- 15 Aralık 2017
- 66
- 91
- 8
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.061
Herkese merhaba. Kadinlar klübüne sirf bu forum basligina yazabilmek icin az once üye oldum. Bundan once aylarca pasif olarak okuyor, forumlarin altini üstüne getiriyordum. Umut kirintisi aramanin ne demek oldugunu bildigim icin, bir gün hamile kalirsam buraya yazicam diye ahtim vardi. Kullanici adimi da öyle sectim. Binlerce kez sükran sükran sükran... Teshis konuldugunda Amh degerim 0,26 idi. Bir yil korunmasiz denemistik. 33 yasindaydim. Hic cocugum yok. Yikildim...Ögrenir ögrenmez tüp bebek kliniklerine kosup maratona basladim. Türkce, Ingilizce, Almanca okumadigim forum, makale kalmamis olabilir. 1, 5 yil icinde 8. denememizde (iptaller haric) cok sükür ilk kez hayatimda pozitifi gördük. Bu arada en son Amh degerim 0,15`e inmisti. Fsh firlamisti. Yanilmiyorsam en fazla 40li bir sayi gördük...Ilaclara pek cevap vermedigim icin natürel siklus, klasik IVF, tek embriyo elde edildi ve 5. gün Morula olarak transfer edildi. Pek umutlu bir deneme degildi. Cok uzun zaman inanamadim. Sükrediyor, Allah tamamina erdirsin dualarinizi bekliyor ve ben de sizlere dua ediyorum. Allah`im isteyen herkese hayirlisiyla nasip etsin. Vazgecmeyin. Denemedigim sey kalmadigi icin ne iyi geldi bilemiyorum. Tiroit ilaci, ari sütü, bal, polen, cörek otu, sogan kürü, çin caylari, D vitamini, Melatonin, Selen, Akupunktur, Nefes, Meditasyon, Ayak reflex masaji, Psikolog, Binaural beats pregnancy miracle ritimleri, resim yapmak, mandala vs, hem fizyolojik hem psikolojik bir mücadele verdim. Belki hicbiri degildi ise yarayan ve sadece olacagi vardi...Ama birseyler yapmak bana eli kolu bagli caresizlikten daha iyi geldi.
Hicbirinizi tanimasam da herbirinize sariliyor ve sevgilerimi yolluyorum...
Anladığım kadarı ile amh tam herşeyi göstermiyor daha yüksek amh değeri ile tüp bebek bile olmazken daha düşükle normal yolla oluyor herkesin yumurta kalitesi farklı
FSH düşse tüp bebek yaptiracagim ama düşmüyor. Bi türlü 10 lu 20 li değerleri göremedim 1.5 yıldır. Amh 0.01Ben eski mesajlara göre hazırladım mutlala herkesn değişmiştir sağolun gğncel bilginizi yazdığınız için. Siz neler yapıyorsunuz neler yaptınız yada yazar mısınız
Fsh ı geçici olarak (o ayki tedavi için) düşüren ilaçlar yokmu? Ben öyle biliyorum ama tam bir bilgi sahibi de değilim.FSH düşse tüp bebek yaptiracagim ama düşmüyor. Bi türlü 10 lu 20 li değerleri göremedim 1.5 yıldır. Amh 0.01
Yok malesef. Cyclo içiyorum adet olmak için.Fsh ı geçici olarak (o ayki tedavi için) düşüren ilaçlar yokmu? Ben öyle biliyorum ama tam bir bilgi sahibi de değilim.
Bendede durum aynı fsh 90 larda amh 0.01 ilaçla adet olabiliyorum keşke öyle bir ilaç olsa keşke dusurmeye dirayetli bir doktorla tanışsam topigin sıkı takipcilerindenim maalesef bizler sizlerden de birkac adım gerideyizFsh ı geçici olarak (o ayki tedavi için) düşüren ilaçlar yokmu? Ben öyle biliyorum ama tam bir bilgi sahibi de değilim.
