Amerika’ya gitmeli miyim?

Bence git. Risk almadan ilerleme kaydedilmiyor. Ben de yabanci ülkedeyim tabi burda da sorunlar var ama kendimi cok güvende hissediyorum her anlamda.

Merhaba, ben 10 senedir Amerika Massachusetts eyatinde yasiyorum. Esimle gelme nedenimiz doktora egitimimizdi, doktoradan sonra esim ise girdi, ben postdoc olarak calisiyorum. Sizin yerinizde olsam asla yasal olmayan yollara girismezdim. Deneyecegim ilk sey egitim yolu olurdu. Master programlari ucretli ama doktoraya basvurabilirsiniz ve bitirmek zorunda degilsiniz master alip cikarsiniz. Son egitim yeriniz Amerika oldugu icin is bulmanizda faydasi olur. Okurken F1 ogrenci vizemiz vardi, sonra 3 sene OPT calisma vizesiyle devam ettik ve green karta basvurduk(basarili ulkeye deger katacak kisilere verilen kart, cekilisle olan degil) daha 2-3 ay oldu alali. Trump dan sonra yasal yollar bile zorlasti. Nedenlerinizi anliyorum ama akilli hareket etmek gerek, issizlik inanilmaz artti, garsonlukla gecinmek Massachusetts gibi pahali eyaletlerde gecinmek icin yeterli degil. Turist vizesiyle en fazla 6 ay kalabilirsiniz, calisamayacaginizi zaten biliyorsunuz.

Giden arkadasim var simdi formalite evlilik yapacak.
Calisiyor halinden oldukca memnun.
Donmeyi asla dusunmuyor o bir de devlet memuruydu istifa etmeden gitti ne olur ne olmaz diye uzun sure raporlu sonra istifa edecek.

Burdaki insanlar yurtdisi meraklisi herkes git kos sakin durma der ama sirf yabanci ulkede yasiycam diye amelelik yapmayi bir halt saniyorlar bence. Burda iyi bir pozisyonda calisiyorsun amerikada kacak garson olmak hedefin olmamali. Cok sacma geldi bana

Gidebiliyorsaniz avrupa ulkelerine gidin. Sosyal devlet, vatandasin yaninda. Amerikada hasta oldunuz mu hastanelere bir aylik maasi birakip cikiyorsunuz. Avrupada oyle degil. Arti yillik izin gibi yan haklar daha iyi avrupada. Amerika ruyasi denen bir sey var. Calisma sartlari zorlu, yasayan elbette yasiyor giden benim de arkadaslarim var, kimi dondu kimi dusuj yasam kalitesine ragmen orada yasamaya devam etmeyi secti. Kalifiye iseniz misal muhendis gibi imkanlari o zaman iyi Amerikanin... Hem avrupa hem amerikayi gormus biri olarak diyecegim son olarak Avrupa yasamak icin daha guvenli geliyor bana...

Hakkinizda hayirlisi

Bende buna takildim burada yoneticilik orada garsonluk. Herkeste bir yurt dışı hevesi anlamıyorum gerçekten. Belki konu sahibi yureklenip gidecek sonucu hüsran olacak. Ya anlamiyorum çok mu iyi muamele yapiyorlar yurt dışında garsonlara el üstünde mi tutuluyor

Duramadım alıntıladım .

. İzlemenizi tavsiye ederim
Aaa olur mu güzel amerika güzel yurt dışı cici avrupa . Benim amcam da pariste yaşıyor yıllar önce gitmisler duzenleri oturana kadar cok fazla sıkıntı çekmişler. Farklı ülkeler görmek hevesini anlarım da yurt dışı olunca ardina bakmadan git diyenleri hic anlamıyorum. Sanırsın ki Türkiye de bogaziniza yapışıyorlar ama yurt dışı çok şahane çok rahat çok güvenli

Oradaki bir garson buradaki memurdan çok rahat yaşıyor. Bir handyman Tamirci gibi boyacı gibi düşünün burda küçük görülür Orda full çalışırsa buradaki Dr parasını alır. Her ülke farklı, orda bir mühendisle bir çöpçü sevgili olabilir evlenebilir garip karşılanmaz buradaki gibi.

