- 17 Ağustos 2011
- 25.068
- 158.359
- 798
kadin her videoda kocasini öyle övmüş ki adami mi pazarlıyor anlamadim. ya da piyasaya bir avrupali dating app mi surecek:)Ben türkle evliyim, çok fazla iş için gidip geldim Avrupaya ama fifti fiftilermi onu anlamadım. Bana iş yerinde kahve ısmarlıyorlardı iş arkisi olarak kadın erkek :) Yani bu yeterli bir info değil tabi. Onu ilişki yaşayanlar çok daha iyi bilir. Bu insta hesabında da,o müslüman yapması konusunda ben ironi yaptım zatenAma ben kadını çok havalı buldum, kadının özgüveni,adamın kadına bu kadar düşmesi, resimlerini falan buzdolabına asması . Sürekli kadına gelmesi, kadının gitmesi vs. Bence muhafazakar insanlara göre değil yabancı ile sevgililik, bu kadın gibi yaşamak lazım. Mesela sende diyorsun senin için Almanya'dan kalkıp Türkiye'ye gelmiş. İsteyen adama ırk mırk farketmiyor valla yapıyor. Konu sahibi konusunda adamın yaptığı hiç bir şey yok, Türkiyeye iki kere tatile gelmesi dışında. Demek ki erkeğine göre değişiyor. Demek istediğim, yabancı ile sevgili olcaksan fedakarlık yapabilcek biri olmalı. İnstada başka hesaplarda görüyorum, Avrupalı ile evli mesela ama sırf evlenmek için evlenmişler. Full adama adapte olmuşlar. Konu sahibininki biraz o tarz duruyor.
yok be avrupali iliskilerde öyle kadının bahsettigi seyler yok. adamin sevgi dili budur, ona tamam. benim sevgilimin de sevgi dili minnoş ama tüm avrupalilara genelleyemem. sevgi sözcüğü olarak ne dediklerini sormustum. Schatz (hazine), Liebling (aşk) Mäuschen (farecik) and Häschen (tavşancik)
bu yani, daha fazlasini omru boyunca duymamis. oysa bizde sekilden sekile gireriz sevgi sözcüğü uretiriz:) ya da birebir tanidigim ciftler var beraber yasiyorlar. markette ortak alisverisi ortak oduyorlar kadin adamin yemedigi musliyi peyniri, adam kadinin yemedigi sosisi birayi kendi ayri ödüyor

eslerin beraber yemek yemesi cok yaygin degil, bizim en basit cay sofrasinda bile uzun uzun oturup sohbet etmemiz sevgilime hep "wooaaw" gelir çünkü onlarda masa basi sohbeti yok. acikan basit yemegini yapar bir kosede yermis. ya da kafeye gidildiyse yenir hemen kalkilirmis. öyle romantiklikten ölmüyorlar yani.
benim birebir sohbetimin oldugu insanlardan dinledigim "romantik tanisma hikayeleri" nin neredeyse hepsi uygulamadan bulup yatilarak tanisilmis insanlar. bir de bizim ulkedeki gibi cinsel açlık olmadigi icin erkeklerin yalanci romantikligi, kadinla sevisebilmek icin lovebombingleri, fake gelecek hayalleri falan neredeyse yok. düz milletler. hatta kendi arkadas cevremden genelliyorum onlar icin ayni yatagi paylasmak vs gayet normalken seni seviyorum cümlesi coook büyük bir cümle. sevgilisiyle ayni evde yasayan kadin onca zamandan sonra adamdan ilk defa seni seviyorum lafini duymus, duygulanarak anlatiyor

tabii avrupa var avrupa var. benim bahsettiğim insanlarin makina gibi yasadigi bir ülkeden. italya, ispanya kesinlikle böyle degildir. balkanlar zaten bizim aynimiz...
bu videodaki kadinin esi isvicredenmis. isvicrenin de komsusu almanya gibi robot gibi soguk yasayan yerleri var ama komsusu italya gibi keyifli yasayan yerleri de var :)
sonuc olarak odun heryerde odun, romantik insan heryerde var.
benim babam da karadenizli ama annem bir adamdan tum karadenizlileri genelleyip "karadenizli adam alin, ev isi yemekten anlar çocuklarina bakmaktan zevk alir. kök ailesini aramaz bile, esini hep dinler" falan diyemez. ya da ben benim almanimi genelleyip "alman erkekleri şöyle romantik boyle düşünceli" desem ilk benim sevgilim güler, "hayir degil" diye