öyle düşünmeyin benim yaptığım 73 kişilik listenin tamamı AMH 0.01'in atlında olanlardan oluşuyor yalnız değilsiniz yarıca 73 kişiden 12 si hamile kalmış, oda sadece yazanalar daha yazmayanlarda var. Demekki olan %25 gibi birşey , buda çok güzel bir umut olmalı hepimize :)Bendede durum aynı fsh 90 larda amh 0.01 ilaçla adet olabiliyorum keşke öyle bir ilaç olsa keşke dusurmeye dirayetli bir doktorla tanışsam topigin sıkı takipcilerindenim maalesef bizler sizlerden de birkac adım gerideyiz
Evet doğru hatırlıyorsun bir de bu şekilde deneyelim en iyi laboratuvar anne rahmidir diyerek kararverdik doktorla çok umut bağlamadan gidip transferimi olup günlük hayatıma devam edeceğim. Benim ilk transferim beşinci gün blast embriyo ile negatif olunca üçüncü günde dondurup transfer yapalım dedik doktorla hayırlısı nasipte varsa tutacak yoksa yine yola devam edeceğimHayırlısı olsun inşaallah anne olursunuz yanlış hatırlamıyorsam sizin embriyoları 5 . Güne getirmeye çalışıyorlardı değil mi ben çok anlayamıyorum o zaman niye 3.gün transferi de oluyor neye göre karar veriliyor merkezlerin tedavi protokolü mü etkili
Canm benm bi arkadasta oyle olmustu sonta tek yumurtayla hamile suan 6 aylik insallah sanada nasip olur seninde yumurtan az sanirim benimde oyle ondan biliyorummerhaba kızlar,bugün doktora kontrolüm vardı. 7 gün iğneleri kullandım gonalf 225, merional 0,25 ve cetrotide kullandım.adetin 2.günü gittiğimde 2 yumurta var demişti. ancak bugün gittiğimde bana hiç yumurta göremedim dedi. şoktayım şuanda. bu kadar ilaca rağmen nasıl olmaz anlayamadım. lütfen bana yardım edin kızlar
Evet bnde öyle yorumluyorum :) yani bu şisteye göre bu forumdaki amh 0.1ve altındaki kişilerin %25i tüp benek tedavisi ile hamile kalmış durumda.
Aslında bu listeyi en çok merakımdan yaptım. Forumları okurken amh ı 0.1 in altında olanlara “yaaa üzülme çok kişi okudum hamile kalan” deniliyordu ama ben sanki az mı okudum hani ben niye göremedim diye kafam karışıyodu :) o sebeple elimizde artık gerçekçi bir liste var ve istatistik yapabiliyoruz :)
Üstelik amh değerini yazıp birdaha hiç yazmamış olanlar içindede hamile kalanlar olduğunu düşünüyorum. Onlarada bir etiketleme yaparak son durumlarını soracağım hatta okuyorlarsa ve yazıp umut olurlarsa ne güzel olur :)
Bence bu liste bu haliyle bile şimdiden hepimizin bi moralini düzeltti :)
Haaa B Bulunmayanick bu liste seninde umudun olmalı bence amh 0.1in altında bile oran bukadar yüksekken 0.2ile senin ne kadar daha yüksektir...
Ayrıca başka sitelerdeki başka forumlardanda bir liste hazırlıyorum :) onu muhtemelen burada paylaşamayacağım başka site oldugundan.
