Amerika’ya gitmeli miyim?

Bu yorumu yazan sagduyulu arkadasi tebrik ediyorum,ancak bu kadar guzel ozetlenebilirdi az ve öz.

Amerika ruyasi eski amerika ruyasi degil artik. Bunu her firsatta ekranlardan da izliyoruz. Turkiyede asgari ucretle calisirim yine gitmem.

işte hayallerin önündeki acımasız gerçekler

Sağlık masraflarını amerika da karşılayamazsın bir grip ilacı 1000 dolarmış
Sağlık sistemi berbat oralara gidipte zencin ile mi evleneceksin
Benc o tür maceralara girme

Bir dönem Amerikada yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki, paranız yoksa çok çok zorlanırsınız. 2015 yilinda muayene ücreti 200 dolar diye doktora gitmeyi düşünen Amerikalılarla tanıştım. ( Evi, arabası, işi olan kişilerden bahsediyorum). Her şeyiniz kredi, birikim yapmakta zor. Sizin yerinizde olsam ya greencard a ya da (yanlış hatirlamiyorsam) H-1B vizesine başvurarak giderdim.
Ya da İngiltere ye gidin, Ankara anlaşması mantıklı olabilir.

Gitme imkanlarım olsa bile gitmezdim sanırım ziyaret için giderim yeter zamları, enflasyonu bol bir ülkedeyiz ama ülkemiz güzel ya koronada gördük sağlık sektörü ne durumda diye

En azından 2 sene amerika tecrübeniz olur bu bir artı. Farklı bir tecrübe sonuçta gidin derim .

Sağlık sistemi berbat oralara gidipte zencin ile mi evleneceksin
Zenci (ki siyahi demek daha doğru) ile evlenince ne oluyor ki? Hayır merak ettim de..

Konuya yorumum:
Güvenceniz olsa hiç durmayın derim. Ama kaçak yaşamak/çalışmak, sahte evlilik vs.. bunlar bana göre değil. Mantıksız da ayrıca. Sebeplerini bir üye önceki sayfada çok güzel anlatmış.

Sahte evlilikler artık pek mümkün değil Amerika'da. Eş üzerinden GreenCard'a başvurduğunuzda deli gibi araştırıyorlar sizi. Aynı evde mi oturuyorsunuz, ortak mal mülk banka hesabı var mı vs.. Fire verme ihtimaliniz çok yüksek. Kaldı ki kaçakken bir hastaneye bile gidemezsiniz, resmi hiçbir işlem yapamazsınız. Yakalanırsanız sınır dışı edilir ve bir daha ülkeye giremeyebilirsiniz. Daha sağlam bir planla şansınızı denemenizi tavsiye ederim.

Amerika'ya iş nedeniyle de tatil amacı ile de çok gittim. Nereye gideceksin? Hangi eyalet? Bu çok önemli. Eyaletlerin yasaları da kültürleri de çok farklı. Ben New York'ta yaşayamam mesela ama Idaho da New Mexıco da yaşarım ki genelde kimse sevmez oraları. Şu var ki; yaşam rahat ama garsonluk yaparak geçinebilir misiniz? Onu da düşünmek lazım. Hayat standartınız düşük olursa sağlık hizmetlerinde bile uçuk fiyatlar ödersiniz. Çok yönlü düşünün. Caydırmakta istemiyorum ama Amerika'da rahat yaşamak için gerçekten iyi kazanmanız lazım. Kazanabilirsiniz de o ayrı. O biraz da sizin yeteneğinize bağlı. Şimdiden hayırlı olsun.

Ben New York'ta yaşayamam mesela ama Idaho da New Mexıco da yaşarım ki genelde kimse sevmez oraları.
Konuyu saptırmak istemem ama gerçekten merak ettim, neden New York'ta yaşayamazsınız? Sakin sessiz bir hayat mı seviyorsunuz? Çünkü dediğiniz gibi bahsettiğiniz eyaletleri tercih edeni hiç duymadım. Bilgi almak için soruyorum.

