Amerika'da Hamilelik

Off kanim dondu resmen. Bizim hastanelerimiz -ozellikle devlet hastaneleri- ve dogum ekiplerimiz zaten guzel, mutlu bir dogum deneyimine hazir degil. Hadi guzel olumlu deneyimi bir kenara birak, teknik olarak bile hazir degiller normal doguma. Kanunu cikaranlar ne doktor ne de kadin olunca boyle oluyor iste. Bari 1-2 dogumhane gezselermis Sen 9 ay tasi karninda ozene bezene, dogumda beceriksizlik yuzunden bebegin basina gelmedik kalmasin. Cok uzuldum kadincagiza.

Bir de utanmadan "berat kandili hayrina kurtulmus kadin" falan demiyorlar mi. Kimsenin dinine inancina laf etmem ama din deyince akan sular durdugu icin olur olmaz yerde dini sokmuyorlar mi isin icine sinirleniyorum. Kadinin canina kastetmissiniz, kandille ne alakasi var? Kadin baska gun dogursaydi ve olseydi, tuh 1 gun bekleyip kandilde dogursaydi kurtulurdu mu denecek. Bu nasil bir tip anlayisi, aklim sasiyor. kader kismet tamam da insanlar kendi beceriksizliklerini suclarini kadere yuklemesinler. daha fazla yazmayayim ben en iyisi

Ben asil sey demek icin gelmistim: nuray ve crazymom, yeni bebeklerinizin dogumunu konsolosluga bildirdiniz mi? Vize mize muhabbetleri yapinca aklima bu geldi. Yeni dogan bebeklerin (Turk vatandasi da olmalari isteniyorsa tabii) konsolosluga bildirilmeleri, nufusa kaydedilmeleri icin islem yapilmasi gereken bir sure var. Aslinda her turlu nufus islemi icin bir sure var. Biz evlendigimizde burada Amerikan usulu evlendik, konsolosluga bildirmemiz vakit aldi, gittigimizde ceza verdik bir de!!! Kanundaki sure icinde bizim marriage license kopyamiz available bile degildi ama kime anlatacaksin derdini. Neyse, ihmal etmeyin, diger kizlarin da akillarinda bulunsun :)

Canim burdaki konsoloslukta uc ay icinde bildirmen gerekiyor, dedigin gibi bildirmeyincede cezasi var (tabii Turk vatandasi olmasi isteniyorsa) , Ben bizim oglani once british yaptik sonrada kalktim nufusa uc ay dolmadan bildirdik konsolosluk araci ile, valla etrafimdaki tum Turk arkadaslarim neden yazdirdin askerlik sorun Tr de dediler ama bazen dusunuyorum askere giden ve sehit olan evlatlarin anneleri anne degilmi ki biz yaptirmayalim ..Bu arada bizde burda evlendik ayrica bildirmemiz uzun surmustu ve ceza almadik ehuehu , acep konsolosluklar arasinda fark mi var?

Esracim bu yazinin basi varmi yoksa benmi kacirdim, ne oldu anlayamadim birden okuyunca seni, teleslandin valla, Tr de normal dogumu mu kanun haline getirmisler ve bu yuzden mi bagirtmislar, nedir canim bu isin tamami...

bu cezalari falan getiren kanun yanilmiyorsam ocak 2010da yururluge girdi, o tarihten once bildirdiyseniz sorun olmamis olabilir. ne zaman evlenmistiniz? tabii bir de konsoloslukta size denk geken eleman "amaaan" demis bir guzellik yapmis olabilir, kim bilir?

Esracim bu yazinin basi varmi yoksa benmi kacirdim, ne oldu anlayamadim birden okuyunca seni, teleslandin valla, Tr de normal dogumu mu kanun haline getirmisler ve bu yuzden mi bagirtmislar, nedir canim bu isin tamami...

gecen hafta yururluge giren bir duzenlemeyle turkiye'de tibbi gereklilik disinda sezaryen yasaklandi. tibbi gereklilik nedir, normal baslayan dogumda sezaryene donulmesi gerektiginde ne noktada nasil karar verilecek kim bilir. gecenlerde de buyuk gazetelerde hep cikan bir haber vardi: ikiz bebekler, ille normal dogurtmaya kalkiyorlar, vakum makum gerekiyor, ilk bebek olu doguyor (son ana kadar kalp atislari varmis). ikincisi canli dogmus. ona da cok uzulmustum. ikiz dogumlar riskli, onceden pozisyonlarina falan bakip normal dogabileceklerinden emin olmak yoksa kasmayip sezaryenle almak gerekiyor. iki tane oldugu icin basasagi donemeyebiliyor en az biri.