arkadaşım maalesef böyle bir durumla karşılaşıyoruz adetliyken görünen folüküllerin hepsi ilaçlara yanıt vermiyor demekki senin de böyle bir durum olmuş umarım ilaçları kesmişsindir bir sonraki ayda daha fazlası olabilir ümidini kesme zaten cevap vermeyen folükül içindeki yumurtada hayırlı olmazdımerhaba kızlar,bugün doktora kontrolüm vardı. 7 gün iğneleri kullandım gonalf 225, merional 0,25 ve cetrotide kullandım.adetin 2.günü gittiğimde 2 yumurta var demişti. ancak bugün gittiğimde bana hiç yumurta göremedim dedi. şoktayım şuanda. bu kadar ilaca rağmen nasıl olmaz anlayamadım. lütfen bana yardım edin kızlar
evet canım rezervim azmış. amh 0,06.ama bundan sonraki süreç nasıl olacak onu bilmiyorum. iğneleri kestim. yumurta oluşurmu yeniden. kafam karmakarışık kafayı yiyeceğim.acaba doktoru mu değiştirsem bilemedim inan kiCanm benm bi arkadasta oyle olmustu sonta tek yumurtayla hamile suan 6 aylik insallah sanada nasip olur seninde yumurtan az sanirim benimde oyle ondan biliyorum
Doktorun kim sana nasıl bir yol önerdievet canım rezervim azmış. amh 0,06.ama bundan sonraki süreç nasıl olacak onu bilmiyorum. iğneleri kestim. yumurta oluşurmu yeniden. kafam karmakarışık kafayı yiyeceğim.acaba doktoru mu değiştirsem bilemedim inan ki((
Merhaba benimde yumurta rezervi az tedaviye başladığımız da 3 folikül vardı ignelerin 5.gününde 2 tane var dedi ignelerin 7.gününde 1 tane folikül var dedi iptal edelim dedi ben kendimi bildiğim için iptal etmedim ben her zaman 1 folikülle transfere gittim dedim o zaman lar ignelere devam ettim 9.gün kontrole gittiğimde başka bir Dr vardı diğer drun görmediği folikuller gördü 4 tane hepsi dolu çıktı 2.si transfer oldu boş kese ler oluştu kürtaj oldum diğer ikiside dondurulmus transfer oldum o da kimyasal oldu yani hayirlisi değilmiş bence başka bir dra daha gözükün derim hakkınızda hayırlısı olsunevet canım rezervim azmış. amh 0,06.ama bundan sonraki süreç nasıl olacak onu bilmiyorum. iğneleri kestim. yumurta oluşurmu yeniden. kafam karmakarışık kafayı yiyeceğim.acaba doktoru mu değiştirsem bilemedim inan ki((
teşekkür ederim cevabın için.benim üzüldüğüm doktorun bana neredeyse menopoz dedi imkansız gibiymiş.İ
arkadaşım maalesef böyle bir durumla karşılaşıyoruz adetliyken görünen folüküllerin hepsi ilaçlara yanıt vermiyor demekki senin de böyle bir durum olmuş umarım ilaçları kesmişsindir bir sonraki ayda daha fazlası olabilir ümidini kesme zaten cevap vermeyen folükül içindeki yumurtada hayırlı olmazdı
evet haklısın ben başka bir doktorada görüneyim. herşeyde bir hayır da vardır. rabbim bebek isteyen herkese hayırlısı ise nasip etsinMerhaba benimde yumurta rezervi az tedaviye başladığımız da 3 folikül vardı ignelerin 5.gününde 2 tane var dedi ignelerin 7.gününde 1 tane folikül var dedi iptal edelim dedi ben kendimi bildiğim için iptal etmedim ben her zaman 1 folikülle transfere gittim dedim o zaman lar ignelere devam ettim 9.gün kontrole gittiğimde başka bir Dr vardı diğer drun görmediği folikuller gördü 4 tane hepsi dolu çıktı 2.si transfer oldu boş kese ler oluştu kürtaj oldum diğer ikiside dondurulmus transfer oldum o da kimyasal oldu yani hayirlisi değilmiş bence başka bir dra daha gözükün derim hakkınızda hayırlısı olsun
Merhaba ben de uzun süredir okuyorum bu forumu. Benim de amh değerim 0.04 İstanbul’da bahçeçi kliniğine başladık 3 ay önce ilk tedavide 1 yumurta toplandı. Doktorumuz bir tane daha olsun istiyorum dedi yine bir yumurtam vardı ve işlemden çıktığımda alınamadığını bundan sonrası için de donasyon diyeceğim size dedi. Bilmiyorum doktor mu benimle uğraşmak istemedi yoksa gerçekten durum bundan mı ibaret İnan’ın bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı.
Canım yumurta toplama işlemi zaten sadece vajinal yoldan olur...İster evli ister bekar ol bunun başka yolu yok. Yumurta toplama işlemini göbekten yapan doktor diye bir tanımlama yapınca açıkçası şaşırdım..Bu arada ben de Berfu hanıma devam ediyorum.. Senin söylediğin gibi benim de sağ yumurtalığımı göremedi doktor...Yumurtalık kayıp :))Cerrahi müdahaleler sonrası kaybolmuş, erimiş olabilir dedi benim için doktor. Bu nedenle ne varsa sol tarafta bulmaya çalışıyoruz..İnşallah herşey yoluna girer hepimiz bunca emeğimizin karşılığını alırız..Bu arada benim de adetim gecikti..Sanırım ciddi ciddi menapoza giriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?