Amerika'da Hamilelik

Her kahverengi leke kotuye isaret degildir canim icini ferah tut.Yarin kan sonuclarin iyi ciksin hic korkma.Bende tam 6. Haftamdaydim lekeler geldiginde ustelik azda gelmiyordu.Pembe yada kirmizi gelirse tedirgin ol ama simdi olman icin bir neden yok.Bende indireyim o app.

ben de takip et ama sorun etmecilere katiliyorum. kendini zorlama, dinlen bol bol. sanci/kramp falan yok galiba bu da iyiye isaret.
ben dusuk yasamadim ama o basa sarma korkusunu iyi anliyorum. icten dilegim bebeginin guzel guzel sana tutunmasi ve icinde buyuyup kocaman olmasi :) endise etme, stresin hamileligi kotu etkilemesin. doktor radarina da girmissin, endise etme. simdi gecen her hafta sana mujde gibi gelecek :)

Hamilekte iyi olnadigini biliyorumda acikca soylemek gerekirse canim cok sucuk istiyor.5 aydir agzima surmedim.Sushi yide cok severim onun caresini buldum bizim surekli gitigimiz yer bana vejeteryan ve pismis Shrimp , baliktan sushi yapiyor.

ya canin o kadar istiyorsa ye bence, abartmadan tabii :) acaba sucuktaki neyi istiyor vucudun? ben asermenin vucudun ihtiyacindan oldugunu dusunuyorum da.

sushiciniz iyiymis ya, ben de iste hamile kaldigimdan beri yemedim, arada ozledigim oluyor. seaweed salad falan yiyorum. aslinda bizim sushiciye gitsek veggie modelleri bulunabilir herhalde, asparaguslu salatalikli tofulu falan (biz ozel yaptiracak kadar samimi degiliz eheheh). bir de imitation crab deniz urunu sayiliyor mu ki? tempura falan da yenebilir. eel/unagi yenebilir pismis oluyor o ama onu da pek sevmiyom ben. neyse bu sushi bahsini kapatayim, canim isteyecek yoksa :))) sana afiyet olsun!

ben etle ilgileneceksem latex eldiven takiyorum mutlaka. toxoplasmosisten cok korkmuyorum da diger bakteriler falan olur, listeria filan fistik. elimi sicak suda yikayip haslamaktansa takiyorum, ozellikle de kofte falan yapacaksam. benim toxoplasmosis bagisikligimin olmamasi imkansiz zaten, urfali olunca cigkofteyle buyudum, bir de igrencim ama annem kofte yaparken falan cig kofte harci asirip yerdim, hala bile cok severim, hamile olmasam kofte yaparken gotururum bir iki gidim. boyle bir bunyeye (hele turkiye'de) toxoplasmosis girmemis olmasi mumkun degil.

ya iste bu turkiye'deki anne adaylarinda beni "ya havle" dedirten seylerin basinda bu tur batil inanclar geliyor. ne bileyim bilimle hasir nesir olunca insan kanit istiyor, bir neden sonuc iliskisi ariyor, neden nar sicrayinca bebek lekeli olsun canim? sebep? ama arada bakmak eglenceli oluyor, turkiye'de nasil oluyor onu goruyoruz :)

bir de listeria mi varmis ya, cogu seye dikkat etmek gerek o zaman. yani klasiktir ama eskiler iyi dogurmus bizleri dikkat etmeden. Allah korusun bu tarz seylerden deyip, tedbiri de alip oluruna birakmak gerek galiba.

kızlar meraba, beni hatırlarsınız belki bi kac hafta once gelmis ABD'de dogum ile ilgili bisiler sormustum. sagolun yardımcı olmustunuz :)
simdi biz karar verdik, Houston'a geliyoruz kısmetse. su anda 20. haftamdayım ekim basında orda olmayı planlıyoruz ki bu 32. haftamın ici oluyor. henuz hastaneye karar vermedik, acıkcası hastane mi olsun birth center mı ona bile karar vermedik. Birth centerlar hakkında oldukca gusel seyler okuyorum. Hatta orada dogum yapan ve yasayan Turk bir bayanla gorusme fırsatım oldu dun, kendisi ilk dogumunu hastanede gerceklestirmis ve pek memnun kalmamıs. 2. bebisini birth centerda dogurmus cok memnun kalmıs, 3. 'de midwife ile evde suda gerceklestirmis ki bundan da cok memnun kalmıs. O bana hamileliginde bir risk yoksa kesinlikle midwife ile tavsiye ederim dedi. bir kac birth centerla gorustum bir kac tane de hastaneyle. Su anda bize an yakın gorunenler soyle, hastane olarak: methodist sugar land, birth center olarak da: westhouston birth center.
bunlarla ilgili bilginiz var mı?
bir de west houston'da ev tutalım diye dusunduk, merkeze yakın diye dusunuyorum dogru mu? nasıl bir yer, sakin mi guvenli mi vs? ya da tavsiye edebileceginiz baska bir yer varsa cok sevinirim.
bir de netten bir cok firmayla gorusuyoruz ama amerikada mobilyalı ev kiralama konusunda tanıdıgnız bildiginiz kisi-site vs varsa onları da paylasabilirseniz cok sevinirim.

