- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.941
Ne güzel işte iyi haberler bunlar...Bu topikte sanırım en kötü durumda olan benim...Hala adet olmadım ilacı bırakalı 3 gün oldu. Doktor yarın fsh estradiol değerlerine baktır dedi...Muhtemelen çok yüksek çıkacak FSHmerhaba kizlar nasilsiniz ben arada gelip takip edip yorumda yapiyroum ama sizin kadar sik giremiyorum ben dun doktora gitmistim folikullere bakalim tup bebek icin asamlari konusalim diye yine 9 folikul saydi ve hersey yolunda normalde bir kadin gibi yumurtalarin var dedi kromozom testi yaptirmistik daha cikmadi onlar onlar cikinca haftaya gel istersen asilama deneyelim bu sefer dedi kafam cok karisik yaa ne yapicami bilmiyorum
yaaa arkadasim uzulme yaa ankaradaydin sanirim keske burda olsaydin seni benim doktoruma gotururdum yaa :) rabbim sanada nasip edecek ben buna inaniyorum bende negatif tup denemesi yasadiktan sonra asilama tutarmi onda kararsiz kaldim yaaNe güzel işte iyi haberler bunlar...Bu topikte sanırım en kötü durumda olan benim...Hala adet olmadım ilacı bırakalı 3 gün oldu. Doktor yarın fsh estradiol değerlerine baktır dedi...Muhtemelen çok yüksek çıkacak FSH.
Kızlar benim amh de 0.5 çiktı malesef.Sizce bu degerle tup bebekte şansım var mı.Hiç umidim yok
İnşallah.2 yildır ugraşıyorum tup bebeğe başladık bi kaç gündür.Artik anne olmak istiyorum Rabbim benim durumumdaki herkese yardım etsinNeden olmasın? değerin çok kötü değil ki...0,3 veya 0,2 Amh ile doğal yoldan hamile kalan var...
İnşallah.2 yildır ugraşıyorum tup bebeğe başladık bi kaç gündür.Artik anne olmak istiyorum Rabbim benim durumumdaki herkese yardım etsin
Diyer hormonlar derken tüp bebwk denediniz mi pekiAminnn...
Tek probleminiz amh ise 0,5 düşük sayılanlar arasında oldukça iyi bir değer, normal yoldan hamile kalanları çok görüyoruz.
Benim 0,38 ama diğer hormonlarımda da bozukluklar var. O yüzden okuduğum güzel hikayelere çok da içten umutlanamıyorum mesela...
İnşallah kolaylıkla olur her şey...
Diyer hormonlar derken tüp bebwk denediniz mi peki
Ben 32 yaşımdayım.testesteron dhea bildigim kadarıyla normal.Fsh yüksek çıkar diye tahmin ediyorum.Amh düşük olunca genelde fsh yüksek oluyo insallah çok yüksek deildir.Senin yaşına göre amh baya düşükmüş zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisi yaptırman gerekiyo.Amh hormonu düşük çikınca tehlike sinyallerinin çalmaya başladıgı anlaşılıyo.Allahım yardımcımız olsun canımHenüz denemedim.
Eylül ayında korunmayı bırakınca kontrol için gittiğimde amh’mı öğrenmiştim. 6 ay deneyin olmazsa fazla geciktirmeden gelin dedi doktorumuz. 30 yaşındayım.
Ama testestoronum ve dhea değerim yüksek.
Fsh da 11. Onlar zaten başlı başına problem olduğu için normal olamayacak hiç heralde...
Ben 32 yaşımdayım.testesteron dhea bildigim kadarıyla normal.Fsh yüksek çıkar diye tahmin ediyorum.Amh düşük olunca genelde fsh yüksek oluyo insallah çok yüksek deildir.Senin yaşına göre amh baya düşükmüş zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisi yaptırman gerekiyo.Amh hormonu düşük çikınca tehlike sinyallerinin çalmaya başladıgı anlaşılıyo.Allahım yardımcımız olsun canım
Aynen oğrendim öğreneli yarım hissediyorum kendimi.Bi kadının anne olamıycağını düşünmesi hissetmesi çok zor kendimi eksik hissediyorum.Bilmemek mutluluk keşke hiç öğrenmeseydim.Üzülmeyelim inşallah Allah büyük eyer nasipte Anne olucağımız varsa hiç bişey engel deil.Rabbim vermiyceği şeyi istetmezmiş buna çok inanıyorum ben.Demek ki vericek sabredip beklemekten başka çare yok.Rabbim sabır güç kuvvet versinAmin...
Resmen dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum.
O kadar umutsuzum ki... Hep boğazımda bir yumruyla gezer oldum. Belki de hayırlısı böyle, bana kısmet olmayacak bilemiyorum.
Allah yardımcımız olsun dediğin gibi...
Hiç değilse her fırsatta düşünmemeyi,
bu üzüntüyü unutmayı çok isterim.
