- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.981
Merhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.kızlar hepinizin tedavisi hayırlı uğurlu olsun , sağlıklı bebeğimiz olsun inşallah... benimde amh 0,1,, ultrasonda yumurta bazen 3, bazen 5, değişiyor.. tüp bebek tedavisine başladık...adetimin 21. gününde gonapeptyl diye iğneye başladım (bugün iki gün oldu başlayalı ).. sonra neler olacak hiç bilmiyorum tabi...
Merhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.Benim de amh ayni seviye.doktorlar olmaz diyor tabi ama umudum hep var..ve senin de yazdiklarin bir kez daha umut oldu.tesekkur ederim.
Merhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.Artık gelmene gerek yok dedi doktor tamamen menepoza girmissin yapabileceğiz bişey yok hiç rezervin kalmamış demesiyle evime geldim yine hüsran
Merhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.sagol canım fsh bilmiyorum ama ahm 0.06
Merhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.Amh 1in altındaysa normal yolla gebelik sağlanmaz mı arkadaşlar önemli olan rezerv az olsa bile 1 adet kaliteli yumurta değil mi yoksa tek seçenek tüp bebek mi . Moralim bozuk bana yardımcı olur musunuz aklım almıyor 29yaşındayım annem 50yaşından sonra menapoza girdi amh 0,57 çıktı fsh 16
Merhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.benimkide dipte amh 0,01 fsh 65
Merhaba.. Ben o zamandan bu yana hic bir sey yapmadım. Dondurmayi dusundum,genetik arastirma yaptirdim, doktorlarla gorustum filan. Ama sonra toplama islemini göbekten yapan doktor bulamadim diye biraz korktum, bir de stres üzüntü etkiliyordur belki diye dusunmemeye çalıştım. Okul da vardı bi sekilde zaman geçti. Adetim yine duzensizdi, ama 20-40 gun arasinda bir kez oluyodum, nadir sekilde dönem uzuyordu. Ta ki son 4-5 ayda iki kez adet gorunceye kadar. Kontrole gittim acaba menopoza bu kez kesin girdim mi diye. Amh 0.09 cikti, fsh adet olmadan olcturdum malum o sebeple gittim ama yine bakildi 11.9 idi. Yani aslında cok cok az da olsa ayni idi değerler,en azindan dusmemis amh :) drosetil kullanip adet oldum fsh 5.9a indi ama dedigim gibi hormonla.. Bu sure içinde yine birkac doktora gittim. Yumurta dondur ama bi seferde olack is değil dediler. Ayrica yumurtaliklarin cevabi nolacak bilinmez dediler. Bizim amh değerinde ayda 2 yumurta filan olursa gayet iyi yani aslinda, o yuzden ilerde de cozdurup dollendirip transfer ettikleri zaman saglikli embriyo olusabilmesi icin su anda elde birikmis saglikli yumurtalar lazim, yumurta havuzu olusturmak deniyormus buna. Sonuc olarak ben artık dondurmaya karar verdim vajinal yoldan toplanacak bunu da goze aldim. İki yıl once yapmadigim icin biraz pismanligim da var. Ama artık pismn olmak icin gec, harekete gecmem lazim. Bu arada 2 yıldır da saglikli beslenemedim,eskiden beri gelen demir eksikligim vardi, bi onun icin ara sira hap kullandim baska da bi sey yapmadim.o da pek duzelmedi zaten. Gectigimiz gunlerde Bahceci Ankara'da Berfu Demir ile görüştüm. Cok tatli biri. Sagda 2 folikul gordu, sol yumurtaligi goremedi(bunu görmekte zorlanıyorlar genelde neden bilmiyorum). Bu ay ilaclara baslicaktim onlari gelistirmek icin ama vazgectim bi dahaki aya biraktim. Neden derseniz, ari sutu bal polen karisimi iciyorum onun faydasini gorebilir miyim bilmiyorum ama etkisi olacaksa gormek icin beklemek istedim. Malum bu dondurma islemleri de baya ücretli ve devlet karşılamiyor. Ayni zamanda D vitamini aliyorum. Doktor bu beklemede Omepa Q10 verdi onu alip icecegim. Ve en önemlisi bu ay sağlıklı beslenmeye calisacagim elimden geldigince. (2 litre su ic, yumurta ve peynir ye, kahve ve cayi azalt mumkunse icme, bol bol yesillik ye gibi..). Baska bir doktor adet gorebilmem icin cyclo progynova verdi onu da iciyorum artik. Bakalim onumuzdeki ay tekrar hormon testi yaptırıp doktora gitmeyi yumurtalarimi saydirmayi dusunuyorum sonra ilaclar filan tup bebek tedavisinin transfersiz asamalari diyelim iste, herkesin bildigi gibi. İnsallah bircok saglikli yumurtalarimiz olur hepimizinn, ve ilerde hepimizin saglikli hayirli evlatlari olur :)Merhaba aradan geçen sğrede evelendiniz hamile kaldınız mı yahut yumurtaşık dondurdunuz mu? Ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız?