Gidin , garsonluktan once kendi alaninizda is bulmaya bakin , neden kendi alaninizda calismayip garsonluk yapacaginizi anlayamadım , kendi alaninizda is bulamazsanız garsonluk yaparsiniz
Amerikadaki arkadaslarimin hepsi cok cok mutlu , ben sizin yasinizda olsam giderdim

Tam da dediğiniz sebepten. Ben büyük şehir, kargaşa gürültü pek sevmiyorum. Kendim de büyük şehirde yaşıyorum ama yaşadığım yer merkezden baya uzak ve dingin bir yer. Yazdım da zaten; bu eyaletleri kimse sevmez diye. New York evet çok şaşalı. Boston, Washington Dc., California da öyle...ama işte çok kaotik. Bir sürü insan, çok karışık ve çok ürkütücü bana göre tabii. Gidenler Las Vegası çok sever. Ben iki gün zor dayandım. Ben biraz daha egzotik yerleri seviyorum. Texası da sevmiştim.

git yada gitme şeklinde fikir veremeyeceğim

sadece en yakınımdaki bir örneği anlatacağım

arkadaş üniversitede okurken green kart çekilişine katılıyor ve kazanıyor

sonrasında bir iki kere hakkı yanmasın diye gir çık yapıyor

ingiliz dili ve edebiyatı mezunu ayrıca yüksek lisans vs yapmış konumda

devlet okulunda öğretmen

bu arada da bir sevgilisi var hukuk mezunu Amerika da geçerli mesleği yok

sonra kız gidiyor Amerika ya

daha önce giden arkadaş vasıtası ile bir mermer alım satım şirketine giriyor

çalışıyor vs

sevgilisine gel burada yaşayalım diyor vize alamıyor sevgili ABD ye

kız izin alıp geliyor Türkiye de evleniyor bir süre kalıp geri gidiyor

aradan bir kaç ay geçiyor adama bu sefer vize çıkıyor gidiyor

görüyor

yaşarız biz burada diyor işini evini kapatıp Amerika'ya gidiyor

bir süre dil sıkıntıları çekiyor vs kadın çalışmaya devam

adam o arada ara eleman olmak için college a gidiyor vs vs ama ana dili olmadığı için hukuk gibi bir alanda bir yere gelmesi zor geliyor

paket servis elemanı oluyor arada bulaşık vs yıkıyor böyle bir hayat anlatıyor

kadının çalıştığı iş yeri kadını çıkarıyor maaşı yüksek diye daha tecrübesiz kaçak çalışanlar ucuz diye

neyse kadına başka yerlerden teklif geliyor ama o iki yıl işsizlik maaşı alırım geçiniriz diyor işe başlamıyor

bu arada yüksek lisansa başlıyor mesela o konunun acayip avantajlı tarafları var

bilgisayar alıyorsun vergisini devlet ödüyor vs vs

bu arada yaşlar 40 a doğru geliyor

bir de bebeğimiz mi olsa diyorlar
kadın zaten işsizlik maaşı alıyor o esnada

iyi fikir deyip çocuk sahibi oluyorlar adam da paket servis yapıyor kendi arabası ile değişik bir sistem

sonra adam rahatsızlanıyor bebek doğuyor biraz tedavi vs görüyor ama yürümesi kısıtlı çalışamıyor

bir de iki yıllık işsizlik maaşı eyalet devlet vs sisteminde bir değişiklik ile bir yıla inmiş oluyor

elimizdeki parayı bitireceğimize dönelim diyorlar

bavullarını alıp geri geliyorlar

ikisi de ABD vatandaşı süreleri doldu doğuştan ABD vatandaşı bebekleri ile geldiler

adam masa başı işine geri döndü

kadın da tekrar KPSS çalışıp atandı

yaklaşık 6 yıldır da TR deler

arada bir gidelim modları gelse de gidemiyorlar

gezmeye gittiğinde kadın yıllardır her yer aynı

burada bir haftada caddedeki mağazalar değişirken orada 15 yıl aynı yerde demişti

kadın 9,5 yıl adam 5,5 yıl kaldı

çocukları ilkokula başlamadan gideceklerdi orada eğitim alsın vs ama artık eskisi gibi alayım bavulumu gideyim diyemediler çocuk sorumluluğu vs

hatta boşanalım, tek anneye çocuk yardımı var vs gibi konuşmalar da oldu ama yapmadılar

Ben olsam giderdim Üstelik bekarsiniz Şimdi denemezseniz ne zaman demeyeceksiniz? Türkiye'de ekonominin de düzenin de iyileşeceği yok Ben evli çocuklu olmama rağmen eşime bu öneriyi hep sunuyorum Yurtdışına gidelim diyorum

Bunların hepsi mi aynı olur? Benim de İtalyan erkekle evlenen arkadaşım benzer şekilde muameleye maruz kalıyor. Bir de iş yok. Buradan oldukça iyi bir üniversiteden mezun ama Avrupa'da diploma geçerli olsa bile tercih edilmiyor. Sırf vatandaşlık alayım diye katlanıyor ama vatandaşlık alsa bile nasıl iş bulur bilmiyorum çünkü edebiyat mezunu. Üzerine bir şeyler okuması lazım ama kabul koşulları da zor ve talep fazla. Bilmiyorum ne yapacak?

Çalışma izin almak çok mu zor ki kaçak çalışmaktan bahsetmişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…