- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.001
Evet o avantaj oluyor sanırım.. Ancak havuz da işte malesef masrafli. Tup bebek gibi. Fiyat nerdeyse hic fark etmiyor. Genelde 6000-6500 civarinda seyrediyor ilaçsız.. Cok para lazim cokSizin yaşınız genç havuz yöntemi ile iyi şeyler olabilir
Valla takdir ederim :) hepimizi aydınlatıyorsun, tesekkurler :)Bütün forumlaarı tarayıp kullanıcıların amh ve fsh değerlerini ayrı ayrı not ediyorum deneyimleri ile birlikte.
Derlemem bitince buraya yazacağım böylelikle elimizde toplu bir liste olmuş olur. Yalnız listeye yalnız AMH değeri 0.1 in altında olanları not ediyorum. Çünkü forumlarda ve araştırmalarımda AMH değeri 0.2 ve üzerinde olanlar zaten birkaç deneme ile hamile kalabiliyorlar. O sebeple durumu bizim gibi olanları not alıyorum. Yakın zamanda bitecek, paylaşacağım.
:)
Öerhaba FSH değeriniz nedir acaba birde aradan geçen zamanda halime kalabildiniz mi ya da ne gibi tecrübeler yaşadınız, bizimle paylaşır mısınız?Az önce konu açtım benimde synı 0,01 çok mutsuzum adet olmuyorum bir yıldır 40 yaşındayım Allah yardımcımız olsun kök hücre tedavisini araştırtıyorum ama daha araştırılıyor 20 denek üzerine başarılı olmuş
Merhaba soru bana değil ama bende kendi tecrübelerimden bahsedeyim aslında bu seneye kadar hiç amh baktırmamıştım doktorum gerek yok önemli olan ultrasonda görülen yumurta sayısı demişti. 4-5 ay önce amh baktırdım ve şok oldum bu kadar beklemiyordum yaşım 29 ama amh 0.11 imiş. Doktorlar rezervin hızla tükeniyor dedi. Ben bu ay 6. Tedavimi oldum ve ilk defa 9 yumurta toplandı nasıl oldu anlamadım. 3 ay boyunca Kullandığım teatrio kapsul mü arı sütü bal polen tarçın çörek otu karışımları mı ersağdan aldığım hayıt otu ile içinde çakşır otu olan bi karışım kapsulu 3 ay boyunca kullanmam mı etkili oldu bilmiyorum. 2. Tedavimde bile 4 yumurta toplanmıştı 2 tane 3. Gün embriyosu trnafer edildi ve bir tane kızım oldu. Ama o zaman yaşım 23tü amh kaçtı bilmiyorum fsh 13 civarıydı. Kızımdan sonraki ilk tedavim üsrandı 1 tane kötü kalite embriyo oldu doktor transfer ble etmek istemedi ama ben istedim sonuç negatifti. Sonraki tedavimde net olmamakla birlilte yine arı sütü bal polen yemiştim o zaman 5 yumurta toplandı 5 ide döllendi 5. Güne gittiler 2 tane blast transfer oldum ama sonuç yine hüsran. Geçen seneki tedavim de 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi orta ve kötü kalitede embriyo oldu ve yine tutmadı biz bıraktık artık tedavyi yorulmuştuk maddi manevi nasılsa Rabbim bi evlat verdi dedik taki kızım benim neden kardeşim yok diyene kadar sürekli bunu söylemesi eşimle benim içimi acıttı ve yeniden tedaviye karar verdik ve çok şükür 2 tane grade 2-a embriyo kondu ve pozitif haberi aldık Rabbim sizlere de nasip etsin inşallah Rabbim ol dedi mi bir embriyo bile yetiyor aslındaMerhaba,
şuan bu mesajı okurken bebeğinizi çoktan kucağınıza alıp sağlıkla büyütmeye başladığınız umtu ediyorum.
Öncelikle tebrik ederim.
