Amerika'da Hamilelik

Esim kendi isini kuruyor .Bu yuzden son 2 aydir onunda sigorta benim sigortamin uzerinden.Su dogumu atlatirsam gerisi kolay.Esim ya ozel sigorta yaptirir yada ben yeni ise girdigim zaman sigortam olur.Cocuk icin endiseli degilim cunku cocuklara zaten devletten sigorta baglaniyor hemen (sayet isimi kaybedersem) .Tek endisem kasimin sonuna kadar sigortali olmak.Gerci biraz once bir kac yeri aradim .Sayet isten cikartmalar devam ederde cikarilirsam 2 ay is yeri oduyor daha sonra Cobra diye bir sirkete $ 813 ayda odeme yaparsam 18 ay sigorta devam ediyor.Iki ayi sirketten olsa son 2-3 ayi ben odesem $ 20000 ile yine dogumu kurtaririm.

Sagol Melegim insallah yirtmisimdir :) Oyle gorunuyor simdilik.Devletten sigorta yardimi alabiliyorsun,Benim cok turk arkadasim var bu sekilde dogum yapmis ama benim gittigim doktorlar o sigortayi kabul etmiyor.Yani her doktora gitme sansi yok.Bu kadar alismisken doktorumada degistirmek zor gelir.

Guzel haber almissin ztar.Ne kaldi surda 25 ne.Korkma.Pozitif dusun.Biraz baska seylerle ilgilen.Hem zaman cabuk gecer hem bu kadar stres olmazsin.
Insallah hersey yolunda gidecek senin ve bebegin icin.

Guzel haber almissin ztar.Ne kaldi surda 25 ne.Korkma.Pozitif dusun.Biraz baska seylerle ilgilen.Hem zaman cabuk gecer hem bu kadar stres olmazsin.
Insallah hersey yolunda gidecek senin ve bebegin icin.

ah var ya bu insanoglu ne beter ne nankor yaa... hem istiodumki guzel bi haber alayim.. hatta ikinci kere aradim dedim ki ama bu deger iki katina cikmamis dedim.. doktor da iki katina cikmak zorunda olmadigini soyledi %60 lik bir artis yeterli dedi.. test sonucu guzel dedi.. ama tabi hersey ultrasonda belli olacak.. Rabbim insaallah bu sevindirici haberleri artirarak devam ettirsin.. hakikaten de 25 ine bisey kalmadi.. bu zamani da en iyi duayla degerlendirebilirim.. saol esra yaa cok destek oldun benim gibi psikolojik deliye

Ayyy $20.000 yazmisim.Delimiyim ne :))) Iki bin dolara bitiririm isi demek istedim :))

ztarcim test sonucun iyi demis doktor, insallah oyledir. esranin dedigi gibi az kalmis ultrasona, o zamana kadar dikkat edersin ins bisey olmaz. olumlu dusunmeye calis, bebisin gelmis tutunur o oraya iyice :)

Birazcik icini rahatlatiyorsam ne mutlu bana.En guzelini yapiyorsun duani et ama ondan sonra kendini yeme acaba ,acaba diye.Yazik sana.Olacagin onune gecilmez ama su da bir gercek ne kadar olumlu dusunur icini ferah tutarsan o kadar olumlu doner sana.Gor bak Allah in izniyle hic bir sey olmayacak.
Bak ben hamile kalmak icin doktora gittigimde ilk ay reglimden once bana kan tahlili yaptilar .Doktor dedi ki progestron hormonun cok dusuk .Hamile kalsanda cocugu dusurme ihtimalin cok yuksek .Once cok uzuldum 2 gun sonra regli oldum.1 hafta belki senin gibi ya hamile kalir dusuk yaparsam ya kalamazsam diye kendimi yedim.1 hafta sonra olacagin onune gecemem Allah nasip etmisse olur etmemisse olmaz.Insanlar ne zorluklarla ,hastaliklarla savasiyor sukret Esra diye dusundum .Ondan sonra kendimi isime verdim.Disarida vakit gecirdim.Anlayacagin hic aklima takmadim.O ay hamile kaldim .Kan sonucumdada progestron yuksek cikti.
Dusunme diyemicem insanin elinde degil dusunmemek ama kafanda da bir suru senaryo kurma :) tamammi.