Cevabınız için teşekkür ederim.Merhaba.. Ben o zamandan bu yana hic bir sey yapmadım. Dondurmayi dusundum,genetik arastirma yaptirdim, doktorlarla gorustum filan. Ama sonra toplama islemini göbekten yapan doktor bulamadim diye biraz korktum, bir de stres üzüntü etkiliyordur belki diye dusunmemeye çalıştım. Okul da vardı bi sekilde zaman geçti. Adetim yine duzensizdi, ama 20-40 gun arasinda bir kez oluyodum, nadir sekilde dönem uzuyordu. Ta ki son 4-5 ayda iki kez adet gorunceye kadar. Kontrole gittim acaba menopoza bu kez kesin girdim mi diye. Amh 0.09 cikti, fsh adet olmadan olcturdum malum o sebeple gittim ama yine bakildi 11.9 idi. Yani aslında cok cok az da olsa ayni idi değerler,en azindan dusmemis amh :) drosetil kullanip adet oldum fsh 5.9a indi ama dedigim gibi hormonla.. Bu sure içinde yine birkac doktora gittim. Yumurta dondur ama bi seferde olack is değil dediler. Ayrica yumurtaliklarin cevabi nolacak bilinmez dediler. Bizim amh değerinde ayda 2 yumurta filan olursa gayet iyi yani aslinda, o yuzden ilerde de cozdurup dollendirip transfer ettikleri zaman saglikli embriyo olusabilmesi icin su anda elde birikmis saglikli yumurtalar lazim, yumurta havuzu olusturmak deniyormus buna. Sonuc olarak ben artık dondurmaya karar verdim vajinal yoldan toplanacak bunu da goze aldim. İki yıl once yapmadigim icin biraz pismanligim da var. Ama artık pismn olmak icin gec, harekete gecmem lazim. Bu arada 2 yıldır da saglikli beslenemedim,eskiden beri gelen demir eksikligim vardi, bi onun icin ara sira hap kullandim baska da bi sey yapmadim.o da pek duzelmedi zaten. Gectigimiz gunlerde Bahceci Ankara'da Berfu Demir ile görüştüm. Cok tatli biri. Sagda 2 folikul gordu, sol yumurtaligi goremedi(bunu görmekte zorlanıyorlar genelde neden bilmiyorum). Bu ay ilaclara baslicaktim onlari gelistirmek icin ama vazgectim bi dahaki aya biraktim. Neden derseniz, ari sutu bal polen karisimi iciyorum onun faydasini gorebilir miyim bilmiyorum ama etkisi olacaksa gormek icin beklemek istedim. Malum bu dondurma islemleri de baya ücretli ve devlet karşılamiyor. Ayni zamanda D vitamini aliyorum. Doktor bu beklemede Omepa Q10 verdi onu alip icecegim. Ve en önemlisi bu ay sağlıklı beslenmeye calisacagim elimden geldigince. (2 litre su ic, yumurta ve peynir ye, kahve ve cayi azalt mumkunse icme, bol bol yesillik ye gibi..). Baska bir doktor adet gorebilmem icin cyclo progynova verdi onu da iciyorum artik. Bakalim onumuzdeki ay tekrar hormon testi yaptırıp doktora gitmeyi yumurtalarimi saydirmayi dusunuyorum sonra ilaclar filan tup bebek tedavisinin transfersiz asamalari diyelim iste, herkesin bildigi gibi. İnsallah bircok saglikli yumurtalarimiz olur hepimizinn, ve ilerde hepimizin saglikli hayirli evlatlari olur :)
Kesinle amh değerinizde hamile kalma şansınız var,doktor sizinle ilgilenmek istememiş. Yumurta takibi yaptırmanız gerekiyor ilaçlarla elbette yumurta elde edilecektir.bize 0.01 amh ile tüp bebek sansı bile tanınmıyor. ben konya da ikamet ediyorum. buranın en ünlü prof. gittim en ünlü tüp bebek merkezine de amh ı görünce hersey bitiyor. gerçi bana erken menopoz teşhisi konunuldu.ne dersin yücel karama la bende mi görüşsem. cvp yazarsan sevinirim.