haber gercekten cok aci, bu kadar zor bir sureci atlatip son asamada boyle bir tecrube yasamak nasil bisey ya. doktorlarin bazilarinda gercekten insaf yok, sanki 1 ayda hamile kalip 3 hafta sonra doguruyor insanlar bu kodar kolay mi saniyolar anlamiyorum. yasanin da suyunu cikarmislar o zaman.
trde pasaport olayida askiya alinmis su siralar, basimla ilgili sorunlar varmis. hersey problem ya, bazen donmek istiyorum ama su haberler insani deli ediyor. bu arada green card olayi mantikli, bizde yollayalim copylerini. istanbul konsolosluktaki kel abiye denk gelmezler umarim, o cok ugrastiriyomus :)

bu arada koko senin detayli ultrason agustos 23'de galiba? bana tam 20. haftaya verdiler onlarin hesabina gore. bu arada bebekimin bugun basi asagidaydi doktor normal dedi, arada donuyomus filan ama icim gitti yaa beynine kan gitmiyo mu cocuun diye.

benim doktor turk olmasina ragmen cinsiyetini soylemedi, ben de acikcasi israr etmedim cunku dediginiz gibi su an sonuclar yanlis olabilir. bebegin testisi sis olurmus, ondan sebep kiz sanilir, bekleyelim dedi ok dedik. ocak anneleri nerede ya, bende bakiyim arada :)

http://www.kadinlarkulubu.com/ocak-anneleri/515853-2013-ocak-anneleri.html ocak anneleri bu. takip etmek cok zor, cunku biz misil misil uyurken onlar kaynatiyorlar, bayagi hizli ilerliyor galiba. ben soyle bir bakiyorum sabah birkac sayfa, hepsini takip etmek cok vakit alir! bir de bazen orada okuduklarim beni cok sasirtiyor (negatif anlamda), neyse deyip geciyorum. burada daha benzer kafalardayiz diye rahat ediyorum :))

23unde tam 20+1 olacagiz, 20. hafta ultrasonu o gun evet :) ilahi silgi, basasagi diye niye beynine kan gitmesin? dusunsene bu bebeler son haftalarini cogunlukla basasagi geciriyorlar. biraz daha buyuyunce kendin de farkedebileceksin hareketlerini pozisyonunu, o zaman icin daha rahat eder, o gunleri ben de merakla bekliyorum.

o pasaport olayi da cok komik, bizim arkadaslarin abla-enistesi ziyarete gelecekti eylulde, cikmiyormus bir turlu pasaportlari. pasaport olmayinca vize basvurusu da yapamiyorlar tabii. buyuk birikme olmus tabii, yaz tatili planlari yatti bir cogunun bu yuzden sanirim. halbuki ben aralikta turkiye'deyken basvurdugumda oyle hizli oldu ki islemler "vayyy!" dedimdi. 1 haftayi bulmadan eve gelmisti. Neyse simdi 10 sene pasaport derdim yok, Amerikan konsoloslugunda vize derdim yok, burokratik olarak omuzlarimdan bayagi yuk kalkti. Istanbul'daki kel abi de kimmis, harbi ona giden daha zor mu aliyormus? Oyle bazi elemanlarin daha zor oldugunu tahmin ederim de, birisinin boyle adinin (daha dogrusu kelinin!!) cikmis olmasi cok komigime gitti.

Hahahaaa :)))) kel abi :))) guldurdun beni SIlgi cim :)))

MElegim kokonunda dedigi gibi bebegin ve annenin sagligi tehlikede olmadigi muddetce normal dogum mecburu olmus tr de.
Bu kadincagizida almamislar sezeryana israrla normal dogurtmaya calismislar ustelik karnina bastira bastira ikin diye bagira bagira bebegide oldurmusler.Insanin kani donuyor akli almiyor.

Kizlar sucuk ,salam filan yiyormusunuz?

