- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.461
tesekkur ederim kizlar
iste bakalim yarin oglen ara dedi hemsire bi arayip ogrensem ..en azinda o konuda bir problem olmazsa icim rahat edecek.. bilmiyorum biliyormusunuz tel de sprout pregnancy die bi app var.. orda 6. hafta icin diyorki iki hafta onceki gerceklesen yerlesme bu hafta lekelenmelere sebep olabilirmis hatta bu bikac hafta surebilirmis ve bu hamilellerim %20-30 unda olan bir durummus..
kizlar benim yine bu kahvelerle basim dertte.. epey gelio hemde
artik bugun yine gittim doktora 6+3 deki betam 47.510 mus dr iyi dedi.. ama ben kafayi bozunca bugun tekrar kan verdim iki katina cikmasi lazim bi bakalim dedi.. progesterone da iyiymis.. yahu.. ayni filmi bastan yasamak istemiyorum.. lutfen Rabbim bu sefer guzellikle, saglikla, hayirla sonuclansin... yarin oglen alcam sonuclari bakalim iki katina cikmis mi cikmamis mi
Hamilekte iyi olnadigini biliyorumda acikca soylemek gerekirse canim cok sucuk istiyor.5 aydir agzima surmedim.Sushi yide cok severim onun caresini buldum bizim surekli gitigimiz yer bana vejeteryan ve pismis Shrimp , baliktan sushi yapiyor.
haha ya bu kel abiyi cok duydum yazili-sozlu kaynaklardangeri ceviriyomus cokca diye. vize icin ilk gittigimde kafadan tanidim ama neyse ki bana denk gelmedi :)) 2. vizeyi de isvicreden almistik, o zaman da kurtuldum. neyse ki artik karsilasma ihtimalim yok. kel abi fobim var yanii :)
koko, doktor bas asagida deyince ben yine panik oldum ama normalmis o da. insan herseyi dusunuyor acemi olunca :)
esra ben sucuk yedim yumurtayla birkac defa. salam cok istiyo su siralar benim de canim, onda kararsizim ben de. doktora da bugun cig eti elleyebilir miyim diye sordum bir kez ellemistim pisirmek icin, su toksoplazma olayindan dolayi. elle gecmez onlar o kadar kolay degil dedi. gerci latex eldiven aldim bugun yine de. cok takilmamak lazim bazi seylere galiba, bilmiyorum tabi.
forumu okuyorum da arada, yok seftali elleyince soyle olur, nar sicrarsa leke olur vb. paranoid paranoid seyler.
ben etle ilgileneceksem latex eldiven takiyorum mutlaka. toxoplasmosisten cok korkmuyorum da diger bakteriler falan olur, listeria filan fistik. elimi sicak suda yikayip haslamaktansa takiyorum, ozellikle de kofte falan yapacaksam. benim toxoplasmosis bagisikligimin olmamasi imkansiz zaten, urfali olunca cigkofteyle buyudum, bir de igrencim ama annem kofte yaparken falan cig kofte harci asirip yerdim, hala bile cok severim, hamile olmasam kofte yaparken gotururum bir iki gidim. boyle bir bunyeye (hele turkiye'de) toxoplasmosis girmemis olmasi mumkun degil.
