• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amerikan sevgilim evlenmeden önce bir yıl birlikte yaşamak istiyor

Bir ateist bir inanç değil,inançsızlık.Yani hiçbir dine inanmıyor,demek.Nasıl Müslüman olacağını açıkçası ben anlamadım.5 yıllık ilişki,2 kere görüşme ve siz buna sevgililik mi diyorsunuz.Gercekleri konuşalım bence,bu adam cinsellik olmadan,kendine kilit vurup,sizi mi bekliyor,yıllardır.Nerden baksan fos bir durum.

Birlikte yaşarsanız nerede yaşayacaksınız? Amerika vizeniz var mı? Sevgiliniz Türkiye'de iş bulacak mı? Master yapacağınız garanti mi?

Birlikte yaşarsanız nerede yaşayacaksınız? Amerika vizeniz var mı? Sevgiliniz Türkiye'de iş bulacak mı? Master yapacağınız garanti mi?
Master yapacağım garanti, o da amerikada yaşamak istemiyor ben de türkiyede. Avrupada iş bulmak istiyorum master bittikten sonra

Museviyse din falan değiştirmez hayal kurmayın. Oldum der olmaz. Ayrıca ben insanlara inançları konusunda baskı yapılmasını doğru bulmuyorum. Onun ailesi yapsa siz kabul eder misiniz? Ayrıca bu adamın Amerika'da olduğundan emin misiniz, ev dışında da görüntülü konuşuyor musunuz? Bana başka şeyler çağrıştırdı.

Amerikada kultur farkli, beklentiler farkli.Filmlerdeki gibi olmayabilir. Kuzeyden mi guneyden mi, nereden bu 5 yildir varolan Amerikali :)

konu sahibi oncelikle 5 yılda iki kere gormek diye bir iliski bicimi olamaz
benim de sen yaslarinda abdden bir sevgilim vardi, bir sekilde tanisip banka atmsi kartini yediginde aşik olmuştuk 😂 onunla bile 9 ayda 3 kez bulustuk.
tamam, ucaklar pahali ama gerekirse birkac ay kemer sikacaksin iliskin icin birikim yapip bazi giderlerine sponsor olacaksın yani. bunu yapamayan seviyorum ediyorum demesin. ayrica adamla yatili kalmıyorsunuz. airbnbye gecelik iki bin tl odemek zorunda degilsiniz ki. benim abdliyle ben kalmadigim gunlerde couchrail sayfasina yazardim onu tanitip evinde agirlayacak birini, bosuna otele para vermezdi (o da doktora ogrencisiydi cok geliri yoktu). sizde adam masallah bir ay kalmis. e siz ogrencisiniz. hem de yazin gelmis. pekala biraz mesai harcasaniz yaz okuluna kalip arkadaslari sehir disinda olan birini bulabilirdi evdeki bos odayi kiraya verecek. bunu istemeyen erkek ogrenci yoktur yani biri sen yokken kalsin, senin yerine kira odesin. hele ki amerikali gelen, bedava speaking club:) birkac internet sayfasina yazsan bulurdun. ya da yaz tatilinde adam agustosta geliyorsa sen haziranda temmuzda waikikiye ise girseydin paranla adam geldiginde bir gider kalemini karşılasaydin, adam 5 yilda 2 kere degil yilda 3 gelirdi . boyle iliski olmaz.
koronada tanistik demissin. cok sevdigim arkadasim da koronada internetten yesilkartli bir turkle tanisti. o zaman turkiye kirmizi kodda miydi neydi, gelirse buraya donuste karantinada kalmasi gerekiyordu. o yuzden turkiyeye gelmedi ama balkanlara geldi, arkadasimla defalarca balkanlarda bulustu. sonra zaten islemler uzun sürüyor diye evlilik vizesine basvurdu (sana iliskinizij gercekligiyle ilgili soru soruyorlar, kanit istiyorlar. cicek sepeti siparisleri, fotoğraflar, biletler, ozel sorular vs. inanirlarsa iliskiniz olduguna 90 gun vize veriyorlar. evlendin evlendin evlenemedin ulkene donuyorsun) o vize de 2 yilda anca geldi. bu iki yilda en az 7 defa bulustular.
kendi sevgilimle bile sevgili olmadigimiz, sadece takildigimiz bir senede 5 ayri zamanda bulustuk ki dedigim gibi sevgili degildik. sonra sevgili olduk, 10 ay ulkeler arasi uzak mesafesi iliskisi yasadik tam 9 defa geldi. sonrasinda trye tasinacagi ve burada sifirdan ev kurmak vs masraflari olacagi icin kendini ekonomik moda aldi. koca sene bir corap bile almadi kendine, ya da (veda partileri haric) kafelerde yemek yemedi. sadece market alisverisi yapip faturalari odeyip turkiyeye bilet aldigi çulsuz bir dönem yasadi.
yani sevgilin de herseyden kısıp yanina daha cok gelebilirdi.
beynelmilel uzak mesafe iliskisi yasadim - yasayani da cok gördüm ama bu kadar az görüşeni cidden gormedim.
bu iliski degil ki, yazik cidden.
onlineda yasanan sacma sapan birsey icin gercek iliskilerden geri kalmissin, koca uni hayatinda kimseyle flort etmemissin, bir konsere sevgilinle gitmemissin...
iliski mi bu?

