanoglu ne beter ne nankor yaa... hem istiodumki guzel bi haber alayim.. hatta ikinci kere aradim dedim ki ama bu deger iki katina cikmamis dedim.. doktor da iki katina cikmak zorunda olmadigini soyledi %60 lik bir artis yeterli dedi.. test sonucu guzel dedi.. ama tabi hersey ultrasonda belli olacak.. Rabbim insaallah bu sevindirici haberleri artirarak devam ettirsin.. hakikaten de 25 ine bisey kalmadi.. bu zamani da en iyi duayla degerlendirebilirim.. saol esra yaa cok destek oldun benim gibi psikolojik deliye
ya ben de iki kez okudum 20.000 cok diil mi diye :)
Ben cikiyorum kizlar yemek yapmam lazim hic istemiyerekHerseye kostururum yaparim elimde hizlidir usengecte degilimdir ama konu yemek olunca ruhuma cokuyorlar sanki:) Hic bana gore degil yemek yapmak .Ahci ruhu yok bende :)
Esim kendi isini kuruyor .Bu yuzden son 2 aydir onunda sigorta benim sigortamin uzerinden.Su dogumu atlatirsam gerisi kolay.Esim ya ozel sigorta yaptirir yada ben yeni ise girdigim zaman sigortam olur.Cocuk icin endiseli degilim cunku cocuklara zaten devletten sigorta baglaniyor hemen (sayet isimi kaybedersem) .Tek endisem kasimin sonuna kadar sigortali olmak.Gerci biraz once bir kac yeri aradim .Sayet isten cikartmalar devam ederde cikarilirsam 2 ay is yeri oduyor daha sonra Cobra diye bir sirkete $ 813 ayda odeme yaparsam 18 ay sigorta devam ediyor.Iki ayi sirketten olsa son 2-3 ayi ben odesem $ 20000 ile yine dogumu kurtaririm.
Ben cikiyorum kizlar yemek yapmam lazim hic istemiyerekHerseye kostururum yaparim elimde hizlidir usengecte degilimdir ama konu yemek olunca ruhuma cokuyorlar sanki:) Hic bana gore degil yemek yapmak .Ahci ruhu yok bende :)
crazmom, MasallahYusufumuza annesi mis gibi bakmissin delikanli olmus nerdeyse Allah daim etsin ins.
Canim benim evliligim malesef askida suan , inanirmisin esime karsi sevgim bitti buna sebep olan bir kac sey degil taa hamileligimin basindan beri olan seyler ve zamanla ben cok sogudum, simdilik sadece sabretme modundayim o kadar , oglumu kiskandigini sanmiyorum aksine onunla ilgilenmem cok mutlu ediyor onu, malum ona hic is dusmuyor belki ondandir ...o sever haziri armut pis agzima dus , kaymagini yer her zaman yani
Ev bakma olayina da ara verdim , olurda gidersem bosuna butun derdi ben cekmemis oluyum nihayetinde tasinirsak yine tum is benim uzerimde olcak , bir de burda olimpiyatlar var buna binanen sanki emlak fiyatlari su aralar daha yuksek mi ne:44:
Crazymom, oğluş çok güzel büyümüş maşallah..sünnet olayını erkek olursa dediğin gibi hemen yaptırmak lazım.Geçmişi okuyup herkese zaman ayırıp yanıt vermişsin sağolasın.Benim annem aralıkta gelecek ama şimdiden aldı biletleri,çok uygun oldu.3 ay kalıp dönecek,bana kalsa 6 ay gitmese ne güzel olurdu ama mecbur işte dönecek.Annem giderken seni ve bebişi de götüreyim diyor,zaten bir süre çalışamayacaksın,biraz tr de kal beraber büyütelim diyor.Ama ben tek başıma geri bebişle dönmeye çekiniyorum.Bir de babamızı yalnız bir başına bırakmaz olmaz.
Cok sukur cnm dogan buyuyor,sizlerde bi bakicaksiniz kucaginiza almissiniz gaziydi, emmesiydi,cisiydi,kakasiydi bunlarla ugrasiyo bunlarla ugrasiyo bulcaksiniz kendinizi:)
Sunnet olayini siddetle yeni dogdugunda yaptirin tavsiye ediyorum,tabi Esranin dedigi gibi (pipicanmiydi)olursa:)
Valla cnm gecmisi okumam 2 gun cvp vermem bigun aliyo:)duzene gircez ins.
Crazymom masallah oglusuna :)
Tesekkurler Esracim,az kaldi sizinde bebisler dunyaya gelsinde onlari buyutme meselelerinden konusalim artik:)
Sen ne zmn basliyosun alisverislere:))
Hic alisveris yapan yok mu yawww biraz sizde resim koyun:)))
crazymom canim gecmis olsun ogluna ve size, sunnet olayindan da guzelce kurtulmussunuz :) asilari ne yapicaksiniz, taktim asilara :)
Tesekkurler cnm,cok sukur atlattik valla gobegimizde dustu sali gunu simdilik mutluyuz:)
Gectigimiz carsamba ilk asimizi da olduk hepatit B.
Valla ben teenagerken burdaki ve Avrupadaki asilarin icinde kisirlastirici biseyler bulundugu ve cocuklara asi vurdurulmamasi gerektigi soylentileri vardi, simdiki durum ne bilmiyorum,gerci artik kafada kalmadi sen neden kafayi buna taktin okumustum ama unuttum:)))yaslilik iste
Silgicim senin msjlari okuyunca bazen guluyorum takildigin konulara:))bebis dogunca biseylere takilmaya pek vaktin olmuycak simdi istedigin kadar takil cnm:))
Crazymom tam formunda, bugun herkese cevap vermis, bu performansla yakinda fotograflar gelir galiba :))
Oglana bak sen, hem kilo almis, hem boy atmis, masallah, anasinin sutu yariyor belli ki.