simdiden tskler kıslar :)

Ben houston'u da bilmiyorum bahsettigin birth centerlari da bilmiyorum ama merkezde ev cok ideal olmayabilir. houston downtown nasildir bilmiyorum ama cogu sehirde sehir merkezi is merkezleri falan oluyor, cok "yerlesim" yeri olmuyor. residential secenekler de high rise'lar oluyor, onlar da bayagi pahali oluyor diye biliyorum. sehirden sehire degisir tabii, bakmak lazim, west houston'u bilen birileri buradan bulamazsan bile baska yerden arastir. sehirler ve bolgeler arasinda yerlesim tarzlari o kadar farkli ki!

benim aklima su takildi yalniz: 32. haftanda ucabilecek misin? hele de transatlantik? bileti alirken havayolunun bu konudaki kurallarini okuyup ogrenmeyi ihmal etmeyin. 32. haftada buyuk ihtimalle -en basitinden- doktor raporu isterler. bazilari hic izin vermeyebilir, ozellikle uzak mesafe olugu icin. bunu netlestirmeden baska plan yapmayin derim.

kizlar selam,
arada karnima bisey batiyormus gibi hissediyorum, cok cok hafif sancilar gibi ya da karincalanma.. 2 gundur sanki fazla hissediyorum. sizde de oluyor mu? bebek hareketimidir sizce?

kizlar selam,
arada karnima bisey batiyormus gibi hissediyorum, cok cok hafif sancilar gibi ya da karincalanma.. 2 gundur sanki fazla hissediyorum. sizde de oluyor mu? bebek hareketimidir sizce?

Ya benim de bu sabah arabada oldu benzer bir sanci, cok endiselendim. Normalde gaz sancisi veya bu ligament sancisi denen seyden oldugu oluyordu ama onlari ayirdedebiliyorum. Bu tam rahmin oldugu yerdeydi, sanki rahmi iceriden cekistiriyor gibi. hemen gelip gecen bir batma gibi. 1-2 dakika surdu gecti. Bebek hareketini herkes kelebek kanadi gibi "flutter" diye tarif ediyor, hic "sanci" olarak nitelendirildigini duymadim ondan bebeye yormadim ben. Senin "karincalanma" tarifin uyuyor gerci bu "flutter"a. Hissedenler anlatsin, ben tam bilemiyorum :))) Ama eger tatli bir sey, cukulata falan yediginde olduysa kesin bebek hareketidir :)

2010 0caktan sonraydi , silgi hani diyor ya kel bir adam vardi, bizde de allahtan keltos yoktu bu yuzden yirttik, kulaklarini cinlattim silginin belki ama bu keller cok beter oluyor gercekten cok defasinda bende kel hezimiyetine .) ugradim..

Ayyy kizlar tuylerim diken diken oldu, inanin gozumun yasi resmen icine akti sinirden bosalamadim bile yaa.. neden benim ulkem boyle, herseyi anlamadan, guzelce tetkikler yapmadan, ezbere kalkiyorlar bir ise,off yaa .. peki ozel hastanelerde mi bu kanun icine giriyor, o zaman millet dogurmaz , kacar

Kizlar sucuk ,salam filan yiyormusunuz?

Ben cok yedim, pisirip yedim, yumurtali yedim ve her defasinda yemiyim dedim ama kendime engel olamadim..zaten ete ve et mamullerine oyle aserdim ki omrumde yemedigim kadar et tukettim hamilelikte

kizlar selam,

Silgi cim ben de o kadar cok oluyor ki .Batiyor,sanci giriyor,geriliyor.Hele dun aksam cok afedersin tuvaletteyken oyle bir sanci girdiki kasigima korkudan esime seslendim.2 dak.sonra gecti.Doktorla konustum gecen sefer cok normal dedi.