Asssla hamile kalamazsınız diye birşey yok. Her ay yumurta takibi yaptıracaksınz ek yöntemler hormon ve destekliyici ilaçlar ile elbette yumurtanız olacaktır lütfen moralinizi bozmayın.Merhabalar,
aylardır yazışmaları takip ediyor , bir umut bulmaya çalışıyorum. 31 yaşındayım ve henüz evli değilim.3 senedir adet düzensizliği sebebiyle doktora gidiyorum , yaşın genç stres yapma bir şey olmaz diyip adet söktürücüleri vererek gönerdiler ama düzelme olmayınca tanıştım amh la...
amh 0,06
fsh 35,23
lh 19,27
prolaktin 10,45
Doktor menopoza girdiğimi söyledi , asla hamile kalamayacağımı da ...ağlamaktan helak oldum ve araştırmalara başladım , burda okudum tsh yüksekliği de etkiliyor diye , tsh baktırdım yüksek çıktı şuan ilaç kullanıyorum , soğan kürü yaptım adet gördüm , şimdi 2. kısmını tamamladım adet olabilmeyi bekliyorum.
Kadın doğum uzmanları ne yazık ki yapılacak birşey yok diye kapıdan gönderiyorlar , İstanbuldayım en azından menopozu geriye döndürmek mümkünse tedavi olmak istiyorum , önerebileceğiniz bir doktor var mı?
Hepinize duacıyım , dilerim Rabbim hepinize bir evlat nasip eder
Sizin fsh ve amh değerleniz kaçtı?İstersen durumunu açıklayan ve test sonuçlarının da olduğu bir mail yaz önce internet sitelerinde mail adres ve tel Nolarını bulabilirsin. Bende kapı kapı gezdim çoğu kıbrısa git boşuna yıpranma dedi şükür 34 haftalık hamileyim Allah yücel beyden razı olsun çünkü brnden hiç vazgeçmedi...rezerv azlığında laboratuar embriyolog vs çok önemli brüksel tüp bebek bence Türkiyenin en iyilerinden..benim eşimde doktor çok araştırarak hittim buraya 5 denemenin 4 ünü brükselde denedim 4ünden 3 ü 5. Güne gitti ve 3 ü de tuttu (1 düşük 1 dış gebelik) ve sonuç inşallah bebeciğimi kucağıma alıcam... Hiç vazgeçme yumurta varsa sakın ümidini kesme bol bol kürler dene kilon varsa ver beslenmene dikkat et ve vitamin al inşallah hayırlısı olur senin için
Hiç öyle düşünmeyin ve üzülmeyin 0.03amh azda olsa yumurtlama var demek dhea q enzim ve dpktprun önereceği diper ilaçlarla kesnlkle yumurtlama ve kalite artacaktır hdeğerlerüm hala azda olsa yumurta oluşumununum devam ettiğini gösteriyor o sebeple asla moralini bozma sadece fsh ını biraz düşürmen herekecel sanırım tedavi öncesinde.Merhaba arkadaşlar
Benim yaşım 39
AMH:0.03
FSH:25
Doktorum bebeği rüyamda bile göremeyeceğimi ima etti çok üzgünüm.