Bu "deli meat" denen etleri hic yemiyorum. Onlar icin iyice sicak olana kadar isitip yenebilir deniyor ama o kadar isitinca tadlari kotu olur bence. Ama itiraf edeyim iyi olmadigini bilsem de sucuk yedim. Oyle her gun her gun degil tabii ki, canim cok istediginde, iyice pisirip. Salam sosis yemedim.

Bunlarla ilgili 2 sorun var: 1. iclerindeki prezervatif katki maddeleri 2. olasi bakteriler. Bakterilerden guvenilir marka alarak veya isitarak/pisirerek kurtulunabilinir. Prezervatif maddeleri de seyrek ve az yiyerek minimumda tutmak lazim. Canin cok istediyse bence esirgeme.

Son düzenleme:

Hamilekte iyi olnadigini biliyorumda acikca soylemek gerekirse canim cok sucuk istiyor.5 aydir agzima surmedim.Sushi yide cok severim onun caresini buldum bizim surekli gitigimiz yer bana vejeteryan ve pismis Shrimp , baliktan sushi yapiyor.

kizlar benim yine bu kahvelerle basim dertte.. epey gelio hemde

artik bugun yine gittim doktora 6+3 deki betam 47.510 mus dr iyi dedi.. ama ben kafayi bozunca bugun tekrar kan verdim iki katina cikmasi lazim bi bakalim dedi.. progesterone da iyiymis.. yahu.. ayni filmi bastan yasamak istemiyorum.. lutfen Rabbim bu sefer guzellikle, saglikla, hayirla sonuclansin... yarin oglen alcam sonuclari bakalim iki katina cikmis mi cikmamis mi

haha ya bu kel abiyi cok duydum yazili-sozlu kaynaklardan geri ceviriyomus cokca diye. vize icin ilk gittigimde kafadan tanidim ama neyse ki bana denk gelmedi :)) 2. vizeyi de isvicreden almistik, o zaman da kurtuldum. neyse ki artik karsilasma ihtimalim yok. kel abi fobim var yanii :)

koko, doktor bas asagida deyince ben yine panik oldum ama normalmis o da. insan herseyi dusunuyor acemi olunca :)

esra ben sucuk yedim yumurtayla birkac defa. salam cok istiyo su siralar benim de canim, onda kararsizim ben de. doktora da bugun cig eti elleyebilir miyim diye sordum bir kez ellemistim pisirmek icin, su toksoplazma olayindan dolayi. elle gecmez onlar o kadar kolay degil dedi. gerci latex eldiven aldim bugun yine de. cok takilmamak lazim bazi seylere galiba, bilmiyorum tabi.

forumu okuyorum da arada, yok seftali elleyince soyle olur, nar sicrarsa leke olur vb. paranoid paranoid seyler.

Son düzenleme:

ztarcim insallah tahmin ettigin gibi olmaz, yarin guzel haberi alirsin.

Insallah iyi cikar sonuclarin ztar.Benden de 4gun kahverengi lekeler geldi.Kan sonuclarim cok iyiydi ama o yuzden korkmadim.Sen de korkma.

ztarcim insallah tahmin ettigin gibi olmaz, yarin guzel haberi alirsin.

Insallah iyi cikar sonuclarin ztar.Benden de 4gun kahverengi lekeler geldi.Kan sonuclarim cok iyiydi ama o yuzden korkmadim.Sen de korkma.

tesekkur ederim kizlar

iste bakalim yarin oglen ara dedi hemsire bi arayip ogrensem ..en azinda o konuda bir problem olmazsa icim rahat edecek.. bilmiyorum biliyormusunuz tel de sprout pregnancy die bi app var.. orda 6. hafta icin diyorki iki hafta onceki gerceklesen yerlesme bu hafta lekelenmelere sebep olabilirmis hatta bu bikac hafta surebilirmis ve bu hamilellerim %20-30 unda olan bir durummus..

Ben de yiyim o zaman iyi pisirip bugun resmen kokusu geldi burnuma Ilk defa canim birsey istedi aserdim:)) Ay hic takilma silgicim forumda yazilanlara bazilari gercekten ucmus sacmalamanin otesindeler.Ben de bazen okurken yuh artik yazmak istiyorum :)
N

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…