Ben cikiyorum kizlar yemek yapmam lazim hic istemiyerek Herseye kostururum yaparim elimde hizlidir usengecte degilimdir ama konu yemek olunca ruhuma cokuyorlar sanki:) Hic bana gore degil yemek yapmak .Ahci ruhu yok bende :)

Ben cikiyorum kizlar yemek yapmam lazim hic istemiyerek Herseye kostururum yaparim elimde hizlidir usengecte degilimdir ama konu yemek olunca ruhuma cokuyorlar sanki:) Hic bana gore degil yemek yapmak .Ahci ruhu yok bende :)

gorusuruz esracim, ben de hic hoslanmiyorum yemek yapmaktan ki artik iskence.

marlin sesin cikmiyor, iyisindir umarim. ya da isler yogun?

Iyi iyi, seceneklerini simdiden bilmen iyi olmus. Esinin de isi hayirli olsun :)

bir de su var: saniyorum bu bhcg katlanmali hikayesi o ilk haftalar icin (4-5). sonra bhcg artmaya devam ediyor ama daha yavasliyor artis hizi. sen zaten 6 haftayi devirmissin, takma katlamadi diye, %60 gayet guzel artis. moralini bozma bunlara!

Ay yemek bana arada geliyor gecen gunku gibi, hamaratlikla doluyorum, mutfaga girip pisirr pisiirr. dondurabildiklerimi dondurup tembel gunlerimde onlarla idare ediyorum. buzlukta benim yemeklerden yoksa hazir donmus yemeklere de abandigimiz oluyor. trader joe's un dondurulmus yiyecekleri fena olmuyor. ilk haftalarda esimi soktum mutfaga, kokulara gelemiyordum. simdi beraberce yapiyoruz daha cok. bu aksam gidince bir corba disinda bir sey yok, eve donerken yiyelim bir seyler disarida teklifinde bulunacagim :))) sevdigimiz bir pizzaci var (CPK) ne zamandir gitmedik, oraya gidelim istiyorum, biraz da aseriyor olabilirim.

cok disarida yemek pahaliya gelmiyor mu silgi?

hergun disaridan yememeye calisiyorum ama haftada birkac kez mecburen cunku mutfaga giremiyorum cok. masrafli oluyor ama idare edicez su bulantilar gecene kadar. tr'de olsaydik, anne, abla idare ederdim :)

ya ben bir de ac kalamiyorum, devamli biseyler atistirmam lazim yoksa aniden midemde ilginc seyler oluyor ve inanilmaz halsiz dusuyorum. iskence gibi nasil anlatilir bilmiyorum dun esimle malle gittik, yarim saat kadar bisey yemedim ciddi anlamda bayilicaktim. 2nd trimesterda enerji artarmis, ben de artmiyor cok kotuyum koko diye dert yaniyim yemek demisken. sen ac kalabiliyor musun uzun sure? ders anlatiyosun sanirim, masallah ya ben duserdim galiba siz calisiyosunuz

Tesekkurler Melegim,benimkiler anne sutu alirken iyi de emmeyi birakinca Afrikali cocuklardan beter oluyolar
Canim tabi biz butun yasananlari bilmedigimiz icin disardan kendimize gore yorum yapiyoruz,hakkini helal et bu yuzden.
Allah yardimcin olsun evlilik zor,karsilikli saygi sevgi ve guvenle yuruyor.
Ama cocuk olunca arada, evliliklerin bitmesine ben cok uzuluyorum.
Rabbim size evliliginizi kurtarabilceginiz hayirli kapilar acsin ins.
Acilar paylastikca azalir ne zmn icini dokmek rahatlamak istersen topige yaz cnm.uzaktan bisey yapamayiz ama en azindan manevi acidan destek olmaya calisiriz kizlarla.

Ya bende hic acikmiyorum Silgicim.Hamile kadinin hic karni kazinmazmi? Yok.Yemem lazim diye yiyorum.Ara ogunlerimde meyve.Okuyorum bazen diger forumlari ara ogunlerde tost sandvic yiyen hamileler var.Belki 7.aydan sonra acikirim :)
Bu arada isim yeni bitti.Baslamisken yarinin yemeginide yapayim rahat ederim dedim.Bizde de esim haftada 2 gun yemek yapar.O gunleri cok seviyorum.