Yanlış anlaşılmak istemem, benim amh 2 yil once 0.02 idi. Ben hicbir sey yapmadım, baya da sagliksiz beslendim aslında, dikkat etmedim. Stres yapmamaya çalıştım, aklima bike gelmiyordu bazen okul yoğunluğundan. Ama arada bi soru isaretleri cakiyordu kafamda acaba ne oldu ki degerlerim diye, hep erteledim. Sonuç simdi bi sey yapmadan 0.09.. Ben bunu artis olarak görmüyorum, bunlar baya ufak degerler kan içinde, muhtemelen ufak oynamalar oluyor testler arasinda, malum 0.07lik degisim de aslinda bay ufak bi degisim :) ama tabi ki yine de motive ediyor.. Geçtiğimiz adetimde 2 folikuk göründü dedigim gibi, bakalim önümüzdeki ay naisl olacak.. Biraz dikkatli beslenmeye çalışıyorum, ama o kadar sagliksiz beslebmeye alismisim ki duzeltmekte cok zorlaniyorum :) Allah hepimize kolaylık versiin. :)Cevabınız için teşekkür ederim.
Bencede vajinal toplama yaptırman daha mantıklı. Evli olmadığın için çekinmiştin sanırım ama ileride pişman olmamak için kesinlikle vakinal toplamaya karar vermen iyi olmuş.
Amh ınızı 002 den 009a çıkarmışsınız harika neredeyse 0.1 olacak 3haneli yazılmayacak hale gelmiş :) ne kullandıysanız kullanmaya devam edin kesinlikle etkisi olmuş. Yumurta habuzu amh ın yükselmişken ki bu, yumurta sayım ve kalitenin arttığını gösteriyor,hemen havuzda toplatmaya başla.
Demek ilaçla amh yani yumurtlama olumlu yönde artabiliyormuş. Bende dhea ve q enzim kullanıyorum. Düzenli olarak devam edelim :)
Bu amh ile hamile kalan çok kişi gördüm demişsiniz. Benim amh ım 0.02 ama ben forumları gezmeme okumama rağmen bu amh ile hamile kalan çok az kişi gördüm bilgi verebilirseniz seviniriz.Benim de amh 0.01 neden umutsuzsunuz ki.ben bi deneme yaptım iki yumurtayla başladık ve ikiside dollendi iyi kalitede embriyo oluştu Allaha Şükür.bi tanesi transfer edildi tutmadı ama bi embriyom var dondurulmuş ama onu kullanmayı düşünmüyorum bi kaç kere daha tedavi yapmayı planlıyorum. Bu amh ile anne olan bi sürü kişi gördüm ben burda diğer gruplarda.Dua edelim Allah hayırlısıni nasip etsin.
Öyle düşünmeyin bizim durumuzda olanlar için 0.07lik artış bile çok güzel. Kafanıza takmamaya devam edin ama talviyeleride kullandığınız 0.1ve biraz üzerine çıkacaktır. Ki havuz yaptırırken bu oladar önemli olacakki sizin için.Yanlış anlaşılmak istemem, benim amh 2 yil once 0.02 idi. Ben hicbir sey yapmadım, baya da sagliksiz beslendim aslında, dikkat etmedim. Stres yapmamaya çalıştım, aklima bike gelmiyordu bazen okul yoğunluğundan. Ama arada bi soru isaretleri cakiyordu kafamda acaba ne oldu ki degerlerim diye, hep erteledim. Sonuç simdi bi sey yapmadan 0.09.. Ben bunu artis olarak görmüyorum, bunlar baya ufak degerler kan içinde, muhtemelen ufak oynamalar oluyor testler arasinda, malum 0.07lik degisim de aslinda bay ufak bi degisim :) ama tabi ki yine de motive ediyor.. Geçtiğimiz adetimde 2 folikuk göründü dedigim gibi, bakalim önümüzdeki ay naisl olacak.. Biraz dikkatli beslenmeye çalışıyorum, ama o kadar sagliksiz beslebmeye alismisim ki duzeltmekte cok zorlaniyorum :) Allah hepimize kolaylık versiin. :)
Teşekkür ederim, insallah sizin de istediginiz gibi olur her sey hayirlisiyla :)Öyle düşünmeyin bizim durumuzda olanlar için 0.07lik artış bile çok güzel. Kafanıza takmamaya devam edin ama talviyeleride kullandığınız 0.1ve biraz üzerine çıkacaktır. Ki havuz yaptırırken bu oladar önemli olacakki sizin için.