AMH değerimiz çok benzer benim FSH değerim 16.1.
Size birkaç soru sormak isteriz hepimize ümit oldunuz.
Tedavi süresince nerelere dikkat ettiniz ?
Tüp bebek ile mi hamile kaldınız? Yoksa doğal yoldan mı?
Önerileriniz ve doktorunuz hakkında bilgi verir misiniz?
Cevabınız için şimdide teşekkürler.
Merhaba soru bana değil ama bende kendi tecrübelerimden bahsedeyim aslında bu seneye kadar hiç amh baktırmamıştım doktorum gerek yok önemli olan ultrasonda görülen yumurta sayısı demişti. 4-5 ay önce amh baktırdım ve şok oldum bu kadar beklemiyordum yaşım 29 ama amh 0.11 imiş. Doktorlar rezervin hızla tükeniyor dedi. Ben bu ay 6. Tedavimi oldum ve ilk defa 9 yumurta toplandı nasıl oldu anlamadım. 3 ay boyunca Kullandığım teatrio kapsul mü arı sütü bal polen tarçın çörek otu karışımları mı ersağdan aldığım hayıt otu ile içinde çakşır otu olan bi karışım kapsulu 3 ay boyunca kullanmam mı etkili oldu bilmiyorum. 2. Tedavimde bile 4 yumurta toplanmıştı 2 tane 3. Gün embriyosu trnafer edildi ve bir tane kızım oldu. Ama o zaman yaşım 23tü amh kaçtı bilmiyorum fsh 13 civarıydı. Kızımdan sonraki ilk tedavim üsrandı 1 tane kötü kalite embriyo oldu doktor transfer ble etmek istemedi ama ben istedim sonuç negatifti. Sonraki tedavimde net olmamakla birlilte yine arı sütü bal polen yemiştim o zaman 5 yumurta toplandı 5 ide döllendi 5. Güne gittiler 2 tane blast transfer oldum ama sonuç yine hüsran. Geçen seneki tedavim de 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi orta ve kötü kalitede embriyo oldu ve yine tutmadı biz bıraktık artık tedavyi yorulmuştuk maddi manevi nasılsa Rabbim bi evlat verdi dedik taki kızım benim neden kardeşim yok diyene kadar sürekli bunu söylemesi eşimle benim içimi acıttı ve yeniden tedaviye karar verdik ve çok şükür 2 tane grade 2-a embriyo kondu ve pozitif haberi aldık Rabbim sizlere de nasip etsin inşallah Rabbim ol dedi mi bir embriyo bile yetiyor aslında
Merhabalar. Listeye benide dahil edebilirsiniz. Benim amh değerim 0,04 fsh değişmekle beraber 12. Üç tüp bebek yaptım olmadı. İlkinde fshım 40 gibi olduğu için onu saymak bile istemiyorum. Diğerleri de iğneler yumurtaları etkiliyor diye tüp bebeği bıraktım. Hayıt macunu bal polen tüketiyorum. Üç aydır ilaç kullanmadan kendim adet oluyorum yalnız bu ay reglimi 17. gün gördüm ve şaşırdım. Şu an bebekten önce sağlığım ve ilaçsız düzenli adet görmem önemli diyorum. Bir de 8 yaşında bir kızım var. Tüp bebek denemeyi şuan bıraktım ama doktor değiştirip ilerleyen günlerde bir deneme daha yapabilirim.Bütün forumlaarı tarayıp kullanıcıların amh ve fsh değerlerini ayrı ayrı not ediyorum deneyimleri ile birlikte.
Derlemem bitince buraya yazacağım böylelikle elimizde toplu bir liste olmuş olur. Yalnız listeye yalnız AMH değeri 0.1 in altında olanları not ediyorum. Çünkü forumlarda ve araştırmalarımda AMH değeri 0.2 ve üzerinde olanlar zaten birkaç deneme ile hamile kalabiliyorlar. O sebeple durumu bizim gibi olanları not alıyorum. Yakın zamanda bitecek, paylaşacağım.