ya iste bu turkiye'deki anne adaylarinda beni "ya havle" dedirten seylerin basinda bu tur batil inanclar geliyor. ne bileyim bilimle hasir nesir olunca insan kanit istiyor, bir neden sonuc iliskisi ariyor, neden nar sicrayinca bebek lekeli olsun canim? sebep? ama arada bakmak eglenceli oluyor, turkiye'de nasil oluyor onu goruyoruz :)
kızlar meraba, beni hatırlarsınız belki bi kac hafta once gelmis ABD'de dogum ile ilgili bisiler sormustum. sagolun yardımcı olmustunuz :)
simdi biz karar verdik, Houston'a geliyoruz kısmetse. su anda 20. haftamdayım ekim basında orda olmayı planlıyoruz ki bu 32. haftamın ici oluyor. henuz hastaneye karar vermedik, acıkcası hastane mi olsun birth center mı ona bile karar vermedik. Birth centerlar hakkında oldukca gusel seyler okuyorum. Hatta orada dogum yapan ve yasayan Turk bir bayanla gorusme fırsatım oldu dun, kendisi ilk dogumunu hastanede gerceklestirmis ve pek memnun kalmamıs. 2. bebisini birth centerda dogurmus cok memnun kalmıs, 3. 'de midwife ile evde suda gerceklestirmis ki bundan da cok memnun kalmıs. O bana hamileliginde bir risk yoksa kesinlikle midwife ile tavsiye ederim dedi. bir kac birth centerla gorustum bir kac tane de hastaneyle. Su anda bize an yakın gorunenler soyle, hastane olarak: methodist sugar land, birth center olarak da: westhouston birth center.
bunlarla ilgili bilginiz var mı?
bir de west houston'da ev tutalım diye dusunduk, merkeze yakın diye dusunuyorum dogru mu? nasıl bir yer, sakin mi guvenli mi vs? ya da tavsiye edebileceginiz baska bir yer varsa cok sevinirim.
bir de netten bir cok firmayla gorusuyoruz ama amerikada mobilyalı ev kiralama konusunda tanıdıgnız bildiginiz kisi-site vs varsa onları da paylasabilirseniz cok sevinirim.
simdiden tskler kıslar :)
kizlar selam,
arada karnima bisey batiyormus gibi hissediyorum, cok cok hafif sancilar gibi ya da karincalanma.. 2 gundur sanki fazla hissediyorum. sizde de oluyor mu? bebek hareketimidir sizce?
bu cezalari falan getiren kanun yanilmiyorsam ocak 2010da yururluge girdi, o tarihten once bildirdiyseniz sorun olmamis olabilir. ne zaman evlenmistiniz? tabii bir de konsoloslukta size denk geken eleman "amaaan" demis bir guzellik yapmis olabilir, kim bilir?
gecen hafta yururluge giren bir duzenlemeyle turkiye'de tibbi gereklilik disinda sezaryen yasaklandi. tibbi gereklilik nedir, normal baslayan dogumda sezaryene donulmesi gerektiginde ne noktada nasil karar verilecek kim bilir. gecenlerde de buyuk gazetelerde hep cikan bir haber vardi: ikiz bebekler, ille normal dogurtmaya kalkiyorlar, vakum makum gerekiyor, ilk bebek olu doguyor (son ana kadar kalp atislari varmis). ikincisi canli dogmus. ona da cok uzulmustum. ikiz dogumlar riskli, onceden pozisyonlarina falan bakip normal dogabileceklerinden emin olmak yoksa kasmayip sezaryenle almak gerekiyor. iki tane oldugu icin basasagi donemeyebiliyor en az biri.
MElegim kokonunda dedigi gibi bebegin ve annenin sagligi tehlikede olmadigi muddetce normal dogum mecburu olmus tr de.
Bu kadincagizida almamislar sezeryana israrla normal dogurtmaya calismislar ustelik karnina bastira bastira ikin diye bagira bagira bebegide oldurmusler.Insanin kani donuyor akli almiyor.
Kizlar sucuk ,salam filan yiyormusunuz?
kizlar selam,
arada karnima bisey batiyormus gibi hissediyorum, cok cok hafif sancilar gibi ya da karincalanma.. 2 gundur sanki fazla hissediyorum. sizde de oluyor mu? bebek hareketimidir sizce?