adamin teklifine gelince, sence hic tanımadığı - 5 yilda 2 defa görüp onda da gun icinde bulusup aksam evine uğurladıgi bir kizla neden evlensin ki? neyini biliyor taniyor da evlensin?
hangi sacma insan boyle bir kumar oynar?
zamaninda biz de benzer bir sorun yasadik. sevgilim uzak mesafe iliski olmayacagi icin trye tasinma hayalleri kurdu, is basvurusu bilmemneler. kültür farki iste hic de konuşmadık geldiginde burada kendi evinde yasayacagini, benim her zmaan yaninda kalmayacagimi:) ne bileyim ben zaten ailemle yasadigimi biliyor diye hic beraber yasayacagimizi düşüneceğini dusunmemistim. o da gayet kendi ulkesindeki gibi gelince kolayca birlikte yasayacagimizi düşünmüş.
bu büyük bir hayal kırıklığı oldu onun icin ama söyledim yani hem bu benim yaşadığım kültürde ailem icin uygun degil hem de tatiller / kamplar / küçük kaçamaklar haric tam zamanli sevgilimle ayni evi paylasmak istemediğimi. eskiden farkli düşünürdüm ama zamanla eski sevgililerimle ayni evde yaşamadığım icin mutlu oldugumu farkettim. neden gereksiz bir sorumlulugun icine gireyim ki? ya da neden tüketeyim bazi seyleri? açıkçası eskiden birlikte yasama konusu bana "mutlaka evlenmeden birlikte yasanmali, tanımak icin" gibi gelirdi. ama zamanla özellikle sevgilimin cevresini gördükten sonra sacma gelmeye basladi. insanlar 18 yasindan itibaren sevgili olup ayni evde yasayip kari koca gibi tonla sey paylasip ayriliyor sonra tekrar birisiyle yasiyor ayriliyor sonra tekrar yasiyor vs vs vs. nasil ki 3 kere bosanmis birisi artik bazi seyleri tüketmiş ve zor bir hayati olmussa 3 kere birisiyle ayni evde yasamis birisi de bana sacma gelmeye basladi (kesinlikle konum cinsellikten vs uzak. sadece bir seyleri tuketmekle alakali). bazi seylerin heyecanı kalsin daha guzel yani.
sonuc olarak ben dusuncelerimi söyledim, daha önce bu gercegi paylasmadigim icin özrümü diledim ve secimi ona bıraktım, tatilimize hic olmamis gibi devam ettik:) sonra epey arastirmis etmis, hatta turk aile yapisiyla ilgili yabanci forum sitelerine konuyu anlatip yorum almis, arkadaisjin turk musterisiyle buluşmuş etmis - kafasinda konuyu iyice oturttuktan sonra geldi, turk isi sevgili gibi bir sure yasadik (çünkü ne kadar zaman gecirsen de uzak mesafe iliskisinin gercek dunyada karsiligi nedir bilemezsin. birbirini sadece tatilde gorerek kimseyi taniyamazsin) , evimizi dizdik, kendimizi hazirladik. sonuc olarak keyifli bile gecti süreç. her seyden iyice emin olunca ve dogru zamanda evlilik surecine girdik.