Kızımda da bu tedavide de Antalya memorialde oldum. Benimde tedavi den önceki son iki testimde de fsh 14 çıktıValla sorunun size yöneltilmemesine rağmen cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz ne zarifsiniz :)
Yazdıklarınızdan anladığım bal arı sütü polen tarçın çörek otu karışımlarının etkisi olduğunu düşünüyorsunuz. Bende sadece q enzim ve dhea kullanıyordum yarın climara fort yapıştırma ve iğnelerime başlayacağım . Nickimden de anlaşılacağı üzere AMH 0.02 çıktı. Yeniden yaptırmalı mıyım karar veremedim henüz FSh ımda 15-16 arasında çıkıyor 3 kez adetin ikinici günü ölçtürdüm.
Bende yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyordum bu sebeple farkedememişim düzensizliği ve AMH ve FSH hormonlarımın düşüklüğünü.
Şimdi ilk tüp bebek denememe yarın başlıyorum. Bakalım neler olacak. Sizin AMH ınız bnden çok daha iyi. cesaret edebi,lirsem yeniden ölçtürmek istiyorum bende.
Bir soru daha sormak istiyorum hamile kaldığınız tedaviyi nere oldunuz acaba?
Merhaba siz söylemeden sizi listeme eklemiştim zaten :) bir çocuğunuz olduğu için çok şanslısınız. Cevap verdiğiniz için teşekkğr ederim :)Merhabalar. Listeye benide dahil edebilirsiniz. Benim amh değerim 0,04 fsh değişmekle beraber 12. Üç tüp bebek yaptım olmadı. İlkinde fshım 40 gibi olduğu için onu saymak bile istemiyorum. Diğerleri de iğneler yumurtaları etkiliyor diye tüp bebeği bıraktım. Hayıt macunu bal polen tüketiyorum. Üç aydır ilaç kullanmadan kendim adet oluyorum yalnız bu ay reglimi 17. gün gördüm ve şaşırdım. Şu an bebekten önce sağlığım ve ilaçsız düzenli adet görmem önemli diyorum. Bir de 8 yaşında bir kızım var. Tüp bebek denemeyi şuan bıraktım ama doktor değiştirip ilerleyen günlerde bir deneme daha yapabilirim.
bende ankaradayım çok iyi olduğunu düşündüğüm bir doktor ile yarın sabah sürece başlıyorum. AMH ınız 0.1 miş benim 0.02 çıktı ama tabi q enzim ve dhea artırıyor diyorlar bu AMH 2 ay öncesinindi belki 0.1'e yaklaşmıştır :)Kızımda da bu tedavide de Antalya memorialde oldum. Benimde tedavi den önceki son iki testimde de fsh 14 çıktı
Merhaba ben de uzun süredir okuyorum bu forumu. Benim de amh değerim 0.04 İstanbul’da bahçeçi kliniğine başladık 3 ay önce ilk tedavide 1 yumurta toplandı. Doktorumuz bir tane daha olsun istiyorum dedi yine bir yumurtam vardı ve işlemden çıktığımda alınamadığını bundan sonrası için de donasyon diyeceğim size dedi. Bilmiyorum doktor mu benimle uğraşmak istemedi yoksa gerçekten durum bundan mı ibaret İnan’ın bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı.bende ankaradayım çok iyi olduğunu düşündüğüm bir doktor ile yarın sabah sürece başlıyorum. AMH ınız 0.1 miş benim 0.02 çıktı ama tabi q enzim ve dhea artırıyor diyorlar bu AMH 2 ay öncesinindi belki 0.1'e yaklaşmıştır :)
bütün forumları tarayarak bir liste hazırlıyorum elimizde toplu bir liste bulunsun diye sizi de ekliyorum bu hikayenizle :)
