- Konu Sahibi citaknuray
-
- #1.441
Cumhuriyet Portal
Bugun bu habere inanamadim cok uzuldum.Resmen oturdum agladim.Karnina bastirip bagirmislar ikin diye.Demek ki okuyarak adam olunmayacagi gercekten dogruymus.Cahillige bakarmisiniz.
Sen sistemi duzeltmeden kanunu cikart boyle bebekler olur tabi.
Ben asil sey demek icin gelmistim: nuray ve crazymom, yeni bebeklerinizin dogumunu konsolosluga bildirdiniz mi? Vize mize muhabbetleri yapinca aklima bu geldi. Yeni dogan bebeklerin (Turk vatandasi da olmalari isteniyorsa tabii) konsolosluga bildirilmeleri, nufusa kaydedilmeleri icin islem yapilmasi gereken bir sure var. Aslinda her turlu nufus islemi icin bir sure var. Biz evlendigimizde burada Amerikan usulu evlendik, konsolosluga bildirmemiz vakit aldi, gittigimizde ceza verdik bir de!!! Kanundaki sure icinde bizim marriage license kopyamiz available bile degildi ama kime anlatacaksin derdini. Neyse, ihmal etmeyin, diger kizlarin da akillarinda bulunsun :)
Cumhuriyet Portal
Bugun bu habere inanamadim cok uzuldum.Resmen oturdum agladim.Karnina bastirip bagirmislar ikin diye.Demek ki okuyarak adam olunmayacagi gercekten dogruymus.Cahillige bakarmisiniz.
Sen sistemi duzeltmeden kanunu cikart boyle bebekler olur tabi.
Canim burdaki konsoloslukta uc ay icinde bildirmen gerekiyor, dedigin gibi bildirmeyincede cezasi var (tabii Turk vatandasi olmasi isteniyorsa) , Ben bizim oglani once british yaptik sonrada kalktim nufusa uc ay dolmadan bildirdik konsolosluk araci ile, valla etrafimdaki tum Turk arkadaslarim neden yazdirdin askerlik sorun Tr de dediler ama bazen dusunuyorum askere giden ve sehit olan evlatlarin anneleri anne degilmi ki biz yaptirmayalim ..Bu arada bizde burda evlendik ayrica bildirmemiz uzun surmustu ve ceza almadik ehuehu , acep konsolosluklar arasinda fark mi var?
Esracim bu yazinin basi varmi yoksa benmi kacirdim, ne oldu anlayamadim birden okuyunca seni, teleslandin valla, Tr de normal dogumu mu kanun haline getirmisler ve bu yuzden mi bagirtmislar, nedir canim bu isin tamami...
haber gercekten cok aci, bu kadar zor bir sureci atlatip son asamada boyle bir tecrube yasamak nasil bisey ya. doktorlarin bazilarinda gercekten insaf yok, sanki 1 ayda hamile kalip 3 hafta sonra doguruyor insanlar bu kodar kolay mi saniyolar anlamiyorum. yasanin da suyunu cikarmislar o zaman.
trde pasaport olayida askiya alinmis su siralar, basimla ilgili sorunlar varmis. hersey problem ya, bazen donmek istiyorum ama su haberler insani deli ediyor. bu arada green card olayi mantikli, bizde yollayalim copylerini. istanbul konsolosluktaki kel abiye denk gelmezler umarim, o cok ugrastiriyomus :)
bu arada koko senin detayli ultrason agustos 23'de galiba? bana tam 20. haftaya verdiler onlarin hesabina gore. bu arada bebekimin bugun basi asagidaydi doktor normal dedi, arada donuyomus filan ama icim gitti yaa beynine kan gitmiyo mu cocuun diye.
benim doktor turk olmasina ragmen cinsiyetini soylemedi, ben de acikcasi israr etmedim cunku dediginiz gibi su an sonuclar yanlis olabilir. bebegin testisi sis olurmus, ondan sebep kiz sanilir, bekleyelim dedi ok dedik. ocak anneleri nerede ya, bende bakiyim arada :)
Hahahaaa :)))) kel abi :))) guldurdun beni SIlgi cim :)))haber gercekten cok aci, bu kadar zor bir sureci atlatip son asamada boyle bir tecrube yasamak nasil bisey ya. doktorlarin bazilarinda gercekten insaf yok, sanki 1 ayda hamile kalip 3 hafta sonra doguruyor insanlar bu kodar kolay mi saniyolar anlamiyorum. yasanin da suyunu cikarmislar o zaman.