Ya benim de bu sabah arabada oldu benzer bir sanci, cok endiselendim. Normalde gaz sancisi veya bu ligament sancisi denen seyden oldugu oluyordu ama onlari ayirdedebiliyorum. Bu tam rahmin oldugu yerdeydi, sanki rahmi iceriden cekistiriyor gibi. hemen gelip gecen bir batma gibi. 1-2 dakika surdu gecti. Bebek hareketini herkes kelebek kanadi gibi "flutter" diye tarif ediyor, hic "sanci" olarak nitelendirildigini duymadim ondan bebeye yormadim ben. Senin "karincalanma" tarifin uyuyor gerci bu "flutter"a. Hissedenler anlatsin, ben tam bilemiyorum :))) Ama eger tatli bir sey, cukulata falan yediginde olduysa kesin bebek hareketidir :)
Silgi cim ben de o kadar cok oluyor ki .Batiyor,sanci giriyor,geriliyor.Hele dun aksam cok afedersin tuvaletteyken oyle bir sanci girdiki kasigima korkudan esime seslendim.2 dak.sonra gecti.Doktorla konustum gecen sefer cok normal dedi.
Iki gundur is yerinde o kadar cok stres oldum ki.HR' dan herkese e mail geldi sirket 8.9 milyon dolar save yapma yolunda diye.Eyvah dedim kesin isten cikarilicaklar arasindayim.Dun India'da 2 sirketimizin kapatildigini California'da 4 kisini cikarildigi duydum.Tabi butun gece husursuz oldum yatamadim.Bugun bizim burda 3 kisi cikarildi.Binlerce sukur Allah'a bu sefer yirttim.
Butun endisem saglik sigortam icinde.Cikarilsaydim September sonuna kadar sirket oduyor ondan sonrasina karismiyor.
Hamileyim diye cikarirlar zannettim ama Allah yuzume bakti cok sukur.
Su dogumu hayirlisiyla bir atlatsak hepimiz.
bende degisik zamanlarda bunlar oluyor iste, bugun siddetli bulanti geri dondu, arada da karincalanma. ozellikle gobek deligi bolgesinde. hareket hissedince mutlu olunuyomus ya, e biz hangisi hareket nasil anliycaz simdi? tehlikeli durumlarda da sevinirmisiz aa hareket etti diye :) dun de dedigin gibi bisey cekistiriyomus tarzi bir his, yani farkli. tatli seyler yiyemiyorum ama rusvet veremiycem :)
melegim et saglikliymis gebelikte, ben de arada yiyorum ama cok degil. zaten yemek yapan yok, disarida yedikce iste.. ve ne kadar saglikli bilmiyorum. bu arada esinin saci az olan varsa burada bize kizar ya, keltofobik bunlaar :))
Aman iyi ki yirtmissin. Peki esinin sigortasi uzerinden bir sigorta yapman mumkun mu? Sen olmazsa bebek icin en azindan? Valla sigorta migorta icin her ihtimali dusunup arkamizi saglama almamiz lazim, siz bunu bir arastirin, bilginiz olsun. Baksana hamilelik preexisting condition diye sigorta almak istesen de yapmiyorlarmis. Insallah isin tehlikede olmaz, en azindan Lara gelene kadar!
Iki gundur is yerinde o kadar cok stres oldum ki.HR' dan herkese e mail geldi sirket 8.9 milyon dolar save yapma yolunda diye.Eyvah dedim kesin isten cikarilicaklar arasindayim.Dun India'da 2 sirketimizin kapatildigini California'da 4 kisini cikarildigi duydum.Tabi butun gece husursuz oldum yatamadim.Bugun bizim burda 3 kisi cikarildi.Binlerce sukur Allah'a bu sefer yirttim.
Butun endisem saglik sigortam icinde.Cikarilsaydim September sonuna kadar sirket oduyor ondan sonrasina karismiyor.
Hamileyim diye cikarirlar zannettim ama Allah yuzume bakti cok sukur.
Su dogumu hayirlisiyla bir atlatsak hepimiz.
aynen aniden kalkinca sanci yasiyorum ben de.
umarim cikarmazlar seni isten, peki son aylarda ve bebek dogunca devam edebilicen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?