Çok mutlu oldum değerlerinizde artış olduğuna umarım dahada iyi olur cevabınız için teşekkürler ara ara bilgilendirin bizi :)
Sizin yaşınız genç havuz yöntemi ile iyi şeyler olabilirYanlış anlaşılmak istemem, benim amh 2 yil once 0.02 idi. Ben hicbir sey yapmadım, baya da sagliksiz beslendim aslında, dikkat etmedim. Stres yapmamaya çalıştım, aklima bike gelmiyordu bazen okul yoğunluğundan. Ama arada bi soru isaretleri cakiyordu kafamda acaba ne oldu ki degerlerim diye, hep erteledim. Sonuç simdi bi sey yapmadan 0.09.. Ben bunu artis olarak görmüyorum, bunlar baya ufak degerler kan içinde, muhtemelen ufak oynamalar oluyor testler arasinda, malum 0.07lik degisim de aslinda bay ufak bi degisim :) ama tabi ki yine de motive ediyor.. Geçtiğimiz adetimde 2 folikuk göründü dedigim gibi, bakalim önümüzdeki ay naisl olacak.. Biraz dikkatli beslenmeye çalışıyorum, ama o kadar sagliksiz beslebmeye alismisim ki duzeltmekte cok zorlaniyorum :) Allah hepimize kolaylık versiin. :)
Merhaba,erhaba...ben üc senedır amh dusuklugu yasayan bırıyım .bıraz once bu klube uye oldum .acıkcası amacım herkeze umut olmak..nasıl from acılır bılemıyorum ama yazılarda bu amh sıkıntısı olanları ararken bu yazıyı gordum.2 sene once bebek ısterken amh ımın 0,03 oldugunu ogrendım fsh ım 29 lardaydı ıstanbulun en ıyı drlarına gıttım ankaranın gıtmedıgım konusmadıgım kımse kalmadı sagda tek yumurtam oluyordu.tup bebek ılacları hıcbır ıse yaramıyordu.sadece klomenle 3 yumurta oluyordu transferler hep hüsran...butun drlar bana hep yuzde 30 larda sans verdı ve buda sadece tup bebekle olabılırdı...sana guzel bısey solıyımmı suan hamıleyım ve 9 aylık...ınanmıcaksınız ama kendılıgınden oldu...bana olmaz dıyen drların hepsı mucıze dedı...ben o kadar kotu gunler gecırdımkı hala karnımda kımıldayan bır yavrunun olduguna ınanamıyorum....sadece ve sadece tevekkul getır allaha dua edın...ınan bana ne amh ne fsh yada baska bısey hıccccc onemlı degıl....ıcını ferah tut ...benımle aynı durumda olan bı arkadsım daha hamıle suan 5 aylık .....ben bu amhı arastırken kahroldum....hıcte korkulcak bısey degıl....yuregınızi ferah tut...duam tek duam sizlerle....rabbım bu sıkıntıyı yasayanlara benım yasadıgım mucızeyı yasatsın...bu yazıyı bu formda bu sıkıntısı olan herkeze ulastırmaya calısıyorum cunku ben cok okudum aradım bu umudu herkeze umut olsun ...saygılar...ısteyen soru sorabılır herkeze elımden geldıgınce umut olacagım
Merhaba AMH ve FSH değerleriniz neydi acaba?Canım bebegin hayırlı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin
Ben çok şükür mutlu sona ulaştım. 4 aylık bir kız bir oğlum oldu. Tabiki tüp bebekle. Benim yaş sorunum olduğu için belki olabilirdi kendiliginden ama riske atamazdım ve sonuna kadar tüm imkânlarımı kullandım. Rabbim isteyen herkese bu müthiş duyguyu nasip etsin. Dualarım bu yolda caba gösteren herkesle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?