trde pasaport olayida askiya alinmis su siralar, basimla ilgili sorunlar varmis. hersey problem ya, bazen donmek istiyorum ama su haberler insani deli ediyor. bu arada green card olayi mantikli, bizde yollayalim copylerini. istanbul konsolosluktaki kel abiye denk gelmezler umarim, o cok ugrastiriyomus :)
bu arada koko senin detayli ultrason agustos 23'de galiba? bana tam 20. haftaya verdiler onlarin hesabina gore. bu arada bebekimin bugun basi asagidaydi doktor normal dedi, arada donuyomus filan ama icim gitti yaa beynine kan gitmiyo mu cocuun diye.
benim doktor turk olmasina ragmen cinsiyetini soylemedi, ben de acikcasi israr etmedim cunku dediginiz gibi su an sonuclar yanlis olabilir. bebegin testisi sis olurmus, ondan sebep kiz sanilir, bekleyelim dedi ok dedik. ocak anneleri nerede ya, bende bakiyim arada :)
Esracim bu yazinin basi varmi yoksa benmi kacirdim, ne oldu anlayamadim birden okuyunca seni, teleslandin valla, Tr de normal dogumu mu kanun haline getirmisler ve bu yuzden mi bagirtmislar, nedir canim bu isin tamami...
Kizlar sucuk ,salam filan yiyormusunuz?
Bu "deli meat" denen etleri hic yemiyorum. Onlar icin iyice sicak olana kadar isitip yenebilir deniyor ama o kadar isitinca tadlari kotu olur bence. Ama itiraf edeyim iyi olmadigini bilsem de sucuk yedim. Oyle her gun her gun degil tabii ki, canim cok istediginde, iyice pisirip. Salam sosis yemedim.
Bunlarla ilgili 2 sorun var: 1. iclerindeki prezervatif katki maddeleri 2. olasi bakteriler. Bakterilerden guvenilir marka alarak veya isitarak/pisirerek kurtulunabilinir. Prezervatif maddeleri de seyrek ve az yiyerek minimumda tutmak lazim. Canin cok istediyse bence esirgeme.
kizlar benim yine bu kahvelerle basim dertte.. epey gelio hemde
artik bugun yine gittim doktora 6+3 deki betam 47.510 mus dr iyi dedi.. ama ben kafayi bozunca bugun tekrar kan verdim iki katina cikmasi lazim bi bakalim dedi.. progesterone da iyiymis.. yahu.. ayni filmi bastan yasamak istemiyorum.. lutfen Rabbim bu sefer guzellikle, saglikla, hayirla sonuclansin... yarin oglen alcam sonuclari bakalim iki katina cikmis mi cikmamis mi
kizlar benim yine bu kahvelerle basim dertte.. epey gelio hemde
artik bugun yine gittim doktora 6+3 deki betam 47.510 mus dr iyi dedi.. ama ben kafayi bozunca bugun tekrar kan verdim iki katina cikmasi lazim bi bakalim dedi.. progesterone da iyiymis.. yahu.. ayni filmi bastan yasamak istemiyorum.. lutfen Rabbim bu sefer guzellikle, saglikla, hayirla sonuclansin... yarin oglen alcam sonuclari bakalim iki katina cikmis mi cikmamis mi
ztarcim insallah tahmin ettigin gibi olmaz, yarin guzel haberi alirsin.
Insallah iyi cikar sonuclarin ztar.Benden de 4gun kahverengi lekeler geldi.Kan sonuclarim cok iyiydi ama o yuzden korkmadim.Sen de korkma.
haha ya bu kel abiyi cok duydum yazili-sozlu kaynaklardangeri ceviriyomus cokca diye. vize icin ilk gittigimde kafadan tanidim ama neyse ki bana denk gelmedi :)) 2. vizeyi de isvicreden almistik, o zaman da kurtuldum. neyse ki artik karsilasma ihtimalim yok. kel abi fobim var yanii :)
koko, doktor bas asagida deyince ben yine panik oldum ama normalmis o da. insan herseyi dusunuyor acemi olunca :)
esra ben sucuk yedim yumurtayla birkac defa. salam cok istiyo su siralar benim de canim, onda kararsizim ben de. doktora da bugun cig eti elleyebilir miyim diye sordum bir kez ellemistim pisirmek icin, su toksoplazma olayindan dolayi. elle gecmez onlar o kadar kolay degil dedi. gerci latex eldiven aldim bugun yine de. cok takilmamak lazim bazi seylere galiba, bilmiyorum tabi.
forumu okuyorum da arada, yok seftali elleyince soyle olur, nar sicrarsa leke olur vb. paranoid paranoid seyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?