Bu arada yaşım da 29 .Merhaba ben de uzun süredir okuyorum bu forumu. Benim de amh değerim 0.04 İstanbul’da bahçeçi kliniğine başladık 3 ay önce ilk tedavide 1 yumurta toplandı. Doktorumuz bir tane daha olsun istiyorum dedi yine bir yumurtam vardı ve işlemden çıktığımda alınamadığını bundan sonrası için de donasyon diyeceğim size dedi. Bilmiyorum doktor mu benimle uğraşmak istemedi yoksa gerçekten durum bundan mı ibaret İnan’ın bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Ankarada nereyle basliyorsunuz siz?bende ankaradayım çok iyi olduğunu düşündüğüm bir doktor ile yarın sabah sürece başlıyorum. AMH ınız 0.1 miş benim 0.02 çıktı ama tabi q enzim ve dhea artırıyor diyorlar bu AMH 2 ay öncesinindi belki 0.1'e yaklaşmıştır :)
bütün forumları tarayarak bir liste hazırlıyorum elimizde toplu bir liste bulunsun diye sizi de ekliyorum bu hikayenizle :)
Merhaba.Merhaba ben de uzun süredir okuyorum bu forumu. Benim de amh değerim 0.04 İstanbul’da bahçeçi kliniğine başladık 3 ay önce ilk tedavide 1 yumurta toplandı. Doktorumuz bir tane daha olsun istiyorum dedi yine bir yumurtam vardı ve işlemden çıktığımda alınamadığını bundan sonrası için de donasyon diyeceğim size dedi. Bilmiyorum doktor mu benimle uğraşmak istemedi yoksa gerçekten durum bundan mı ibaret İnan’ın bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Seyit Temel Hocaya.Ankarada nereyle basliyorsunuz siz?
Merhaba.. Ben o zamandan bu yana hic bir sey yapmadım. Dondurmayi dusundum,genetik arastirma yaptirdim, doktorlarla gorustum filan. Ama sonra toplama islemini göbekten yapan doktor bulamadim diye biraz korktum, bir de stres üzüntü etkiliyordur belki diye dusunmemeye çalıştım. Okul da vardı bi sekilde zaman geçti. Adetim yine duzensizdi, ama 20-40 gun arasinda bir kez oluyodum, nadir sekilde dönem uzuyordu. Ta ki son 4-5 ayda iki kez adet gorunceye kadar. Kontrole gittim acaba menopoza bu kez kesin girdim mi diye. Amh 0.09 cikti, fsh adet olmadan olcturdum malum o sebeple gittim ama yine bakildi 11.9 idi. Yani aslında cok cok az da olsa ayni idi değerler,en azindan dusmemis amh :) drosetil kullanip adet oldum fsh 5.9a indi ama dedigim gibi hormonla.. Bu sure içinde yine birkac doktora gittim. Yumurta dondur ama bi seferde olack is değil dediler. Ayrica yumurtaliklarin cevabi nolacak bilinmez dediler. Bizim amh değerinde ayda 2 yumurta filan olursa gayet iyi yani aslinda, o yuzden ilerde de cozdurup dollendirip transfer ettikleri zaman saglikli embriyo olusabilmesi icin su anda elde birikmis saglikli yumurtalar lazim, yumurta havuzu olusturmak deniyormus buna. Sonuc olarak ben artık dondurmaya karar verdim vajinal yoldan toplanacak bunu da goze aldim. İki yıl once yapmadigim icin biraz pismanligim da var. Ama artık pismn olmak icin gec, harekete gecmem lazim. Bu arada 2 yıldır da saglikli beslenemedim,eskiden beri gelen demir eksikligim vardi, bi onun icin ara sira hap kullandim baska da bi sey yapmadim.o da pek duzelmedi zaten. Gectigimiz gunlerde Bahceci Ankara'da Berfu Demir ile görüştüm. Cok tatli biri. Sagda 2 folikul gordu, sol yumurtaligi goremedi(bunu görmekte zorlanıyorlar genelde neden bilmiyorum). Bu ay ilaclara baslicaktim onlari gelistirmek icin