Ne yaşadinda kaçak olarak bütün kariyerini geride bırakarak yurt dışına gitme fikrin olustu hemde garson olarak...Senin şartlarında çok saçma geldi bana

Lütfen yanlış anlamayın. Belli ki iyi eğitimi olan bir kadınsınız. Kariyeriniz de iyi. Kendi kendinize yeten, neyin ne olduğunu bilen birisiniz. Amerika'daki garsonluk yaparak geçinebileceğiniz düşüncesine nasıl kapıldınız? Bence buradaki işinizi değiştirin. Sizin bir kariyeriniz var bunu bırakıp Amerika'daki garsonluk yapmayı düşünmek çok alakasız. Kaldı ki iyi para kazanamazsınız da zaten. Amerikalı olmadığınız için ikinci sınıf insan mumalesi göreceksiniz. Oradaki sağlık sistemi bizdekinden çok çok farklı. Amerika, Amerika'da doğup büyüyen birisi için iyi bir seçenek olabilir ancak.

su an zaten mutlu degılsınız. İşinizi kaybetsenız de mutlu olmadıgınız bır ısınızı kaybetmıs olacaksınız.
su an berkarsınız ve cocugunuz yok. en azından bir deneyin en kötü tekrar geri dönersiniz. bu arada amerika ve diğer ulkeler bu pandemiden dolayı baya yara aldı. oraya gıdersenız hangı eyalete gıdeceksınız ne ıs yapacaksınız nerde kalacaksınız bır arastırma yapın ve bu riski alın derim ben en kotu 1 sene zaman kaybeder sonra geri donersiniz.

Yani zor bi karar. Ben başka ülkede yaşayamıyorum . 2 3 gunden sonra geliyo soldan soldan evimi özlüyorum. Döndüğümde yeri optugumu biliyorum amerika fln da olsa. Bu daimi bi karar, ülkeni bıraktığında sadece ülke değil komple bütün kültürün, hissiyatin , tarzın bambaşka bi sen olacaksın artık. Kuzenim de ingiltere gitti londra da yaşıyor 5 yıldır, ilk gittiğinde kiz garsonluk yapti calistigi mutfak yerinin odasinda kaldi, kuaforluk yapti, şimdi bi sevgilisi var ingiliz onunla yaşıyor çok mutlu. Ilk yılları zordu ama çok ayak uydurdu oraya özgürlüğüne düşkün bi kadındı ama herzaman. Evde danışmanlık yapıyor şuan, oraya yeni giden Türk lere turistlere vs online hizmet veriyor parasını o şekilde kazanıyor. Para kazanmak ve yasam kesinlikle daha kolay diyor, bi çok kişi de başarıyor sende başarırsın ama yalnızlık hissi ve aidiyet duygusu çok önemli . Ben yapamadım mesela gidip gelmek yetiyor. Hayirlisu olsun insallah

Garsonluk bizim ülkede çok zor ve yorucu bir meslek, Kanada'da bir çift vardı garsonluk yaparak gayet iyi yaşamlarını sürdürüyolar, gayet iyiler, tabi bizim insanlarımız zor ve kasıntı biraz malum. Günlüj yaşamda bile zorlanıyoruz insanlarla uğraşırken. Kabul ediyoruz artık yapabileceğimiz bir şey yok. Böyle zorba insanlar var ne yapalım

Green karta hak eden arkadasim bu yil gidemedi, Trump amcam izin vermedi, kizin da hakki yandi iyi mi.

yasal olmayan yollari hic dusunmeyin, yazik edersiniz. Hem o stresle yasanir mi.

birikiminiz falan varsa yurtdisinda master dusunun, hem duruma gore geri donerseniz masteriniz size Turkiyede farkli kapilar acar, donmezseniz de bulundugunuz ulkede diplomaniz olur, o da baslangic saglar. Ona butcem yok derseniz de 6 aylik dil kursu falan dusunun ornegin.

hem de bu kadar risk alacaginiz seyin deyip degmedigini en azindan bir sure deneyimlemek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…