Iki gundur is yerinde o kadar cok stres oldum ki.HR' dan herkese e mail geldi sirket 8.9 milyon dolar save yapma yolunda diye.Eyvah dedim kesin isten cikarilicaklar arasindayim.Dun India'da 2 sirketimizin kapatildigini California'da 4 kisini cikarildigi duydum.Tabi butun gece husursuz oldum yatamadim.Bugun bizim burda 3 kisi cikarildi.Binlerce sukur Allah'a bu sefer yirttim.
Butun endisem saglik sigortam icinde.Cikarilsaydim September sonuna kadar sirket oduyor ondan sonrasina karismiyor.
Hamileyim diye cikarirlar zannettim ama Allah yuzume bakti cok sukur.
Su dogumu hayirlisiyla bir atlatsak hepimiz.

bende degisik zamanlarda bunlar oluyor iste, bugun siddetli bulanti geri dondu, arada da karincalanma. ozellikle gobek deligi bolgesinde. hareket hissedince mutlu olunuyomus ya, e biz hangisi hareket nasil anliycaz simdi? tehlikeli durumlarda da sevinirmisiz aa hareket etti diye :) dun de dedigin gibi bisey cekistiriyomus tarzi bir his, yani farkli. tatli seyler yiyemiyorum ama rusvet veremiycem :)

melegim et saglikliymis gebelikte, ben de arada yiyorum ama cok degil. zaten yemek yapan yok, disarida yedikce iste.. ve ne kadar saglikli bilmiyorum. bu arada esinin saci az olan varsa burada bize kizar ya, keltofobik bunlaar :))

Silgi cim ben de o kadar cok oluyor ki .Batiyor,sanci giriyor,geriliyor.Hele dun aksam cok afedersin tuvaletteyken oyle bir sanci girdiki kasigima korkudan esime seslendim.2 dak.sonra gecti.Doktorla konustum gecen sefer cok normal dedi.

aynen aniden kalkinca sanci yasiyorum ben de.
umarim cikarmazlar seni isten, peki son aylarda ve bebek dogunca devam edebilicen mi?

Son düzenleme:

Aman iyi ki yirtmissin. Peki esinin sigortasi uzerinden bir sigorta yapman mumkun mu? Sen olmazsa bebek icin en azindan? Valla sigorta migorta icin her ihtimali dusunup arkamizi saglama almamiz lazim, siz bunu bir arastirin, bilginiz olsun. Baksana hamilelik preexisting condition diye sigorta almak istesen de yapmiyorlarmis. Insallah isin tehlikede olmaz, en azindan Lara gelene kadar!

Valla basta ben dondurmaya (ille de magnum olacak bir de) sardirmistim biraz. Simdi onu da istemiyor canim. Tatli namina anca meyve ya da meyveli yogurt. Tane tane sarili bir cikolata almistim, rusvet olarak ondan birer tane vermeyi dusunuyorum. Bebege rusvet cikolatasi olarak aldim onu zaten.

Bence hareketler basladi mi anlayacagiz, "heee boyle oluyormus" diyecegiz. Ilk baslarda olmasa da kendisini belli ettiginde kesin. Bir yerden sonra da "lan bi rahat dur, bogrumu deldin" diyecegiz :)))
heheeh.

kokocum benim sigorta preexisting condition kabul ediyor sadece ve daha once sigorta almamis olma sarti. gerci benim vardi, hemen iptal ettik buna gectik. yani o yasa ciktimi bilmiyorum ama burada artik o olay gecerli. benim sigorta horizon kabul ediyor hamileligi. ins. gerek kalmaz esra'ya da, genel olarak dipnot.

oh cok sukur yirtmissin, hadi buyuk gecmis olsun, allahtan bir daha yasamazsin ins. yani cekilmez hamile hamile bu stres, yaa sigortasiz dogum yapmak mumkun degilmi oralarda ya durumu iyi olmayan ne yapiyor , sokaktami doguruyorlar, nasil is anlamadim,sizi basindan beri takip ediyorumda bu sigorta isi epey muhim oralarda ,sigortan varsa yirttin yoksa ayvayi yedin durumlari var sanki

aynen aniden kalkinca sanci yasiyorum ben de.
umarim cikarmazlar seni isten, peki son aylarda ve bebek dogunca devam edebilicen mi?

8 hafta dogum izninden sonra devam etmeyi dusunuyorum bir terslik olmaz annemde gelirse.Annem uzun kalmayi dusunuyor.Sirketin durumuda kotu .Simdilik yirttim ama kapatirlarsa bilemem.Su anda tek dusundugum doguma kadar sigorta devam etsin.Bebisten sonra yeni is bulurum muhakkak Silgi cim.

kizlar betam iki katina cikmamis ama doktorun dedigine gore %60 lik bi artis gostermis ve bu da normal bir rakammis.. iyi dedi doktor ama ultrason randevusu versinler dedi.. kalp atisini duyduktan sonra dusuk riski %5 e iner dedi falan.. aslinda kotu birsey demedi.. ama ben korktum yahu.. yani bana 25 ine kadar yine sabir yollari gozuktu.. cok dua ediyorum cok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…