Burdaki topikte takip ettiğim kadarıyla, AMH 0,3 olanların normal veya tüp bebek farketmez hamile kalma şansı çok yüksek...Benim AMH değerim 0,01 doktorum %10 şans verdi...O da herşey yolunda giderse mesela..Ona göre şans oranınızı düşünün. Tabi eşinizin hiçbir problemi olmadığını varsayıyorum. Bazı kişilerin hem eş hem de kendisinde problem olabiliyor her ne kadar AMH düzeyi kötü olmasa bile...bir de çikolata kisti, miyom gibi şeyler rahimde yoksa şans daha da artıyor...Belki biraz doğru beslenme veya vitaminler kullanmanız işe yarayacaktır..Daha önce çocuk sahibi olup da 2. çocuk da tüp bebek deneyenlerin de korkmasını gerektirecek birşey yok..Bir şekilde onlar da hamile kalıyor. O yüzden endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Moralinizi yüksek tutun...İnşallah.2 yildır ugraşıyorum tup bebeğe başladık bi kaç gündür.Artik anne olmak istiyorum Rabbim benim durumumdaki herkese yardım etsin
Burdaki topikte takip ettiğim kadarıyla, AMH 0,3 olanların normal veya tüp bebek farketmez hamile kalma şansı çok yüksek...Benim AMH değerim 0,01 doktorum %10 şans verdi...O da herşey yolunda giderse mesela..Ona göre şans oranınızı düşünün. Tabi eşinizin hiçbir problemi olmadığını varsayıyorum. Bazı kişilerin hem eş hem de kendisinde problem olabiliyor her ne kadar AMH düzeyi kötü olmasa bile...bir de çikolata kisti, miyom gibi şeyler rahimde yoksa şans daha da artıyor...Belki biraz doğru beslenme veya vitaminler kullanmanız işe yarayacaktır..Daha önce çocuk sahibi olup da 2. çocuk da tüp bebek deneyenlerin de korkmasını gerektirecek birşey yok..Bir şekilde onlar da hamile kalıyor. O yüzden endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Moralinizi yüksek tutun...Amin...
Resmen dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum.
O kadar umutsuzum ki... Hep boğazımda bir yumruyla gezer oldum. Belki de hayırlısı böyle, bana kısmet olmayacak bilemiyorum.
Allah yardımcımız olsun dediğin gibi...
Hiç değilse her fırsatta düşünmemeyi,
bu üzüntüyü unutmayı çok isterim.
Merhaba herkese
Buradaki topikte bir-iki isim dışından tüp bebek konusunda şansı düşük olan kimse yok. O isimlerden biri de benim. Buna rağmen çok fazla üzülüp kendimi kaybetmiyorum. Tabiki insanların stresle başetme gücü birbirinden farklıdır. Bazıları bu durumu hayatının en olumsuz durumu olarak görebilir günlerce, gecelerce üzülebilir. Bazıları daha rahat atlatabilir. Topiğe ilk girdiğimde kendim gibi çok umutsuz insanlarla karşılaşacağımı sanıyordum. Böylece bir nebze rahatlarım sanıyordum. İnsan kendisi gibilerle sorununu paylaşınca daha çok rahatlar, bu psikolojik bir şeydir. Tek ben değilmişim bu sorunu yaşayan duygusu uyandırır. Ancak topikte tam tersine, çoğu daha hiç tüp denememiş kişilermiş.Beslenmesine dikkat ederek düşük AMH rağmen hamile kalanları okudum ve çok şaşırdım. Yanlış anlaşılmasın çok seviniyorum böyle haberlere. Yalnız kendi umutsuzluğum da katbekat artıyor. Çünkü kendi kendime diyorum ki hamile kalmış ama onun AMH yüksek, senin ki değil. Ya da daha hiç tüp denememiş ki belki denerse olacak onun. Neyse başınızı şişirdim. Herkese sevgilerimi yolluyorum. İnşallah Allahım bu günleri atlatır, mutlu sona ulaşırız hepimiz
Evet 3 negatiften sonra çok şükür gördüm pozitifi 6. Tedavimdi bufreedoom82 ve kuzununannesi siz ne güzel şeyler yazmışsınız. Freedoom82 senin de dediğin gibi inşallah kendiliğinden hamile kalırız. Ne güzel umutlandırdın beni. Benim bir oğlum var. amh 0.16----2 yıla yakın oldu ama olmuyo? kuzunun annesi canım sen tüp bebekle mi hamile kaldın? Hayırlı olsun. Sağlıkla bebeğine kavuşursun inş. Darısı tüm isteyenlere.
Moralinizi yüksek tutun lütfen. Moral çok önemli...Sizi çok iyi anlıyorum ben de ilk öğrendiğimde birkaç gün ağlamıştım. Sonrasında yaşamın telaşelerine düşünce unuttum gitti..Taaa ki evlenene kadar. O zaman hemen tüp bebeğe başladım birkaç sonuçsuz deneme sonrası 2 kez negatif yaşadım..Gün içerisinde aklıma pek gelmiyor..Siz de aklınıza getirmemeye çalışın. İnşallah en kısa sürede üstelik doğal yolla sonuç alırsınız :)...2018 bizim yılımız olur inşallahİnşallah her dileyen en kısa zamanda güzel haberler alır...
Ben biraz her şey beni mi bulur psikolojisinde olduğum ve haberi yeni aldığım için toparlanamadım.
Evleneli 1,5 sene oldu ve 1 sene içinde ailelerimizde ciddi kayıplar, kaybetme korkusu uyandıran kötü hastalıklar yaşadık, yaşıyoruz... Her şey peşpeşe oldu, çok yıprandık. Tam bir nebze feraha çıktık, belki bir bebeğimiz olsa herkesin yüzü güler dedik bu haberi aldık. Ben biraz da hastanelerden, hastalıklardan yıldığımız için normal yolla olsa keşke diye dua ediyorum. Çünkü açıkçası bunca şeyden sonra ailelerimiz bizim tüp bebek sürecimizi yaşasın istemiyoruz. Kimseye söylemeden kendi içimizde halledeceğiz.
Kısmetse elbet bir şekilde olur ya da bir sebepten olmaz. Ruh durumum daha sağlam olsaydı çok daha dirayetli, mantıklı karşılayabilirdim bu sorunu. Aslında elbette dünyanın sonu değil... Dilerim zaman ilacımız olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?