Valla crazycim, 1/110 diye ilk ogrendigim gun cok moralim bozuldu, sonra duygularimla degil mantigimla hareket etmeyi tercih ettim. daha bunun 4lusu, amniyosu var, onlar kotu cikarsa o zaman uzulurum, simdi bosuna uzulmeyeyim dedim. Her ne kadar cok stres yapmasam uzulmesem de icim cok ferah degil. Birkac hafta icinde her sey belli olacak, insallah o zaman tamamen rahatlayacagim.
Bu prilosec'i falan soyledigin iyi oldu. 24unde ebe muayenem var, bu mide sorunlarindan bahsedecektim zaten, o ilaci da sorayim, belki ben sormadan verir. 12 gun var muayeneye, ben sorulacak sorular listemi yapmaya baslayayim en iyisi :)
op minigi bizim icin.
Kokocum supersin ve sabrina hayranim:)butun resimler tellerimizde simdi acayim once resimleri yukleyim sonra da bikac resim yolliyim ins.
Yukardada yazdim sutum yariyoda o da 2 yasina kadar malesef sonra benimkiler pek bi fit oluyolar:))
Guzel dusun cnm hicbisey cikmiycak ins.ben inaniyorum guzel haberlerini dort gozle bekliyoruz.
Sana ilk gittiginde sormadimi doktorun,mide problemin var mi diye?gerci yeni cikmis sorsaydi da yok dicektin.
Benim dr ilk gittigimde sordu ve hemen pirolosec ve vitamin-omega3 verdi.
Ama kesinlikle soyle ben onunla rahatladim 9 ay bosuna cekme cnm cunku mide kotu oldumu yemen icmende dogru duzgun olmuyo,valla hayattan zevk alamiyo insan:)
Simdi anneeeee diye agliyo resmen:))kucuk annesinin kucaginda:))
Ben asil sey demek icin gelmistim: nuray ve crazymom, yeni bebeklerinizin dogumunu konsolosluga bildirdiniz mi? Vize mize muhabbetleri yapinca aklima bu geldi. Yeni dogan bebeklerin (Turk vatandasi da olmalari isteniyorsa tabii) konsolosluga bildirilmeleri, nufusa kaydedilmeleri icin islem yapilmasi gereken bir sure var. Aslinda her turlu nufus islemi icin bir sure var. Biz evlendigimizde burada Amerikan usulu evlendik, konsolosluga bildirmemiz vakit aldi, gittigimizde ceza verdik bir de!!! Kanundaki sure icinde bizim marriage license kopyamiz available bile degildi ama kime anlatacaksin derdini. Neyse, ihmal etmeyin, diger kizlarin da akillarinda bulunsun :)
Biliyorum cnm bu durumu,ablamin ikizleri oldu onlar bu sureyi gecmisler ve ceza odediler:)ablam o yuzden Herdakka bunu soyluyo:)esim netten basvurcakmis ins.
Amerikan pasaportuna basvurduk carsamba gunu,amerikan nufus kaydini hastaneye gorevli memur geliyo daha 1-2 gunlukken yapilio islemler cok guzel bi sistem,ayagina geliyolar ugrasmiyosun:)
Kizlar ya uzun zamandir aklimda sorucam unutuyorum Kkbr vardi onu hicgormuyorum dogum yaptimi acaba benden sonra sira ondaydi.Kesin dogum yapti heralde,kkbr topige girersen bize yaz lutfen merak ediyoruz cnm...
Bir de cemrecik vardi onu da hic gormuyorum topikte,msjlasan veya gorusen varmi bu arkadaslarla.
hergun disaridan yememeye calisiyorum ama haftada birkac kez mecburen cunku mutfaga giremiyorum cok. masrafli oluyor ama idare edicez su bulantilar gecene kadar. tr'de olsaydik, anne, abla idare ederdim :)
ya ben bir de ac kalamiyorum, devamli biseyler atistirmam lazim yoksa aniden midemde ilginc seyler oluyor ve inanilmaz halsiz dusuyorum. iskence gibi nasil anlatilir bilmiyorumdun esimle malle gittik, yarim saat kadar bisey yemedim ciddi anlamda bayilicaktim. 2nd trimesterda enerji artarmis, ben de artmiyor cok kotuyum koko diye dert yaniyim yemek demisken. sen ac kalabiliyor musun uzun sure? ders anlatiyosun sanirim, masallah ya ben duserdim galiba siz calisiyosunuz
Ya bende hic acikmiyorum Silgicim.Hamile kadinin hic karni kazinmazmi? Yok.Yemem lazim diye yiyorum.Ara ogunlerimde meyve.Okuyorum bazen diger forumlari ara ogunlerde tost sandvic yiyen hamileler var.Belki 7.aydan sonra acikirim :)
Bu arada isim yeni bitti.Baslamisken yarinin yemeginide yapayim rahat ederim dedim.Bizde de esim haftada 2 gun yemek yapar.O gunleri cok seviyorum.
Sagolsun sonra cikardigi bulasiginida yikar :)
Canan unuttu bizi :))hic gelmiyor artik.Canacim gel arada ozledik seni.Cemrecikte hic girmiyor artik.Insallah hamile haberleriyle gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?