Sagolsun sonra cikardigi bulasiginida yikar :)

Canan unuttu bizi :))hic gelmiyor artik.Canacim gel arada ozledik seni.Cemrecikte hic girmiyor artik.Insallah hamile haberleriyle gelir.

Uzun zamandir topige hic yazamiyorum.. Muhabbet baya ilerlemis masallah, cok sayfa olunca okuyamadim tek tek ama insallah herkes iyidir ve hersey yolundadir..

Benim bebisin suyu azalmis kizlar galiba dogum yakin.. Doktor bu pazartesi gel ultrasonla bakalim dedi.. Suyun azalmasi da tehlikeli oluyomus :18: Bilmiyorum belki acil doguma falan alirlar.. Insallah bisey olmaz bebegime. Dua edin kizlar...

Crazymom beni sormussun son sayfada gordum cok tesekkur ederim ilgin icin. Dogum yapar yapmaz sizi haberdar ederim insallah. Bebis mesaneye asiri baski yapiyo bazen ciddi canim yaniyo insallah bi taraftan rahimde aciliyodur diyorum :))) Ramazandan once olur benim dogum buyuk ihtimal oyle hissediyorum :) Senin kuzucukta iyidir insallah...

Yarinda amerikali misafirlerim gelicek. Bitaraftanda onlara turk kulturumuzden biseyler hazirlamaya caliyorum karnim burnumda :) Firsat buldukca girmeye calisirim insallah.. Hepiniz Allaha emanet olun...

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de birkaç gündür yazamıyorum, forum sayfamıza bakmayı ihmal etmiyorum ama yazmaya fırsat olmuyor,çıkmak zorunda kalıyorum.Ama gördüğüm kadarıyla herkesler çok iyi şükür:)
1 hafta evde dinlenmiştim söylenerek, şimdi haftada 6 gün çalışıyorum,o yüzden zaman olmuyor.Yarın izinliyim,bol bol dinlenmeyi planlıyorum:)) Allahım bir güç veriyor, eskiden olsa bu kadar saat ayakta kalamazdım genelde enerjim yüksek oluyor, ama uyuyamadığım günler, işyerinde esneyerek gezdiğim oluyor) Yemek yapma ruhu bende de yok ama dışarıdan yemeyi de sevmiyorum, mutlaka ben veya eşim giriyoruz mutfağa.Benim açlık durumum hamilelikten önceki gibi ama uzun süre aç kalabiliyorum.Zaten işyerinde mola 3-4 saatte bir oluyor.Ancak acıkmış oluyorum.

Bu arada ben de bazı haftalar şişkinlik çok oluyor, kilo alıyorum diye düşünüyorum sonra bir bakıyorum neredeyse 1 kilo gitmiş.Kilo takibi yapamıyorum:))şimdiden böyle şişkinlikler olacaksa aylar sonrasını düşünemiyorum:))

Cananlar tasiniyor east coasta herhalde, persembe demisti. Tasin, yerles, internet baglat, bir sure ortalikta gorunmez kizcagiz. Umalim ki her sey yolunda gitmis olsun, internetten ayarladiklari evi begenmis olsunlar.

Cemrecik doktora yapiyordu, belki almis basini tatile turkiye'ye gitmistir :)))

Bu arada silgi'cim, kazinma sormussun. Var arkadasim o da var :) Bulantilar azaldiktan sonra bir kazinma basladi. Bazen yemekten yarim saat sonra basladigi bile oluyor! Iste az az ve sık sık yeme ile onu alinabilir ancak. Yaz geldi ya, artik ders vermiyorum, bitti dersler. Simdi cogunlukla evdeyim, yazmaya calisiyorum. O da iyi oluyor kazinma oldukca mutfaga gidiveriyorum bir seyler bulmaya.

marlin, sana masallah vallahi. Ben veya silgi senin temponda asla idare edemezdik. Cok seviniyorum sende bitkinlik ve mide sorunlari olmadigina. Boyle enerjik devam et insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…