ama vazgectim bi dahaki aya biraktim. Neden derseniz, ari sutu bal polen karisimi iciyorum onun faydasini gorebilir miyim bilmiyorum ama etkisi olacaksa gormek icin beklemek istedim. Malum bu dondurma islemleri de baya ücretli ve devlet karşılamiyor. Ayni zamanda D vitamini aliyorum. Doktor bu beklemede Omepa Q10 verdi onu alip icecegim. Ve en önemlisi bu ay sağlıklı beslenmeye calisacagim elimden geldigince. (2 litre su ic, yumurta ve peynir ye, kahve ve cayi azalt mumkunse icme, bol bol yesillik ye gibi..). Baska bir doktor adet gorebilmem icin cyclo progynova verdi onu da iciyorum artik. Bakalim onumuzdeki ay tekrar hormon testi yaptırıp doktora gitmeyi yumurtalarimi saydirmayi dusunuyorum sonra ilaclar filan tup bebek tedavisinin transfersiz asamalari diyelim iste, herkesin bildigi gibi. İnsallah bircok saglikli yumurtalarimiz olur hepimizinn, ve ilerde hepimizin saglikli hayirli evlatlari olur :)
Sağlıklı beslenmek sanıldığı kadar kolay değil. Seni çok iyi anlıyorum..Ben de aynı şeyleri yaşıyorum seninle..Burada birkaç kez yazdım herkes itiraz etti..Beni kolaycı diye düşünmeye başladılar ama cidden zor..Sağlıklı beslenmek için dışarıdan hiç yememeliyiz mesela..Çünkü fast food ya da sağlıksız kalitesiz besinler oluyor. Endüstriyel ürünler almamalıyız. Bu da çok zor. Herşey paketli. Köyde yaşamıyorsunki kendi sütüm, peynirim, yoğurdum, yumurtam, tereyağım diyeceksin. Zeytin bile katkılı, boyalı. Zeytinyağı desen öyle. Pazarlarda köylülerin sattığı ürünlere de hijyen açısından pek güvenemiyorum. Birini halletsen, biri mutlaka endüstriyel olacaktır. Canan Karatay diyeti ile besleniyorlar bu topiktekiler. Benim için çok zor olsa da denemeye çalışıyorum. Ekmeği hayatımdan çıkaramadım ayrı mesele. En az katkılı besinleri tüketmeye çalışmalıyız sanırım..Balık yemeye bir ara başladım ama o da olmadı. Balıklar kirli denizlerden geliyor. Civa, kurşun herşey var.. Kısaca çok zor. Birbirimize destek olalım sağlıklı beslenme konusunda.: ))Yanlış anlaşılmak istemem, benim amh 2 yil once 0.02 idi. Ben hicbir sey yapmadım, baya da sagliksiz beslendim aslında, dikkat etmedim. Stres yapmamaya çalıştım, aklima bike gelmiyordu bazen okul yoğunluğundan. Ama arada bi soru isaretleri cakiyordu kafamda acaba ne oldu ki degerlerim diye, hep erteledim. Sonuç simdi bi sey yapmadan 0.09.. Ben bunu artis olarak görmüyorum, bunlar baya ufak degerler kan içinde, muhtemelen ufak oynamalar oluyor testler arasinda, malum 0.07lik degisim de aslinda bay ufak bi degisim :) ama tabi ki yine de motive ediyor.. Geçtiğimiz adetimde 2 folikuk göründü dedigim gibi, bakalim önümüzdeki ay naisl olacak.. Biraz dikkatli beslenmeye çalışıyorum, ama o kadar sagliksiz beslebmeye alismisim ki duzeltmekte cok zorlaniyorum :) Allah hepimize kolaylık versiin. :)
Bekliyoruz canım. Ben de merak ettim. Benim de AMH 0,01...Beni de not edebilirsin. 2 kez negatif yaşadım. Doktor herşey yolunda gitse bile şansın %10 dediBütün forumlaarı tarayıp kullanıcıların amh ve fsh değerlerini ayrı ayrı not ediyorum deneyimleri ile birlikte.