yani konusa konusa bir orta yol elbet bulunurdu. sen zaten iliski yasamayan biri degilsin, zaten trde degil avrupada birlikte gelecek kurmayı düşünüyorsun
sen master icin gittiginde o da gelirdi. ailene onun islerini ayarlayamadigini, hala uzak mesafe oldugunuzu soylerdin. ayni evde keyifle yasardiniz. ne zaman evlenmeye karar verdiniz o zaman "islerini ayarladi gelecek. once nikahi kiyalim sonra benim evime tasinacak" falan derdiniz.
yalan mi yok yani.
tutup muhafazakar aileye bu soylenir mi? hic mi arkadaşınız yok iliski problemlerini anlatacak anneye gelesiye?

Son düzenleme:
Abartma diyeceksiniz ama ben bu saf kızımızın kullanıldığını düşünmeye başladım. C cryptic aileniz normal orta halli mi yoksa bilinen tanıdık siyasi vs bağlantıları olan bir aile mi? Ben 15 senedir yurtdışındayım çok Amerikalı arkadaşımız aile dostumuz da oldu. 5 sene uzaktan sevgililik hiç onlara göre bir şey değil. Bu kadar bağlılık sadakat vs yok yani siz emin misiniz ne yaşadığınızdan? Bu insanlar 15-16 yaşında düzenli seksüel ilişkiye başlıyorlar. Yani telefon fantezisi vs bunlara tamam ama kanlı canlı karşısında görmediği, elini tutup gezip tozmadığı, aktivite yapmadığı ortak paylaştığı bir şey olmayan biriyle böyle sevgililik yaşamazlar. Hem de 5 sene. Bana sanki arka planda başka bir şey var gibi geliyor.

tamam, ucaklar pahali ama gerekirse birkac ay kemer sikacaksin iliskin icin birikim yapip bazi giderlerine sponsor olacaksın yani. bunu yapamayan seviyorum ediyorum demesin. ayrica adamla yatili kalmıyorsunuz. airbnbye gecelik iki bin tl odemek zorunda degilsiniz ki.
Sevgilisi airbnbye vereceği parayı konu sahibini yanina getirmek icin kullanabilirdi. Ucak bileti ayni para, sadece vize masrafi olacak. E vize parasi da bir aylik airbnbden cok daha ucuza gelir.

Sevgilisi geldiginde beraber kalan kiz pekala dil okulu, kurs vs bahanesi bulup bir hafta, on gun gidebilir yani. Aile muhafazakar ama anne kizinin sevgilisi olmasina ve Abdli damada okey veriyor, adamla tanisip oturuyor, cok cok da kasmiyorlar demek ki.

Sevgilisi airbnbye vereceği parayı konu sahibini yanina getirmek icin kullanabilirdi. Ucak bileti ayni para, sadece vize masrafi olacak. E vize parasi da bir aylik airbnbden cok daha ucuza gelir.

Sevgilisi geldiginde beraber kalan kiz pekala dil okulu, kurs vs bahanesi bulup bir hafta, on gun gidebilir yani. Aile muhafazakar ama anne kizinin sevgilisi olmasina ve Abdli damada okey veriyor, adamla tanisip oturuyor, cok cok da kasmiyorlar demek ki.
aynen öyle insana bahane mi yok ya
konu sahibi en bastan hic abdli manita olayi katmasaydi burs kazandim derdi, work and travel derdi, eramus plus derdi bir sekilde giderdi yani.
yazik adam bir ay airbnbye para vermis. buna can mi dayanır:)

Yani Amerikan vizesi en ucuz ve en kazançlı vize üstelik. Alınca 10 sene bir daha uğraşmıyorsun. Avrupa'da çalışmayı yerleşmeyi düşünen biri en azından bir kaç ülke gider görürdü. Hangi ülke sana daha cazip geliyor, akademik ortamı iş hayatını vs araştırırsın. Tamam Amerika uzak gitme ama bir Avrupa ülkesinde buluşulabilirdi. Muhafazakar ailesi olan bir kıza evlenmeden 1 sene aynı evde yaşamalıyız demek evlilik mevlilik yok demek aslında. Ateist birinin kalpten isteyerek müslüman olmak istemesine hele hiç inanmadım.

Back
X