29?yasındayım ve fsh değerim en yüksek 26 çıktı. İlk tedaviden bir dondurulmus embriyomuz var 2. Günde donduruldu. 2. Tedavide doktorum büyüme hormonu da (STH) kullandı ama sadece bir yumurta oldu yine ve alınamadı. Donasyon konusuna sıcak bakmıyorum zaten bu sadece doktorun tavsiyesiydi. Bahçeci sanırım bizim gibilerle çok uğraşmak istemiyor.Merhaba.
bende sizin gibi 2 ay kadar sadece forumları okudum.
Ancak birçok kişinin forumları sadece okumakla yetindiğini ve üye olup yazmadığını farkettim. Hatta okurken insan kendini bazı yazanlarla özdeşleştirip onların durumunu sayfa sayfa takip edip kendine pay çıkarmaya çalışıyor, bunu da yaşadım :)
Ama bence üye olup yazmak çok öenmli çünkü birçok farklı durumla kendimiz değerlendirme şansı buluyoruz ve bu formu sadece okumakla yetinen diğer kişilerede destek olup aklındaki soruları cevaplandırıyoruz. o sebeple teşekkürler :)
AMh değerlerimiz evet düşük benimde 0.02.
SİZE ÖNCELİKLE FSH KAÇ ONU SORMAK İSTİYORUM?
Donasyon konusuna gelince, donasyon elbetteki bir seçenek ama bence 3 aylık bir takiple, 1-2 tedavi olumsuz sonuçlandı diye donasyon demekte acımazsızlık ve haksızlık. Çünkü 8. 9. tüp bebek denemesinde yahut altın yumurta ile hamile kalan insanlar var sayıları da oldukça fazla. o sebeple ikinci sorum size yaşınız kaç olacak ? Eğer yaşınız 35 den fazla ise donasyon için daha ciddi düşşünebilirsiniz fakat bence 35den küçükse 35 e kadar her ay yumurta takibi yaptırmalısınız. Üstelik 3-4 aydır tedavi oluyorum diyorsunuz bir dahaki aylarda kaliteli yumurtanız olmayacağını kim ve hangi doktor söyleyebilir ki??!!
Fikrim bu şekilde :)
Yumurta dondurmak icin gobekten toplama oluyormus, mesela İstanbul'da Aytun Aktan diye bir doktor var o yapiyormus. Yapilabilir bir sey aslinda ama gittigim bircok doktora sordum, karin ultrasonu ile bakinca her sey net görülemiyormus, yumurtalik hareketli oldugu icin almak zor oluyormus ve yumurtalar zaten az, az olanlari da tehlikeye atmaya gerek yok diyorlar.. Benim gibi olan varsa bilgilensin diye aciklamak istedim bunu :)Canım yumurta toplama işlemi zaten sadece vajinal yoldan olur...İster evli ister bekar ol bunun başka yolu yok. Yumurta toplama işlemini göbekten yapan doktor diye bir tanımlama yapınca açıkçası şaşırdım..Bu arada ben de Berfu hanıma devam ediyorum.. Senin söylediğin gibi benim de sağ yumurtalığımı göremedi doktor...Yumurtalık kayıp :))Cerrahi müdahaleler sonrası kaybolmuş, erimiş olabilir dedi benim için doktor. Bu nedenle ne varsa sol tarafta bulmaya çalışıyoruz..İnşallah herşey yoluna girer hepimiz bunca emeğimizin karşılığını alırız..Bu arada benim de adetim gecikti..Sanırım ciddi ciddi menapoza giriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?